Šta je novo?

LG G4

Ne znam šta je razlog manjeg broj vlasnika G4 ali ja sam oduševljen. Planirao sam da kupim S6, ali ga je supruga dobila u firmi pa sam imao priliku da ga detaljno testiram i zbog problema sa prijemom, memorijom pa i zbog nedostatka sd slota sam ostao na M8.

Međutim ukazala mi se prilika da dobro prodam HTC i povoljno uzmem G4 pa sam to i uradio..i oduševio se.

Telefon sa tolikim ekranom jedva nešto veći od M8 i ništa teži za korišćenje (u smislu veličine). Mislim mi je čak i lakši za korišćenje jer nije klizav kao M8.

Ekran odličan, možda boje nisu tačne kao u basic režimu na S6 ali sve na ekranu izgleda vrh.

Sve na telefonu leti i pritom ostaje u memoriji.

O kameri je već sve rečeno, u svakom slučaju od M8 je mnooogo bolja.

32GB + 64GB sd kartica = više od bilo kog high end telefona po sasvim prihvatljivoj ceni.

Odavno nisam bio ovako zadovoljan posle kupovine nekog uređaja.

^^ Na bateriju ce sigurno da utice.. A posto je lako zamenljiva problem ce biti samo gde i kako kupiti original :)

Poslednja izmena:
Gde i kako kupiti original bateriju? Bar je to lako

Ako budu te dve kamere kao na Htc,bye bye :wave:

Zašto ixon ? :)
Pa kamera ima da izuva sigurno jer je i na G4 vrhunska ...
Nije to HTC ...

g4pro.png

http://www.gsmarena.com/lg_g4_pro-7305.php

Poslednja izmena:
Video sam to. Skeptik sam po tom pitanju,kada vidim dve kamere na poledjini.
Mada G4 je proglasen za kamera telefon godine,ne bi se sigurno kockali da sada nesto zeznu

pa i da ostave ovu sa g4 šta bi falilo? ovako samo mogu da naruže telefon i da zakinu za nešto drugo

Kada bi me pitali sta bih promenio: rekao bih da se malo manje greje, i da mu baterija traje malo duze. Ni jedno ni drugo nisu veliki minusi.

Apsolutno isto misljenje delimo.

Ja se samo nadam da ako G4 Pro stvarno dobije 60 FPS za Full HD da ce i G4 dobiti isti update. Sto se tice temperatura ako si primetio vec sam kacio snimke termalnom kamerom u kojim delovima se G4 najvise greje i to je uglavnom oko 44c, ali se to na kozi itekako oseti....

Samo me interesuje zasto si proveravao temperaturu baterije kada ona nema nikakve veze sa mestima gde ti se telefon najvise grejao (oko kamere i na ekranu(gornji deo) ?

Najvaznije su temperature donjih senzora (i te slike sam kacio) mada one cesto skacu gore dole ali recimo da je moj najgori slucaj bio kad sam prilikom azuriranja aplikacija na Play Store-u imao temperature do 95c.

Na cpu z ti ispise kolika je temp baterije.. Po meni jedini bitan parametar.
To sto ce gornja ivica da bude vrela apsolutno me ne zanima ako je temp baterije oko 35,36c u tom trenutku. :)

Poslednja izmena:
Pa ja kapiram da se baterija greje ali mesta na kojima je telefon najvreliji je upravo deo oko procesora i kamere, zona iznad baterije tj poklopca u tom nizem delu je dosta hladnija(vidi se sve na snimku)... Tako da meni nista ne znaci baterija koja je na 44c ako je procesor na 90c recimo.

Kako ti ne znaci ?
Pa zbog toplote se i baterija brze trosi.. Zasto m9 sa 2850mah i 5incha jedva izlaci nesto malo preko 4h sot ? Jedan od razloga je verovatno toplota baterije..npr m8 sa 2600 i 5incha traje skoro duplo vise jer se baterija manje greje.
Naravno i sam soc vise vuce baterije (s801 vs 810) ali svakako je lose ako je temp baterije npr 45c i vise..

Poslednja izmena:
Aha ok, ti pricas o potrosnji baterije. Ok za to se slazem, ja sam konkretno mislio na samo grejanje bez obzira na potrosnju pa zato kazem da je nebitna temp baterije jer delovi telefona koji su najtopliji su oko kamere i gornjeg dela ekrana. Pricam generalno dok se telefon drzi prilikom razgovora itd...

Da ne bude izjava tipa "Meni baterija ne prelazi 43c tako da mislim da je to ok sto se tice grejanja". Ona ce se zagrevati svakako ali ono sto smeta je drugi deo telefona koji przi a ne sam deo kod baterije.

@DoX:
Proveravao sam sve temperature ali u CPU-Z programu jedino sam siguran u temp. baterije, ovi ostali senzori ne znam sta mere :)
Nisam znao da su donji najvazniji senzori, odsad cu pratiti i njih :)
I kod mene temp variraju, tako da ih ne uzimam kao potpuno tacne nego kao neki okvir.
Update firmware-a i instaliranje aplikacija posle toga je najvise zagrejalo moj telefon (posle toga sam odlucio da pratim preko CPU-Z). Slikanje na suncu takodje "zapali" telefon.

Ni ja nisam siguran koliko su donje temperature tj. senzori stvarno merodavni ali sam odradio snimak termalnom kamerom svakako da bi proverio gde se telefon najvise greje, tako da nije baterije problem sto se tice toga nego deo oko kamere i gornji deo na staklu sa prednje strane.. Snimak je na nekim od prethodnih stranica..

Jel moguce da ne mogu 10 dana da najdem na oglasima g4 sa garancijom?
Izgleda da se toliko malo uzimaju uz pakete da nije zdravo. S6 sam kupio ocas posla i puni su ih oglasi ali g4 nesto slabo :(

Jel moguce da ne mogu 10 dana da najdem na oglasima g4 sa garancijom?
Izgleda da se toliko malo uzimaju uz pakete da nije zdravo. S6 sam kupio ocas posla i puni su ih oglasi ali g4 nesto slabo :(
Kako ne možeš, ja našao sada za 5 min na kp, Beograd, 440e, telenor, sim free... :)

Prelep je,pozadi vuce na galaxy nexus,napred lepsi od g4 a sa strane alu. Kao da sam ga ja pravio :)
Tek sada vidim da su stavili i senzor za otisak pozadi :)

Nema sta,obecava

Poslednja izmena:
Cool, svidja mi se sto nece da bude zakrivljen, nervira me to i to i edge, hocu normalan telefon, bice ovo dobro

izasao update, sada je v10d EUR-XX

nisam nesto provalio...

Da li se isplati preci sa g3 na g4,ili da idem na s6?

Nazad
Vrh Dno