Šta je novo?

LG G4

Obratite paznju na zavrsnu obradu, posebno ''iznutra'' jer te kopije plasticnih ''zastita'' vrlo lako mogu da ostete telefon.

Hvala za upozorenje, provericu kad stigne, ako ne bude bilo sve ok, ima da radi smirgla :D

@g2boy

Lepa je i ta Caseology, samo kako poruciti te futrole?

Poslednja izmena:
Spigen sam uzimao za G3 na KP od Dušana iz Beograda. Moja preporuka za tog prodavca i futrole ukoliko ima za G4. Odlična kopija, krajnje identična originalu, dobra izrada.

Čisto da se javim, stigla mi futrola. Na prvi pogled izgleda jako dobro, ali ipak zavrsna obrada nije sjajna. Unutra je super, nema nikakvih ostrih ivica ili bilo sta čime bih mogao da oštetim telefon, ali spolja ima problem kod spoja gumenog bumpera i plastičnih leđa, spoj nije urađen najboljesa jedne strane u dužini nekih tri cm i to se primeti. Ali dobro, zadovoljan sam generalno, ne kaže se za džabe koliko para toliko muzike :)

Jel se tripujem ili je sa ovim 6.0 softverom smanjena snaga vibracije? Kad uključim vibrate on tap jedva da se oseća. Probao sam u opcijama da pojacam ali slaba valjda. Vibracija uz zvono je normalne jačine.

Pa možda su malo sredili/čačkali taj haptic feedback.

Interesantno da je cena, bar u Nišu, pre mesec dana bila oko 380e a sada 395-410 I još se čeka.
Nadao sam se da će do kraja godine biti bar 350...

Nema ih u veleprodajama-kolega mi radi sa telefonima i snabdeva sve obližnje prodavnice i već jedno 3 nedelje ih nema u nabavci - ima samo duale to znači da će kad se pojave malo skočiti cena sigurno

Pa možda su malo sredili/čačkali taj haptic feedback.

Ne da su cackali nego su ga zeznuli skroz. U tastaturi mogu da podesim koliko dugo traje vibracija pa je ok, ali ne mogu da produzim trajanje za on screen taster-e. Pa se jedva oseti dok stiskam. Iritira me.

Sta se desava sa 6.0 da li dobijate update kod mene na portugalcu jos nista na LG Bridge...da kako se konektujete na komp kada trazite software update sa usb kablom ili wi-fi

Malo su zakocili-pustili su i u Holandiju i Italiju zadnjih para dana a verujem da će ubrzo pustiti celu i u ostatak Evrope

^ +1 Ne bih ni obratio pažnju da nije spomenuo. Meni je totalno isto... :)

Ja sem onoga "direct share" ( U viberu...) nisam nista primetio previse :D
E da, primetio sam da mi ne radi Bluetooth, jel imao neko problema? :(

Ima promena ali je većina ispod haube što se kaže. Vidi se novi nivo po pitanju bezbednosti, dozvola, malo je redizajniran UI u određenim segmentima, itd. U svakom slučaju vredno prelaska sa LP.

Hm. Učinilo mi se danas da je baterija brže otišla, pogledao battery usage i vidim da je Android system potrošio 27%, isto koliko i ekran. Restartovao sam ga pa ću videti sledeće punjenje... Jel' se dešavalo još nekom?

Hajde da malo podelimo iskustva sa kvalitetom kamere nakon update-a na 6.0... Po mom mišljenju ( i pored toga sto sam veliki fan G serije i imao sam sve osim G3) kamera za ovakav telefon je u pojedinim situacijama ispod očekivanja. Da krenem od auto moda... Primetna sporost kamere i pored laserskog autofokusa, i loše odradjen face detection. Objekti često znaju ostati zamuceni na slici ako se malo pomere tokom slikanja (imam bebu od 4 meseca i uspe mi jedna od 5 slika koje napravim, kamera detektuje lice, ukljuci praćenje lica, ali je samo jedna od 5 slika čista i nije zamućena, čak i pri minimalnom pomeranju glave). Poredeći G4 sa HTC M8 koji koristi moja supruga, slobodno mogu da kažem da je kamera M8 munja u odnosu na G4 kada je brzina u pitanju! Fenomenalna kamera na htc-u sa jedinom manom što je samo 4 MP.
Ali da se vratim na G4... Manual mode: odlična opcija i fenomenalne slike ali gotovo svaka slika sa šumom, zrnasta i nije čista kao na auto modu (i ako slike manual modu imaju veću kompresiju i zauzimaju nekada i preko10MB). U čemu je ovde caka ne znam, ali sam pričao sa vise vlasnika G4 i kod svih je isto, šum na slikama u manual modu...
Ali i da zanemarim to, moja glavna zamerka je u brzini rada ove kamere... Čini mi se da i kilavi Huawei P7 ima bržu kameru i ako nema laserski autofokus...
Nadam se da ce u nekom sledećem update-u LG ovo srediti, i voleo bih da čujem vaša iskustva... Generalno G4 je fenomenalan telefon i prezadovoljan sam sa njim, ali kako je glavni naglasak na kameri ovog telefona očekujem da ona bude savršena. Malo nedostaje da to zaista i bude...

To je tako tek nakon prelaska na 6.0?

Na brzinu kamere nemam nikakvu zamerku.
Ovo ostalo,sta znam,nisam do sad primetio,bas cu obratiti paznju.Kacio sam par fotki u nocnim uslovima sa kojima nisam bio zadovoljan(auto mod).

Okaci i ti neku pa da vidimo.

Postovanje ljudi, jedno pitanje?

Da li je bezbedno kupiti npr jos jednu bateriju BL-51YF (sa aliexpresa za nekih 7-8$) za G4. Pitam ovo zbog bezbednih razloga, naime da ne dajem u radnji 5soma koliko kosta nova. (Potrebno mi je kad nisam u mogucnosti da dopunim telefon 24h).

Na brzinu kamere nemam nikakvu zamerku.
Ovo ostalo,sta znam,nisam do sad primetio,bas cu obratiti paznju.Kacio sam par fotki u nocnim uslovima sa kojima nisam bio zadovoljan(auto mod).

Okaci i ti neku pa da vidimo.
Evo par fotki i videćete o čemu pričam, bar što se šuma tiče...
https://drive.google.com/folder/d/0Bwnw4zU32chbOWktbDVLTHZMTEU/edit
Kada je brzina u pitanju mislim na sveukupnu brzinu (autofokus, okidanje, brzina upisa)... Generalno i ja sam bio zadovoljan brzinom dok nisam probao M8, onda vidite razliku u brzini, posebno u brzini okidanja gde je HTC primetno brži ... Ako je još neko poredio brzinu G4 kamere sa drugim flagship telefonom neka iznese svoje utiske...

Da li se neko javljao sa mrtvim G4 posle par dana koriscenja? Zabagovao prilikom browsinga i jednostavno nece da se upali vise. Pravac servis.

@g2boy sad mi je potpuno jasno o cemu pricas.Kao sto rekoh obraticu paznju pa cu preneti utiske.
Za brzinu mogu da iznesem poredjenje sa iPhone 6 i Nexus5 i tu nisam primetio nikakvu sporost kod G4.Za ostale modele nek drugi kazu sta misle :)

Na manual modu ti slike imaju vise svetlosti,mozda je i do podesavanja u manual modu ukoliko ih je bilo.

Poslednja izmena:
@g2boy sad mi je potpuno jasno o cemu pricas.Kao sto rekoh obraticu paznju pa cu preneti utiske.
Za brzinu mogu da iznesem poredjenje sa iPhone 6 i Nexus5 i tu nisam primetio nikakvu sporost kod G4.Za ostale modele nek drugi kazu sta misle :)

Na manual modu ti slike imaju vise svetlosti,mozda je i do podesavanja u manual modu ukoliko ih je bilo.
Malo sam povećao ISO i WB...

Malo sam povećao ISO i WB...

Zasto imas random EXIF na slikama, tj, neki auto ima exif neki nema, neki manual ima neki nema? ( ne pitam za cropove)
Da li si nesto cackao slike pa se izgubio ili?
moje SVE slike imaju full EXIF podatke...( auto ili manual, nebitno )

Nazad
Vrh Dno