Šta je novo?

LG L7 II

da li se nekom desavalo da prilikom javljanja na poziv zvuk bude na minimumu a volume prethodno podesen na jednu skalu manje od maksimuma.

@zedkv
Nije. Meni bar.

@ostali (nadam se da nece i ova tema biti moj one man show, kao sa RAZR HD-om) - evo utisaka, tacnije mini opisa:

Telefon je kod mene nekih nedelju dana, a presao sam na njega sa Motorole RAZR HD, dakle opasan downgrade. Mnogi ce se pitati sto sam uopste menjao tako? Prosto, trebao mi nesto kes, pa RHD ode, a novi telefon morao je da zadovolji sledece uslove:

Dual-core CPU, bilo koji
Minimum 768MB RAM-a (jer na 512MB JB ne radi kako valja)
Ekran od 4" - 4.3"
Sto bolju bateriju (sta god to znacilo)
Prednja kamera
Da je u rangu 160€ (najvaznije - odlucio sam da ne dajem vise)

Kandidati su bili, pored L7 II, jos Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy Ace 2 (preziveo bih 3.8" ekran, a jeftiniji je) i HTC Desire X (samo u slucaju nuzde, jer nema prednju kameru, ali je mnogo lep) od novih, ili naravno eventualno neki polovan u extra stanju bolji fon. Takodje, bio sam u fazonu: "Ako mogu da se naviknem na neki tako slabiji fon, mozda ne moram ni u buduce da vijam tako jace telefone, kao do sad?" Najzad...

Kad mi je stigao, a RHD otisao, prvo mi je delovao kao igracka. Bukvalno. Posle GG i kevlara, plasticna ledja i reflektivna plastika na ekranu LG-a delovali su kao sala... Medjutim, ovde do izrazaja dolazi cesto oko Samsunga pominjana cinjenica - kvalitet koristenih materijala i kvalitet izrade nisu isto. Iako recimo ledja LG-a cini najsljastavija moguca magnet-za-otiske wannabe kul plastika, ona lezi nepomicno, sve naleze perfektno, i kvalitet izrade je odlican. I jos jedna pohvala za pomenutu plastiku - iako se ne cini tako, ona ne klizi, super lezi u ruci. Ipak, zbog krhkosti, cekam da stignu neke silikonske obloge u NS, a napred ce ici neka mat folija.

Ono sto je prednost je sto nekako ne brinem o telefonu kao pre. Znam da me ne bi srce bolelo da mi ispadne/nestane/crkne, i verujte mi - super je osecaj. Ujedno, sa 12cm tel je vrlo kompaktan, sve radim jednom rukom.

Ekran je ok. Zaista. Mada, IPS je, pa nisam ni ocekivao da je los. Uglovi gledanja nisu bas sjajni, tj. gubi se osvetljenje sa zakosenjem slike, ali ne marim, uvek gledam pravo u njega. Ostrina je ok, ne kao 720p naravno, ali realno - navikao sam se na nju za 10min. Jedina mana je uzasna reflektivnost. Ok, brightness je jak na 100% ali plastika koja "stiti" ekran je kao ogledalo, i mat folija mu ne gine.

Kamera je iznenadjujuce dobra! Inace nisam nesto posebno lud za tim da mi kamera bude strava, ali usudjujem se da kazem da je ova na LG-u jednako dobra kao na Motoroli, ili tipa 10% losija, sto moje laicko oko ne moze da primeti. Dakle, saasvim upotrebljiva za neobavezno fotkanje po klubovima sa pijanim drugovima. :) Okacicu par primera slika. Video je u 720x480 rezoluciji, sto je bzvz, ali koliko ih napravim godisnje, stoli me bojko. Inace, sigurno je da ovaj MSM8225 SoC moze i 720p da sacini, ali verujem da je LG fragmentacije radi izostavio tu opciju.

Bateriju necu komentarisati mnogo. Haos! Nisam dva dana izvukao s jednim punjenjem NE PAMTIM. Pritom, imao sam dakle oko 38h upotrebe ukupno, od cega maltene punih 7h ekrana, uz shitload sync-a. Istina, oko 23h sam morao tel na punjac da metim, bio je na jednom procentu, ali dakle dva neka dana sa manje njakanja, ili jedan sa rasturanjem telefona lagano prolaze.

Najzad - ponasanje u radu. Da snimim video u kom listam homescreen-ove i sistemske menije, mnogi bi mislili da je sve kao podmazano. E pa nije. Tranzicije jesu zaista buttery smooth, dakle JB se primeti, kao i kroz to da nema problema sa manjkom RAM-a, ali slabasan SoC ipak pokazuje svoje lice ponekad. Dakle, nekad se sve instantno otvara, a nekad mu treba i po 3, 4s da digne aplikaciju, tipa FB, Benchmark, TT ili YT. Mozda ima veze sa neoptimizovanoscu aplikacija (jer, recimo, Browser mi nijednom do sad nije dizao usporeno niti je nesto mnogo lagovao, a najvise laga i stucanja je u FB, za koji se zna da je lose odradjen), ali verujem da je do slabosti hardvera, jer se nekad i u Msg App-u ili u imeniku desi gadan lag pri cistom skrolu ili tako nekoj akciji... Sve se sad svodi (za mene bar) na to mogu li da se naviknem na te sitne lagove, ne-bas-momentalnu odzivnost i stuttering, ili ne. Jos ne znam, za sad sam ustanovio da ih ima i ne desava mi se vise da nesto dvaput pritisnem misleci da nije skontao prvi put, kad ono jeste no mu treba vremena da to i odradi, ali jos ne znam hoce li me to bas nervirati ili ne. Mislim da nece, jer zaista nije cesto. Dakle, silaz u lower midle class Android uredjaja deluje mogucim za mene.

Na kraju, ukupni zakljucak je odlican! Za 150€ sam dobio telefon koji nikako ne deluje kao bas duplo losiji od prethodnog, po radu i opstem utisku, a kostao je vise no duplo jeftinije. Sitni problemi ne deluju neprevazilazno, kamera je dobra, baterija out of this world, a osecaj nebrige o telefonu sjajan. :)

Dakle, mironiko approved. ;) A vreme ce pokazati ima li skrivenih problema...

ha,ha, veruj mi nisam otvorio ovu temu da bi bila "one man show" :). Iskreno i ja sam ocekivao vise ljudi koji ce kupiti ovaj telefon i iznositi svoje utiske, ali izgleda da nije toliko atraktivan koliko sam ja mislio. Super sto si dao ovako opsiran review. Ti jos bole mozes da sagledas situaciju od ljudi koji nikada nisu koristili top modele, prelazak sa top klase na nizu srednju je dosta redak na ovom forumu, tako da tvoje misljenje samim tim dobija na tezini. Mozda mi administratori mogli da prebace predhodni post na pocetak teme, radi preglednosti.

@Mironiko, za odličnu cenu si ga kupio. Da ga ja nadjem za tu cenu, verovatno bih ga uzeo zbog baterije.

Corvus, ima ih sam vipa po oglasima za 170e skoro svaki dan.

Ja sam prodao zenin za 160e, nije frka naci ih, nalete cesto.

Baterija lagano 6h screen on, sa svim mogucim sync-ovima. :)

Pratiću malo oglase, pa ću videti. Malo se razmišljam, jer nešto ne "mirišem" LG zbog update-a i bagova.

Malom bratu sam nabavio pre par meseci LG L3. Kada sam video koliko drži baterija, oduševio sam se. Preko 6h screen-on uz igranje igara 90% tog vremena, na 2G i bez sinhronizacije, povremeni WiFi. Nisam to očekivao od tog telefona. :)

@Corvus Corax
Na KP naleteo posle mozda svega 3 dana pretrage, sa VIP-a, garancija, fiskalni, sve po redu. To je bila najbolja ponuda, bilo je uvek jos po dve, tri, s tim da jedna bude 200e, a ostale tipa 180, pa uz malo cenjkanja kontam da se 160 moze postici.

I srecno u potrazi, mislim da bi ti se fon svideo, ima bubica ali su, po mom misljenju, moguce za prevazici. Update i to me ne brinu, jer sam vec dugo na 4.1.2 na vise uredjaja i bas mi odgovara. Pritom, 4.3 ne donosi nesto posebno novo, a do implementacije KLP na ne-Nexus uredjajima ima i-haj... Menjacemo mi jos u medjuvremenu. :)

Hm, hvala na savetu. ;)

Da li neko zna koji tip IPS panela ovaj model koristi?

Okacio nekoliko slika na odgovarajucoj temi. Ima i na otvorenom i u zatvorenom, u mraku ili osvetljeno, jedino bas suncanih dana nije bilo, ali tad bi slike i trebale da su najbolje.

Mislim da je kamera vrlo korektna. A ocekivao sam neki teski fus... :D

Trebalo bi do kraja meseca da se pojavi i u Telenoru i ako cena bude ok (mozda ne u prvim mesecim ali kasnije mozda bude razumna) bice jedan od best-buy u ovoj klasi telefona, sto ce reci za sire mase. Ako ga poredimo sa LG L7 ovaj model nema Gorilla Glass, ima TFT LCD IPS ( L7 ima TFT NOVA IPS - svetlije boje), max download speed 7,2 Mbps (21 Mbps kod L7), secondary camera 0,3 MP (1,3 MP na L7). Sve ostalo je na strani L7 II : bolji procesor, vise RAM-a, bolja prednja kamera, baterija, grafika, malo je manjih dimezija (ali i malo deblji). Cini mi se da je dizajn mnogo bolji na L7 II i dopadljiv je. Cim stigne u Telenor mislim da cu ga uzeti (samo da ne preteraju sa cenom).

Ko sem mene TRENUTNO ima ovaj fon? :)

Ja imam 3-4. dan od kada se pojavio kod ViP-a...Al nisam nesto strucan da dajem analize i uporedjujem da srugim telefonima , ja pre njega imao Samsung Ace (S5830) i u odnosu na njega ovo zmaj od telefona e sad ja nisam neki advance user ali sam telefonom i vise nego zadovoljan ... :p

Poslednja izmena:
Trebalo bi do kraja meseca da se pojavi i u Telenoru i ako cena bude ok (mozda ne u prvim mesecim ali kasnije mozda bude razumna) bice jedan od best-buy u ovoj klasi telefona, sto ce reci za sire mase. Ako ga poredimo sa LG L7 ovaj model nema Gorilla Glass, ima TFT LCD IPS ( L7 ima TFT NOVA IPS - svetlije boje), max download speed 7,2 Mbps (21 Mbps kod L7), secondary camera 0,3 MP (1,3 MP na L7). Sve ostalo je na strani L7 II : bolji procesor, vise RAM-a, bolja prednja kamera, baterija, grafika, malo je manjih dimezija (ali i malo deblji). Cini mi se da je dizajn mnogo bolji na L7 II i dopadljiv je. Cim stigne u Telenor mislim da cu ga uzeti (samo da ne preteraju sa cenom).

Danas bio u radnji i rekose mi da je stigao i ako ga jos nema okacenog na sajtu.
Pitao sam za cene i kao i uvek sto je kod njih i sad je previse...,uz PiS 150 je oko 22000,a uz PiS 500 oko 17000.Puna cena kod njih je 28000

Poslednja izmena:
Danas bio u radnji i rekose mi da je stigao i ako ga jos nema okacenog na sajtu.
Pitao sam za cene i kao i uvek sto je kod njih i sad je previse...,uz PiS 150 je oko 22000,a uz PiS 500 oko 17000.Puna cena kod njih je 28000
Znaci stigao je.. ja kad sam pitao lik me rece znam isto kolko i Vi.. :d Ako bude ta cena to je apsurd, tako je i Blade G bio 18k sad ga prodaju za 6Kuz PiS 500 a kolko sam video spustaju cene .. pa taj isti blade G ide uz PiS 500 za nesto manje od 2k.

Poslednja izmena:
Ma nebuloza i ja to rekoh...,ali tako oni meni prenese.
Nije bio izlozen da se cacka,ali mi rece da je tu,spreman za prodaju.A sto se tice spustanja cena,to slabo rade,pa ne verujem da ce uskoro opet to raditi ;-)

Ma cacko sam ja telefon u vipu.. sve to lepo izgleda.. tamo je kolko mi se cini 12k uz smart 700 ili siguricu.. sto je opet ajde kazi ga ok cifra mada i oni sisaju :D Videcemo mozda se neko iz telenora smiluje i onako im je ponuda srednje zalosna..

Imam ja LG L7 II jače od mesec dana.

Po meni cena mu je bila smešna u VIPu uz standard 350 12 000 din na 6 rata neosetno. Po meni ima strahovito dobar odnos cena/kvalitet.

Ovo mi je prvi android telefon tako da bas i nisam merodavan za poredjenje sa drugim telefonima. U poredjenju sa prestigio 5097 je zmaj. Ne secka, youtube ide glatko sve lepo radi. Viber ne koristim tako da ne znam za problem da se ne cuje. Za moje potrebe vise nego OK. Ekran je solidan, vidljivo je sve i na suncu. Ono sto je mene najviso privuklo je brutalno dobra baterija za ekran 4,3". Ja realno telefon i ne koristim nesto mnogo. Na poslu sluzbeni, privatni kad me neko nazove, predvece ako malo dzaram net i baterija traje 3-5 dana. Ako deca uvece gledaju crtace preko youtuba to je onda 2 dana. Toliko mi se svidja da bi uzeo jos jedan.

Bio danas do Telenora i pomenuti L7 II je 18600 za zenin paket (Prenesi 220). Cifra je povelika. Teta u radnji mi pokazala telefon , 'nako nije los, malo je plastikaner, nema gorilla glass, dizajn je ok. Sta reci, ocekivana cena. Jedino se mislim da li da cekam da pada cena. Prosto ne verujem da ce za mesec, dva biti niza.

jel neko naso foliju za displej za ovaj L7 II???

Moram da se požalim na jednu stvar koja mi deluje *****no a to je "unable to brighten more due to temperature increase" poruka kada hoću da povećam osvetljenje. Da napomenem da je telefon u sobi sa normalnom večernjom temperaturom i da tokom korišćenja vraća osvetljenje na 61% i 81% da se ne bi pregrejao ili šta već, što je glupost. Mogu da zamislim kako će smanjiti osvetljenje kada se izloži direktnom suncu i temperaturama preko 35 stepeni... Inače pored toga veoma zanimljivo telefonče i baterija zaista obećava. Sutra očekujte test na Benchmarku.

Moram da se požalim na jednu stvar koja mi deluje *****no a to je "unable to brighten more due to temperature increase" poruka kada hoću da povećam osvetljenje. Da napomenem da je telefon u sobi sa normalnom večernjom temperaturom i da tokom korišćenja vraća osvetljenje na 61% i 81% da se ne bi pregrejao ili šta već, što je glupost. Mogu da zamislim kako će smanjiti osvetljenje kada se izloži direktnom suncu i temperaturama preko 35 stepeni... Inače pored toga veoma zanimljivo telefonče i baterija zaista obećava. Sutra očekujte test na Benchmarku.

meni se ovo nikad nije desilo ....????....

Meni jeste. U sobi doduse nikad, napolju na Suncu da, i to iskljucivo na 3G. Nisam se mnogo potresao.

Inace, evo dodatnih utisaka:
- jedan cosak je poceo malo da zvace, mislim maska ledja koja naleze, da li sto sam cesto skidao zadnja vrata u pocetku ili sta vec, ali tako je, mada nije strasno, mora se bas pritisnuti tu
- juce mi je ispao, na beton, ima trag od dva milimetra na jednom cosku, na pozadi, vratanca spala, vratio ih, sve kul; ekranu ni tackica ne fali (ovo naravno ne navodim sve kao manu nego kao plus - dobro podnosi tj. apsorbuje padove)
- kako prolaze dani, uz moje intenzivno koriscenje, poceo je tel da pokazuje znake nejaca: kad ga opteretim aplikacijama (odjednom otvorim FB, browser, WA i TT recimo, pri pritisku na home, treba mu vremena da ucita widgete; takodje, otvorim recimo link iz FB-a, i kad se preko recents-button-a vratim u FB, on refresuje sve i vraca me na vrh... :popizd:
- baterija je monstruozna; izvukao sam par puta i po 2 dana, sa ukupno nekih 7h ekrana za oba, vecinom na 2G i WiFi-u, a prekjuce recimo CEO dan ISKLJUCIVO 3G i 5h ekrana za 15.5h koriscenja - 'nough said

Stuckanje u radu me jako nervira, i to je razlog sto mislim da ipak ne zadrzim ovaj fon. Ostalo uglavnom super. ;)

Па наравно да штуцка после Gnex и razr-а :р

Pa da, razmazen sam, i izgleda ne mogu da se popravim... :D

Vrh Dno