Šta je novo?

LG G5

Zamolio bih licne rasprave da nastavite na PM. Tema je LG G5 a ne samsung.

hmm sa ovom official Quick Cover futrolom bi i mogao i da prodje sto se tice izgleda.
Dobra fora sa delimicno providnom povrsinom futrole, za javljanje na pozive i sl ( 00:40 min)

Poslednja izmena:
Najbolje bi bilo da se skupimo i napravimo timove - ponesemo bejzbolke i ostale rekvizite i raspali po gadovima iz suprotnog tabora dok se ne useru

Poslednja izmena:
Lol :d kakav bi to bio članak u novinama posle..a možda dospe i u beogradsku hroniku :D

^
6ca.gif

Nego, prica se da ce onaj DAC dodatak kostati oko 300$.. ne znam koliko je tacna informacija ali je stvarno previse para, za tu sumu mogu da se uzmu ozbiljni all in one uredjaji kao npr https://www.oppodigital.com/headphone-amplifier-ha-2/
http://gadgetynews.com/wp-content/uploads/2015/05/oppo-ha-2-pm-1-pm-3-nad-viso-hp50.jpg
Jeste da je na prvi pogled prakticniji taj LG dodatak ali on je izgleda samo za G5 i to je to (ima veoma ogranicenu upotrebnu vrednost a navodno ne bas nisku cenu) dok ovaj Oppo sigurno ima bolji hw, bateriju, sigurno i zvuci bolje a radi sa velikim brojem uredjaja - od smartfona/tableta do laptop/desktop win/mac racunara, mozda su podrzane i neke konzole, fazon kupis sad i miran si minimum 5 godina na svim uredjajima sto se zvuka tice.

Nisu valjda toliko nenormalni da stave 300$ za to. Koja ****** ce to da kupi, to ce u jednom trenutku kostati kao 80% cene samog telefona. Na kraju ce se i naci neko da kupi i onda ce da slusa muziku na LG-evim slusalicama[emoji16] Jer onaj koji koristi bolje slusalice zna da za manje/iste pare ima bolji dac.

E pa ovo menja sve, ako moze da radi i sa ostalim uredjajima onda je to super samo i dalje mislim da je cena od 300$ iz glasina jednostavno previsoka, 150$ je plafon.

U svakom slucaju je 300$/300e previse za taj dodatak. A ja pisem pre neki dan 100-150$. :d
Bas me zanima koliko ce kostati onaj kamera grip, ako bude skuplji od 150$... :S:

Pazi, to je obicna glasina o ceni ali s obzirom na B&O sminku i cinjenicu da je to prakticno jedini dodatak za smartfon (u tom obliku) ne bi me cudilo da stvarno kosta oko 300$.
Koliko sam video u pitanju je isti DAC kao kod V10 s tim sto ovaj B&O verovatno ima bolji ostatak hardvera unutra i pojacalo ali nisam siguran.

U tom prvom talasu ce svakako biti preskupi svi ti dodaci ali ce vremenom padati cene pa mozda i kod nas zaluta neki u oglase za 150-200e. Da nema opciju da radi sa drugim uredjajima bio bi to fail, ovako bar jednim delom opravdava cenu ali opet treba sacekati prve utiske o zvuku. Inace takvih uredjaja na trzistu do 300$ ima na desetine ali ovo je jedini u obliku dela za telefon koji ne narusava funkcionalnost i ergonomiju.

Mada ipak mislim da su trebali da ugrade taj DAC kao u V10 i to je to, mogli su na taj nacin da naprave odredjenu razliku u odnosu na S7 i ostale.

Nema šanse da košta 300$. Jedino ako su ludi...

Itekako ima sanse ali videcemo jos, ako bude oko 150$ bice dobra kupovina, pre svega zato sto ce moci da se koristi na ostalim usb type c telefonima kojih ce biti sve vise :)

Poslednja izmena:
Super je sto moze da se koristi sa drugim uredjajima ali jesam li jedini kome deluje totalno neprakticno sve to?

Prvo DAC mora da se poveze kablom na telefon, pa slusalice u DAC jer ako se ne varam on ima svoj 3.5mm ulaz i mora tako.

Na G5 mi se svidja, cak mi i telefon skroz cool izgleda kad se poveze na njega, ali ovo za druge telefone mi i nema bas smisla. I takodje pitanje je kolika ce razlika u kvalitetu biti u poredjenju sa cipom koji se nalazi u telefonu, da li je LG osakatio audio reprodukciju, ali sumnjam da bi to uradili.

Ne verujem da su osakatili stock G5 zvuk, bio bi to veoma jadan potez.
Jos od SD800 qualcomm DAC moze da parira wolfsonima koje koristi Samsung (postoji vise cipova a Samsung za telefone koristi ipak one iz neke nize ili nize srednje klase) mada sada su ti cipovi sa Cirrus Logic potpisom jer je ta kompanija kupila Wolfson.

Naravno da je prakticnije da samo ubodes slusalice u telefon ali svaka roba ima kupce, ko zna koliko ljudi globalno kupuje eksterne dac/amp uredjaje koji se elasticnim trakama povezuju sa telefonom i ''hrane'' kojekakve zahtevne, kvalitetne i skupe sluske pa cak i in ear, dakle ljudi nose ovekve budzevine i zbog bubica :) Ko ima para i entuzijazma to mu nece biti nikakav problem, evo kako to moze da izgleda mada ima i daleko manjih uredjaja:
Fiio_E18-14_zps1f2d1451.jpg

Fiio_E18-16_zps96a042bf.jpg
Ne koriste svi to uvek i svuda.. npr u toku malo duzeg puta ova egzibicija uopste nije problem a sumnjam da ce neko ovo nositi na trcanje npr mada ima i takvih primera. A sigurno se takvi uredjaji ne kupuju samo za samrtfon vec i za desktop/laptop racunare, za tablete pa verovatno i za konzole, znaci platis 100-300$ i unapredis zvuk na svim uredjajima koje imas. Ima ih i sa cenama od preko 500$ ali to je vec naucna fantastika za vecinu nas sa ovih prostora..

Kao i ovaj iznad i taj LG dodatak je za audio entuzijaste, ko planira da kupi isti da bi slusao kompresovanu mp3 muziku samo uz pistons (ili neke losije) bubice prakticno ce baciti pare :)
Jedino sto ce moci da cuje je glasniji zvuk od stock G5, sve ostalo ce biti placebo. Ko ulozi malo vise para u slusalice vec moze da ocekuje razliku u odnosu na Snapdragon zvuk i u skladu sa tim i taj dodatak ce poceti ''da se isplacuje''..

Poslednja izmena:
Dac za fon je malo glupo...pogotovo sto svaki cas stize neka notifikacija ili jos gore, poziv.Jedino da se iskljuci sve na fonu kad se koristi dac.

Evo zašto ta cena. Ovo nije spominjano ranije, bar mi se tako čini.

https://youtu.be/pbx7-ZZxbNE

Sjajno,znaci ipak ovaj B&O modularni dodatak moze da sljaka sa bilo kojim drugim telefonom :,,:

Obzirom da su uz G4 na neka trzista davali dodatnu bateriju i uredjaj za njeno punjenje,moguce je da ce i neki od ovih dodataka ici u pakovanju sa telefonom.Sta mislite o tome,koliko je to realno?

Poslednja izmena:
pa da, bilo bi lepo da daju komplet poklon paket ko u ovom gornjem videu gde su u kutiji, pored telefona, oba modula + sluske. :)

Pazi, to je obicna glasina o ceni ali s obzirom na B&O sminku i cinjenicu da je to prakticno jedini dodatak za smartfon (u tom obliku) ne bi me cudilo da stvarno kosta oko 300$.
Koliko sam video u pitanju je isti DAC kao kod V10 s tim sto ovaj B&O verovatno ima bolji ostatak hardvera unutra i pojacalo ali nisam siguran.

U tom prvom talasu ce svakako biti preskupi svi ti dodaci ali ce vremenom padati cene pa mozda i kod nas zaluta neki u oglase za 150-200e. Da nema opciju da radi sa drugim uredjajima bio bi to fail, ovako bar jednim delom opravdava cenu ali opet treba sacekati prve utiske o zvuku. Inace takvih uredjaja na trzistu do 300$ ima na desetine ali ovo je jedini u obliku dela za telefon koji ne narusava funkcionalnost i ergonomiju.

Mada ipak mislim da su trebali da ugrade taj DAC kao u V10 i to je to, mogli su na taj nacin da naprave odredjenu razliku u odnosu na S7 i ostale.

Itekako ima sanse ali videcemo jos, ako bude oko 150$ bice dobra kupovina, pre svega zato sto ce moci da se koristi na ostalim usb type c telefonima kojih ce biti sve vise :)
ovaj tvrdi za dac na g5 i v10 ovo

https://youtu.be/msIaSWjOtSA

http://www.andreagaleazzi.com/2016/03/xiaomi-mi5-live-batteria.html?m=1

Prvi pravi test s820 i baterije.
Nece ovaj s820 izaci na dobro,gladan je dosta (i kinezi su skrenuli paznju na to ) :) ovo je jos valjano uc verzija s820.. 5.1 inch na 3000mah.

Npr exynosi su njemu sa ovakvim koriscenjem na s7/s7e isli na 5h + sot dok ovaj nece ici preko 3h i 30min.. Mozda xiaomi ugradjuje neke lose baterije ? Bice zanimljivo

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Moj G3 je i dalje top telefon, ali bih voleo da kupim G5. Naravno tome će doprineti jedino to da je to telefon bez greške i sa normalnom baterijom. Ako bude falseva, ništa od toga.

Nisam komentarisao do sada izgled jer čekam da vidim uživo telefon i donesem sud, ali ako su omanuli sa baterijom nemam šta da ga gledam, džabe, na G4 mi je baterija naveća zamerka (moje korišćenje).

Kako se čini 820 ždere bateriju, tako da se može očekivati 3.5h sot sa 2800mAh...

The LG G5 is now available for pre-order on Amazon UK in Titan Grey or Rose Gold for £529.

UK price is £440.83 but with 20% VAT is £529.

Price-wise, the LG G5 comes out a little bit cheaper than the Galaxy S7 in the UK, which is priced at £560.

Skupo, srećom pašće cena brzo :)

Poslednja izmena:
U Honk Kong-u je za ~15% skuplji nego kada se g4 pojavio.. Alu *** mora da pokusa da se naplati :)

Srećom biće ga po oglasima i kod operatera pa će brzo padati cena ...

Vrh Dno