Šta je novo?

LG Nexus 4

Kod mene se Slim nije proslavio. :p Cataclysm mesecima mi nije pravio nikakav problem.

Cudno... Sta ti je to pravilo problem?

Pazi ja sam na RC3 (da jos nisam presao na stable) od kako je izasao i nikakav problem. Prvo na dalviku, sad presao na ART. Sve cool :)

Ima opcija koje su na vrlo nelogičnim mestima, zavučene u Developer options i slično. Prilično neugledan ROM. Samo što sam zagrebao površinu i evo 2 sata se zezam sa Titanium-om. Ne mogu da vratim 3 bitne aplikacije (sa podacima, na primer Google Authenticator). Ili samo vrti ili kao odradi, ali aplikacije FC-uju. Izmenjao sam gomilu ROM-ova i nigde nije bilo problema. Samo na SlimKat zeza. Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Ima opcija koje su na vrlo nelogičnim mestima, zavučene u Developer options i slično. Prilično neugledan ROM. Samo što sam zagrebao površinu i evo 2 sata se zezam sa Titanium-om. Ne mogu da vratim 3 bitne aplikacije (sa podacima, na primer Google Authenticator). Ili samo vrti ili kao odradi, ali aplikacije FC-uju. Izmenjao sam gomilu ROM-ova i nigde nije bilo problema. Samo na SlimKat zeza. Ima li neko ideju?

Jel placen titanium? :p

To se meni jednom desilo na G2 da nije hteo da vrati. Posle restarta, ubijanja titaniuma i ponovnog instaliranja sve bilo kul.

Moja je 6.1.5.2 verzija.

Jel Stable SlimKat?

Poslednja izmena:
Jel placen titanium? :p

To se meni jednom desilo na G2 da nije hteo da vrati. Posle restarta, ubijanja titaniuma i ponovnog instaliranja sve bilo kul.

Moja je 6.5.1.2 verzija.

Jel Stable SlimKat?

Nije, ali kao da jeste. :) Koristim verziju TB-a (6.1) koja radi pouzdano na svim ROM-ovima. Izmenjao sam gomilu ROM-ova, između ostalog i Slim, ali se ne sećam da je ikada zezao TB na njemu. Za ova 2 sata obrisao sam sve tri aplikacije, ubijao TB, brisao TB i ponovo instalirao, vraćao aplikacije (to radi), vraćao podatke (tu čas hoće, čas ne, ali džabe kada ne radi). Čak sam i ručno brisao repove iza aplikacija. Ali neće, pa to ti je. A bez podataka u Authenticatoru ne mogu. :)

Poslednja stabilna verzija od 16.02.

Usb debugging ukljucen? Jesi probao jednu po jednu, a ne batch da radis? Unknown sources ukljuceno? Najnoviji superSU? Ne onaj integrisan superuser, taj ne valja ni za k.... Probaj i noviju verziju neku ili ovu moju, mora bre da radi :)

Poslednja izmena:
Opet sam probao KK launcher ali unread count mi ne radi za poruke tj za Textra sms dok za obicnu sms aplikaciju radi.. Za pozive mi ispisuje redovno brojeve ali stavim u podesavanjima da mi za Textru sms pokazuje brojeve i nece, cak sam i na disable stavio Hangouts i obicnu sms aplikaciju i opet nece.

Poslednja izmena:
Ma uključeno je sve i radio sam restore jednu po jednu. Ne radim nikad batch. Rešio sam problem upravo. Ručno sam otpakovao TB arhive, pa sam ručno gurnuo podatke od aplikacije i sada radi. Uopšte mi nije jasno zašto nije htelo preko programa.

Ma uključeno je sve i radio sam restore jednu po jednu. Ne radim nikad batch. Rešio sam problem upravo. Ručno sam otpakovao TB arhive, pa sam ručno gurnuo podatke od aplikacije i sada radi. Uopšte mi nije jasno zašto nije htelo preko programa.

Odradio sam edit, pa ako nisi procitao, jel sve tako u redu sto sam napisao? :)

Vala pregrmeo sam dosta ROM-ova i samo jednom mi se to desilo na G2 i vise nikad.

Tek sada, kada si mi skrenuo pažnju, sam pročitao editovanu poruku. Vrlo je moguće da ugrađeni Superuser pravi problem. Uvek koristim SuperSU, ali još uvek nisam zamenio ugrađeni u ovom ROM-u (mnogo mrzim kada ga implementiraju u Settings).

Bitno je da sada radi. Dešavalo mi se još davno to da zeza Titanium, ali na drugim telefonima. Ovog puta sam morao da pribegnem ručnoj metodi zamene. :)

Superuser 100000000000000000000000000%

Znam, zato sto pratim Chainfire-a i bilo je obavestenje kad je izasao 4.3 i secam se da je napomenuo da je sredio bug od koush-a (tog implementiranog open source superuser-a) i bas je rekao da sad lepo radi TiBu.

Eto vidis da nisi sve odradio :p

Čudi me da titanium odmah nije izbacio kao neko obaveštenje da bi bilo bolje preći na supersu...
Tako je meni bilo kada sam jednom ostavio superuser...

LG_Nexus_4_E960_-_Teracell_Back_Cover_crna_futrola_1.jpg
kupio sam ovu fotrolu mozda ishitreno, sve je super ali me sada paranoise sto ima maleni magnet koji drzi zatvoren poklopac , ne znam da li moze nesto da zezne na telefonu

Mozda je dosta glupo pitanje, ali posto sam sad procitao negde da ne moze da se izvadi baterija uopste(da li moze da se otvori uopste poklopac na zadnjoj strani ili ne ? ), sta radite u slucaju da blokira telefon, da li se desilo nekom da blokira(zamrzne ili slicno) ??? Hvala na odgovoru

Pa lepo, zadržiš power dugme desetak sekundi i restartuje se.
Mada to se na nexus-u retko događa ;)

Nije to samsung da mu vadis bateriju kad zablokira...hehe :D

ZNaci gotovo da sam odlucio da uzmem ovaj telefon, imam jos nekih pitanja, znaci ne moze da se skine zadnji poklopac ? Da li je kamera toliko losa kao sto pricaju na netu, interesuje me i video kako snima, da li moze se poredi sa kamerom Iphone 4s ?

ZNaci gotovo da sam odlucio da uzmem ovaj telefon, imam jos nekih pitanja, znaci ne moze da se skine zadnji poklopac ? Da li je kamera toliko losa kao sto pricaju na netu, interesuje me i video kako snima, da li moze se poredi sa kamerom Iphone 4s ?

Moze da se skine poklopac, samo sto imaju sarafi. Za kameru kako je kome sta bitno, ako si ozbiljniji slikar nece ti zavrsavati posao, za prosjek i ispod je dobra. Ne moze da se poredi sa iP4S, sumnjam da moze i jedan Android sem Nokie koja je i bolja.

Jel moze neko da mi stavi link do nekih slika da vidim, interesuje me kako zavrsava posao u mraku ? Gledam sad i iP4s, samo mu ta kamera bolja, sve ostalo je mnogo mocnije na NEXUSU 4...

interesuje me kako zavrsava posao u mraku ? Gledam sad i iP4s, samo mu ta kamera bolja, sve ostalo je mnogo mocnije na NEXUSU 4...

Losa je u mraku, mislim za mene je ok. Pretrazi na Google imas alika koliko hoces. A to da je mnogo mocnije na nexusu jeste na papiru, a u praksi suprotno, ko da nexus ima pola jezgra, a iP 2 :D

Hoces da kazes da je Iphone4s mnogo bolji u odnosu na NEXUS, sad mi potopi sve vezano za NEXUS... A bukvalno sam se zaljubio u njega...:)

Au Stjepane bre, kao da mrziš Android iz dna duše :D

^ U prevodu, lupa gluposti. Čisto da kaže nešto.

Hoces da kazes da je Iphone4s mnogo bolji u odnosu na NEXUS, sad mi potopi sve vezano za NEXUS... A bukvalno sam se zaljubio u njega...:)
Dobar je Nexus 4, za ove pare definitivno. Ako ti se svidja uzmi sta ima da lomis glavu. Ali gdje ga nadje porediti sa iP po pitanju kamere, jos si i zvuk trebao...:D Jedino sto ne valja taj 4S je sto je star ko Grcka za danasnje uslove, omatorio.

Au Stjepane bre, kao da mrziš Android iz dna duše :D

Ne mrzim ali i ne volim, ravnodusan prema placu :D To vazi za sve. :)

Poslednja izmena:
Brate ja neke slike sto gledam na netu, kamera je dosta solidna, evo linkova:

http://forums.androidcentral.com/attachments/google-nexus-4/48737d1354192694-photos-taken-your-nexus-4-camera-img_20121129_123149.jpg

http://forums.androidcentral.com/attachments/google-nexus-4/48736-photos-taken-your-nexus-4-camera-img_20121129_123158.jpg

Interesuje me tamo pise nesto HDR, sta je to, upotrebio je to na prvoj slici.

http://i252.photobucket.com/albums/hh3/josesxi/My%20pics/IMG_20121201_133013.jpg

Ovo su odlicne slike za mene, ae pomozite mi jos malo, sutra bih narucio NEXUS 4, kakva je baterija ?

Dobra je i meni kamera, a i da je losija ne bi mi smetalo jer je skoro pa i ne koristim. Imam profi aparat sa posla pa uzmem. Ovo na telefobu je prva pomoc.

HDR ima skracenica netu sta znaci, u prevodu to je za editovanje slika u nwkim programina (dinamicki rang boja i ostali fazoni). Golim okom tesko da ces razliku primjetiti. Uglavnom nidje veze opcija barem na ovom telu.

Baterija od jutra do mraka kao i svaki drugi. :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno