Šta je novo?

LG Nexus 4

Ljudi danas sam bio do Logic Shopa da pazarim nexusa i imao sam jednu smešnu situaciju. Ulazim unutra, tražim nexusa, stavljam 36 soma na sto i bukvalno posle 5 sekundi ulazi neka žena sa ćerkom u prodavnicu. Pogleda nexusa kaže je l' ih ima jos, prodavačica kaže nema ovo je onaj poslednji koji ste gledali malopre! Ja trijumfalno uzimam svoj nexus i napuštam radnju! :)

Ahaha.. I ja kada sam kupovao u istoj radnji neki decko pre mene kupio isto n4 :) koliko se samo ta radnja ubila od kesa i to samo na ovom modelu..

I to bez fiskalnih racuna i neplacanja poreza...

Pa ko te tera? Ti uzmi i plati 50k i dobices fiskalni i sve. Pomozi drzavi :)

Da li si ijedan flagship u tvom zivotu kupio tako? Ako jesi, svaka cast, a ako nisi...

Jesam, HOX sam kupio tako....

Ne znam sta ti smeta i sto ti se promrdao kavez, ubedi ti kupca da njihova garancija vazi bez fiskalnog racuna kada isti taj flagship prodajes...

Ma sve to razumem, ali one fore, znate, svi telefoni su zapakovani, ne mozemo da otvorimo kutiju ukoliko ne zelite da kupite mi je totalni *****izam...

Dodjem sa 300e da pazarim telefon, ali naravno, hocu prvo da vidim i osetim da li je to to - ali NE, ne moze, prvo plati pa isprobavaj...

Gde je tu logika?!?

Vrhunac svega - evo pogledajte ovu maketu, to je ta velicina, izgled....

Ma mrs, dinara im ne bih dao vise u zivotu.

Preporucujem topz*nu u istoj ulici malo nize, meni su momci odatle dali fiskalni racun, garanciju dve godine na hw i sw kao i to da su mi naceli pakovanje i upalili telefon da bi se uverio kako sve radi i izgleda..

Poslednja izmena:
Da, oni su ok, ima ih na KP...

Ovi u LS-u su totalni &*^#&**$#*, pogotovu onaj sto satro nesto "servisira" tamo u cosku...

No, nebitno, back on topic, jel' probao jos neko neki custom kernel, ovaj Semaphore radi extra, uz Trickster mod, savrseno...

Preporucujem topz*nu u istoj ulici malo nize, meni su momci odatle dali fiskalni racun, garanciju dve godine na hw i sw kao i to da su mi naceli pakovanje i upalili telefon da bi se uverio kako sve radi i izgleda..

nije to fiskalni racun.. samo neki papir koji se naziva racun sa cifrom uredjaja i njihovim nazovi pecatom. ako su to oni sto rade dostave 24h? a kada narucis dodje ti celavi klinac sa bmw-om od 50 soma e i donese ti mobilni..

Zanimljiva stvar mi se dva puta desila.. Kada hocu da uradim screen shot on mi ispise sledecu poruku..coludnt save screen shot,storage may be in use.. Ne mogu da udjem u galeriju jer napise no external Storage available ? Sta se desilo *** ? P.s. ^ link kacen pre 2 dana :)

nije to fiskalni racun.. samo neki papir koji se naziva racun sa cifrom uredjaja i njihovim nazovi pecatom. ako su to oni sto rade dostave 24h? a kada narucis dodje ti celavi klinac sa bmw-om od 50 soma e i donese ti mobilni..

Druze, fiskalni odsecak iz bloka racuna na kom pise iznos, datum i pecat radnje istu vaznost ima kao i onaj iz kase fiskalne, raspitaj se malo...

A ovo za bmw ne znam da li neko vozi i zasto vozi ako vozi, njegov izbor, jel hoces da kazes da bi se ti bolje osecao da ti onaj ko donosi telefon voza neki raspadnut trabant ili sta je poenta ?

Slažem se sa vama o fiskalnom računu mada nije bilo šanse da kupim telefon sa Telenora, oglase sam gledao svaki dan preko nedelju dana i nisam video nijedan.
Inače prilikom kupovine devojka me je upozorila na 'opasnosti rutovanja' i da to poništava garanciju a ja sam njoj objasnio da lupa gluposti. :)
Inače iznenađen sam koliko dobro radi telefon, mislio sam da i moj prethodni gs2 radi odlično, ali razlika u fluidnosti se odmah vidi. Baš čudno da su prodali samo 5-6 miliona nexusa, i to po ovoj povoljnoj ceni, a gs3 ode u 50 miliona. Marketing je čudo!

Nesto mi ocigledno srce bateriju. Na svakih sat vremena standby rezima ide 2%. Ukljucen sync, wifi i alarm. Iskkjucio gps, pa mislim da nije do toga. Moracu da odradim BBS

2% na sat vremena?!! katastrofa...

Kako ti je podesena mreza ? 2g ili 3g? Kakav ti je signal,moguce da ti los signal trosi,mada tih 2% mi se cini normalnim...

Druze, fiskalni odsecak iz bloka racuna na kom pise iznos, datum i pecat radnje istu vaznost ima kao i onaj iz kase fiskalne, raspitaj se malo...

A ovo za bmw ne znam da li neko vozi i zasto vozi ako vozi, njegov izbor, jel hoces da kazes da bi se ti bolje osecao da ti onaj ko donosi telefon voza neki raspadnut trabant ili sta je poenta ?

A sada ti meni lepo objasni kako on pdoda mob od 350e za 330e a da fiskalni samim tim 20 posto poreza drzavi.. ? To znaci da on proda mob za 250e koji kosta u evropi 350 ? Pa iako odbije porez iz drzave gde je kupio ne moze bude u plusu.. Ako je to pravi fiskalni ja sam hudini

Kako ti je podesena mreza ? 2g ili 3g? Kakav ti je signal,moguce da ti los signal trosi,mada tih 2% mi se cini normalnim...

Na wifi sam. To je tokom noci, dok spavam. Cini mi se da bi tada trebao da ode u deep sleep i da be trosi toliko. Mislim da je oko 5% tokom noci ok cifra.

Kakve veze ima sto si na wifu-u? Signal, je signal, trosi pa trosi, bio ti na wifi-u ili ne.

Meni za noc, od 00-10h potrosi oko 7-8 % ali na 2g,a kada mi je na 3g zna da ode i do 20%...

Razumem te, ali ima li razlike tada u trosenju baterije da li je 2g ili 3g. Bio je na 2g

Pa ima. Slabiji signal u bilo kom obliku (wifi ili mreza(bio ti nakacen na wifi ili imao/nemao ukljucen net)) trosi bateriju.

Sinoc sam instalirao Cataclysm ROM bas zbog problema sa signalom u kuci rom ima smart 3g opciju koja radi exstra.
Evo i poredjenja
2013-07-26 20.09.27.png stock
2013-07-31 10.03.41.png Cataclysm

Nije ti neko poređenje. Na stocku si mnogo više koristio telefon koliko vidim. Od ovih 10 sati veci deo je telefon bio u standby rezimu.

Ne poredim bateriju nego kako funkcionise signal sa ovim smart 3g

Provalio sam da kad ugasim telefon dosta manje mi trosi bateriju. Sad ga drzim 24h ugasenog i samo povremeno upalim da vidim koliko se ispraznila i prezadovoljan sam koliko mi traje!

Nazad
Vrh Dno