Hajde da malo podelimo iskustva sa kvalitetom kamere nakon update-a na 6.0... Po mom mišljenju ( i pored toga sto sam veliki fan G serije i imao sam sve osim G3) kamera za ovakav telefon je u pojedinim situacijama ispod očekivanja. Da krenem od auto moda... Primetna sporost kamere i pored laserskog autofokusa, i loše odradjen face detection. Objekti često znaju ostati zamuceni na slici ako se malo pomere tokom slikanja (imam bebu od 4 meseca i uspe mi jedna od 5 slika koje napravim, kamera detektuje lice, ukljuci praćenje lica, ali je samo jedna od 5 slika čista i nije zamućena, čak i pri minimalnom pomeranju glave). Poredeći G4 sa HTC M8 koji koristi moja supruga, slobodno mogu da kažem da je kamera M8 munja u odnosu na G4 kada je brzina u pitanju! Fenomenalna kamera na htc-u sa jedinom manom što je samo 4 MP.
Ali da se vratim na G4... Manual mode: odlična opcija i fenomenalne slike ali gotovo svaka slika sa šumom, zrnasta i nije čista kao na auto modu (i ako slike manual modu imaju veću kompresiju i zauzimaju nekada i preko10MB). U čemu je ovde caka ne znam, ali sam pričao sa vise vlasnika G4 i kod svih je isto, šum na slikama u manual modu...
Ali i da zanemarim to, moja glavna zamerka je u brzini rada ove kamere... Čini mi se da i kilavi Huawei P7 ima bržu kameru i ako nema laserski autofokus...
Nadam se da ce u nekom sledećem update-u LG ovo srediti, i voleo bih da čujem vaša iskustva... Generalno G4 je fenomenalan telefon i prezadovoljan sam sa njim, ali kako je glavni naglasak na kameri ovog telefona očekujem da ona bude savršena. Malo nedostaje da to zaista i bude...