Šta je novo?

LG G4

Bilo bi nam dosadno da je drugačije [emoji1] [emoji1]
U međuvremenu cu sigurno da probam mate 8

Meni je osobno i g2 screen super :)
Nema potrebe za qHd itd. 4000 mah, fhd ips, ostale specke...milina. Ali vjerojatno će to netko i ponuditi, samo što će srezati i još neke stvari. Nema smisla sta nam rade :)
Slazem se u potpunosti. G2 ekran je sasvim dovoljan (odlican), a posebno kada se uzme u obzir glavni benefit - potrosnja! Napredak u kapacitetu baterije i optimizaciji, kvalitetu kamere (ne mpx), zavrsnoj obradi i ostalim sada vec standardnim unapredjenjima... to bi bila prava stvar.

Ispada najbolje uzimati telefone pred kraj godine, novembar, decembar jer su već svi modeli izašli za tu godinu i već su se unormalile cene na oglasima a dobijaš verovatno "brzo" update na najnoviju verziju Androida... Voleo bih da Samsung izbaci s7 ranije, jer će verovatno povući ostale proizvođače da i oni izađu sa telefonima ranije... Ko ima živaca, vredi čekati 820, ja nisam bio jedan od njih... :D

Poslednja izmena:
Nevjerojatno kako se jedni trude napraviti brzi a štedljiviji soc a drugi se trude to ukomponirati sa 4k ekranom...aaaaaaaa....neću 4k ekran(neću ga na mobu...hoću na lapu ili kompu) . al ajd valjda tih 4000mah ako je istina, pomognu.
Pa što ne bi mogao da ih imaš na laptopu i desktopu i TV?

G5 INFO - http://www.knowyourmobile.com/lg/23335/lg-g5-release-date-specs-features-price-android-marshmallow

In September LG teased its next generation flagship handset–the LG G5–and it now appears it could be given a full unveiling as early as next month, with a rumored Q1 shipping date. Keep in mind that most everything below is based on rumors–so the final specs of LG’s next flagship could change before launch, but this is the best of what we know about the LG G5 flagship right now.

Poslednja izmena:
Ovaj tapatalk je takvo s.... Svaki dan ima ažuriranje - jel i vama tako?

Mislim da se to podešava ovde... U status baru odabereš priority only a u podešavanjima u sounds ovo što je na slici... uploadfromtaptalk1447258981198.png

Na šta misle kad na redditu kažu da na G4 nije dobar defaultni DPI i da ga je poželjno promijeniti? I kažu da se to može uraditi bez roota već samo sa USB debuggingom.

Na šta misle kad na redditu kažu da na G4 nije dobar defaultni DPI i da ga je poželjno promijeniti? I kažu da se to može uraditi bez roota već samo sa USB debuggingom.
Konkretno se misli da je ceo UI velik, velike ikonice i tako to i da nije najbolje iskorišćen prostor na ekranu. Zamisli to kao 1024x768 rezoluciju na FullHD ekranu.

Moze i bez roota da se promeni samo ti treba adb i uključen USB debugging.

adb shell
wm density xxx

Gde je xxx vrednost. Za 1080p ekrane default vrednost je 480 ne znam koliko je na 2k. Treba dw je smanjujes. Ja sam na Mate7 stavio na 400. Pogledaj screenshot u temi.

Pričaju da može da smanji do 540, sve ispod toga kreće da zeza i da krešuju aplikacije i kamera... Onda ne radi ni stock launcher kako treba, mora da se i on sređuje... Ne vidim stvarno potrebu za tim...

Evo sad i ja to čitam. Ali kažu da se itekako isplati smanjiti do neke vrijednosti između 540 i defaultnih 640. A i meni je čudno što na G4 na tolikom ekranu imam istu količinu sadržaja kao na dosta manjem Nexusu 4, samo je sve krupnije. Krupnije je u redu ali bih radije neki kompromis između toga i više sadržaja a koliko vidim na XDA i redditu mnogi misle isto tako i kažu da je smanjivanje DPI na G4 skoro pa obavezna stvar i velika preporuka, kad je već ekran ovoliki.

Sad me samo zanima ima li kakvih posljedica od smanjivanja (zasad nisam našao ništa o tome osim da neke aplikacije ne rade kako treba ali i to valjda samo ako se pretjera u smanjivanju, mnogi kažu da je 540 donja granica).

Koliko vidim smanjuje se sa ovim

adb shell wm density 580 && adb reboot

a vraća na deafult sa

adb shell wm size reset && adb reboot

Da li postoje preporučeni koraci u smnajivanju? Da idem u koracima po 10, prvo probam 630, pa 620...? Ili nema pravila? Ili mogu da odmah idem na 600 pa onda da probam recimo 580, 560?

Da li je neko od vas našao neki optimum na kojem nije primjetio probleme sa aplikacijama?

Kažu da LG launcher zna da zeza ali da Nova radi kako treba kad se smanji DPI.

Da treba da se smanji lg bi smanjio
+1 Isto to i ja mislim. Još sam ja povećao malo slova, ne nosim naočare ali mi tako više odgovara. Ali svako neka radi onako kako njemu odgovara. Nova dozovljava da se šteluju veličina i broj ikonica u redovima, ako već postoji potreba za tim..

Zašto onda flesujes telefon pre nego što izadje za tvoju zemlju, zašto si flesovao sve i svašta?

Što si radio razne fixeve na G2 ako LG misli da je sve u redu?

Uvek postoje ljudi koji žele da izvuku maksimum. Zato i postoji xda i razne custom stvari za sve telefone.

Oni LG softverski navbar dugmici su kao za slepe. Ne vidim potrebu da budu toliki. A stock dpi na androidu generalno je uzasan. Trebali bi poprilicno da ga smanje po defaultu.

Zašto onda flesujes telefon pre nego što izadje za tvoju zemlju, zašto si flesovao sve i svašta?

Što si radio razne fixeve na G2 ako LG misli da je sve u redu?

Uvek postoje ljudi koji žele da izvuku maksimum. Zato i postoji xda i razne custom stvari za sve telefone.
Šta tebe boli uvo šta sam ja fleshovao - nisam sigurno zato da bi povećavao ikonice i slova
Kao što si rekao flesovao sam zato što nije izašlo za moju zemlju i nijedan fiks za kameru nisam nikad zato što mi ne treba

Poslednja izmena:
DPI kod custom skinova je zeznuto menjati, jer ne skalira lepo. Sem ako se posebno ne odrade aplikacije da mogu da imaju multi dpi. Stock android može sve, ali kod ostalih može da bude problema.

Zato je najbolje imati xposed i preko njega smanjiti dpi, a da se ne dira sistem.

Jako je glupo kupiš veći telefon, bolje rezolucije, a ono sve isto kao i na manjem telefonu.

Šta tebe boli uvo šta sam ja fleshovao - nisam sigurno zato da bi povećavao ikonice i slova
Kao što si rekao flesovao sam zato što nije izašlo za moju zemlju i nijedan fiks za kameru nisam nikad zato što mi ne treba
Pa odluči se, jel podrzavas LG sve kako uradi i dopremi ili si za drugu stranu da uradiš, da ne čekaš njih.

Ne boli mene, nego vidim kod tebe konfuzija leve i desne hemisfere. Jedna kaže LG radi prave stvari, a druga radi ono što LG nije uradio, pa moraš da radiš ti na svoju ruku.

Idi malo lezi i odmori - dosadan si
Bas je bilo lepo bez tvojih postova

Samo kad si ti pismen djilkice pa si nam svima ovde otvorio oči
Stvarno ne znam sta bi bez tebe

Poslednja izmena:
Vrh Dno