Šta je novo?

LG G4

Poručio ja prošle godine za Nexus 5.
Ni posle 2 meseca nije bilo stiglo i kada sam se žalio, bili su fazonu da ti šaljemo novi, ali da platimo UPS po pola (po 15€) ili da se kockaš opet. Iz Srbije i Hrvatske im se žalio dosta ljudi.
Ja rekoh, ne hvala, pošaljite mi kod devojke u Nemačku. Da li treba da naglasim da je stiglo za 2 dana?

Anyway, kvalitet je odličan. Godinu dana svakodnevnog habanja je izdržalo i na kraju sam ga skinuo samo zato što se iskrzalo oko slova Nexus, pa mi išlo na živce. Svakako, preporuka.

nemam curu u Njemačkoj :d Možda se isplati kocka, pojma nemam :D Inače imam kožna + plastična leđa, al plastična mi se nikako ne dopadaju, a za kožu (ova braon) vidim i sam da se brzo haba... Poručujem, pa šta bude ;)

Poručio ja prošle godine za Nexus 5.
Ni posle 2 meseca nije bilo stiglo i kada sam se žalio, bili su fazonu da ti šaljemo novi, ali da platimo UPS po pola (po 15€) ili da se kockaš opet. Iz Srbije i Hrvatske im se žalio dosta ljudi.
Ja rekoh, ne hvala, pošaljite mi kod devojke u Nemačku. Da li treba da naglasim da je stiglo za 2 dana?

Anyway, kvalitet je odličan. Godinu dana svakodnevnog habanja je izdržalo i na kraju sam ga skinuo samo zato što se iskrzalo oko slova Nexus, pa mi išlo na živce. Svakako, preporuka.
Ja narucio za Nexus 6 i isto nikad nije stigao.

Inace razmisljam da predjem sa Note 5 na G4, malo promjene radi a malo da čupnem neki dinar u transakciji. Po skoro svemu su tu nedje, sta vi mislite?

Poslednja izmena:
Ja narucio za Nexus 6 i isto nikad nije stigao.

Inace razmisljam da predjem sa Note 5 na G4, malo promjene radi a malo da čupnem neki dinar u transakciji. Po skoro svemu su tu nedje, sta vi mislite?
Mislim da je jaca baterija na note 5, olovka... Mozda i kvalitet izrade, mada pitanje je ono staklo. G4 bolji multitasking, i naravno ustekaces kintu. Ja sam npr skoro odustao od g4 i verovatno cu note 5, iz razloga sto sada imam g3, a pre toga g2, pa bih malo da promenim.

Kakav je quick charging na G4? To mi je jedan od omiljenih feature na N5, napuni se ocas posla.

Teška odluka... :) Recimo ja ne bih prelazio sa note 5 na g4, previše je cool olovčica... Treba ti punjač na 2A da bi iskoristio qualcomm quick charge 2.0, jer onaj koji dobijaš uz g4 je 1.8A... Znači ima fast charging ali ne uz punjač koji dobijaš uz telefon...

Ja sam uz moj dobio Quick charge punjač - kako to da to nisi?

Jeste takav je - ja mislio da je Quick charge - jako brzo napuni
Al sam glupav [emoji1]

Ma dobro nisi ni razmišljao o tome... Treba da bude 2A. Sa njim napuni od 0 do 100 za 90min... Ovako nekih 15min duže sa ovim.

minimum 32, a veruj mi i 64 da uzmes neces zazaliti.
Da znaš da sam i ja od sinoć razmišljao da mi je bolje uzeti 64 GB. Ako mi je jedna i to ne velika sesija slikanja i snimanja juče pojela 800 MB onda bi dobro došla veća memorija. Gledam sad šta su te UHS SD kartice, UHS 1 je isto 10 MB/s kao Class 10. Da li bi nešto ovakvo za $22 odgovaralo?

Treba da bude 2A. Sa njim napuni od 0 do 100 za 90min... Ovako nekih 15min duže sa ovim.
Nisam siguran da li je 2A jedini uslov da bi to bio Quick Charger, čitao sam da oni u Output specifikaciji imaju ne samo 5V/2A nego i 12V/1.5A i možda još nešto, što više V to manje A.
Ja kod kuće imam punjač za tablet od 5V/2A ali ne znam da li ga to kvalifikuje kao Quick Charger jer mislim da punjač treba da na neki način podržava Qualcomm Quick Charge 2.0 za koji neki kažu da od 0% do 60% puni brže od običnog punjača a nakon toga puni isto kao obični punjač.

Neko reče da brzi punjač skraćuje radni vijek baterije jer dosta zagrije telefon dok puni pa ga je bolje koristiik samo kad je frka a inače treba koristiti obični punjač.

Poslednja izmena:
Ja kod kuće imam punjač za tablet od 5V/2A ali ne znam da li ga to kvalifikuje kao Quick Charger jer mislim da punjač treba da na neki način podržava Qualcomm Quick Charge 2.0 za koji neki kažu da od 0% do 60% puni brže od običnog punjača a nakon toga puni isto kao obični punjač.

Neko reče da brzi punjač skraćuje radni vijek baterije jer dosta zagrije telefon dok puni pa ga je bolje koristiik samo kad je frka a inače treba koristiti obični punjač.
Trebalo bi da svi punjači sa 5V/2A budu fast charging. Ovi kupovni imaju tačno lampicu koja pokazuje da li je fast ili ne... Koliko se često menjaju telefoni teško da možeš da degradiraš bateriju time, jedino ako uzimaš telefon na preko 2 god... A i to bar nije problem na g4,za čas se promeni baterija... Izumirujuća vrsta mobilnih telefona...

Ma jok, pa još od s4 Samsung daje 5v 2a punjač a tad qc nije ni postojao. Qc radi na 9v, prvi, ovi noviji možda i na više. 5v je klasično punjenje.

Upravu si evo gledam specifikacije ovih fast charger-a...
Qualcomm Quick Charge 2.0 Technology: Charges compatible devices up to 75% faster than a standard charger, and other smartphones or tablets at their normal speed (up to 5 volts / 2 amps).Guaranteed Safety: Premium materials and built-in fail-safes keep you and your device protected against shorts and surges. Blue LED indicates 5V output, green indicates 9 / 12V output.

Danas sam malo testirao Sennheiser sluske i zvuk...primetno glasnije i kvalitetnije nego na prethodnom telefonu.

Ali cesto mi se palio neki Google smart calling pri vadjenju/stavljanju telefona u dzep,servis reaguje na glas a nisam ni siguran sta sam zapravo radio sa telefonom kako bi se ovo ukljucivalo.Da li sam dodirivao ekran ili reaguje na neke pokrete ili kabal od slusalica...Ima li neko ideju gde da pogledam kako bih ovo iskljucio?

Kažem ti ja... Ali dobro,ima to sve svoje... Na oglasima note 5 zadnji put kada sam gledao oko 580e a g4 ima za 350e... Da li je toliko bolji note 5,ne bih baš rekao... :) Meni je trenutno draže tih 200 i kusur evra u džepu nego to što može da mi pruži note 5. I ja sam razmišljao da ga uzmem... Čeka se 6p da se unormali cena, ili s7/g5... :D

Čeka se g5 ili v10 da se pojavi kod nas [emoji1]

Ne bih otpisao ni s7, "malo" Samsung-u fali da izbaci opak telefon. Baterija i multitasking, malo više utegnu tw, ostalo može da ostane isto i eto ti vrhunskog uređaja...

Nisu za baciti ni mate s a ni mate 8 koji bi trebao da se pojavi za koju nedelju

Mate 8 će biti zverka ali je baš ogroman... Nekako mi prija ova veličina na g4 od 5.5... Može lagano sa jednom rukom da se koristi...

Biće mate 8 extra telefon i uopšte neću imati problem sa veličinom ekrana pošto sam skoro ocoravio od blejanja u telefon i komp

Mene je najvise razocarao zvuk na sluskama za g4, prethodni telefon (htc one s) je bolji jedno 10 puta sto se tice toga. Ali za sada to je jedina zamerka za telefon

mislio sam izlaz za zvuk, sennheiser momentum, bas bas osetno bolji zvuk je na htcu, valjda sto je beatsaudio kao, mada sam ja mislio da im je to samo neka reklama bila :D izgleda da ipak nije :D

Nemam pojma. Ja sam zadovoljan zvukom, u odnosu na note 4 mala je razlika... Koristim one lg quadbeat 3 koje idu uz telefon. Sasvim ok zvuk...

mislio sam izlaz za zvuk, sennheiser momentum, bas bas osetno bolji zvuk je na htcu, valjda sto je beatsaudio kao, mada sam ja mislio da im je to samo neka reklama bila :D izgleda da ipak nije :D
Naravno da nije samo reklama. Posle htc neverujem da ces naci u Android svetu tako dovar zvuk na sluskama ili zvucniku. Ali ne moze i kamera i zvuk nesto mora biti boljka :D

Ma samo sam bio šokiran osvetljenjem ekrana tj kada sam ga uključio na automatiku i do kraja povećavao jedva da je menjao osvetljenje, sve to na onom izloženom telefonu u lelenoru... Samsung ne radi isto tako, ima veće razlike na auto 5,6, itd. i samim tim mi je delovao dosta svetlije... Mada nekad ga lg baš zatamni pa moram da isključim automatiku jer je pretamno... Ali odaću počast bataku i reći da se mnogo manje mrlja slika u odnosu na amoled ali je amoled malo svetliji, bar na note...
Doslo iz dupeta u glavu. :D

Naravno da nije samo reklama. Posle htc neverujem da ces naci u Android svetu tako dovar zvuk na sluskama ili zvucniku. Ali ne moze i kamera i zvuk nesto mora biti boljka :D

Pa dobrim delom i jeste samo reklama :) Mislim na taj pojam bumsaund, klasicna (smartfon) fora kao i beats, walkman itd mada ima tu softverskog ''budzenja''.

Kada li ce ljudi prestati da mesaju jacinu izlaza sa kvalitetom zvuka. HTC ima najjaci izlaz od skoro svih androida (ne racunam one ''kineze'' sa brutalnim komponentama, Sabre DAC, pojacalo itd) i to je super za ''zahtevnije'' slusalice (on/over ear) kao i za unistavanje sluha uz in ear.

Sto se samog kvaliteta zvuka tice.. svako ko je probao zna da je isti dosta slican na Samsung/Sony/HTC telefonima. Mnogi misle da ce zvuk biti isti ako telefoni dele cipset ali nije tako, licno sam se uverio u to vise puta. Sad do cega je ne znam ali ocigledno do same implementacije i ''stanja'' u kucistu (ostale komponente mogu da prave sum i razne smetnje) ali i do softvera.

Znaci, Snapdragon (S800+) Samsung, Sony, HTC modeli.. zvuce super, cak su razlike u korist Samsunga sa Wolfsonom minimalne i svode se na to kakve ko slusalice ima tj kakav zvuk im vise ''prija''. Naravno HTC je glasniji od ostalih i respect za takav potez koji stvarno znaci za korisnike ''vecih/zahtevnijih'' slusalica mada ce i na in ear zvuk biti vise ''punchy''.

LG je do sada nekako uvek ostavljao slabiji utisak, zvuk nije bio ubedljiv kao na htc/samsung/sony telefonima i pored toga sto svi imaju isti cipset.
Nisam slusao muziku sa G4 ali po utiscima ljudi sa audio sajtova/foruma vidim da je LG napredovao na tom polju. Uz to svaki Snapdragon soc napreduje na polju zvuka, od S800 je stvarno super ali eto, izlazi su na vecini telefona relativno slabi za sve sem in ear slusalica koje opet vecina ljudi i koristi. Sto ne znaci da ce neke ''velike'' a efikasne slusalice zvucati tiho.

Evo i ovi imaju slican utisak o starijim LG pa sada hvale G4

http://www.whathifi.com/lg/g4/review

The LG G2 of 2013 was the first smartphone to let you play high-res music, and we’re pleased to see this feature has returned. Not that LG has made a song and dance about it, mind – you’ll only notice it when you load a high-res track and a ‘hi-fi’ logo pops up next to it like a sign of approval.

Music performance is good. There was a time when LG smartphones sounded lifeless and dull; no more. What you get now has a fine amount of attack to tunes, and the rhythmic precision to match.

Elsewhere, you’re rewarded with plenty of detail. Instruments have all the texture they need, along with clear and solid leading edges. Tonal balance is good – no part of the frequency unjustly demands your attention.

It’s not to the Sony Xperia Z3’s level of snap and bite, perhaps, nor is it up there with the Samsung Galaxy S6 or the Apple iPhone 6 in terms of bite and dynamism, but overall this is a sound we’d happily listen to.
To da htc iz 2012 zvuci glasnije od vecine novih S800+ androida je tacno ali sam kvalitet zvuka je na strani novijih telefona. Kome ti izlazi nisu dovoljno jaki moze za male pare da kupi ovo i resio je problem + uredjaj ostaje za svaki naredni telefon/tablet ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno