Meni slot za mem. karticu nije nikakva prednost, više volim internu memoriju, koja je dosta brža, na S6 recimo razbija brzina (namerno ubacih S6 jer se prepucavate G4 vs S6). Iks puta mem. kartica zna da napravi problem i spore su. Ako nekom baš nedostaje tu je usb otg. Ali u 2015. navoditi kao veliku prednost slota za mem. karticu meni ne pije vodu. Ja sam od onih koji podržavaju izbacivanje mem. kartice. Pa ako je nekom malo 32GB, lepo usb otg, kupi hdd od 500GB i bakup interneta može da počne.
Izmenljiva baterija? Zar je to prednost? Apsolutno sam protiv habanja i drndanja telefona, otvaranja svaki čas. Ako je 25e baterija ili koliko već (sumnjamu u originalnost za 25e), za 25e i manje možeš kupiti Xiaomi power bank 10400, mnogo bolje po meni rešenje, više uređaja može da puni (ako imaš 2 telefona, ne moraš dve rezervne baterije da nosiš), dosta veći kapacitet od rezervne baterije, ostaje za sledeći telefon...
Kamera? Na onom testu negde je bolji S6, negde G4. Svakako su obe kamere odlične. Što se tiče ručnog moda na G4, meni on nije prednost zbog koje bih prevagno ka tom modelu. 99% korisnika slika na auto, traži najbolje na auto modu da izvuče, izvadi i opali, neće da se smara oko podešavanja i gubi vreme. Tako i shvatam poentu pametnog telefona, da on sam podesi najbolje vrednosti u datoj situaciji. Ako neko gleda ručna podešavanja, onda svakako treba noka modele pre uzeti u obzir (fotke kakve sam gledao sa 930 su fantazija, da ne ispadne da faforizujem 808 koji posedujem, 930 pravi perverzne fotke, i dosta je povoljniji od pomenutih modela, ako neko traži ručni mod).
100e uštede? Još više ćeš uštedeti kupovinom nokia lumia 930, a više bih to voleo da uzmeš 930 zbog fotkanja, dobro ti je krenulo sa fotkanjem, cenim da je kamera bolja na 930.