Šta je novo?

LG G4

^ Svoje postove u Samsung temema ne vidis, dobro je kat ti znas ko je bot.

Edit: Vazi za oboje, najgore je kad neko proziva druge a ne krene od sebe. Ja sam 100 puta rekao da zadnjih par godina koristim Samsung (Probao i Sony i iPhone) zato sto mi odgovara i zato sto po mom misljenju nudi najvise, bar ne kupujem LG da bih pljuvao po njemu.

Poslednja izmena:
^ Prepisujem od Korejskog brata ;) Mada me nema toliko,kada imam nesto pametno i cinjenicno ja napisem ;)

Imam Samsung note 4 telefon i gomilu problema - naravno da ću da pljujem na ono što ne radi...

1 - otisak prsta polovično radi
2 - multitasking ne radi
3 - slagali su za 5.1 Android do kraja jula (gomila telefona na 1GB rama ima 5.1.1)
4 - namerno neće da omoguće 64bita
5 - loša lajsna koja tamni (naravno sve ovo su sredili na note 5) ...

Ono što je ok ja pohvalim (kamera, displej, olovčica... )

Ti nemaš LG telefon i godinama kačiš crne vesti i imaš jedno 1000 negativnih komentara po LG temama ;)

Poslednja izmena:
Moji komentari o G3 su bili uglavnom pozitivni, i o kameri i o dizajnu, skoro sve sem baterije i performansi, taj telefon sam probao i koristio, kao i G2. Cak sam oba i planirao da kupim.

Imam Samsung note 4 telefon i gomilu problema - naravno da ću da pljujem na ono što ne radi...

1 - otisak prsta polovično radi
2 - multitasking ne radi
3 - slagali su za 5.1 Android do kraja jula (gomila telefona na 1GB rama ima 5.1.1)
4 - namerno neće da omoguće 64bita
5 - loša lajsna koja tamni (naravno sve ovo su sredili na note 5) ...

Ono što je ok ja pohvalim (kamera, displej, olovčica... )

Ti nemaš LG telefon i godinama kačiš crne vesti i imaš jedno 1000 negativnih komentara po LG temama ;)

vidim iz g3 teme si se prebacio u g4, al sadržaj je i dalje isti - samsung :D

nemoj tako, nije tacno! Ima ih i po HTC temama :d Ako je doslo do pada profita u ovom mjesecu u odnosu na proslu godinu, Emix je tu da javi expresno, ima te info prije Wall Street-a :D

Zamolio bih modove da promene naslov teme :) ( predlazem: Svadjanje fan-decaka ciji je veci?)
I da se ubaci skripta ( za svaku temu posebno) sa keyword: Samsung/S6 etc.... da automaCki brise post :-devil-:

Poslednje 2-3 strane prepucavanje ko je sta koliko i gde napisao za suprotni tabor...***....

www.anandtech.com/show/9379/the-lg-g4-review

napokon...

nahvalise ga opako. baterija ispada maltene u rangu opo.. [emoji15]

za displej im svaka cast. napokon krsten displej od lg a da nije u iphonu.

posle ovog reviewa ima da ganjam da kupim g4 [emoji1]

Poslednja izmena:
Pa realan review :)
Baterija i kamera za nijansu bolji na G4, softver kako ko voli, soc i gpu bolji na S6 i to je to...

Cena mnogo bolja kod LG-a :)

Bogami,kamera,baterija,ulaz za microsd,izmenjiva baterija. I 100 evrica u dzep :)

Meni slot za mem. karticu nije nikakva prednost, više volim internu memoriju, koja je dosta brža, na S6 recimo razbija brzina (namerno ubacih S6 jer se prepucavate G4 vs S6). Iks puta mem. kartica zna da napravi problem i spore su. Ako nekom baš nedostaje tu je usb otg. Ali u 2015. navoditi kao veliku prednost slota za mem. karticu meni ne pije vodu. Ja sam od onih koji podržavaju izbacivanje mem. kartice. Pa ako je nekom malo 32GB, lepo usb otg, kupi hdd od 500GB i bakup interneta može da počne.

Izmenljiva baterija? Zar je to prednost? Apsolutno sam protiv habanja i drndanja telefona, otvaranja svaki čas. Ako je 25e baterija ili koliko već (sumnjamu u originalnost za 25e), za 25e i manje možeš kupiti Xiaomi power bank 10400, mnogo bolje po meni rešenje, više uređaja može da puni (ako imaš 2 telefona, ne moraš dve rezervne baterije da nosiš), dosta veći kapacitet od rezervne baterije, ostaje za sledeći telefon...

Kamera? Na onom testu negde je bolji S6, negde G4. Svakako su obe kamere odlične. Što se tiče ručnog moda na G4, meni on nije prednost zbog koje bih prevagno ka tom modelu. 99% korisnika slika na auto, traži najbolje na auto modu da izvuče, izvadi i opali, neće da se smara oko podešavanja i gubi vreme. Tako i shvatam poentu pametnog telefona, da on sam podesi najbolje vrednosti u datoj situaciji. Ako neko gleda ručna podešavanja, onda svakako treba noka modele pre uzeti u obzir (fotke kakve sam gledao sa 930 su fantazija, da ne ispadne da faforizujem 808 koji posedujem, 930 pravi perverzne fotke, i dosta je povoljniji od pomenutih modela, ako neko traži ručni mod).

100e uštede? Još više ćeš uštedeti kupovinom nokia lumia 930, a više bih to voleo da uzmeš 930 zbog fotkanja, dobro ti je krenulo sa fotkanjem, cenim da je kamera bolja na 930.

Sto se tice memorijske kartice,nisi u pravu. Bas sam se danas igrao sa G4 i karticom od 16gb unutra. Popunjena kartica vise od pola. G4 nije usporio,i dalje je bio brzi u multitaskingu od S6
Ako ne verujes,proveri. Tako da ta prica pada u vodu,konkretno na ovom primeru.
Sto se tice baterije,dobijas ultra brzi punjac. Telefon se nenormalno zagreva dok je baterija na punjacu. Vreo znaci. Ne bi me zacudilo da posle godinu dana rikne baterija. Pitacu korisnike kako ce da je promene. Da,rekao si kako ce. Dace 25e u servis i zamenice. A da li ce mozda da izgube garanciju,ako se mimo ovlascenog servisa odluce za zamenu?
U ovlascenom servisu ce po kratkom postpuku pricu da zavrse. Neadekvatno koriscenje i cao.
Sto se tice manuelnog slikanja,ti si prvi uzeo 808 da bi manuelno slikao. Ima x primera. Tako da i ta prica pada u vodu. Inace automatika bolja na G4 od S6
Sto se tice Lumie,vrlo rado,ali da je Android ;)

Ali u 2015. navoditi kao veliku prednost slota za mem. karticu meni ne pije vodu.

A ko Samsungu brani da omoguce i 32-64Gb te ultra brze memorije + micro SD slot? Da li bi u tom slucaju takvu opciju posmatrao kao ''manu'' vecu od smesnih 23Gb (koliko ostaje od 32Gb) na telefonu od 650e+ koliko zvanicno kosta?

Nije to nekakva ''briga'' Samsunga da korisnici imaju najbrzu memoriju (kolicina iz 2010 :d u 32Gb verziji) vec je to pokusaj da se igraju ''jabuke'' i da tim ''jabucarenjem'' uzimaju dodatni kesic od svojih korisnika (a ima ih na desetine miliona, x50-100e vise za 64Gb verziju i eto bonus parica, sve je jasno) ;)

To i jeste sustina - neka omoguce i brzu internu memoriju ali i slot za prosirenje pa neka koristi ko kako hoce :) Nesto nisam bas siguran da bi se korisnici bunili u tom slucaju, cak sam ubedjen da bi se to navodila i kao famozna prednost a tek bi bio horor od hejta da je npr LG iskulirao micro sd prosirenje a S6 ima (vec vidjeno iz G2 vs S4/N3 perioda) ;)

Iks puta mem. kartica zna da napravi problem i spore su.
Ovo za kartice ne pije vodu jer te niko ne tera da kupis najjeftiniju raspalu micro sd pa da posle kukas (a ni one ne crkavaju tako lako), tu je npr SanDisk sa veoma brzim karticama i mozes da zaboravis na problem sa kolicinom memorije u svom mocnom uredjaju a i na probleme sa radom kartice :) A ako ti ne treba onda je i ne kupis, jednostavno, a ko ne moze bez prosirenja memorije ima opciju da se ne pati sa kolicinom iz 2010 na preskupom uredjaju koji podrzava HQ video/foto/audio formate, ''teske'' aplikacije/hd igre i sve ostalo sto ide uz to :)

Poslednja izmena:
Meni slot za mem. karticu nije nikakva prednost, više volim internu memoriju, koja je dosta brža, na S6 recimo razbija brzina (namerno ubacih S6 jer se prepucavate G4 vs S6). Iks puta mem. kartica zna da napravi problem i spore su. Ako nekom baš nedostaje tu je usb otg. Ali u 2015. navoditi kao veliku prednost slota za mem. karticu meni ne pije vodu. Ja sam od onih koji podržavaju izbacivanje mem. kartice. Pa ako je nekom malo 32GB, lepo usb otg, kupi hdd od 500GB i bakup interneta može da počne.

Izmenljiva baterija? Zar je to prednost? Apsolutno sam protiv habanja i drndanja telefona, otvaranja svaki čas. Ako je 25e baterija ili koliko već (sumnjamu u originalnost za 25e), za 25e i manje možeš kupiti Xiaomi power bank 10400, mnogo bolje po meni rešenje, više uređaja može da puni (ako imaš 2 telefona, ne moraš dve rezervne baterije da nosiš), dosta veći kapacitet od rezervne baterije, ostaje za sledeći telefon...

Kamera? Na onom testu negde je bolji S6, negde G4. Svakako su obe kamere odlične. Što se tiče ručnog moda na G4, meni on nije prednost zbog koje bih prevagno ka tom modelu. 99% korisnika slika na auto, traži najbolje na auto modu da izvuče, izvadi i opali, neće da se smara oko podešavanja i gubi vreme. Tako i shvatam poentu pametnog telefona, da on sam podesi najbolje vrednosti u datoj situaciji. Ako neko gleda ručna podešavanja, onda svakako treba noka modele pre uzeti u obzir (fotke kakve sam gledao sa 930 su fantazija, da ne ispadne da faforizujem 808 koji posedujem, 930 pravi perverzne fotke, i dosta je povoljniji od pomenutih modela, ako neko traži ručni mod).

100e uštede? Još više ćeš uštedeti kupovinom nokia lumia 930, a više bih to voleo da uzmeš 930 zbog fotkanja, dobro ti je krenulo sa fotkanjem, cenim da je kamera bolja na 930.

Zar nije bolje imati izbor? Samsung je upravo MicroSD, izmenjivu bateriju i sl. gurao kao svoje prednosti kod prethodnih modela. To sto je interna memorija ultra brza je svakako prednost ali nikako nije opravdanje za to sto telefon nema MicroSD slot. Opet tebi i meni recimo ne smeta, meni je oko 25GB dovoljno ali ima ljudi kojima je malo, posebno kad telefon podrzava kvalitetno 4K snimanje i kad jedna fotka zauzima 5 i vise MB. Super je i fast charging ali opet nije opravdanje za bateriju koja je slabija i neizmenjiva. Takodje mogli su da omoguce i podesavanja za kameru kad i konkurenti vec to rade odavno a i oni sami na svojim drugim modelima tj. na Zoom seriji. Nema opravdanja da se flagship "sakati" da bi se pored i nakon njega izbacile jos 3 verzije istog.

Poslednja izmena:
Samo da LG ne uprska opet sa lepkom i plastikom i sasvim je moguce da opet bude 'iznenadjenja' ove godine u Android svetu (tu ne racunam N5-fablet kategorija)

@Emix, ako je prednost memoriske kartice zbog snimanja 4K, onda ***. Koja kartica podržava snimanje tom brzinom i koliko košta? Baš zbog snimanja 4K je bolja brza interna memorija. Lepo je imati izbor, kao sada od 32, 64 i 128GB, samo fali da pojeftine. Neću ulaziti u to koliko ljudi zaista koristi 4K i na čemu ima to da reprodukuje, da bi 4K ima smisao.

Moj stav za kartice sigurno nećete da promenite. Ne smeta mi da ima, ali to je prošlo vreme. Dobra kartica takodje košta. Bolje u startu uzeti model sa više memorije. Ne znam šta držite toliko na telefonu kada vam treba 500GB, verovatno i film na pc ne brisete kada izgledate, back up neta i tako to. Pa da.

Poslednja izmena:
@Emix, ako je prednost memoriske kartice zbog snimanja 4K, onda ***. Koja kartica podržava snimanje tom brzinom i koliko košta? Baš zbog snimanja 4K je bolja brza interna memorija. Lepo je imati izbor, kao sada od 32, 64 i 128GB, samo fali da pojeftine. Neću ulaziti u to koliko ljudi zaista koristi 4K i na čemu ima to da reprodukuje, da bi 4K ima smisao.

Moj stav za kartice sigurno nećete da promenite. Ne smeta mi da ima, ali to je prošlo vreme. Dobra kartica takodje košta. Bolje u startu uzeti model sa više memorije. Ne znam šta držite toliko na telefonu kada vam treba 500GB, verovatno i film na pc ne brisete kada izgledate, back up neta i tako to. Pa da.

Hoćeš reći da ovo ne valja i da nije dovoljno brzo :)
http://www.ebay.com/itm/201319897860?_trksid=p2060353.m1438.l2649

Performance/speed: Up to 95MB/s read and up to 90MB/s write speed

Dajte malo realnosti, marketing sve više uzima maha ...

4K snima lagano, muzika, filmovi, slike ....

Poslednja izmena:
^To je taman razlika u ceni između 32gb modela i 64gb... Brzina je veća na internoj... Jeste pilićarski to što izbacuju sd card slot i prate apple trend...

Koliko je veća brzina i šta se to upisuje 100mb/s pa 90 mb/s nije dovoljno brzo :)

Super je sve to na papiru , u praksi mogu da se i koriste mnogo sporije katice od ove gore kako bi se snimao 4K video ...

Shoot 4K Ultra HD Video Today
Pro video performance with both Class 10 and UHS Speed Class 3 (U3)** ratings lets you capture 4K ultra HD and Full HD video**. Your videos will meet today’s highest resolution standards and will look stunning on the latest 4K Ultra HD TV screens and monitors, making this the ideal card for your 4K Ultra HD video-enabled smartphone, tablet or camera.

Jednostavno Epl fora da se što više para i profita napravi ...

A nije fora što na G2 nisu ispravili osnovne stvari sa update? Zvuk u toku razgovora da te sagovornik čuje? Što nisu isprvili kameru nego mora fix? Nije fora što na G3 puca plastika (ja sam jedan od slučajeva)? To nije fora? Više vam smeta nedostatak skota za mem. karticu? Više volite da imate rezervnu bateriju i da akate telefon? I dalje smatram da je prednost interna memorija i to ću pre izabrati. Napisao je gore momak koje je brzo na na S6. Onaj ko gleda ove modele, dodaće još malo i uzeti sa više memorije. Sami ste okaciki link sa cenom dobre mem. kartice.

Ali tu karticu kupiš jednom i ostane ti za svaki sledeći telefon :)

^ Pardon,za svaki sledeci telefon koji nije Samsung :d

ne samo samsung. nexus,motorola,opo,xiaomi itd itd. mada ce sve vise njih da izbacuje podrsku za kartice u buducnosti

sreca sto treci najveci proizvodjac huawei u svaki svoj mob gura podrsku za sd karticu. mozda se ostali opamete pod njihovom pretnjom.

Poslednja izmena:
Dokaz da da grešite je broj prodatih telefona. Apple nema slot za men. karticu.

Da, to je bas pravi dokaz.

Kao kada bi rekao da grese svi koji hoce telefone sa baterijama velikog kapaciteta jer zaboga apple prodaje desetine miliona IP6 sa smesnim baterijicama ;) A prodavace jos veci proj 6c i 6s po ''istom receptu''.

U stvari taj podatak i jeste dokaz ali da Samsung ide Apple putem dranja korisnika, krenuce i ostali cim ''osete krv'' tj naivnost korisnika da je ono sto je minus u stvari veliki plus :d :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno