Šta je novo?

LG Nexus 4

Sada nesto gledam.. Od kada sam stavio par apk u greenify baterija mi osetno bolje drzi.. Mislio sam da taj program ne pomaze toliko.

Meni zuji punjac sa konverterom, ali samo kada je u struji a telefon nije nakacen na njega.

Cini mi se da je i kod mene tako, zuji kad nije prikacen telefon a on je u stekeru. Al ko da je to bitno. :)

Evo nesto zanimljivije... Izasla je druga verzija stabilnog Slim rom-a 4.3.1 pa ko koristi nek updatuje. :D
Da proverim samo, jel dovoljno clear cache i dalvik cache pa preko keca da se dvojka fleshuje?

Meni zuji punjac sa konverterom, ali samo kada je u struji a telefon nije nakacen na njega.
Hm, to mozda znaci da su namjerno napravili da zuji da bi ga ljudi skidali sa struje kada ne pune. To bi onda moglo znaciti da je ipak stetno drzati punjac u struji kada ne puni. Mada moj ne zuji, bar nisam nikad cuo da zuji.

Ne znam za nexus konkretno, ali znam da su meni nekad zujili punjaci od nekih telefona koje sam koristio nekad davno. Da li to ima veze sa punjacem, mislim na vek trajanja, ne znam. Mada je nekako logicnije da se iskljuci iz struje kad je telefon napunjen, ja licno ne iskljucujem uvek.

@stejer ako koristis slim rom dovoljno je samo to

Originalni punjač je kod mene iz dva dijela (utikač + USB kabal), kupio sam još jedan takav sa eBay ali na njemu nešto nije dobar USB kabal, sa drugim kablom radi kako treba, pa me zanima pošto bih kupio jedan USB kabal da li bilo kakav može da posluži na punjačima ili mora neki "jači"? Pitam pošto na originalnom punjaču USB kabal je nešto deblji nego na jednom drugom USB-to-microUSB kablu koji imam. Ali mi je nešto kratak kabal na originalnom punjaču, rado bih nešto duži.

Jel vam stizu skype poruke na vreme sa Semaphore kernelom? Meni kasne po jedno 20 minuta. Cak mi je sad i mail kasnio toliko.

Jedna zanimljivost. Na nexus 4 koristim miui rom, i danas sam primetio, imao sam poziv iz Srbije ( u FR sam sad), i na ekranu je bio ispisan broj telefona ko me zove a pored broja je pisao grad , tj opstina iz koje je zvano. Bas mi je ovo zanimljiva opcija.

To MIUI ima vec dobrih 2, ako ne i 3 godine. Bilo bi lepo to videti u 4.4

To valjda postoji i na stock romu. Fiksni pozovi pokazuju grad.

^Tako je.

Definitivno ima stock. Na osnovu pozivnog ispisuje grad.

Nisam to primetio na stock romu, a koristio sam ga skoro pa pola godine, i ovaj novi 4.3 rom takodje

Nije jos izisao, ovaj sto imam je 4.2
Nemam nikakvih prituzbi na rom, cak sto vise i baterija je dobra sa original kernelom, tj koji ide uz rom. Ovo nije oficialni rom za nexus 4, jos ga nema.
Koristim bez gapps, jer vise ne dolaze u romu, mogu se skinuti posebno, ali postoji aplikacija google instaler i onda instaliras koju aplikaciju hoces. Inace u miui marketu postoji opcija da kad se pretrazuje neka aplikacija dole ima ponuda da se trazi na drugim marketima, tako da mi playstore ne fali za sad

Poslednja izmena:
nece da mi otvori ovu tvoju slicicu u tt-u :(
verovatno link ne valja

Poslednja izmena:
Ne, nego više ne radi link. Verovatno je obrisana slika.

Misliš KitKat preko nexus 4 :-D

Ajde nesto o nexusu i navigaciji. Isao sam na medjugradsku voznju, Igo je izracunao rutu od 156 km Ue-Bg, a brojac na autu je prikazao da sam presao 164 km. Znaci odstupanje 8km. Da li je to do mapa, samog tel ili? I jos jedno pitanje zna li neko neki dobar punjac za auto, posto imam neki sa dx-a koji sam kupio i dok je ukljucena navigacija, ekran osvetljenje na minimumu, tel jedva da se napunio 10% za 2h voznje?

Dobro je dok ne pocne da se prazni na punjacu dok koristis navigaciju.
A sto se tice razlike u kilometrazi rekao bih da kilometar sat ima odstupanja dok je gps dosta precizniji.

Dobro je dok ne pocne da se prazni na punjacu dok koristis navigaciju.
:D
I ja se plašim da ne dođe do toga ali valjda neće :)

Inače ima odstupanja i u brzini kretanja između GPS-a i brzinomjera u autu. Mislim da je i tu precizniji GPS, za auta sam čitao da namjerno pokazuju veću brzinu od stvarne, baš sam nekidan gledao dok je tata vozio oko 50 km/h i GPS je pokazivao oko 4-5 km/h manje.

Nazad
Vrh Dno