@zedkv
Nije. Meni bar.
@ostali (nadam se da nece i ova tema biti moj one man show, kao sa RAZR HD-om) - evo utisaka, tacnije mini opisa:
Telefon je kod mene nekih nedelju dana, a presao sam na njega sa Motorole RAZR HD, dakle opasan downgrade. Mnogi ce se pitati sto sam uopste menjao tako? Prosto, trebao mi nesto kes, pa RHD ode, a novi telefon morao je da zadovolji sledece uslove:
Dual-core CPU, bilo koji
Minimum 768MB RAM-a (jer na 512MB JB ne radi kako valja)
Ekran od 4" - 4.3"
Sto bolju bateriju (sta god to znacilo)
Prednja kamera
Da je u rangu 160€ (najvaznije - odlucio sam da ne dajem vise)
Kandidati su bili, pored L7 II, jos Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy Ace 2 (preziveo bih 3.8" ekran, a jeftiniji je) i HTC Desire X (samo u slucaju nuzde, jer nema prednju kameru, ali je mnogo lep) od novih, ili naravno eventualno neki polovan u extra stanju bolji fon. Takodje, bio sam u fazonu: "Ako mogu da se naviknem na neki tako slabiji fon, mozda ne moram ni u buduce da vijam tako jace telefone, kao do sad?" Najzad...
Kad mi je stigao, a RHD otisao, prvo mi je delovao kao igracka. Bukvalno. Posle GG i kevlara, plasticna ledja i reflektivna plastika na ekranu LG-a delovali su kao sala... Medjutim, ovde do izrazaja dolazi cesto oko Samsunga pominjana cinjenica - kvalitet koristenih materijala i kvalitet izrade nisu isto. Iako recimo ledja LG-a cini najsljastavija moguca magnet-za-otiske wannabe kul plastika, ona lezi nepomicno, sve naleze perfektno, i kvalitet izrade je odlican. I jos jedna pohvala za pomenutu plastiku - iako se ne cini tako, ona ne klizi, super lezi u ruci. Ipak, zbog krhkosti, cekam da stignu neke silikonske obloge u NS, a napred ce ici neka mat folija.
Ono sto je prednost je sto nekako ne brinem o telefonu kao pre. Znam da me ne bi srce bolelo da mi ispadne/nestane/crkne, i verujte mi - super je osecaj. Ujedno, sa 12cm tel je vrlo kompaktan, sve radim jednom rukom.
Ekran je ok. Zaista. Mada, IPS je, pa nisam ni ocekivao da je los. Uglovi gledanja nisu bas sjajni, tj. gubi se osvetljenje sa zakosenjem slike, ali ne marim, uvek gledam pravo u njega. Ostrina je ok, ne kao 720p naravno, ali realno - navikao sam se na nju za 10min. Jedina mana je uzasna reflektivnost. Ok, brightness je jak na 100% ali plastika koja "stiti" ekran je kao ogledalo, i mat folija mu ne gine.
Kamera je iznenadjujuce dobra! Inace nisam nesto posebno lud za tim da mi kamera bude strava, ali usudjujem se da kazem da je ova na LG-u jednako dobra kao na Motoroli, ili tipa 10% losija, sto moje laicko oko ne moze da primeti. Dakle, saasvim upotrebljiva za neobavezno fotkanje po klubovima sa pijanim drugovima.

Okacicu par primera slika. Video je u 720x480 rezoluciji, sto je bzvz, ali koliko ih napravim godisnje, stoli me bojko. Inace, sigurno je da ovaj MSM8225 SoC moze i 720p da sacini, ali verujem da je LG fragmentacije radi izostavio tu opciju.
Bateriju necu komentarisati mnogo. Haos! Nisam dva dana izvukao s jednim punjenjem NE PAMTIM. Pritom, imao sam dakle oko 38h upotrebe ukupno, od cega maltene punih 7h ekrana, uz shitload sync-a. Istina, oko 23h sam morao tel na punjac da metim, bio je na jednom procentu, ali dakle dva neka dana sa manje njakanja, ili jedan sa rasturanjem telefona lagano prolaze.
Najzad - ponasanje u radu. Da snimim video u kom listam homescreen-ove i sistemske menije, mnogi bi mislili da je sve kao podmazano. E pa nije. Tranzicije jesu zaista buttery smooth, dakle JB se primeti, kao i kroz to da nema problema sa manjkom RAM-a, ali slabasan SoC ipak pokazuje svoje lice ponekad. Dakle, nekad se sve instantno otvara, a nekad mu treba i po 3, 4s da digne aplikaciju, tipa FB, Benchmark, TT ili YT. Mozda ima veze sa neoptimizovanoscu aplikacija (jer, recimo, Browser mi nijednom do sad nije dizao usporeno niti je nesto mnogo lagovao, a najvise laga i stucanja je u FB, za koji se zna da je lose odradjen), ali verujem da je do slabosti hardvera, jer se nekad i u Msg App-u ili u imeniku desi gadan lag pri cistom skrolu ili tako nekoj akciji... Sve se sad svodi (za mene bar) na to mogu li da se naviknem na te sitne lagove, ne-bas-momentalnu odzivnost i stuttering, ili ne. Jos ne znam, za sad sam ustanovio da ih ima i ne desava mi se vise da nesto dvaput pritisnem misleci da nije skontao prvi put, kad ono jeste no mu treba vremena da to i odradi, ali jos ne znam hoce li me to bas nervirati ili ne. Mislim da nece, jer zaista nije cesto. Dakle, silaz u lower midle class Android uredjaja deluje mogucim za mene.
Na kraju, ukupni zakljucak je odlican! Za 150€ sam dobio telefon koji nikako ne deluje kao bas duplo losiji od prethodnog, po radu i opstem utisku, a kostao je vise no duplo jeftinije. Sitni problemi ne deluju neprevazilazno, kamera je dobra, baterija out of this world, a osecaj nebrige o telefonu sjajan.
Dakle, mironiko approved.

A vreme ce pokazati ima li skrivenih problema...