Šta je novo?

LG G5

zi5mvFJs.jpg

9MzrHI2b.jpg

MpWxrVvW.jpg

http://www.phonearena.com/news/LG-G...rough-the-modular-ones-apps-and-menus_id79632
http://www.phonearena.com/news/LG-G5-tips-tricks-unique-software-features_id79633

Šta je očekivano ?
Review je prilično dobar i baš su nahvalili telefon - nego *** neki čitaju samo ono što im odgovara :D

Što je najbolje ovo nije ni retail verzija !
The LG G5 unit we are reviewing here is a pre-production sample. While we're quite happy with all aspects of its performance, the final retail unit may differ in some ways. We'll make sure to re-do all tests once we get our hands on a retail-ready device and we'll update all relevant sections.

Baterija osim što je solidna je i izmenjiva i ima QC 3.0 :

The LG G5 is quick to charge thanks to the latest Qualcomm's Quick Charge 3.0 tech - with the right charger the phone's battery will fill up about 80% in just 30 minutes.

As it turned out the LG G5 manages better the always-on feature than the Galaxy S7 duo and managed to beat the Galaxy S7. Note that the G5 always-on screen goes dark if you put it in your pocket, which will add additional hours to the final rating.

Sviđa mi se softver - nema bloat-a, a tu je i QSlide i QMemo (neko je tražio) i daljinac i FM radio ...

We like the new Optimus 5.0, as it is organized better, got rid of some functionality, but kept its most important services. The result is an interface closer to its Android roots, yet recognizable and powerful.

SnapDragon 820 se isto odlično pokazao u ovim testovima - biće G5 i HTC M10 odlični, a tek će da se utegnu :)

Za kameru nema brige, samo nisma siguran da je ova druga zadnja toliko potrebna...

gsmarena_051.jpg

Video - ovo možda nekome smeta, ali je i on generalno odličan :

The LG G5 camera tops out at 4K @ 30fps video. There's no 1080p @ 60fps, while for slow motion you get 720p @ 120fps.

The 4K videos have 48Mbps total bitrate. They are as smooth as 30fps videos can be and the image quality is excellent - plenty of detail, low noise. The colors are identical to the still photo camera, as is the dynamic range, white balance, and contrast. Overall - the 4K video samples taken with the LG G5 are among the better ones we've seen so far.

Kažu da nije toliko "lep" koa S7 (stvar ukusa), ali kažu i ovo:

The Galaxy S7 is perhaps more attractive and even water-proof, but some may consider its 4:3 12MP camera as a downgrade. TouchWiz isn't everyone's cup of tea either, and the sealed battery may limit some of few despite the otherwise excellent battery life.

The camera photos are great, with plenty of resolved detail, high dynamic range, excellent colors and contrast. We like the 16:9 sensor better than any 4:3. The wide-angle camera allows instant panoramic shots and opens up the door for some nice creative usage.

Ukratko skroz dobar review uzimajući u obzir da ovo nije RETAIL G5 i da je sa gsmarena sajta (gsm i phone arena - bugari poznati samsung miljenici) :)

Poslednja izmena:
Cudi me da za brzo punjenje baterija jos niko nije pozajmio tehnologiju sa profesionalnih srafilica(npr makita, dewalt,bosch plavi),gde se li-ion baterije napune za 15 minuta(a i standardnom treba sat vremena za baterije mnogo veceg kapaciteta)

Ovaj telefon ispade mizerno bolji od G4 koji je i dalje sasvim solidan a sada vec dosta pristupacan (citaj dosta jeftiniji od prehajpovanog G5). A V10 mi je bolji od G5 samo sto mu je baterija bas kilava tj trajanje iste.

Ocekivao sam vise od G5, htc ima realnu sansu da sa M10 oduva ovaj LG u smislu kompletnosti uredjaja.

Autonomija samo ''dobra'' ali relativno losa - u odnosu na ocekivanja, verovatno je S820 kriv za to ali i LG koji posle G2 nije napravio fon sa odlicnom autonomijom i ugradjuju sve manje baterije u odnosu na velicinu ekrana :)
Kao da su zaboravili kakav telefon im je doneo popularnost i vecu prodaju, nije mi jasno zasto nisu strpali 3500 mAh u G5 a po dimenzijama kucista je to itekako moguce.

Poslednja izmena:
Da bi postojao razlog da se prodaje glupi kamera dodatak...

Šta je očekivano ?
Review je prilično dobar i baš su nahvalili telefon - nego *** neki čitaju samo ono što im odgovara :D

Što je najbolje ovo nije ni retail verzija !

Baterija osim što je solidna je i izmenjiva i ima QC 3.0 :

Sviđa mi se softver - nema bloat-a, a tu je i QSlide i QMemo (neko je tražio) i daljinac i FM radio ...

SnapDragon 820 se isto odlično pokazao u ovim testovima - biće G5 i HTC M10 odlični, a tek će da se utegnu :)

Za kameru nema brige, samo nisma siguran da je ova druga zadnja toliko potrebna...

gsmarena_051.jpg

Video - ovo možda nekome smeta, ali je i on generalno odličan :

Kažu da nije toliko "lep" koa S7 (stvar ukusa), ali kažu i ovo:

Ukratko skroz dobar review uzimajući u obzir da ovo nije RETAIL G5 i da je sa gsmarena sajta (gsm i phone arena - bugari poznati samsung miljenici) :)
Hvala za info I trud. Odbija me 4:3 na samsung s7 a 9.1mpx na 16:9. Takođe I gubici na crop zbog malog mpx. Skoro svi imamo wide screen tv I monitore. baš je bedno prikazivati 4:3 na wide ekranima I nije mi jasno zašto su toliko omanuli tu... definitivno rezolucija od 9.1 mpx na 16:9 formatu slike je totalni promašaj. Zato mi je G5 daleko bolji. Kod njega je sve super osim što ako se desi da je ispod 5 sati SOT to mi je bezveze za bateriju. Takođe mi je glupo što nema wireless charge jer to sam uveliko koristio I daleko je lakše I pismenije.

Poslednja izmena:
Da bi postojao razlog da se prodaje glupi kamera dodatak...

Tako nekako, kupis fon za 650-700e, sve ''LG teletabis prijatelje'' za jos par stotina evra i eto telefona koji je malo bolji od G4 :)

Poslednja izmena:
Opasna je konkurencija ove godine. Jeste da je Lg tradicionalno jeftiniji kod nas od ostalih ali opet... Čini mi se da je jača konkurencija nego prošle godine, a lg je sa g5 postao zanimljiv. Čini mi se zanimljiv samo da vidiš i da probaš, ne i da kupiš G5. Možda grešim...

Bas to,prsli su ove godine,treba stvarno biti lud pored V10 dodati 250-300 evra i uzeti ovo. Pojesce ih i Samsung i HTC, sad kad se ohladilo sve od predstavljanja i kad su telefoni vec u prodaji ovi dodatci me ni malo ne privlače,a to je bilo jedino sto mi je bilo zanimljivo na telefonu. Zanimljivo mi je jos i to kako neka ozbiljna kompanija moze da napravi ovoliko ruzan telefon.

Opasna je konkurencija ove godine. Jeste da je Lg tradicionalno jeftiniji kod nas od ostalih ali opet... Čini mi se da je jača konkurencija nego prošle godine, a lg je sa g5 postao zanimljiv. Čini mi se zanimljiv samo da vidiš i da probaš, ne i da kupiš G5. Možda grešim...
Mora da padne cena inače nema od prodaje ništa ...
6P za ove pare i još da ostane :)

Pasce cena par mesecibposle pojavljivanja na oko 500e. Po meni bolji od s7. Samo je dizajn po meni promasaj. Cekam direktno poredjenje kamera jos

Ovo sa baterijom me razočarava. Što neko napisa, teletabis dodatak, stvarno za šta nas smatraju da kupujem posebno da bi baterija koliko toliko bila pristojna. Na S7 me nervira 12MP što nije wide. Ostaje M10.

Neće ni on biti wide. Senzor kao na nexusima.

Sad si me skenjao. Navijam za HTC, najviše sam bio zadovoljan sa HTC i Samsung modelima uopšte (sve ukupno gledano), HTC da je imao dobru kameru skenjao bi sve. LG večito nešto za****, nisu bre normalni.

Ovo sa baterijom me razočarava. Što neko napisa, teletabis dodatak, stvarno za šta nas smatraju da kupujem posebno da bi baterija koliko toliko bila pristojna. Na S7 me nervira 12MP što nije wide. Ostaje M10.
Ovi bar naprave dodatak za bolju bateriju.
Samsung napravi 'ceo telefon' sa boljom baterijom,i pritom ga stave u 'robotski' dizajn i nazovu S6 Active :-D :-D
Nalepe mu cenu 600e,i za 1200e imate S6 i S6 sa dobrom baterijom :) :p :p

Poslednja izmena:
Malo preterano, ali kako gledaš onda LG napravi jedan telefon za fiksanje sa kojim slikaš, sledeći je dobar za razgovor dok traje baterija, a sledeći model ima dobar displej ali baterija katastrofa, treba ti tri telefona (G2, G3 i G4). Uostalom, da LG nešto valja ti bi koristio LG.

Sada je konacno LG napravio modularni telefon. To je buducnost. Konacno ce svaki kupac biti podmiren.
Buducnost je ta da na telefonu menjas dodatke,a ne da kupujes nov telefon ako nisi zadovoljan baterijom,ili sta ti ja znam vec cime.
Slazem se sa tobom,zato su se i dozvali pameti. Sledece godine bice jos korisnih dodataka.
Samo da se dozovu pameti,i da stave da isti ti dodaci budu kompatibilni sa narednim flagship verzijama. U suprotnom su ga debelo ugasili

Ne ne, bolje uzmi jos g1 da na njemu kucas poruke, a mozes i LG 4x da na njemu gledas kalendar, I npr g pro 2 za mejl.

Budite malo realni ljudi...

Emix,to sto sam rekao,to stoji. Ukoliko ti isti dodaci ne budu kompatibilni sa narednim verzijama,onda su kod mene zauvek ugasili. Stojim iza tih reci ;-)

Sada je konacno LG napravio modularni telefon. To je buducnost. Konacno ce svaki kupac biti podmiren.
Buducnost je ta da na telefonu menjas dodatke,a ne da kupujes nov telefon ako nisi zadovoljan baterijom,ili sta ti ja znam vec cime.
Slazem se sa tobom,zato su se i dozvali pameti. Sledece godine bice jos korisnih dodataka.
Samo da se dozovu pameti,i da stave da isti ti dodaci budu kompatibilni sa narednim flagship verzijama. U suprotnom su ga debelo ugasili

Jesi li naručio G5? Planiraš li kupovinu? Nee, i J5 ti završava posao i nemaš razlog da ga menjaš, kao što meni završava posao S6 i nervira me kamera na S7 od 12MP 4:3, tako da i nemam razlog za zamenu, možda bih pre uzeo Note 5 nego S7. Ovo može da bude budućnost samo ako zaživi, da se to desi treba da razbije sa prodajom, onda ka tome da se okrenu drugi proizvođači ako vide da LG razbija sa prodajom (kao što je apple izbacio Plus verziju, nije imao šta da ponudi za note seriju), pa da kažemo budućnost. Ovako, ovo je još jedan eksperiment sa novim modelom, svi modeli im imaju radikalne promene, ništa nisu zadržali, uvek nešto *****u (kad se setim kako sam ispizdeo kada je pukla lajsna na G3 sama od sebe, jedva sam se naterao da probam G4 zbog lošeg iskustva a i on ima problem sa pločom) tako da i ne očekujem da će dodaci od G5 raditi na G6, kako bi i ispravili nedostatke G5 ako ne promene G6 :) Ovo može da uspe samo ako budu gurali u giftovima gomilu dodataka da ljudi ne kukaku na ovo ili ono, kao što je neko ostavio link ovde ka nekom stranom operateru i njihovom sjajnom ponudom u gift paku.

Meni promenjlivi modul za bateriju moze biti samo prednost, a ne mana. Koliki god da je kapacitet neke baterije na nekom telefonu, ukoliko ona ne moze da se izvadi, uvek je to vecini bila mana, a sad kad je LG napravio metalni telefon sa mogucnoscu jednostavnog menjanja baterije, neki sad i to vide kao manu. Ovo na G5 mi deluje mnogo prakticno i pre bih sa sobom nosio jos jednu bateriju posto se veoma lako menja, nego eksternu bateriju/power bank. Takodje, onaj dodatak za kameru, koji ne unapredjuje bogzna koliko funkcije kamere (a koja je inace vec verovatno vrhunska) koliko olaksava koriscenje iste, je meni bas zbog te dodatne baterije na njemu s kojom se dobija ukupno 4000mAh kapaciteta odlicna kombinacija bas za slikanje na putovanjima, gde mi upravo upotreba kamere za slikanje i snimanje najvise jede bateriju.

Vrh Dno