Šta je novo?

LG G4

Predobro! LG igra na dobru kartu guranja kamere u prvi plan. Sasvim opravdano. Ovo bi mogao biti najbolji fon ove godine jer šije S6 u svemu osim čistim performansama koje su svejedno ugušene Touchwizom (M9 je brži u multitaskingu, a to je blam). Ima removable battery, microSD, bolju kameru (i software), a koliko vidim - i brži je u radu. Samo da baterija ne bude loša i ovo je nenadano pun pogodak LGa.

U cemu to svemu?
Po prvi put u zivotu mogu da kazem da Samsung ima kvalitetniju i lepsu izradu..
Ima fingerprint senzor.
Imace Samsung pay.

LG ako bude ima bolju kameru to je dobra stvar naterace Samsung da se zapitaju da l je vreme da naprave kompletan uredjaj konacno.
Nadam se se da ce LG nastaviti ovako i da ce HTC da popravi gresku, sto bolja konkurencija bolje cemo telefone dobijati.

Realno sve zavisi od baterije :)

A ocekujem da mora biti bolja nego na g3..

ja mislim da cu napustiti samsung (posle s2 i s4) i preci na g4.
s6 je ekstremno lep telefon (meni licno onaj obican koji nije edge), ali ekran od 5.1" je isuvise mali, Touchwiz koji je GODINAMA isti. prakticno nisam siguran kakvu bih razliku video kada bih presao sa s4 na s6 jer bi interface ostao nepromenjen. Jedino sto me brine je da su neki modeli LGa skloni crkavanju i losem softveru, npr poznajem masu ljudi ciji je l9 crkao ne dugo posle isteka garancije (telefoni uzeti za firmu), a na caletovom 4x je softer toliko ne dovrsen i toliko laguje da je to uzas....

Ne brini se. Drug ima Gpro 2 i LG UI je meni mnogostruko lepsi od TW-a. Poredjenje sa 4x nije relevantno, jer i s3 laguje do zla boga a iste su generacije telefoni.

Poslednja izmena:
ja mislim da cu napustiti samsung (posle s2 i s4) i preci na g4.
s6 je ekstremno lep telefon (meni licno onaj obican koji nije edge), ali ekran od 5.1" je isuvise mali, Touchwiz koji je GODINAMA isti. prakticno nisam siguran kakvu bih razliku video kada bih presao sa s4 na s6 jer bi interface ostao nepromenjen. Jedino sto me brine je da su neki modeli LGa skloni crkavanju i losem softveru, npr poznajem masu ljudi ciji je l9 crkao ne dugo posle isteka garancije (telefoni uzeti za firmu), a na caletovom 4x je softer toliko ne dovrsen i toliko laguje da je to uzas....
Gresis. TW je nebo i zemlja u odnosu na S4. Ja sam imao S4 i mogu ti reci da je TW na S6 dosta drugaciji i lepsi pa i od s5 isto.
Mozda bi dobio vecu promenu da predjes na Sense ali na lg-u neces osetiti bog zna koliku promenu.

Ne bi o izgledu samo zato jer je to osoban dojam. Meni se S6 sviđa dok je čist ali kada su tu otisci prstiju na sve strane izgleda dosta ružnije. G4 mi je tako tako, nije baš maneken ali nije ni spodoba. Zapravo ni ne znam sviđa li mi se ili ne. Ona žuta koža u stilu Lamborghinija je super zato. Prednja strana je čudna. Ali kažem, previše je to osoban dojam i nekome se sviđa nekome ne. Kao i S6 kao i svaki fon.
Ali izrada na G4 je, po svemu viđenom, sjajna! Neko je prije stavio onih 35 HQ slika na Flickr i tamo se dobro vidi fon niz različitih uglova. U ovim dosadašnjim Youtube "reviewsima" su svi pohvalili izuzetnu izradu kao nešto što se odmah vidi.

Priznajem da sam zaboravio fingerprint senzor ali Samsung Pay mi ne igra ulogu jer, navodno, neće raditi na rootanom S6, a bez roota ne mogu da živim.

Za kameru se slažem sa napisanim pa nemam ništa da dodam na to.
Ali fluidnost sučelja i viđeni UX je na strani G4 jer je u skoro svemu brži od S6. Tu se vidi kako TW i dalje sakati vrhunski hardware. Ako je S808 tako optimiziran za G4 kao što kažu, to će biti odlično jer nije sve u benchmark brojevima ako ti galeriju otvara pola dana (ne kažem da je to slučaj sa S6 nego govorim općenito).

Ima microSD utor. Meni osobno nije bitan ali nema spora da je važan dio svakog fona. Ima veću bateriju koja nije sealed. Nije mi ni to nešto jako važno (imam G2) no jako dobro dođe ako se baterija ne pokaže izdržljivom. Na S6 je to najgori dio. Ne znam koliko tebi traje ali znam dvoje ljudi koji ne mogu ići preko 3h, a sa jačim korištenjem ga pune i po dva puta dnevno (uz "noćno"). G4 se, prema ruskom testu na prijašnjoj stranici, pokazao kao jako dobar sa 6h23m SOT pri totalnom ubijanju za potrebu reviewa. Baterija je svakome važna i ima velike razlike između 2-3h SOT ili 5-6 pa možda i 7 sa istim načinom rukovanja.

Poslednja izmena:
G4 nema fingerprint senzor, što i nije neka mana, ali zato ima knock code i double tap, bolji softver, može da se rutuje i da ostane garancija, promene ikonice bez launchera ...
Samo baterija da se vidi i da se sačeka da padne cena što se tiče mene :)

Pa ako bez roota ne mozes da zivis, ni UI ti ne igra puno uloge.
Na belom se ne vide otisci uopste.
Al sve je to sad do licnog ukusa.
Obe telefona su po meni jednaka ali G4 mi vise ide u rang sa Note jer je velik i po meni je phablet.
5.2 inca je maximum za telefon po meni

Senzor za otisak ne sme da se stavlja u istu recenicu sa knock codom. Jedno je nesto sto je itekako pozeljno i korisno a ovo drugo je u 95% slucajeva nebitna funkcija.

Slazem se sa tozom uglavnom.

Plus smo se raspisali ovde kao da je izaslo 20 testova g4 a u stvarnosti nije izasao niti jedan.

Ma meni ni note nije veliki, a ne G4, sve do 6" i dobrim bazelima može da prođe :)
Otisci se vide na S6 i to ne malo hteo neko da prizna ili ne :D

Senzor za otisak ne sme da se stavlja u istu recenicu sa knock codom. Jedno je nesto sto je itekako pozeljno i korisno a ovo drugo je u 95% slucajeva nebitna funkcija.

Slazem se sa tozom uglavnom.

Plus smo se raspisali ovde kao da je izaslo 20 testova g4 a u stvarnosti nije izasao niti jedan.

Što je nebitno - vrh način otključavanja i double tap za zaključavanje ...
Meni su jedinio nebitne ove samsung funkcije koje mere nivo kiseonika u krvi i ostale džidža bidže za sitnu dečicu :D

Poslednja izmena:
Ma meni ni note nije veliki, a ne G4, sve do 6" i dobrim bazelima može da prođe :)
Otisci se vide na S6 i to ne malo hteo neko da prizna ili ne :D

Što je nebitno - vrh način otključavanja i double tap za zaključavanje ...
Meni su jedinio nebitne ove samsung funkcije koje mere nivo kiseonika u krvi i ostale džidža bidže za sitnu dečicu :D
Ali ti ili ne zelis da slusas druge ili ne znam.
Imam S6 beli i ni jedan otisak se ne vidi. Bela boja ih potpuno zamaskira. Idi u radnju i videces.
Crna boja je uzas sto se otisaka tice to se slazem.

apsolutno se slazem, samsung spO2 i heart rate su totalno nebitni. Otisak prsta takodje, mozda jedino ima funkciju kod placanja...
nego nisam siguran da mi je jasan pojam samsung pay, da li to znaci da kada ubacim podatke sa svojih kartica cu i u Srbiji moci da placam telefonom a ne karticom ili sPay usluga mora da bude prihavacena od strane trgovca?

Nadam se da je G4 lepši uživo nego na fotografijama. Deluje mi... onako...
btw, ja se baš slažem da je čitač otiska izuzetno dobra i poželjna funkcija, kad radi dobro (a koliko sam uspeo da vidim, na S6 radi odlično)

Poslednja izmena:
Moj sledeci skuplji fon mora imati senzor za otisak,toliko su mi isprali mozak :)

Ali ti ili ne zelis da slusas druge ili ne znam.
Imam S6 beli i ni jedan otisak se ne vidi. Bela boja ih potpuno zamaskira. Idi u radnju i videces.
Crna boja je uzas sto se otisaka tice to se slazem.

Ne znam za beli ali onaj srebrni je nazad više beo nego u svojoj boji :)
Možda ta tvoja bela verzija najmanje, ali kad je srebrna puna otisaka mogu misliti šta je sa onim crnim ili zelenim modelom ...

Poslednja izmena:
Mislim da se ne radi o ispiranju mozga, već o praktičnosti. Zaključavanje telefona "crtežom" je kao i da ga nema, a unošenje šifre i pina ume da bude zamarajuće.
S druge strane, ako se telefon izgubi, ne bih voleo da neko može tek tako lako da ga otključa i da se zeza sa mojim mejlovima, bankovnim nalozima, cloud-om, fotografijama i sl.
Iz tog razloga funkciju double-tap vidim kao eto nešto što je lepo i samo lepo,za mene bez ikakve praktične vrednosti.

a na caletovom 4x je softer toliko ne dovrsen i toliko laguje da je to uzas....

4X pored lošeg softvera ima i katastrofalnu Tegru u sebi. Taj telefon, i softver u njemu, ne možeš da porediš sa UX 3.0 koji je debitovao na G3 i koji je G2 dobio sa Lollipopom, koji je odlično dizajniran i koji je imao flat dizajn čak i pre stock androida. Ovaj 4.0 deluje slično njemu, samo sa manje bloata.

Ostaje da se sačekaju testovi baterije i uporedni testovi brzine, pošto su po svemu sudeći ekran i kamera za desetku

One X sa istom Tegrom mi nije više od 3-4 puta zabagovao za 2 godine. Sada ga koristi drugar; za godinu dana možda mu je jednom ili dva puta zabagovao.

Mislim da se ne radi o ispiranju mozga, već o praktičnosti. Zaključavanje telefona "crtežom" je kao i da ga nema, a unošenje šifre i pina ume da bude zamarajuće.
S druge strane, ako se telefon izgubi, ne bih voleo da neko može tek tako lako da ga otključa i da se zeza sa mojim mejlovima, bankovnim nalozima, cloud-om, fotografijama i sl.
Iz tog razloga funkciju double-tap vidim kao eto nešto što je lepo i samo lepo,za mene bez ikakve praktične vrednosti.

Double tap nema veze sa zaključavanjem - samo pali/gasi ekran, knock code je za to namenjen i bezbedan je koliko i otisak prsta ...
LG Mobile Support Tool ili Odin & kabl i nestaju zaštite kao rukom odnešene :D

http://imgur.com/AsgciZv + encryption + PIN na lockscreenu + Wrong Pin Shutdown

I isključen USB debugging.

Samo jabuka ima tu funkciju koju zaključa telefon stvarno u slučaju krađe ili sličnog ...
Sve ostalo može da se sredi i zaobiđe - G4, S6 ... ;)

@lolicon nisam razumeo sličicu?
Pa podesiš si smart lock, recimo trusted device koji ti drži otključan fon dok si u dometu bluetootha uređaja koji je trusted; smartwatch npr. ili laptop, TV, što god. Ili si staviš trusted location kad si doma. Možeš i trusted face pa ti se otključava na tvoje lice ili voice za glas. Ova dva nisu toliko sigurni.
Možeš i sve to odjednom imati. De facto tad ne treba da brineš o otključavanju fona jer je skoro pa instant, bez unosa PINa ili passworda.

I full encryption se baš i ne može lako zaobići (99.99% je "bulletproof"), a cold boot attack tko uradi svaka mu čast. Lockscreen može ali isto se tome doskoči na kraj (recimo taj Wrong Pin Shutdown).

Poslednja izmena:
Ma daj porediti knock code akrobacije i senzor je bolesno.. Ne verujem sta citam ovde.

Dacu samo jedan nebitan primer. Imas devojku a dopisujes se sa nekom drugom. Dobijes npr sms i riba nema teorije ti udje u mob ako imas zastiru preko otiska,dok knock code kuckas stalno isti,dovoljno jednom da vidi i cao. Totalno bespotrebna opcija knock code

Poslednja izmena:
One X sa istom Tegrom mi nije više od 3-4 puta zabagovao za 2 godine. Sada ga koristi drugar; za godinu dana možda mu je jednom ili dva puta zabagovao.

Dobar drug i drugarica su imali One X, otarasili su se posle tri meseca zato što je zakucavao kao lud. Kupili su ga kad je bio aktuelni flagšip HTC - a, samo što je izašao. Možda se kasnije situacija popravila sa nekim ažuriranjem, ne znam, ali tada je to bio poprilično loš telefon (sa vrhunskim ekranom i dizajnom) koji je pored pregrevanja imao poprilično lošu kameru i lošu autonomiju. Nisu džabe svi okrenuli leđa nVidijinim SoC-evima posle te katastrofe od čipa. Sadašnja situacija sa S810 me podseća na to vreme, čak je na predstavljanju G4 morao da dođe predsednik qualcomm - a i priča bajke i vadi kestenje iz vatre pošto je čak i laiku jasno da je najjači Snapdragon potpuni promašaj

Nazad
Vrh Dno