Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Ja sam uveo HD paket i progledao sam. Sledeće na redu je satelitska, na SD kanale se više ne vraćam.

Juče sam gledao Brazilce i slika je fenomenalna. Vratim na SD, ne hvala!

Pa jel ovaj televizor nemoze da uhvati RTS HD preko kablovske?

Pazario neko tv preko KP?
Kako ste zadovoljni? :D
Gledam nesto da kupum 42LA620s u rodi na rate..ili 42LA660s na KP..ali tu ide kesh :p

@muskron

Druze moj, razmisljas da nakacis ove VOX zvucnije na ovaj tv? Jel se ti to salis ili si ozbiljan?

@zdjilas

Naravno da moze.. ja imam CAM modul i slika je odlicna na RTS HD-u...

Trebam savet oko povezivanja zvucnika na ovaj model televizora
Razmisljam da kupim
http://www.cbt.rs/zvucnici/vox_soundbar_x3-41-25460
http://www.cbt.rs/zvucnici/lg_sound_bar_nb2020a_-17180
neke ovakve sound bar zvucnike pa me zanima da li sa njima dobijam kabal za povezivanje na opticki audio izlaz na TV i ako na opticki izlaz povezem zvucnike da li ce izlaziti zvuk za sve ulaze. Tj da li cu mozi da cujem zvuk na zvucnicima i preko D3 platforme i sa HDMI za racunar i jos dosta toga..
Ja sam dobio nb2020uz TV i prodao sam ga jer imam 5.1 sistem. Uz njega dobijes opticki kabl i kad povezes biras na tvu gde zvuk ide na soundbar ili tv zvucnike. Ako je na SBar on se automatski sam upali kad dobije signal pa ne treba zasebno da se pali. Na daljincu imas levo/desno kao za premotavanje sa tim podesavas sync ako treba, i imas volume+-....
Nisam ga probao otisao je neraspakovan :)

jel ima neko uputstvo kako se prijaviti na youtube i facebook pre okog tv-a?

Ja sam dobio nb2020uz TV i prodao sam ga jer imam 5.1 sistem. Uz njega dobijes opticki kabl i kad povezes biras na tvu gde zvuk ide na soundbar ili tv zvucnike. Ako je na SBar on se automatski sam upali kad dobije signal pa ne treba zasebno da se pali. Na daljincu imas levo/desno kao za premotavanje sa tim podesavas sync ako treba, i imas volume+-....
Nisam ga probao otisao je neraspakovan :)

Kako si povezao 5.1 sistem jesi iso preko optickog audio izlaza.
Ja imam neki Jazz 5.1 sistem koji odavno nekoristim a bio je nekad prikacen na komp pa sam njega teo da stavim na TV al nisam mogo jer nema cinceva pozadi.

@zdjilas

Naravno da moze.. ja imam CAM modul i slika je odlicna na RTS HD-u...
mozda se nisam dobro izrazio,
na panasoniku TX-L39E6E preko obicne kablovske hvatam rts hd, cim pustim pretragu kanala on je i nadje,
na LG, kada pustim pretragu preko antene on ne nadje, kako da podesim ovo?

Nikako. Ovaj TV nema DVB-T2 tjuner, kao što ga nema ni panasonic. Na kablovskoj ćeš ga naći, antenom - nema šanse.
Ovo si mi napisao, ****ga sve se mislim da pravim gresku,
na panasoniku mogu da biram input listu i tu ima dvb-c, jos neki dvb i analog, na analogu su svi kanali na kablovskoj a kada prebacim na dvb-c pojavi mi se i rts hd, sada ja sve mislim dal mogu da biram taj input i na lg da se pojavi rts hd, ili kako onda da trazim kanale na lg-iju da bi se isto ovo dobilo
evo ovde imas sliku, pa ako te ne mrzi pogledaj

http://www.zaslike.com/files/xcspot81tlw20hmfkw.jpg

KAda pretrazujete kanale a imate obicnu kablovsku jel trazite preko antene, ili cable?

Ja tebe uopšte ne razumem. Tebi su oba tv-a na istom mestu i na istoj kablovskoj? Ako hoćeš digitalne kanale, moraćeš da pretražuješ cable opseg.

Kako si povezao 5.1 sistem jesi iso preko optickog audio izlaza.
Ja imam neki Jazz 5.1 sistem koji odavno nekoristim a bio je nekad prikacen na komp pa sam njega teo da stavim na TV al nisam mogo jer nema cinceva pozadi.
Nisam povezivao, ni kutiju nisam otvorio, ali sam proucio...Spaja se preko optickog izlaza na TVu, 5.1 sistemi sa cincevima(kao za PC) ne mogu na ovaj TV. Ja imam risiver 5.1 koji je spojen sa DVDom i PCem ako gledam neki 6o-kanalini film, i TV mi je preko optike ali to ne koristim...

mozda se nisam dobro izrazio,
na panasoniku TX-L39E6E preko obicne kablovske hvatam rts hd, cim pustim pretragu kanala on je i nadje,
na LG, kada pustim pretragu preko antene on ne nadje, kako da podesim ovo?

Nikako. Ovaj TV nema DVB-T2 tjuner, kao što ga nema ni panasonic. Na kablovskoj ćeš ga naći, antenom - nema šanse.
Ne razumete se ili neko ne shvata onog drugog...zdjilas hvata RTS HD koji emituje kablovski operater a ne direktan signal preko T2. Sumnjam da je taj signal HD, meni na IKOMu je SD 576i kao i ostali mislim. Jednostavno IKOM ne emituje HD kanale. Inace roadracer je u pravu -ne moze original signal da uhvati jer nema T2 vec samo T(T1).
E sad zasto ovaj ga ne nadje, pretpostavljam da mora da se izabere DVB-C pa pretrazi ceo opseg ili pogledati na panasoniku koji je kanal, ono c12,S23...pa ukucati u LG.

Ne može tako. DVB-C se ne emituje na tim kanalima na kojima ide analogna tv. Ima više parametara, a ne samo frekvencija.

Inače, na RV to jeste pravi HD kanal, a mislim da je i na SBB. Čudi me to što pričaš za Ikom.

rts hd na ikomu je pravi hd, cak je i 5.1 ponekad.

Ja sam sve pomesao...analogni se traze po kanalima...
I za RTS sam mislio na RTS digital koji je 576i SD, HD im je stvarno 1080i HD...
Izvinjavam se svima :(

I zasto onda na IKOMu HBO i sl. ne pustaju HD i 5.1???

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako isključiti bežičnu mrežu na 660s?

Na laptopu mi je uključen wireless i kada god odem da promenim HDMI na tv-u vidim da mogu da izaberem Plex?

Nigde nema opcija da se bežična mreža isključi.

EDIT: probao sam da ubacim pogrešnu lozinku i kada odem na mrežni status kaže nema bežične mrežne veze ali (ako sam u pravu) i dalje je uključena bežična mreža zato što kada odem na mrežnu vezu i pokrenem konekciju on opet ponudi bežične mreže (kako moju tako i komšijske) što bi značilo da je bežična mreža non-stop uključena.

Poslednja izmena od urednika:
OK. to znam, nego gledam kako bi izgledalo bez kabla. Znam da na bilo kom laptopu može da se uključi/isključi wireless (ista stvar na pametnom fonu itd) pa mi je malo glupo da ne može na tv-u da se isključi bežična mreža.

OK. to znam, nego gledam kako bi izgledalo bez kabla. Znam da na bilo kom laptopu može da se uključi/isključi wireless (ista stvar na pametnom fonu itd) pa mi je malo glupo da ne može na tv-u da se isključi bežična mreža.
Potrosnja wifi u odnosu na tv je smesna i nema poente da se gasi, posebno zbog funkcionalnosti... laptop(pc) i telefon radi na baterije pa ima tu mogucnost, tv je stalno na gr.mrezi.
Meni je kablom spojen i telefon mi ne nadje tv-ov ap a radi mi wifi. Probaj u podesavanjima gde je widi i miracast da vidis,oni su vezani za wifi...

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoc.
Ne mogu da nadjem pin za moj la660s.
NIje defaultni 0000 a ni nijedna drugi koji bih mozda ja stavio da sam ga mijenjao.
Pokusao sam da ga resetujem ulaskom u instalation menu
http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Hidden_service_modes_/_menus
ali to mi je poslo za rukom samo 1 put i tada sam odabrao opciju reset pin i nista.
sada vise ne mogu da ni udjem u instaltion menu.
Ima li nacina da resetujam pin nakako preko telnet ili rs232?

Treba mi pomoc oko DLNA - titla.

Imam TV LG55LA660s i NAS storage QNAP TS-212. Na QNAP-u sam podigao Twonky Media Server 7.2.70.0 i Plex Media Server 0.9.8.18.2, medjutim pri reprodukciji filmova ne vidi se srpski titl. Napominjem da mi se film i titl nalaze u istom direktorijumu i imaju isti naziv. Kada na TV-u izaberem Twonki ili Plex, krene reprodukcija filma, u plejeru na "Opcija" i ""Podesena video reprodukcija" mi ne dozvoljava izbor titla, jezik titla, kodna stranica,...., i ostalo.
Citajuci neke forume, jedno od resenje je instalacija na PC-iju navedenih media servera, medjutim ja ne bih da ukljucujem racunar kada hocu da lgedam filmovi sa NAS-a.
Imam takodje i NTR83 koji koristi SAMBU, tu filmovi idu normalno sa titlom.
Da li se moze instalirati na NAS neki novi media server koji omogucuje titlove na TV-u ili nesto nisam dobro podesio.
Ima li neko resenje?

Razmisljao sam da pravim HTPC zbog ovog 3d titla no sad nesto razmisljam da li mogu da iskoristim postojeci komp, nisam bas upucen pa molim za pomoc i razjasnjenje. Elem, komp je daleko i nema pomeranja, kraj. Sto ce reci hdmi kabl od jedno 10m, da li ce tu biti nekog slabljenja kvaliteta? Zatim koja je kartica uopste potrebna? Potpuno sam sludjen onim sto nalazim na netu. Komp je malo stariji, grafika je 9800gt. Koliko vidim ne podrzava hdmi 1.4 koji je kako svuda pise potreban za 3d ali mi nesto to uopste nije jasno. Nije li TV najobicniji sekundarni display, pustim film u mpc-u na primer, sibnem ga preko kabla na tv, tamo izaberem sbs 3d i sou moze da pocne. Ispravite me ako gresim. Ne bih da pravim htpc samo zbog ovog ako eventualno mogu da iskoristim postojeci komp, a opet ne bih da dam 2-3 hiljade za toliki hdmi kabl ako to nece raditi. ( ne bih bas ni da prenosim komp do tv-a testa radi i da probam sa nekim kracim hdmi kablom kojeg opet nemam i trebao bi da kupim , ali ako je to jedino resenje da bi bio siguran, moracu )

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Sa HDMI kablom od 10 metara nećeš imati nikakvih problema. Što se kartice tiče i ja imam NVidia Geforce 9800gt i 3D ide kao podmazan, Player koji koristim je MPC-HC, kad ide preko HDMI veze PC-TV

Nazad
Vrh Dno