Šta je novo?

LG G4

Pa podesiš si smart lock, recimo trusted device koji ti drži otključan fon dok si u dometu bluetootha uređaja koji je trusted; smartwatch npr. ili laptop, TV, što god. Ili si staviš trusted location kad si doma. Možeš i trusted face pa ti se otključava na tvoje lice ili voice za glas. Ova dva nisu toliko sigurni.
Možeš i sve to odjednom imati. De facto tad ne treba da brineš o otključavanju fona jer je skoro pa instant, bez unosa PINa ili passworda.
Aha... trebalo mi malo vremena da shvatim :):)
Ne znam zašto, ali iz nekog razloga mi ne radi ono "Trusted Places"; uvek ga zaključa. Poslednje ostale tri opcije nema kada je uključena enkripcija.

Za One X, koliko se sećam poslednji update je 4.2.2
Baterija jesta slabija, ali sam sa njim u principu bio zadovoljniji nego sada sa i9506 (kameru skoro i ne koristim na telefonima za išta ozbiljnije, uvek se razočaram rezultatima) :)

Poslednja izmena:
Dekriptovao sam ga pre neki dan i onda se pojavile. Ne znam, ali nije bilo. Iritiralo me unošenje šifre stalno :)

Ma daj porediti knock code akrobacije i senzor je bolesno.. Ne verujem sta citam ovde.

Dacu samo jedan nebitan primer. Imas devojku a dopisujes se sa nekom drugom. Dobijes npr sms i riba nema teorije ti udje u mob ako imas zastiru preko otiska,dok knock code kuckas stalno isti,dovoljno jednom da vidi i cao. Totalno bespotrebna opcija knock code

E pa vidiš nemaš tu opciju dok ne instaliraš FingerSecurity aplikaciju ( inače jede bateriju) koju je napravio klinac (https://lh6.googleusercontent.com/-...AAAAAABys/5EX9sxyXtrY/s865-no/Pasfoto2015.jpg) a ne Samsung :D

Nije to baš tako sjajno kako deluje na papiru ...

Poslednja izmena:
NE možeš da zaštitiš aplikacije otiskom (fb + msg i tako to :D) već samo zaključavanje/otključavanje telefona ...
Tako da je ovaj klinac odradio bolji i korisniji posao nego pola samsung developera koji su očigledno više brinuli oko knox-a i ostalog bloatware umesto ove korisne opcije.

Nisam ni mislio na aplikaciju.. Kako ce ona da dodje do sms apk ako ne moze da otkljuca mob ?

Ja i dalje ne verujem da ti knock code stavljas u istu recenicu sa senzorom za otisak.
To je isto kao kada bih ja u istu recenicu stavio kameru sa nexus 4 i s6. Logike bez..

Poslednja izmena:
Ih bre ti kao da si od juče :D
Najbolji deo priče je senzor za otisak prsta na Note 4 - kada se pojavio bio je revolucija i bolji od Epl rešenja i na kraju krk na S6 iskopiraju jabuku ...
Izgleda da je bio previše savršen i da će takva priča biti sa ovom zadnjom stranom na S7 modelu (kao kod jabuke 99%) :D

Ja ne razumem... šta hoćeš da kažeš? Ostaje pitanje koje je loznica napisao: "Kako ce ona da dodje do sms apk ako ne moze da otkljuca mob ?"
Kakve veze sad ima Apple i S7 sa tim pitanjem?

Lepo ako naleti kada je uključen telefon može da radi šta hoće, a i ima backup password tako da ti to dođe na isto ...
Znam šta pričam iz iskustva :D

A sa ovom aplikacijom ne moraš da se cimaš oko otiska i zaključavanja telefona nego lepo zaključaš samo SMS + FB + MSG, a telefon može da se koristi ...
E vidiš toga se genijalci iz Samsunga nisu setili (ili nisu hteli) već je onaj gore klinac napravio aplikaciju :)

Poslednja izmena:
Ok, super, nema veze....
Ipak je ovo tema o G4. Lep telefon, nadam se i lepši nego što je na fotografijama.

Poenta priče je da mi se G4 sviđa zbog originalnosti, a da otisak prsta može da prođe (nije uopšte nešto sigurno kako se misli), ali nije nešto presudno bar meni...
Verujete sve te samsung džidža bidže (merenje stresa, pulsa, pritiska, glukoze, ili kiseonika u krvi) su sviranje qrcu ;)

Onako za decu - bude zanimljivo prva dva dana :D

Poslednja izmena:
Niko ovde nije ni pisao o merenju secera pritiska itd itd. ( ti to pominjes evo vec 3ci put za 30min)

Neverovatno koliko skreces sa teme i koliki si lg fanboj. U rangu zujke koji je fanboj drugog tabora.

Lupetaš, samo pričam objektivno jer u posedu imam Samsung note 4 i znam sve njegove mane i prednosti ...

Daj prednosti, za sad sam čuo samo mane :D

Brate kakvi ste vi svi frajeri. Poredite specifikacije telefona kroz primere varanja devojaka... wow....

Daj prednosti, za sad sam čuo samo mane :D

Pisao sam ja i o prednostima samo one normalno nisu interesantne na ovom forumu jer to tako funkcioniše :D
Ako imaš Samsung moraš da hvališ Samsung i to je to :D

Šteta što nema neki timeline, pa da vratimo vreme unazad kada se pojavio prvi ajfon sa otiskom...
Šta se ovde pričalo kako je to nepotrebno i terala sprdnja, a eto sada postade glavna funkcija ;)
Isto je tako bila sprdnja za kameru koja je štrčala na ip6 malo, a posle su izašli android telefoni sa grbama od po par milimetara (na note 4 je bar 2 mm)...
microsd slot, izmenjiva baterija više isto nije bitna već samo otisak prsta ...

Malo mi je sve to licemerno i realno kopiranje konkurencije ali ajde ...

Kažem vam da mogu odmah bi menjao otisak prsta i ostale senzore za kvalitetnu zadnju stranu i ram HTC-a npr !

Ma znam, Danilo, čitao sam :D zilotizam na sve strane..

Elem, g4 me sa prednje strane podseća na opo(?!), možda zbog tih oštrih ivica... Zadnja strana, šta znam, na prvi pogled elegantno, ali se to mora videti uživo pa dati sud. Ovo sa plastičnim poklopcima je užas, mnogo su bolje odradili to na g3ci..manual mod kamere je bruka dobar, treba svi da se ugledaju na lg. Čekamo prvi pravi review.

Meni baš suprotno :)
Ova zadnja strana sa braon kožom i ovim dugmićima mi je skroz ok, dok mi je prednja čudna i na neki način ružna ...
Mislim na ovu kao šrafuru sa prednje strane na crnom pored LG znaka ...

LG-G4-official-images.jpg

LG-G4-official-images.jpg

Poslednja izmena:
Ma znam, Danilo, čitao sam :D zilotizam na sve strane..

Elem, g4 me sa prednje strane podseća na opo(?!), možda zbog tih oštrih ivica... Zadnja strana, šta znam, na prvi pogled elegantno, ali se to mora videti uživo pa dati sud. Ovo sa plastičnim poklopcima je užas, mnogo su bolje odradili to na g3ci..manual mod kamere je bruka dobar, treba svi da se ugledaju na lg. Čekamo prvi pravi review.
Yup, prednja strana pljunuti Oneplus.

Pratio sam ovih par dana testove i stvarno za sada G4 nema nekih bitnih zamerki.
Kamera je fantastična.
Meni lično eto jedino smeta za sad izrada, koza mi se ne svidja a ovaj plastični deluje na slikama nekako jeftino. Aj i to, najvise mi smetaju one sljastece plasticne ivice.
I dalje mislim da je cena preterana. Kao i za svaki flagship ove godine.
Seca li se neko koliko je kostao G3 kad se pojavio prosle godine?

G4 definitivno moj sledeći posle G2, znači telefon je ubica, kako kamera tako i hardver... Baterija je mogla bolja da bude ali videćemo u testovima kako se pokazala.

I to treba da se vidi, ali ovako baš mi se sviđa. Motorola je uništila ovu Nexus seriju jer Nexus je bio sinonim za flagship telefon niske cene. Sad videćemo šta će biti dalje, ali ako Nexus opet bude 6", meni ne ide tako veliki ekran. P.S Ne zalećem se nigde, G2 ima još dosta da služi. :D

Jos jedna test slika kamere :)

Vrh Dno