I bez menjanja parametara u manual modu slika ima primetno veći šum nego na auto.Veci iso veci sum, nema tu neke filozofije. Ako smanjis iso a recimo povecas ss onda telefon mora biti maksimalno stabilan inace i malo pomeranje pravi mutnu sliku.
I bez menjanja parametara u manual modu slika ima primetno veći šum nego na auto.Veci iso veci sum, nema tu neke filozofije. Ako smanjis iso a recimo povecas ss onda telefon mora biti maksimalno stabilan inace i malo pomeranje pravi mutnu sliku.
Nista nisam čačkao...Zasto imas random EXIF na slikama, tj, neki auto ima exif neki nema, neki manual ima neki nema? ( ne pitam za cropove)
Da li si nesto cackao slike pa se izgubio ili?
moje SVE slike imaju full EXIF podatke...( auto ili manual, nebitno )
Veci iso veci sum, nema tu neke filozofije. Ako smanjis iso a recimo povecas ss onda telefon mora biti maksimalno stabilan inace i malo pomeranje pravi mutnu sliku.
Slikaj na auto, pogledaj u exifu iso i ss, podesi ih ručno na te vrednosti u manual modu i onda uporedi.I bez menjanja parametara u manual modu slika ima primetno veći šum nego na auto.
Znaju ovi iz LG-a da imaš Samsung prstiće i rekli nisi naš veran fan, evo tebi ciglaDa li se neko javljao sa mrtvim G4 posle par dana koriscenja? Zabagovao prilikom browsinga i jednostavno nece da se upali vise. Pravac servis.
Slikano sa default podešavanjima i u manual i auto modu, pogledajte, uporedite full size i crop pa recite vaše mišljenje...Slikaj na auto, pogledaj u exifu iso i ss, podesi ih ručno na te vrednosti u manual modu i onda uporedi.
u pravu si, vidi se razlika. mislim da je stvar u tome što u auto modu u low lightu telefon koristi dodatno peglanje šuma kroz neki svoj night mode, tako su radili i G2 i G3, s tim što ovde imaš taj manual mode gde dobijaš redovan jpg bez te dodatne obrade.Slikano sa default podešavanjima i u manual i auto modu, pogledajte, uporedite full size i crop pa recite vaše mišljenje...
https://drive.google.com/folder/d/0Bwnw4zU32chbamFKUDFJT3lVVWM/edit
Ja guram d7100 crop telo i nisam primetio patnju^ naravno, to je bolje objasnjenje a ono moje iznad je laicko. Znam koliko se sa istom ''rabotom'' pati buraz od moje devojke sa crop Nikonom..
Ne bih više ništa postavljao, probajte i uvericete se u ono što pričam... Napravite poredjenje sa nekim drugim flagship telefonom pa da komentarišemo... Ja sam izneo neka svoja licna mišljenja i zapažanja, ovo mi je treći LG i ostaću mu veran... Ali mislim da imam pravo i izneti neke svoje zamerke odgovaralo to nekome ili ne.Jel mozes da postavis sempl na koji sumnjas da softver ne radi dobro na dnevnoj svetlosti?
Uglavnom je sve to limit tehnologije i cista fizika.. ok, ''object tracking'' pomaze dosta za fokusiranje i pre samo nekoliko godina ta opcija se vodila kao SF a sada se zalimo na istu..Ne moze to da radi ''savrseno'' cak bih rekao i da su trenutna resenja veliki plus za parce metala/plastike koje ti je uvek u dzepu..
Pa jel moze sa fv5 full v. na to da utice (kao na G3)? Ako moze onda super
najkorisniji savjet koji imam za SVE moje prijatelje i poznanike: ocistite socivo prije SVAKOG fotkanjaMa nije problem meni. Volim da se igram i u lightroom-u. Dosta često se dešava i ovo, da hvata zrake svetlosti... Pogledajte prilog 186318
Opet ne treba od telefona očekivati da zameni dslr...![]()
upravo tako, tacno na to lici. Mogu da postavim neke primjere fotki sa musavim i cistim objektivom, nebo i zemljaOcisti staklo kamere. Verovatno je umazano pa se dobijaju ovakvi obrisi svetla.
dobra je 808, al nesto vise vjerujem uporednim testovima, kao onaj sto sam linkovao. 3-4-5 situacija, iste scene za svaki tel, pa onda analiziranje u sitna crevca
da, sad je tap+hold na Home. Jos nama u CG Google Now i dalje unavailable, radi samo klasicni, obicni search...Odradio sam sinoć update na 6.0 preko LG Bridge-a. Nisam danas stigao puno da čačkam telefon, ali sam primetio jednu stvar koja mi užasno smeta. Ne može više Google Now da se dobije svajpovanjem home dugmeta. Sad će mi trebati neko vreme da se naviknem na nov sistem pokretanja GNow-a.
A fluidan softver?Mhm. Zanimljivo, nisam to znao. Svakako brzo je okidao i nije mrljao slike. To je jedina pozitivna stvar z1.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari