Šta je novo?

LG G4

oz9s2.jpg

Pozdrav!
Nov sam na forumu i isčitao sam sve teme koje su me interesovale ali imam pitanje.
Imam Note 3 i star 2 god. I na moru mi je pao i staklo je napuklo. Odlučio sam da kupim nov tel za nijansu manjih dimenzija, a jednakih ili boljih mogućnosti i kvaliteta.
Izbor je spao na LG G4, HTC M8 ili S5.
Šta mi preporučujete i zašto?
Unapred hvala.

Pozdrav!
Nov sam na forumu i isčitao sam sve teme koje su me interesovale ali imam pitanje.
Imam Note 3 i star 2 god. I na moru mi je pao i staklo je napuklo. Odlučio sam da kupim nov tel za nijansu manjih dimenzija, a jednakih ili boljih mogućnosti i kvaliteta.
Izbor je spao na LG G4, HTC M8 ili S5.
Šta mi preporučujete i zašto?
Unapred hvala.
S5 izbaci odmah, ne moze se porediti sa ova dva modela. Ako ti treba dobra kamera onda mozes i m8 da izbacis. Sa druge strane ako trazis metalnu izradu onda izbacis g4, a uzmes m8. G4 radi jako dobro, nema bagova, prilicno je fluidan, kamera je odlicna. Baterija bar meni ide od 4 i po do 5h sota, nekada i preko 6 ako koristim od jutra do mraka bez mnogo 3g-a. Zgodan je za ruku, lepse mi lezi nego note 4.

Znam da S5 nije najbolje rešenje. Uzeo sam ga u kombinaciju samo zbog dimenzija. Najradije bih m8 ali me odbija kamera. G4 nema neke mane koje bi mi smetale osim cene koja je jos uvek poprilicna.

Poslednja izmena:
Znam da S5 nije najbolje rešenje. Uzeo sam ga u kombinaciju samo zbog dimenzija. Najradije bih m8 ali me odbija kamera. G4 nema neke mane koje bi mi smetale osim cene koja je jos uvek poprilicna.
Sačekaj još malo (mesec ili dva) da izađe note 5 i iphone 6s, odmah svim ostalim uređajima ide cena dole. Možda bude i neka akcija kod operatera pa ljudi pokupuju skuplje uređaje i ubace na oglase. Trenutno ti je najbolja kupovina ako imaš para da izdvojiš lg g4 i note 4, a pošto hoćeš da odmoriš od note onda lg g4...

Definitivno ću da odmorim od Nota. Mislim da će mi tih par milimetara manje na G4 kao i zakrivljena zadnjica baš prijati.

E al neide mi samo u glavu šta se tu uopće ima pisati? Dva prošlogodišnja modela od kojih jedan zaostaje za kamerom u 2010., a drugi sa ovim Lollipopom šteka ko Android iz 2011.. I to se uspoređuje s G4 koji jede malu djecu u svemu. Istina nije savršen, ne može u 60 frema snimat 1080p jer to je ipak, sve, al eto..

Ne kapiram cemu trolovanje, normalno da nije SVE u tome ali je prosto GLUPO da LG "pusti" svoj flagship telefon najnovije generacije, il sta vec, gde se kamera apsolutno postavlja kao najbitnija stvar na telefonu i onda zavrnu sve korisinke tako sto onemoguce 60 FPS u 1080p. Kome ne treba svaka cast ali ako ce vec da se takmice sa Sonijem i Samsungom stvarno je bezveze. Ima snimaka gde se porede S6 i G4 u 1080p i realno ima razlike. Cak je i S5 imao Smooth Motion mod koji sam koristio i radio je vrhunski.

@djordjesl

Mozes li mi reci kakva su ti iskustva sa grejanjem telefona prilikom malo intenzivnijeg koriscenja, konkretno da li si gledao temperature u CPU-Z ili nekom slicnom programu ? Ja sam vec kacio SS kako na nekim senzorima temp prelazi 80c i to se oseti u ruci poprilicno.
Samo hocu da vidim da li su generalno svi takvi ili moj ima neku manu zbog tog grejanja. Pocinje da me iritira...

Poslednja izmena:
Ne kapiram cemu trolovanje, normalno da nije SVE u tome ali je prosto GLUPO da LG "pusti" svoj flagship telefon najnovije generacije, il sta vec, gde se kamera apsolutno postavlja kao najbitnija stvar na telefonu i onda zavrnu sve korisinke tako sto onemoguce 60 FPS u 1080p. Kome ne treba svaka cast ali ako ce vec da se takmice sa Sonijem i Samsungom stvarno je bezveze. Ima snimaka gde se porede S6 i G4 u 1080p i realno ima razlike. Cak je i S5 imao Smooth Motion mod koji sam koristio i radio je vrhunski.

@djordjesl

Mozes li mi reci kakva su ti iskustva sa grejanjem telefona prilikom malo intenzivnijeg koriscenja, konkretno da li si gledao temperature u CPU-Z ili nekom slicnom programu ? Ja sam vec kacio SS kako na nekim senzorima temp prelazi 80c i to se oseti u ruci poprilicno.
Samo hocu da vidim da li su generalno svi takvi ili moj ima neku manu zbog tog grejanja. Pocinje da me iritira...
Nema problema sa grejanjem, ja ne igram igrice ali budem recimo na yt po sat vremena i ne primecujem nista posebno. Jesi li se na suncu igrao sa njim? Hoce to od sunca leti, note 4 recimo mi se usijavao kad je direktno na suncu ali nije nesto gubio na performansama.

Nema problema sa grejanjem, ja ne igram igrice ali budem recimo na yt po sat vremena i ne primecujem nista posebno. Jesi li se na suncu igrao sa njim? Hoce to od sunca leti, note 4 recimo mi se usijavao kad je direktno na suncu ali nije nesto gubio na performansama.

Ma kakvi, u sobi u hladovini, displej na 30% i to je to. Igram Real Racing3, temp po CPU-Z odu do 80c i osecam pod prstima vrelinu...

zasto ne pogledas temperaturu baterije na cpu z ? to je mnogo bitnije nego kopiko je sam telefon vreo. makar ja tako mislim

Kačio je, 48c. Ja još čekam kad će da dobije dijagnozu da je tel neispravan, kao nitro u G3 temi :D

uh.. taj s808 u rangu s810. ja se strecam kada mi baterija dodje do 40c kamoli 48 :)

48 je bas toplo, ja sam onih toplih dana igrao subway surfers sigurno sat bez prestanka vremena i baterija je bila na 41 stepen.

Kačio je, 48c. Ja još čekam kad će da dobije dijagnozu da je tel neispravan, kao nitro u G3 temi :D

Pa vrlo rado cu ga odneti na servis, samo verujem da ce odgovor biti tipa "sve je to u granicama normale i uredjaj funkcionise neometano bez obzira na temperature" Ali mislim da imam pravo u prvih 6 meseci od izdavanja telefona da trazim zamenu jer sam nezadovoljan odredjenim stvarima, konkretno temperatura i grejanje u mom slucaju.

ne znam, ja bih uvek prvo probao sam sve što mogu. ono su dosta visoke temperature ako su tačna očitavanja. morao bi da throttluje i obori ih. jesi li proveravao šta se dešava sa taktom CPU i GPU u tim trenucima (možeš sa trepn profiler to da vidiš)? da nije ugašen high temperature property i thermal daemon mitigation? to možeš da vidiš sa 3845#*855# (umesto 855 pišeš tvoj model number, ovo je za G3). pa tamo nađeš te dve opcije ako postoje na G4 (postojale su na G G2 G3).

Pre par nedelja sam video neki test gde porede valjda G4 i S6 tj mere koliko se greju onim specijalnim uredjajem, oba su przili na 46-50c ako se dobro secam, valjda uz komentar da je to normalno za te soc.
Greje se dosta i S6 Exynos kao i S808 ali ne trotluju kao 810.

Kucao sam 815 umesto 855 ali nista se ne desava.. Nisam proveravao taktove tacno, videcu posle malo detaljnije to.

Čime merite temperature? Baš da vidim sutra kada upekne zvezda na mom kolike su.
Koji beše seznor kamere u G4?

^ imx234, 16mpix verzija sony imx230.

@hsv u čemu je razlika u odnosu na IMX240?

Poslednja izmena:
Čime merite temperature? Baš da vidim sutra kada upekne zvezda na mom kolike su.
Preko CPU-Z. Javi obavezno rezultate, bas me interesuje.

@vojkan
Nisam mogao da provalim u onaj meni, izgleda da ne moze na G4(jos uvek). Sto se tice taktova za procesor video sam da u igrama rade jezgra na 1.25Ghz ali fixno i to je to bez obzira na temperaturu.
Evo nesto danas sto sam uspeo da snimim.

Ja mislim da ovo nije bas ok..... Obratiti paznju na 36. sekundu.

[video]https://vid.me/lTv0[/video]

Osecam da se puno greje. Sto se tice performansi nisam primetio bas ali provericu jos, u klipu iznad ona igrica je pocela da secka ali verovatno zbog snimanja ekrana u isto vreme ali ono sto me najvise nervira je osecaj toplote na pozadini telefona oko kamere. Voleo bi da probam jos neki G4 pa da vidim kako se ponasa.

Prva slika Idle telefon na 25 sobne temp.
Druga slika posle tacno 2 minuta igranja tvoje igre sa videa
2015-08-04 13.54.12.png
2015-08-04 14.00.58.png

Proverite na xda ali ja mislim da su to normalne temperature za G4. Nije S808 nesto mnogo bolji od S810 sto se grejanja tice ali radi bolje i ne usporava, nema primetnih padova perform.

Slicno je i sa S6 koliko sam video, i taj telefon lako dodje do (i predje) 50c.

Nazad
Vrh Dno