Šta je novo?

LG Nexus 4

Cestitam! Ajde uporedi malo ta dva telefona kad steknes dovoljno jasnu sliku.

Nema tu sta da se uporedi.. Mogu ja ukratko da ti opisem,jer sam dugo imao n4 a sada sam na n5 mesec dana.

Baterija rekao bih ista.
Displej bolji na n5
Kamera bolja na n5
Izgled i osecaj u ruci po meni bolji na n5
Da li vredi doplate od 100e plus,to ne mogu da odgovorim :)

Manja je doplata. Ima da se nadje nov za 325e od proverenog dobavljaca. Jedino ako mislis da je razlika izmedju novog n5 i polovnog n4 100e, onda ok. :D

Do ponedeljka ću oba imati kod mene pa ću ih lepo usporediti.
Inače mogao sam da dobijem 230 evra za N4 ali otišao je najboljem ortaku iz srednje i to na dve rate.Nedade mi ni u oglase da ga stavim.Juri N4 već mjesec dana.

Nema tu sta da se uporedi.. Mogu ja ukratko da ti opisem,jer sam dugo imao n4 a sada sam na n5 mesec dana.

Baterija rekao bih ista.
Displej bolji na n5
Kamera bolja na n5
Izgled i osecaj u ruci po meni bolji na n5
Da li vredi doplate od 100e plus,to ne mogu da odgovorim :)

Ima li razlike u brzini, u radu generalno?

Ima li razlike u brzini, u radu generalno?

ja ne bih rekao.. :D ako ima razlike onda su stvarno minimalne.. ali da naglasim,ne igram graficki najintezivnije igrice,mozda tu ima razlike,ebem li ga. u normalnom koriscenju,dopisivanje,net,tapatalk nema neke razlike

zato ce i najveca prevara da bude kada google odustane od podrske posle sledeceg android updejta.

Evo ja držim sad oba telefona,ima male razlike N5 malčice brže otvara apps,ali to nećeš primetiti ako telefoni nisu jedan pored drugog.
Ekran je bolji baš primetno i kamera.

Evo ja držim sad oba telefona,ima male razlike N5 malčice brže otvara apps,ali to nećeš primetiti ako telefoni nisu jedan pored drugog.
Ekran je bolji baš primetno i kamera.

Mene najvise zanima ta razlika u brzini. Inace, n4 je na ART mnogo brzi nego na Dalvik-u, imajte to u vidu pri poredjenju. Ne znam kakva je situacija na n5.

ja ne bih rekao.. :D ako ima razlike onda su stvarno minimalne.. ali da naglasim,ne igram graficki najintezivnije igrice,mozda tu ima razlike,ebem li ga. u normalnom koriscenju,dopisivanje,net,tapatalk nema neke razlike

zato ce i najveca prevara da bude kada google odustane od podrske posle sledeceg android updejta.

+100

Mene zivo zanima koji ce im biti izgovor kada ukinu podrsku...

Mene najvise zanima ta razlika u brzini. Inace, n4 je na ART mnogo brzi nego na Dalvik-u, imajte to u vidu pri poredjenju. Ne znam kakva je situacija na n5.

[/B]

+100

Mene zivo zanima koji ce im biti izgovor kada ukinu podrsku...

Oba sam probao na Dalvik-u,sutra ću oba da prebacim na Art pa javljam rezultat.

Probao sam ART ne radi mi SuperBeam zadnja verzija. Je l' vama OK. Purity ROM.

Web browsing sa Chromom N5 trenutno otvara stranice,tu se vidi veca razlika.

Ma nema kakav izgovor da daju, receno je da Nexus uredjaji imaju update redovan 18 meseci od izlaska i to je to, ako se ne varam.

Minimum 18 meseci. Gnex je imao podrsku duzu od 18 meseci i navodno dobio bi kitkat da nije bilo onog problema sa proizvodjacem njegovog chipset-a. Ali ipak je velika razlika izmedju Gnex-a i n4.

Ja se nadam da ce Nexus 4 bolje proći, pre svega zato što je hardverski skoro isti kao i Nexus 7 2013, a on će duže biti podržan.

Minimum 18 meseci. Gnex je imao podrsku duzu od 18 meseci i navodno dobio bi kitkat da nije bilo onog problema sa proizvodjacem njegovog chipset-a. Ali ipak je velika razlika izmedju Gnex-a i n4.

Da,velika je i razlika u broju prodanih primeraka.N4 je jedini ne Samsung u prvih 10 po broju prodatih primeraka Android uređaja,tj zauzima 8 mesto.
Moje mišljenje je da će N4 dobijati updete do kraja 2014.

Već krajem godine tj kad je onaj Google event oktobar/novembar izlazi N6 ili kako će se već zvati, a čisto sumnjam da će N4 dobiti taj update. Bilo bi lepo, ali male su šanse.

Ni Nexus S nije dobio 4.2.x kad je izašao Nexus 4. Kao sto ni Gnex nije dobio 4.4.x kad je izašao N5.

Ne nose ljudi folije :)

Nov sam u svetu nexusa. Zanima me zasto nece da mi prikazuje broj notifikacija na na ikonici poruka,fb I slicno? Samo mi pokaze gore u notification baru? Da li se to move namestiti ili je to jednostavno tako da ne moze?

Default launcher to ne podržava. Treba ti recimo nova prime + tesla unread plugin

Nekakvo drugo resenje ne postoji ? Sada sam skinuo Nova prime,ali nece da je instalira :/

Meni radi

pa tu su ali ne odgovaraju ;-)
sta bi sa n5 ?

kako ne odgovaraju? Meni su odgovarale i bio sam zadovoljan.
Pa nista malo sam preterao sa reakcijom nisu bili mrtvi pikseli nego neka mikro ostecenja na displeju...
Pomirio sam se sa tim manama posto su manje vise neprimetne :-D

Vrh Dno