Šta je novo?

LG Nexus 4

Uvedite bre neko thanks dugme, spamujem temu zahvaljivanjem. :)
Hvala loznica! :)

Нико од продаваца нема телефон...само се рекламирају. Ја сам свој дао за 320 е и већ ми недостаје. Оппо имам за 600$

Da mi neko objasni, sta se dobija promjenom kernela ? :D

pa pročitaj OP za kernel koji bi stavio i vidi šta podržava od funkcija

ono što uglavnom svi imaju:
- podešavanje boja
- overclock
- undervolt

novi franco ima i double tap i swipe to wake

Vojkan razvaljuje. Lik mi je preporucio par extra stvari i alternativa. Ne moze ti nista promaci izgleda, sve si upratio :D

Vratio se i ja na Franco r184 kernel,probni kernel ima dva baga koji ce nadamo se biti ispravljeni,ekran se otkljucava i kad se duze prast drzi na njemu i hoce da zamrzne ekran sam od sebe pa mpra reset na power dugme.....

Stock kernel je konza + neki custom stock based rom :) Nema bolje kombinacije po pitanju svega. Ovi aospi puni bagova, #ebes to.

Poslednja izmena:
Ma kakvi na ovom forumu na marginama, jedino u svom selu mogu glavni biti, mada ni tu :D

Ja sam glavni u Višnjićevu :D
Ali u nedelju se selim u NS, tako da će mi se rang smanjiti :p

Primjetio sam da mi evo konkretno ne dolazi push notifikacija za tapatalk kao i za neke druge app. Nista cackao nisam, sta bi moglo biti problem da pogledam. Cataslism Rom :banghead:

kojim redom i sta tacno brisem kada prelazim sa pa na catacysm, i da li je potrebno da instaliram gaaps?

kojim redom i sta tacno brisem kada prelazim sa pa na catacysm, i da li je potrebno da instaliram gaaps?

Briši kao i za svaki rom. Keševe data i system.
Gapps ti ne treba, samo skineš posle sa marketa koje ti trebaju + ručno iz nekog gapps paketa ubaci u system/app calendar sync adapter.

skineš bilo koji gapps.zip
u njemu uđeš u system/app folder i nađeš taj apk
kopiraš ga u system/app na tvom romu
GoogleCalendarSyncAdapter.apk tačno ime. iz nekog razloga ga nema u ROMu a bez toga ne radi sync kalendara...

Gde ima u Srbiji da se kupi bamper za Nexusa? Da li uopste ima? Dugo mi da cekam sa ebay-a. Moze i neki EU sajt,samo da je brza isporuka.

Batali programe.. Namesti lepo apn setings i izbegavaj bezanijsku kosu :) a za wi fije moras da editujes tekst u nekom wi fi fajlu.. Imas dosta takvih tema na xda
nema to veze jedno sa drugim. PNF služi da kad ti sve već radi kako treba (imaš push) smanji interval u kom telefon šalje heartbeat serverima (da je živ i online). To je po defaultu 15 min za wifi konekciju i 28 za data tako da notifikacije mogu baš toliko da kasne. Ovako ih podesiš na npr 5 min i pošto se nonstop javlja mreži dobijaš ih uglavnom instant.

Znam.. Ali taj pnf je djubre.. Koristio ga pola h i izbrisao(kod mog nexusa nije pomogao) Iskreno ne vidim pravu svrhu tog programa

Poslednja izmena:
Pa jel sam ti sad objasnio ***? :D
Nije đubre, odlično radi to što treba da radi. Ti si kapiram probao da popravljaš siv signal njime, a to ne radi niti je predviđen za to.

Meni PNF radi ok,ili ti kako Vojkan kaze,smanjio push kad sam na 3G,sa oko 30 min na 5 koliko je i namesteno u njemu.

Smanjio sam vrijeme heartbeata na 5minuta sa aplikacijom, test je pokazao da Push service radi, ocigledno da aplikacije nesto onda brljaju ili ko zna sta je:

Kod:
--------- beginning of /dev/log/main
D/libEGL  ( 5140): loaded /system/lib/egl/libEGL_adreno200.so
D/libEGL  ( 5140): loaded /system/lib/egl/libGLESv1_CM_adreno200.so
D/libEGL  ( 5140): loaded /system/lib/egl/libGLESv2_adreno200.so
I/Adreno200-EGL( 5140): <qeglDrvAPI_eglInitialize:265>: EGL 1.4 QUALCOMM Build: Iabe52cfaeae4c5fab1acacfe6f056ba15fa93274
D/OpenGLRenderer( 5140): Enabling debug mode 0
D/Push Notification Tester( 5140): Step 1: Subscribe start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 1: successfully registered to push updates, id: APA91bFru93hB2PZm-nmptEQlcqHue4qQtlMvAzQKGw5yYZIr086CXue4lsa5E2ErF3cpQUTvrb8Vqodhh_XTow6FP4D1uL0Qa-oJ2d8QDNOlCNbpKrnuBwDPdViJODYTKyJHKk3sqb8F74_O3SuBqP0V-ojSqplxiVUiKHO71RIIPAywrJe0TU
D/Push Notification Tester( 5140): Step 1: Subscribe end
D/Push Notification Tester( 5140): Step 2: Server Connection Test start
D/dalvikvm( 5140): GC_CONCURRENT freed 155K, 3% free 9137K/9328K, paused 4ms+3ms, total 33ms
D/Push Notification Tester( 5140): Step 2: Server Connection Test success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 3: Trigger Notification start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 3: Trigger Notification success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 4: Notification arrived in system
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start wackelock acquired
D/Push Notification Tester( 5140): Step 6: Test Notification create
D/Push Notification Tester( 5140): Step 6: Test Notification create success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 7: Stop service start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 7: Stop service wakelock released
D/Push Notification Tester( 5140): Step 8: successfully unregistered from push updates
D/dalvikvm( 5140): GC_CONCURRENT freed 315K, 4% free 9272K/9624K, paused 2ms+4ms, total 28ms
D/dalvikvm( 5140): GC_FOR_ALLOC freed 113K, 3% free 9526K/9744K, paused 18ms, total 18ms
D/dalvikvm( 5140): GC_CONCURRENT freed 160K, 3% free 9794K/10068K, paused 3ms+2ms, total 26ms
D/Push Notification Tester( 5140): Step 1: Subscribe start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 1: successfully registered to push updates, id: APA91bEhRDzdmVR8eew5ReThcvOtTZzypAHPercZOYdnBp_pYXfpVAvFbFMbmYWmX7R_3M_uqaEkgyTX_l1-PeQ_9asK71tcpOKSkWW51pHjV4sq-trhZKg1iNv1eua8yW9DuNAPz6FZ_1V1DB_cPqp0S-ztQUxger6SIHCB-3tlZL7wXQValCc
D/Push Notification Tester( 5140): Step 2: Server Connection Test start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 2: Server Connection Test success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 3: Trigger Notification start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 3: Trigger Notification success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 4: Notification arrived in system
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 5: Notification service start wackelock acquired
D/Push Notification Tester( 5140): Step 6: Test Notification create
D/Push Notification Tester( 5140): Step 6: Test Notification create success
D/Push Notification Tester( 5140): Step 7: Stop service start
D/Push Notification Tester( 5140): Step 7: Stop service wakelock released
D/Push Notification Tester( 5140): Step 8: successfully unregistered from push updates

a zabaguje tako ponekad, retko ali se desi... i taj heartbeat nekad ne ode iako bi trebalo, pa posle npr 4h umesto da imaš 4x12=48 alarma za heartbeat, imaš 35-40, neke pojede maca :) ali se uglavnom sredi vrlo brzo i samo od sebe...

skineš bilo koji gapps.zip
u njemu uđeš u system/app folder i nađeš taj apk
kopiraš ga u system/app na tvom romu
GoogleCalendarSyncAdapter.apk tačno ime. iz nekog razloga ga nema u ROMu a bez toga ne radi sync kalendara...

Kako ne radi bre. Skines Google Calendar sa Marketa, sinhronizacija radi bez problema, sad sam probao. Nikakvi adapteri ne trebaju (barem meni) :)

Narcio sam poetic borderline sa 3g garancije, al dok stigne tj dok mi donesu.

Kacim slike kad stigne. :)

Vrh Dno