Šta je novo?

LG G4

Pa moguce da nisu ono bas skroz u stepen tacni ali cak i da grese sta ako u sred update-a ili nekog zahtevnog rada na telefonu dobijem poziv a ne mogu da koristim hands free ne bi bilo bas prijatno stavljati tu vrelinu na glavu. Znam da nije cesta situacija ali ipak.

Danas sam cackao malo G4 sa koznim ledjima u VIP-u i osecao sam da se greje, cak su mu i senzori isti po temp u Idle kao kod mene, nisam mogao nista zahtevnije bas da probam posto je bila prazna radnja.

Ili sam ja previse osetljiv na tu toplotu ili je stv problem sa fonom.

verovatno si se navikao na s5 koji se retko toliko greje.
definitivno sve ovogodisnje modele treba zaobici..

Inace juce napolju u hladu oko 17:30 u centru prikacen na WiFi dok sam instalirao update za programe sa Play Store-a....
Ovo je izmereno:
https://vid.me/yFDT

Da ne pricam tek o tome kako telefon nije mogao da se drzi uz glavu da se obavi razgovor ili nesto tome slicno. Naravno kasnije kada je zavrsio update ohladio se ali ipak, da li su ove "peak" temperature ok ili ne ja nzm....

Šta je ovo sunce ti božije? Ja mislio M8 se greje. Ako se 808 ovako greje, kako li se tek ponaša 810...

Šta je ovo sunce ti božije? Ja mislio M8 se greje. Ako se 808 ovako greje, kako li se tek ponaša 810...

Ma nije mu nesto ok sa telefonom, znam na suncu sam ga przio, samo se zagreje ekran koji je direktno izlozen suncu, plastiku pozadi i ne osecas nesto. Mada mozda i pokazuje pogresno.

Vidi se da nešto nije ročno. Može li još neko da izmeri temperature G4?

merio ja par strana nazad...

^ Tvoje temperature su ok. Takodje,kod nasih komsija (gde je ovaj telefon vise zastupljen) nema pregrevanja. Bar se niko nije zalio

Jel neko rootovao ovo skoro :)

Da odgovorim sam sebi:
Ja sam :)

^ Tvoje temperature su ok. Takodje,kod nasih komsija (gde je ovaj telefon vise zastupljen) nema pregrevanja. Bar se niko nije zalio
Bilo bi dobro kad bi neko odradio merenje u formi snimka sa multitaskingom dok se preko wifi-a aplikacije azuriraju npr, posto sam ja tu izbijao i na 97c. Eto cisto da vidimo i taj slucaj. Stvarno imam u planu da reklamiram fon, samo da ne bude isti slucaj i sa novim...

EDIT: Koriscenje baterije juce i danas prepodne:
Screenshot_2015-08-06-12-23-13.png Screenshot_2015-08-06-12-23-26.png

Nije lose za sasvim normalno koriscenje, kuci Wi-Fi u gradu 3G i isterao skoro 5h.

Poslednja izmena:
evo ti, opet sobna temperatura, (mada oko 27 stepeni)
Factory reset i onda update svega + punjac...
2015-08-06 17.44.31.png

Poslednja izmena:
Evo vam i kod mene... Sobna temp ali ima oko 30tak...stavio sam dok radi update kao i kod vas
411e46afba40cb4e2c00dff937a51ff3.jpg

@boki019
@rastafarian

Recite mi pored tih temperatura sto se prikazuju kakav je telefon na dodir sa zadnje strane (deo oko kamere) ? Koliko je vruc sam ekran? Ja kad vidim ove temperature i prislonim telefon na obraz, za zadnje strane to je samo jedan stepen ispod izjave da telefon gori.

Znam da to nije logicno ali nije uopste prijatan osecaj ni u rukama dok se normalno koristi.

da malo ne pretjerujete? Android telefoni se griju jos otkako je dual core poceo da se ubacuje. Na One m7 sam mjerio 50+ stepeni na bateriji, npr nakog apgrejda na novi ROM, pa prvi boot... Zadnji put sam ga stavio u frizider dok je to radio :d

Ok je sto se greju, ali nije ok sto se greju toliko da je nelagodno drzati ih ili razgovarati itd....

nikada mi se nije desilo da je tako hot... ne znam sta je sada problem?
Sto rece joriq svi se greju, neki vise neki manje, g4 nema problem sa tim i to je to

HTC One M7 se samo u idle kad ga drzim u autu (ne direktno sunce, jer je u flip futroli) zagrije toliko da ga je neprijatno drzati. Jeste metalni, jeste crn, al evo konkretno: zagrije se toliko da kad nekoga dotaknem telefonom, ljudi shtrecnu/ustuknu...

nikada mi se nije desilo da je tako hot... ne znam sta je sada problem?
Sto rece joriq svi se greju, neki vise neki manje, g4 nema problem sa tim i to je to

Potvrdjujem. Do sada bar tri razlicita modela prosla kroz moje ruke. Nema grejanja toliko koliko se prica. Preporuka G4 sa koznim ledjima,mnogo manje se oseti kada se telefon zagreje

Pozdrav, mozda to i nije bas do samog procesora. Evo imam Xiaomi mi4 i on se ponekad zagreje malo vise nego sto treba, onda prijatelj ima jedan fablet sa intel procesorem i on se zagreje sad sve cesce u poslednje vreme. Kazem ne znam kako je kod vas, no kod mene i Mi4 to se desilo jedno 2 puta od kako ga imam tj nekih 2 meseca.

Ljudi moji,pa i mi ziva bica na ovo vreme se zagrevamo (znojimo),i to da ne radimo nista. Ovo je telefon sa jakim perfomansama,sve je to normalno. Ne znam sto vas to preterano buni

@boki019
@rastafarian

Recite mi pored tih temperatura sto se prikazuju kakav je telefon na dodir sa zadnje strane (deo oko kamere) ? Koliko je vruc sam ekran? Ja kad vidim ove temperature i prislonim telefon na obraz, za zadnje strane to je samo jedan stepen ispod izjave da telefon gori.

Znam da to nije logicno ali nije uopste prijatan osecaj ni u rukama dok se normalno koristi.

Kao sto rekose, greje se, na +40 napolju, on bude topliji nego da je ugasen :)
Ali nista posebno....Izmericu mu temperaturu spolja samo da stignem :)

ako ne throtluje, ne bih se puno brinuo... Evo danas sam provjerio... Setao po gradu oko 11h, napolju 36'C (zvanicna temp), slusao muziku (streaming via 3G, Mixcloud) i odgovorio na poneku poruku. Senzor na bateriji prijavljuje 47'C :) Sve to na One M7...

hdr_00007_normal.jpg hdr_00006_normal.jpg hdr_00004_normal.jpg hdr_00003_normal.jpg hdr_00002_normal.jpg

Sobna temp 26s
Redom valjda ( ili obrnuto, ne znam kako sam uploadovao :) , idle temp , pa onda Antutu u nekoliko stadijuma benchmarka... Nisam slikao temperature pozadi jer- em su iste kao i napred em nemam dovoljno ruku za taj posao :D
Ova sa 34 je kopiranje oko 4gb slika sa kartice u memoriju....
Ako hoces neke posebne zelje za merenje, izvoli (te) :D

Edit:
Prvo ide poslednja slika :) Ipak sam upload naopako, ali nema veze... vidi se...

Poslednja izmena:
@ boki019,hvala za test :)
Definitvno je samo do primera koji DoX koristi :trust:

Haha legendo boki. Ima na geek appu te pistolje za 5-6 dolara, mislio sma naruciti. To je iza debele termalne folije(i cega jos ne), temperatura ekrana, sto je ok

Pogledajte prilog 176660 Pogledajte prilog 176661 Pogledajte prilog 176662 Pogledajte prilog 176663 Pogledajte prilog 176664

Sobna temp 26s
Redom valjda ( ili obrnuto, ne znam kako sam uploadovao :) , idle temp , pa onda Antutu u nekoliko stadijuma benchmarka... Nisam slikao temperature pozadi jer- em su iste kao i napred em nemam dovoljno ruku za taj posao :D
Ova sa 34 je kopiranje oko 4gb slika sa kartice u memoriju....
Ako hoces neke posebne zelje za merenje, izvoli (te) :D

Edit:
Prvo ide poslednja slika :) Ipak sam upload naopako, ali nema veze... vidi se...

Odradicu ja isti test na poslu sa tim uredjajem pa cemo uporediti, hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno