Šta je novo?

LG G6

U prevodu, maltene za veliku vecinu nebitno. 90 posto ni ne koristi bezicno punjenje, a isto toliko njih ne bi ni primetilo razliku sa dac ili bez, sem malog broja audiofila kojima je to bitno i koji i izdvoje vise para za neke kvalitetnije slusalice od prosecnih.
Mislim da ljudi najvise gledaju dizajn, kameru, ekran, zatim bateriju i performance, pa sve ostalo posle.
ok hvala na odgovoru.. Totalno nwbitne stvari za mene... Trenutno koristim fabricke sluske od lg g4 i odlicne su mi

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Kojom egzaktnom metodom si došao do 90%? Ja npr isključivo koristim QI wireless punjenje i stalno slušam muziku preko fona kada izadjem napolje.

Odokativnom sacometrijom;) bar sto se mene tice, mogao sam reci i 99,9% jer otkada je vec bezicno punjenje aktuelno u raznim modelima, na reprezentativnom ,) uzorku onih koje poznajem nikog ne znam da to koristi ili da je ikad spomenuo da mu treba. Isto tako i za kvalitetan DAC, koliko vidim vecina ljudi koristi obicne sluske koje dobije sa telefonom ili neke prosecne, a da bi osetio sad neki kvalitet koji daje dac, ipak trebaju dosta skuplje sluske, a mislim da bas malo ljudi izdvoji za njih. Zato ne vidim da ce to da igra sad bas neku bitniju ulogu u prodaji i ovog telefona dok ne postane neki must have trend u buducnosti.

565€ G6 NOV na kupujem prodajem!
Ovo sad postaje interesantno [emoji106]

Vrlo.. nego kada će da se pojavi kod provajdera pošto je bilo priča da ide sa s821 da bi izašao na tržišta pre s8 ?

pa napolju je vec u aprilu svuda u prodaji i kod operatera, a na fb LG Srbija kazu u Srbiji u maju u prodavnicama.
225789.jpg

Nema ga zato sto se LG Mobile povukao sa srpskog trzista, kazu da ce se vratiti. Nisu mi jasni uopste. Na oglasima ih ima, ali kupljenih preko grane i sa 6 meseci garancije. Ne daj boze da se nesto pokvari, ti dok njemu posaljes, dok on posalje, ti osta bez telefona mesec dana.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
pa napolju je vec u aprilu svuda u prodaji i kod operatera, a na fb LG Srbija kazu u Srbiji u maju u prodavnicama.

Kog aprila i gde napolju ? Ako je krajem aprila npr tada je s8 već bio u svim zemljama ne samo USA .
Da napomenem priča oko lg6 je bila idemo sa s821 da bi izašli na tržište pre s8 a ne zato što smo pilicari i soc hoćemo da platimo duplo manje.

Što se tiče našeg tržišta znam da je pre dosta vremena stigao u Telenor na test , zašto još nisu formirane cene to samo LG verovatno zna.

Poslednja izmena:
Da napomenem priča oko lg6 je bila idemo sa s821 da bi izašli na tržište pre s8 a ne zato što smo pilicari i soc hoćemo da platimo duplo manje.

Koliko znam bilo je to da je samsung zakupio celokupnu proizvodnju s835, tako da bi LG morao jos mnogo duze da ceka za proizvodnju svog modela sa tim istim procesorom tek nakon izlaska i proizvodnje S8, pa su zato izasli sa s821.

I tu se opet vidi koliko samsung standardno ulaze ogromne pare u agresivni marketing. Kad odes na sajt mnogih operatera koji u ponudi imaju i G6 i S8 svuda je maltene na prvoj strani i u glavnom meniju na prvom mestu S8, dok g6 trazis u redovnom meniju medju ponudama svih telefona. Tako da je sve to do toga koliko kesha proizvodjac ulozi i napravi dil sa provajderima, a tu je samsung neprikosnoven.

Poslednja izmena:
Pa ajde i da poverujemo u tu laž da je zakupio sve s835 prvih par meseci nego ja kažem i pored toga g6 se pojavio samo u USA pre s8 (i to možda samo par dana pre ) iako je predstavljen 40dana ranije i to sa soc koji je star preko 6meseci..

Poslednja izmena:
Ako je Samsung zakupio citavu proizvodnju 835, odakle taj isti procesor na Sony XZ premium.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Xiaomi Mi 6 isto ima S835. Malo je čudno da Qualcomm sve prepusti jednoj mušteriji pa da rizikuje da izgubi ostale. Nije niko lud da ih čeka, koliko god da je S835 unapređen i moderan. Možda su se svi prijavili pre LG-ja, pa je na kraju izvisio...

Najjace da je LG izvisio, pa za nekoliko meseci ce predstaviti V30 sa SD835 ili neki slican flagship za odredjena trzista (USA, JK).

LG smartfon divizija je i dalje ''u minusu'' pa je ovo sa G6 klasican pokusaj da ponude odlican uredjaj atraktivnog dizajna, po full flagship ceni ali sa jeftinijim hardverom.
Primer - neka prodaju 5 miliona G6 i usteda na racun SD821 umesto SD835, eMMC umesto UFS 2.1 memorije i manjeg, slabijeg glavnog senzora kamere (u odnosu na G5/V20) i usteda svakako nije mala, posebno kada se tu doda cinjenica da velika vecina G6 nema ni ESS Sabre DAC, bezicno punjenje. Sigurno ima tu jos nekih smanjenja troskova.

Tako da je jasno sta im je plan sa G6.

Poslednja izmena:
Ja mislim da Samsung i proizvodi 835 pa je verovatno na bazi te činjenice i ostvario tu početnu prednost na ga ima neko početno vreme samo on. Ali ako Lg već nije imao 835 već 821 zašto onda ranije nisu izašli na tržište sa G6, to čudi...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Испричана прича ...
Нису хтели да касне 3/4 месеца како би представили Г6 са 835 већ су одабрали проверени 831 и представили нов телефон у исто време кад и Г5 .

taman sam to htio da kazem: Samsung je jedan od proizvodjaca, naravno da onda ima ekskluzivu za prve serije

https://www.theverge.com/2016/1/13/10765024/samsung-manufacturing-qualcomm-snapdragon-820-chip

https://www.theverge.com/2017/1/24/14367594/samsung-galaxy-s8-snapdragon-835-2017

Samsung’s position with respect to Qualcomm’s chips has transformed very rapidly. Two years ago, the Korean giant avoided using the Snapdragon 810 in its Galaxy S flagship (due to overheating concerns), but by this time last year it had struck a deal with Qualcomm to manufacture Snapdragon 820 processors. The Snapdragon 835 extends that relationship between the two companies, and even though Samsung usually maintains a clear separation between its consumer and component manufacturing businesses, Forbes speculates that its production deal with Qualcomm has helped it soak up the earliest supply of the 835. "Samsung has first dibs," according to the report.

Prodaja non-samsung uredjaja sa SD835 pocinje vec za 3 nedelje dok G6 sa SD821 jos nije poceo da se prodaje na nekim trzistima.

Naravno da su mogli da sacekaju SD835, da ''napucaju'' G6 sa tim najboljim SD cipsetom, UFS 2.1, vecim senzorima kamere, ESS DAC i bezicnim punjenjem za sva trzista ali ocigledno im je prioritet da bar pokusaju da izadju iz minusa, mislim na smartfon diviziju jer retko koja kompanija moze da izdrzi duzi niz godina poslovanja u minusu sto je i logicno.

Poslednja izmena:
Počela je pre 3dana. Mi6 s835.
Druga je stvar što se pilicarenje lg ovde opravdava nekim tekstovima gde Samsung hoće da uništi lg iako mu je faktički oppo mnogo veći konkurent nego lg ( a opet im bez problema prodaju po 20+ miliona amoled ekrana godišnje)

Pre neki dan gledam , g6 bez garancije 580e a s7e sa validnom 490e.

Kod lg bolji stb ratio i wide kamera
Kod Samsunga displej ,baterija ,led notifikacija ,garancija , cena i root.

Poslednja izmena:
Nisam znao da je vec pocela prodaja mi6, sada je jos jasnije da je LG apsolutno mogao da saceka SD835 i da napuca ovu sesticu sa ostalim top hardverom ali ocigledno im je plan da prodaju proslogodisnji hardver po full flagship ceni uz oslanjanje na dizajn/ekran kao glavni adut.

Poslednja izmena:
Pa to ,krenuli da zakidaju a nekada su bili drugačiji.

Nego odakle ti info da g6 nema ufs ?

Pa to ,krenuli da zakidaju a nekada su bili drugačiji.

Bili su drugaciji samo sa G2 i nekim mid-low end androidima koji su bili najkompletniji u tim klasama. A u poslednje 3 godine jedino V serija vredi ali je dostupnost ogranicena.

Nego odakle ti info da g6 nema ufs ?

Imas to naglaseno u vecini review-a a stoji i u zvanicnim podacima - 32Gb eMMC, ili 64Gb na nekim trzistima.

Poslednja izmena:
Zasto onda na sajtu proizvodjaca za G6 pise da ima 32-64Gb eMMC? :)

Memory 4GB RAM, 32GB eMMC, micro SD slot (up to 2TB)

Tekst sa linka koji si postavio je pisan krajem februara, mozda su tada imali takve informacije a LG je u medjuvremenu resio jos malo da stedi?

Mozda JK verzija, pored ESS DAC-a i bezicnog punjenja, ima i 64Gb UFS 2.0?

Europeans are also looking at the memory of the storage equipment, as there is only the model with 32GB UFS-2.0 memory, the 64 GB remaining in other regions such as the home market in South Korea. The memory is not as fast as the more recent UFS 2.1, but still very fast on the road.

https://www.notebookcheck.com/Test-LG-G6-Smartphone.199306.0.html

Možda su to napisali jer su krenuli putem huaweia ?

I taj tekst je pisan krajem februara isto kao i onaj sa ananda, pogledaj specifikaciju na globalnom LG sajtu ili za neku od EU drzava, pise 32-64Gb eMMC.

Uglavnom i eMMC je veoma brza memorija, posebno ako je 5.1 verzija u pitanju i mnogo je bitnije kako je optimizovan UI ali ako JK verzija ima jos i UFS 2.0 onda su stvarno resili da ocerupaju G6 za sva ostala trzista :)

Pa jedino ako su posle krenuli da stekaju još po 3$ po mobu . Pošto su ovi testirali eu model i testovi pokazuju ufs.

Nemam pojma, cudi me da bi na zvanicnom LG sajtu (i ostalim zvanicnim LG, po regionima) u ''specs'' postavili 32-64Gb eMMC a da je u stvari UFS 2.0 :)

U svakom slucaju nece biti nikakvih problema, i eMMC 5.1 je brza memorija e jedino sto je glupo da toliko cerupaju jedan model za razlicita trzista a uopste me ne bi cudilo da JK verzija G6, pored ostalih prednosti, ima i UFS 2.0.

What HI-FI izbacio test G6 (non-SK verzija, naravno): https://www.whathifi.com/lg/g6/review

An interesting new screen, but audio performance has taken a step back...

Poslednja izmena:
Ma najbolja je ruska verzija :) 64gb , Hi-fi I dual SIM :)

Snapdragon 821 MSM8996 
4Gb RAM 
64Gb flash UFS 2.0 
combined slot 2 was applied either 1 inflict mikrosd

2 main chamber IMX258 
13 Mpix 1,12mkm F / 1.8 General FOV 71 
13 Mpix 1,12mkm F / 2.4 Wide FOV 135 
5 Mpix front camera 
3300 mAh battery 
sound through headphones 32bit Quad-DAC Sabre ES9218
Dimensions: 71.9 x 148.9 x 7.9 mm 
Weight: 163 grams