Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja sam isto na mts-u i nemam te probleme. Na 4.2.2 sam imao kasnjenje na wifi, a na 4.3 sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
Možda i jeste do mts-a. Ako su sva 4 nexusa na istom predajniku, tipa 4 ortaka iz kraja i slično.

Kako mu radi na ostalim telefonima, a na 2 Nexusa ne radi? Zanima me sta ces reci ;)

Ne razumem, kakve veze ima to samnom? :) Ja sam rekao da je problem rešen i da radi odlično push kod mene na Nexus 4 sa Android 4.3 na 2G/3G. Ne verujem da je u pitanju to što je on na MTS. Jedino ako ima veze sa repetitorom ili šta već.

Ma htedoh da čujem tvoje mišljenje zbog znanja, a ne zbog nečeg drugog. Zato što sam ja ostao bez teksta kako mu ne radi i da je zato prodao Nexus, da bi se opet vratio i ostao mu isti problem... Čudno je što mu na svim ostalim telefonima radi, a na 4 Nexusa ne radi, a opet ne znam, kažeš ti i error da je možda do repetitora, pa kako valjda su mu se i ovi telefoni kačili na iste bazne stanice kao i Nexusi...

ma nema veze ni sa kakvim repetitorima jer se problem javlja na telefonima koji imaju (skoro pa) AOSP rom. alcatel 997, galaxy nexus, nexus 4 (to je što ja znam). jednostavno ugasiš wifi a trouglasti signal umesto da poplavi ostane siv. dok je siv nemaš push ni u jednom programu. nekad poplavi posle 2 sec, nekad posle 2 min, nekad posle 2h. ja nikakvu zakonitost tu nisam uspeo da uhvatim i stvarno izluđuje. androidi svi živi od 4.0.4 do 4.3, proxy da/ne, 2g/3g itd. to da je mts ne verujem jer stranci sigurno nisu na mtsu a pun je net "grey signal bars" problema.

doduše jednom sam sedeo pored druga koji ima s2 na telenoru i whatsapp poruka koju sam mu poslao mu nije stizala dok nije otvorio WA. aj sad :) kupiti ajfon :)

A to. Izvinjavam se, pisao sam na brzinu. :)

I meni nije jasno. Osim teorije sa repetitorom, ništa mi više (logično) ne pada na pamet.

A da proba fkloznica da stavi mrežu na "2G only", pa da proveri kako radi push (i da li radi) tada?

I opet, neka stavi Telenor karticu na par dana i neka vidi da li mu tada radi. Da se barem vidi u čemu je problem. Fkloznica, jel je neki od tih Nexusa 4 bio sa Telenora?

Vojkane, kod mene signal nikada nije siv. Osim kada stavim na 2G i razgovaram. Nakon završetka razgovora, odmah poplavi. Tako i treba, jer nema data protoka u toku razgovora na 2G. A sa ovim "iPhone" si ga baš pogodio. :D

Poslednja izmena:
ma znam da tako treba, zato što "tako treba" i pizdim :) jer eto ne radi uvek i svuda "kako treba".

Vojkane, kod mene signal nikada nije siv. Osim kada stavim na 2G i razgovaram. Nakon završetka razgovora, odmah poplavi. Tako i treba, jer nema data protoka u toku razgovora na 2G.

Tako je kod mene na S2 isto. Stalno je plav signal. Naravno neki AOSP kad koristim ili AOKP, ne pričam za Samsung based ROM-ove koji isto normalno rade.

Ja tipujem na baseband, fast dormancy i ostale zaebancije koje se tiču mreže, jer ima nekima kojima radi, nekima ne radi.

E sad bila bi fora da mu radi na Telenoru, a ne radi na MTS-u, jer kod error-a radi na MTS-u. Mislim apsurd apsurda. Ništa ili je Loznica ukleta ili je fkloznica čovek baksuz, treće dodajte po izboru :D

Ja sam par puta imao sive ikonice ali bez obzira na to net je radio. To mi se desilo mozda 4 puta od februara. Sive ikonice predstavljaju gubitak konekcije sa google serverima, a to moze biti i do mts, ibternet provajdera, nekog čvorišta...

ma nema veze ni sa kakvim repetitorima jer se problem javlja na telefonima koji imaju (skoro pa) AOSP rom. alcatel 997, galaxy nexus, nexus 4 (to je što ja znam). jednostavno ugasiš wifi a trouglasti signal umesto da poplavi ostane siv. dok je siv nemaš push ni u jednom programu. nekad poplavi posle 2 sec, nekad posle 2 min, nekad posle 2h. ja nikakvu zakonitost tu nisam uspeo da uhvatim i stvarno izluđuje. androidi svi živi od 4.0.4 do 4.3, proxy da/ne, 2g/3g itd. to da je mts ne verujem jer stranci sigurno nisu na mtsu a pun je net "grey signal bars" problema.

doduše jednom sam sedeo pored druga koji ima s2 na telenoru i whatsapp poruka koju sam mu poslao mu nije stizala dok nije otvorio WA. aj sad :) kupiti ajfon :)
+1 potvrdjujem Vojkanovu pricu,na Alcatelu 997D i na Nexsusu 4 na Vipovoj mrezi imam sivi trouglasti signal kad prelazim sa Wi-fi na 3G mrezu,desava mi se i na Nexsusu 7 posto u njemu imam ubacen 3g VIP internet.

Ajd ovako, ko je na mts-u nek izmeni apn sa gprswap na gprsinternet i skine proxy pa nek testira. Meni nakon gasenja wifi ikonice poplave za par sekundi.

Prvi utisak posle 10 uzastopnih drndanja i rekonektovanja: au čoveče gde si bio do sad... :D
Inače uvek sam se pitao zašto je na Androidu ap gprswap kad sam pre na symbianu uvek morao da koristim ovaj internet, wap je bio samo za browser ako se dobro sećam :)

Ali da ga ne ureknemo, javljam kako se odvija.
Poslato sa plavog edgea :D

Vojkane, više da mi se ne javljaš. Ja mislio čovek zna nešto, ajde fkloznica ono čovek pita svaki put kako da flesuje (toga se svaki put setim :D), a ti nisi proverio sve. Još dolazimo u pat poziciju da je neverovatno kako radi nekima, a kako je fkloznica baksuz...

Mada ne mogu da mirujem... Ako je tako kao što pričate, kako kad se identični APN-ovi prave i na ostalim telefonima i na Nexusima, a na jednima radi, a na drugima ne radi? Hm? :)

Mada ne mogu da mirujem... Ako je tako kao što pričate, kako kad se identični APN-ovi prave i na ostalim telefonima i na Nexusima, a na jednima radi, a na drugima ne radi? Hm? :)

Možda koriste druge portove? Gprswap i gprsinternet imaju različite portove otvorene. Znam da na nekim telefonima ne radi update vremenske prognoze ako se koristi gprsinternet, već samo gprswap.

Djilke, ajd iskreno koliko ima frikova kao sto smo mi? Koliko korisnika ce provaliti da im kasni notifikacija? Ja skoro na svakoj tehnici nadjem neku zamerku dok ljudi oko mene to i ne primete. Supruga koristi moj bivsi gnex i da je pitas kakav je... ma 5 puta bolji od onog mog bivseg :)

Djilke, ajd iskreno koliko ima frikova kao sto smo mi? Koliko korisnika ce provaliti da im kasni notifikacija? Ja skoro na svakoj tehnici nadjem neku zamerku dok ljudi oko mene to i ne primete. Supruga koristi moj bivsi gnex i da je pitas kakav je... ma 5 puta bolji od onog mog bivseg :)

Da bar meni kasni pa da mi umesto u 5 ujutru dođu u podne da se naspavam ko čoek..
Ps oćel ko da se trampimo?

Ne znam, ja sam perfekcionista :) znaš kad pratim svakodnevno bbs i sve ostale procese i tačno znam kada nešto troši bateriju ili bilo šta ostalo. Ako platim 300-400e za telefon (ako je problem u telefonu) ili plaćam 2-3000 za paket (ako je problem u operateru) onda ću da se bunim i želim da znam kako i zbog čega uzrok mislim zašto ne radi. Da znam na koga da se okomim :D

Elem, tako da eto, nekome ne smeta, on je kupio zato što je čuo da je to hit i da će biti faca u gradu ako ima tako neki telefon, a ima i onih koji tačno znaju da izvuku i poslednji procenat baterije, OC/UV, flesovanje, modovi, razna ceprkanja po sistemu, kernelima... Eto ima nas svakakvih, mada ja ove prve ne razumem ;)

Djilkose posto si ti na VIP-u .Sta ti stoji u APN VIPGPRS.

Evo slike. Nije VIPGPRS.

uploadfromtaptalk1375129996688.jpg
uploadfromtaptalk1375130013657.jpg
uploadfromtaptalk1375130030052.jpg

djilkoshe koji ti tel imas. Na skoro svim temama si? s2,s3, gnex, n4....

Kakav je ovo trip, koristim deodexed 4.3 verziju, root, sve full, on mi ponudio update od 3.4mb?!?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1375133055051.jpg
    uploadfromtaptalk1375133055051.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 160
Vrh Dno