Šta je novo?

LG G4

Sta ste izabrali u podesavanjima mreze:
GSM/WCDMA/LTE
ili
GSM/WCDMA?

Meni je bilo ovo prvo pa cu sad da prebacim samo na 3G da vidim da li ce bat malo duze trajati.

Znači treba da prođe više dana da bih na novom telefonu dobio poziv i ugledao kako uopšte izgleda UI pri pozivu :), toliko o tome koliko se telefonom telefonira :). I ono što sam primjetio je da mi ne piše ime kontakta koji me zove, a imam ga u kontaktima. Kasnije sam vidio da je to zato što je u kontaktima njegov broj u formatu 065 xxx xxx dok pri pozivu mi piše da me zove sa +387 65 xxx xxx. Ovo na Nexusu nije bio problem, uvijek mi je pisao naziv osobe koja me zove. Ovde kad editujem broj telefona kontakta u +387 65 xxx xxx tada mi uredno napiše ime osobe koja me zove. Da li to znači da sad moram ručno da editujem brojeve telefona za sve osobe u ovaj format ili...? Pošto telefon očigledno u kontaktima traži format +387 65 xxx xxx a pošto ga ne nađe onda ne povuče ime. Ili ima neka opcija da on može da čita i 065 xxx xxx?
meni moguce da je to bilo sa firmverom koji je dosao uz tel, više ne rekao bih
Duplirani mu kontakti garant.
primijetio sam da za gomilu kontakata imam po 3-4-5... imena (?) za istu osobu u contacts, recimo dva puta sa istim brojevima telefona, pa onda zasebno jedan mejl, zasebno drugi, zasebno g+ profil. Ovo mi je HTC One lijepo merge-ovao automatski, ime je svakako 100% identicno za sve unose. Kako to najlakse srediti na LG-u, a da se ne ide rucno, 1 po 1 ime=

Na Gmail to sve lepo središ i posle u imeniku staviš da ti pokazuje samo kontakte sa tog Gmaila.

Možeš isto u telefonu u kontaktima da podesis koje da ti prikazuje

meni moguce da je to bilo sa firmverom koji je dosao uz tel, više ne rekao bih

primijetio sam da za gomilu kontakata imam po 3-4-5... imena (?) za istu osobu u contacts, recimo dva puta sa istim brojevima telefona, pa onda zasebno jedan mejl, zasebno drugi, zasebno g+ profil. Ovo mi je HTC One lijepo merge-ovao automatski, ime je svakako 100% identicno za sve unose. Kako to najlakse srediti na LG-u, a da se ne ide rucno, 1 po 1 ime=
Google kontakti, imas opciju da sredi duplikate :)

Moze neki sot da izbacite na kraju dana.Da vidimo tu bateriju kakva je?

Ja sam punio bateriju ali mogu da ti kažem da možeš da očekuješ 4h sot ili 4:30, sve preko toga je uglavnom ako štediš, smanjuješ osvetljenje itd... Ne treba očekivati preko toga... I da, može došta duže da drži ako se čačka više puta po npr 40min nego od jednom 2h... Kada se duže forsira kreće malo više da se greje i da povećava potrošnju....

Meni u principu je u toku dana ukljucen 3g net oko 8h dok sam na poslu.Naravno ne koristim ga stalno samo kada sam slobodan.Kada dodjem kuci prebacujem na wifi.Imam sve drustvene mreze.Najvise koristim FB,YouTube,po neku igricu odigram.Malo forume i to je to.Sada na g2 ne prelazim preko 4.5h sot tako da i to moze da prodje.Kada sam uzeo g2 nije bilo ispod 6h sot to je bila milina...

Da naravno, kombinacija 3g i WiFi... Meni je sve popaljeno sem lokacije. Imam sve moguće "socijalne" programe, sinhronizacija uključena... Naravno kome treba više, samo bateriju zameni... Ko god razmišlja o telefonu stvarno ima iskrenu preporuku... Ima da se naruči i dodatak za Wireless charging koji se stavlja na postojeću masku za 6$... Ko nije velika cepidlaka ovaj telefon može da mu služi dosta dugo. Biće dobri telefoni i sledeće godine, ali g4 će biti među najzasupljenijim telefonima na našem tržištu zbog cene i onog što se dobija za istu...

Ma salim se - malo si bio skeptičan što se tiče telefona pre kupovine

Ma samo sam bio šokiran osvetljenjem ekrana tj kada sam ga uključio na automatiku i do kraja povećavao jedva da je menjao osvetljenje, sve to na onom izloženom telefonu u lelenoru... Samsung ne radi isto tako, ima veće razlike na auto 5,6, itd. i samim tim mi je delovao dosta svetlije... Mada nekad ga lg baš zatamni pa moram da isključim automatiku jer je pretamno... Ali odaću počast bataku i reći da se mnogo manje mrlja slika u odnosu na amoled ali je amoled malo svetliji, bar na note...

Meni je sot oko 3-3.5h ali sve vreme 3g bez wi-fi-ja.Ukljuceno sve sem lokacije.

Sinoc sam testirao smart share/miracast skoro 2 sata i bio je zagrejan tel ali nista specijalno.Inace nisam primetio nista vece zagrevanje nego na prethodnim telefonima.Sve je kako treba.Ovo sam napisao jer sam video da se u prethodnim postovima neko zalio na povisenu temperaturu telefona.

Ja sam napisao da greje posle duže upotrebe, što je i normalno, greje i exynos na note 4 greju i svi drugi telefoni, neki manje neki više. Nisam primetio neki veliki pad performansi ali poveća se potrošnja baterije kada se intezivnije koristi telefon, to sam hteo reći...

Na Gmail to sve lepo središ i posle u imeniku staviš da ti pokazuje samo kontakte sa tog Gmaila.

odradio merge duplicates ga google contacts, ali ne vidim opciju da rucno merge-ujem preostale kontakte koje treba da merge-ujem. Nego odosmo u off :d

Nego, apropo kejsova i skinova, razmišljam se ovo da poručim, preporučio "Crnja" :d
https://dbrand.com/mkbhd/lg-g4

3 po cijeni 2, samo još da vidim pošto je slanje. Pa se nadam preostala 2 da utopim nekome, ako bude zainteresovanih :) Je li poručivao ko dbrand?

Poslednja izmena:
3.5h je bas malo ja sam pobegao sa S4 zbog lose baterije i sada da se opet patim sa punjacima i strujom.

Ja sam napisao da greje posle duže upotrebe, što je i normalno, greje i exynos na note 4 greju i svi drugi telefoni, neki manje neki više. Nisam primetio neki veliki pad performansi ali poveća se potrošnja baterije kada se intezivnije koristi telefon, to sam hteo reći...

Upravo to :)

Danas sam malo vise testirao neke aplikacije koje koristim,gps/tracking,igrao neke igrice...Sve u svemu prijatno iznenadjen telefonom.Sve radi lepo.glatko,brzo.
iPhone je bio sinonim za takav rad al sa ovim telefonom ne primecujem nikakvu razliku u odnosu na iOS.

Joco je l si testirao bateriju samo na wifi-u? Sot na wirlesu samo

Ne može nešto puno više od toga da drži ni na samom Wi-Fi. Da se ne ponavljam... Uz normalno korišćenje kada ne pazim koliko je osvetljenje i kada se ne juri sot ne može više od 4h sata... Jeste malo slabije ali ima telefon puno svojih prednosti tako da mu je malo slabija baterija oprostiva...

Evo primer od danas - ceo dan je na 3g-jedno sat vremena sam slušao YT što inače nemam običaj
uploadfromtaptalk1447015152766.pnguploadfromtaptalk1447015160623.png

Poslednja izmena:
Dobro, nije lose :) Meni na G2 mnogo velika razlika. Kad sam samo na wirlesu guram 5h mminimum, pa i 6 nekad. A cim je 3g u pitanju o da 3 i po najcesce. Pa mi je cudno kad kazes da ti je mala razlika izmedju 3g i wifi jer je meni ogromna :D

odradio merge duplicates ga google contacts, ali ne vidim opciju da rucno merge-ujem preostale kontakte koje treba da merge-ujem. Nego odosmo u off :d

Nego, apropo kejsova i skinova, razmišljam se ovo da poručim, preporučio "Crnja" :d
https://dbrand.com/mkbhd/lg-g4

3 po cijeni 2, samo još da vidim pošto je slanje. Pa se nadam preostala 2 da utopim nekome, ako bude zainteresovanih :) Je li poručivao ko dbrand?
Poručio ja prošle godine za Nexus 5.
Ni posle 2 meseca nije bilo stiglo i kada sam se žalio, bili su fazonu da ti šaljemo novi, ali da platimo UPS po pola (po 15€) ili da se kockaš opet. Iz Srbije i Hrvatske im se žalio dosta ljudi.
Ja rekoh, ne hvala, pošaljite mi kod devojke u Nemačku. Da li treba da naglasim da je stiglo za 2 dana?

Anyway, kvalitet je odličan. Godinu dana svakodnevnog habanja je izdržalo i na kraju sam ga skinuo samo zato što se iskrzalo oko slova Nexus, pa mi išlo na živce. Svakako, preporuka.

Poručio ja prošle godine za Nexus 5.
Ni posle 2 meseca nije bilo stiglo i kada sam se žalio, bili su fazonu da ti šaljemo novi, ali da platimo UPS po pola (po 15€) ili da se kockaš opet. Iz Srbije i Hrvatske im se žalio dosta ljudi.
Ja rekoh, ne hvala, pošaljite mi kod devojke u Nemačku. Da li treba da naglasim da je stiglo za 2 dana?

Anyway, kvalitet je odličan. Godinu dana svakodnevnog habanja je izdržalo i na kraju sam ga skinuo samo zato što se iskrzalo oko slova Nexus, pa mi išlo na živce. Svakako, preporuka.
Znaci, dobro drzi, ne odlepljuje se? Jel se lako lepi?

Da li vi slikate u punoj rezoluciji? Ja danas "izveo" G4 u prirodu da malo probam kameru, nešto slika i par videa kad ono sve to zajedno "pojelo" 800 MB :), fotografije su od 5 MB do skoro 13 MB. Video nešto preko 2 MB/s. Pošto sam podesio da mi radi upload slika na Drive kad priključim telefon na punjač kad sam ga priključio to ide sporo, a kako i ne bi kad je svaka fotografija tako velika :). Tek onda sam na samom telefonu preletio slike i obrisao mnoge pa ga ponovo priključio na punjač. Moraću naći neki pametan sistem kako ovo da radim, pod broj jedan da prvo na samom telefonu obrišem sve što je za brisanje pa tek onda da ga priključujem na punjač (pokrećem upload). Mada kod pregleda na samom telefonu ne vidi se uvijek tako jasno šta je za brisanje, to sam bolje vidio tek kad sam USB kablom sve prekopirao na računar i detaljnije pogledao. Kako vi ovo radite, ako i vi šaljete to na cloud?

Kad smo kod ovoga još uvijek nemam SD memoriju, kolika brzina tj. klasa memorije je poželjna? Ima ono Class 2, 4, 6, 8, 10. Ovde u nekim radnjama 32 GB je oko 16 € najjeftinije, ali ima i skupljih. Ispod 32 GB ne bih uzimao mada bi 64 GB bilo još bolje, ali je to već malo skupo. Ne znam koliko je sigurno uzimati na eBay, tamo je puno jeftinije, gledam ima čak 128 GB Class 10 za $7.88.

Da li vi slikate u punoj rezoluciji? Ja danas "izveo" G4 u prirodu da malo probam kameru, nešto slika i par videa kad ono sve to zajedno "pojelo" 800 MB :), fotografije su od 5 MB do skoro 13 MB. Video nešto preko 2 MB/s. Pošto sam podesio da mi radi upload slika na Drive kad priključim telefon na punjač kad sam ga priključio to ide sporo, a kako i ne bi kad je svaka fotografija tako velika :). Tek onda sam na samom telefonu preletio slike i obrisao mnoge pa ga ponovo priključio na punjač. Moraću naći neki pametan sistem kako ovo da radim, pod broj jedan da prvo na samom telefonu obrišem sve što je za brisanje pa tek onda da ga priključujem na punjač (pokrećem upload). Mada kod pregleda na samom telefonu ne vidi se uvijek tako jasno šta je za brisanje, to sam bolje vidio tek kad sam USB kablom sve prekopirao na računar i detaljnije pogledao. Kako vi ovo radite, ako i vi šaljete to na cloud?

Kad smo kod ovoga još uvijek nemam SD memoriju, kolika brzina tj. klasa memorije je poželjna? Ima ono Class 2, 4, 6, 8, 10. Ovde u nekim radnjama 32 GB je oko 16 € najjeftinije, ali ima i skupljih. Ispod 32 GB ne bih uzimao mada bi 64 GB bilo još bolje, ali je to već malo skupo. Ne znam koliko je sigurno uzimati na eBay, tamo je puno jeftinije, gledam ima čak 128 GB Class 10 za $7.88.
To na ebayu su kopije, kartica mozda ima 8, najvise 16gb. Uzmi neku uhs karticu, minimum 32, a veruj mi i 64 da uzmes neces zazaliti. Ne menjaju se cesto, sluzice te bar 3,4 godine. Mada kako se krenulo sa razvojem telefona, tesko da ce vec za dve godine imati gde da se stavi. Sve ide ka cloud-u.

Vrh Dno