Šta je novo?

LG G4

Za iphone me ne cudi ,pogotovu u srbiji. Digne se kredit da bi se nosio telefon od 700e,srpska posla

Poslednja izmena:
Meni nikada nece biti jasno cemu to. Ok skupo placeno treba zastititi ali ja mislim da pre treba da se promene navike.

Poslednja izmena:
Meni nikada nece biti jasno cemu to. Ok skupo placeno treba zastititi ali ja mislim da pre treba da se promene navike.

Ima bas dobrih i kvalitetnih futrola za iPhone. Ok ima ih i za druge telefona ali za iPhone je oduvek najbolji izbor. I posebno cini mi se zene vise vole da stave telefon u neki case, cak mislim da se u velikom broju slucajeva uopste na radi o zastiti telefona.

Odlicno se pokazao G4, uvek sam se jezio na LG softver i na to kako rade u praksi (stock sw, ne xda) ali je LG sa G4 konacno napravio dobar posao.

Bio bi verovatno brzi OPT da S810 nije fail.. ali u svakom slucaju G4 - odlican.

Kada sam pre par meseci stavljao taj isti softver na G2 i rekao da je odličan tada nisi verovao :)

Nikad necu razumeti zasto je bitno da bude od aluminijuma kad i tako i tako na njega ide futrola. A ko ne stavlja futrolu, ubedljivo najvise prija ruci njegov kozni zadnji deo.

Ja ni na jednom telefonu nisam nosio bumper, zato što uvecava dimenzije i nema nikakve poente kupovati skup i lep telefon koji ceš posle da staviš u gumu koja košta par stotina dinara. Jedini izuzetak je sadašnji Galaxy S4, na kome ponekad stavim gumu, zato što ima očajne lajsne koje se praktično svakom izgule i iskrive.

Ok je zadnji deo od plastike, ali da ima bar okvir od aluminijuma, kao Lumia 925 npr

Ja sam zadnji put uzeo za Note 3 Spigen i nisam je ni koristio, mislim da je jos imam. 5 dana nije koriscena.
Ali razumem ljude koji vole i koji stavljaju telefone u zastitu, tj. nemam nista protiv.

Razumem ja ljude koji nose to, pa i meni je spasio ekran pre mesec dana kada mi je na letovanju ispao telefon sa skoro metar i po visine, ali ga retko stavljam zato što značajno povećava debljinu i težinu, plus kvari izgled. Za eventualne ogrebotine me briga, neću da ga čuvam za sledećeg vlasnika, to bi bilo kao da na sedišta novog auta stavim presvlake od 20e

Ja ni na jednom telefonu nisam nosio bumper, zato što uvecava dimenzije i nema nikakve poente kupovati skup i lep telefon koji ceš posle da staviš u gumu koja košta par stotina dinara. Jedini izuzetak je sadašnji Galaxy S4, na kome ponekad stavim gumu, zato što ima očajne lajsne koje se praktično svakom izgule i iskrive.

Ok je zadnji deo od plastike, ali da ima bar okvir od aluminijuma, kao Lumia 925 npr
Skup i lep uvek ide sa dobrim performansama. 90% ljudi nece da rizikuje i odmah stavlja zastitu sto je i normalno. Opet ako ispadne nezgodno nece njega 3 futrole zastiti. Ja uvek idem kombinaciju neki tanki providni bumper i kvalitetno kaljeno staklo :)

^ u USA veliki broj ljudi nosi iphone u raznim zastitama, cak i u onim najjacim od 50-60$ uz koje ajfon mozes da lansiras u zid - http://www.otterbox.com/en-us/iphone-6/defender-series-build-your-own-case/apl2-iphone-6-byo.html

Isto tako dobrom delu ljudi iphone nije nikakav statusni simbol i fensi detalj, cude se kada cuju kako je na Balkanu i po ''Kinama'' (sredine sa poremecenim vrednostima + kompleksi) :)

U USA iPhone nikada nije bi bio statusni simbol, mozda jedino u samom pocetku vise kao neka eksluziva, a sada ga poseduje svaka druga domacica.
Sto se tice zastite za telefone, retko cete videti bilo koji smartphone uredjaj bez ikakve zastite...jednostavno je tako, uzima se obicno odmah uz telefon, i nije nista lose u pitanju - ljudi pouceni iz iskustva : nema toga kome telefon nije ispao.
I jos jedna stvar o "Amerima", koja se mozda ne shvata, jako puno cene svoj novac i vole da se postaraju da stvari zastite/osiguraju, i da tri puta razmisle pre nego sto novac potrose.

Poslednja izmena:
lg-trolls-samsung-840x840.jpg

:D

Obavezno stavljam zastitu jer mi je u poslednjih 10 godina svaki telefon pao minimum jednom. Samo jednom nisam nosio zastitu i otisao je i ram i ekran i popravka bi me izasla koliko je tada vredeo moj telefon. O ogrebotinama da ne govorim, posto je uvek u dzepu sa kljucevima.

Poslednja izmena:
Koju zastitu koristis kada ti je telefon u dzepu sa kljucevima :D
I zar nema jos neki dzep gde bi ti kljucevi isli, a ne bas taj sa 500E telefonom u istom :D

Juce sam uzeo zeni G4 i moji prvi utisci su extra. Telefon je stvarno vrh u ovoj klasi i mogu reci da bolje radi od S6 koji ima drugarica.
E sad, posto volim da se igram sa romovima, koji preporucujete?

Poslednja izmena:
Koju zastitu koristis kada ti je telefon u dzepu sa kljucevima :D
I zar nema jos neki dzep gde bi ti kljucevi isli, a ne bas taj sa 500E telefonom u istom :D

Tu su kljucevi od auta, u drugom svi ostali. Koristim kaljeno staklo i najtanju futrolu koju sam nasao na ebay-u :) Sad mu niko nista ne moze :p

Daj link za futrolu :)
moze i na PM naravno
Ako preporucujes, naravno :D

Samo da zgrabe s820 pre svih ostalih,a to je dosta verovatno . :)

Software
Kada sam ga uzeo, imao firmware je v10a na sebi. Zvanicni update ni preko OTA ni preko LG Bridge-a nije se pokazivao, pa sam flashovao firmware v10c prema instrukcijama XDA foruma, i sve je proslo uredno.

Danas sam kupio telefon i isto mi je verzija v10a i nema update. Ajde ako ti nije problem ostavi link odakle si skinuo v10c pošto sam ih ja našao nekoliko i različite su veličine. Ne znam koji da flesnem. Da li kada se ovako flesuje ostaju podaci ili se sve briše. Ovo mi je prvi LG, ne računajući Nexusa pa bolje da pitam...

Skinuo sam EUROPE OPEN sa http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda/LG+G4/, i radi sve ok, nema bloatware-a, v10c je.
Imas 2 opcije kada flashujes, da ostanu podaci i da ih brises. Bolje da obrise sve, veca vertovatnoca da neces imati nekih problema pa morati kasnije factory formatirati tel.

Srecno sa novim G4, nek te dobro sluzi!

Hvala. Za sada sam oduševljen telefonom. Pre njega sam imao M8 koji je i dalje vrhunski telefon, ali razlika u korist g4 je baš velika. Ekran, kamera, brzina...

Taj firmware sam i ja skinuo i fleshovao sam ga tako da ostanu podaci. Za sada nema nikakvih problema osim što mi pokazuje da je verzija v10b, a ne v10c. Mada mi nije jasno kako nam telefoni nisu dobili ota koji su izasli pre više meseci..

Citao sam nesto o tome na nekim forumima, ali i i dalje mi je cudno to verziranje firmware-a, nekada prikazuje b, a nekada c :)

Ocigledno je LG sw dosta napredovao sa ovim G4, i sve ostalo je unapredjeno u odnosu na G3.. pa je malo paradoksalno sto je u ovo vreme prosle godine mnogo veci broj ljudi imao G3 nego sada G4. Izgleda da cena diktira sve to.. bez obzira kakav je uredjaj.

Mnogi su se opekli sa G3 pa sada duplo paze,otud i manje ljudi sa G4.......

Ocigledno je LG sw dosta napredovao sa ovim G4, i sve ostalo je unapredjeno u odnosu na G3.. pa je malo paradoksalno sto je u ovo vreme prosle godine mnogo veci broj ljudi imao G3 nego sada G4. Izgleda da cena diktira sve to.. bez obzira kakav je uredjaj.
Nije LG toliko napredovao sa G4 koliko je nazadovao sa G3 :D

http://www.phonearena.com/news/LG-G...ion-currently-available-only-in-India_id73098

Da li će ovoga biti kod nas... Ili bar da se naruči

Poslednja izmena:
Kao dodatak na moj prethodni review u ovom threadu, navescu dodatna zapazanja nakon koriscenja telefona 10ak dana.

Kamera je odlicna! Veoma sam zadovoljan, i znacajna je razlika izmedju LG G2 kamere i ove. U nekim situacijama kada se slikaju staticne slike i osvetljenost je solidna ili dobra, razlika mozda nije tolika, ali u situacijama sa losijim svetlom i sl. razlika je velika - u korist G4.
U praksi koristim sva 3 moda. Manuelni cak najredje, ne da mi se podesavati kada Simple i Auto rade savrseno. Kao sto sam i pretpostavljao, Simple mode je savrsen kada dajem nekom drugom telefon da uslika nesto, jer samo treba da dodirne sta hoce da bude u fokusu i to je to. Manuelni mod je pravi uzitak kada imate vremena da cackate i igrate se sa podesavanjima. Shutter speed podesavanja nocu omogucavaju svakakve igrarije (slikanje zvezdanog neba na shutter speed 30 sec me ostavilo bez daha). Medjutim, shutter speed podesavanja (duza) danju su prakticno neupotrebljiva, jer je aperture fiksan sto znaci da sa duzim shutterom slika bude potpuno osvetljena (bela) jer kamera upije previse svetla.
Fokus je mnogo brzi od onog na G2 (to je bila boljka na G2), i to je osetno i u uslovima slabijeg osvetljenja.
U uslovima dobrog osvetljenja, kamera na auto podesavanjima radi brzo, dok u slabijoj osvetljenosti radi nesto sporije (fokusira nesto sporije i treba joj duze da uslika sa blicem). Slikanje sa blicem u mracnoj prostoriji je brze nego na G2, ali mi se cini da to treba da bude jos malo brze.
Kvalitet slike je odlican sto se mene tice. Pravo je zadovoljstvo gledati slike na ekranu G4, bas dolaze do izrazaja. White balance je mnogo bolji i realniji od G2, cesto je realan ili blizu realnog, ali nekada zna da promasi. To mi ne smeta previse, jer kada se to desi odem u Manual mode i namestim WB rucno. Na G2 je WB vukao na plavkastno, bio je malo hladniji, dok na G4 to nije slucaj, sto je dobro.
Vidljivo je softversko izostravanje i procesuiranje slike, ali mi ne smeta. Moglo je biti manje izrazeno, ali je mnogo bolje nego sto je bilo na G2 (pogotovo je ova razlika vidljiva na nocnim slikama).
HDR je dobar, iako bih voleo da se malo cesce pali kada je na auto.
Neke slike ispadnu previse osvetljene (overexposed), recimo nebo bude potpuno belo na nekim fotkama (ovo su te situacije kada bi bilo bolje da se HDR automatski upali, ali se ne upali).
Brzi pokreti ljudi dok ih slikate u uslovima slabijeg osvetljenja ce dovesti da covek (glava, ruka, i sl.) budu veoma mutni jer kamera automatski podesi duzi shutter speed da slika ne bude tamna. Ovo bih voleo da je manje izrazeno, ali razumem da je ovo ipak smartphone kamera, i postoje tehnicka ogranicenja koja ovo jos ne omogucavaju. Moram dodati da su slike veselih drugara u alkoholiziranom stanju nocu dobro ispale, malo koja je bila za odbaciti. G2 to ne bi mogao, 90% bi ih bilo mutno ili tamno.
Nedostaju mi neka predefinisana podesavanja, npr.sport, i sl. jer nekada treba uhvatiti brzi pokret na brzinu, a dok se podesi to rucno u Manual modu, prosao trenutak odavno.
Okacicu i koju sliku uskoro, mada ima dosta vec postova na drugim forumima sa slikama G4.

Ekran me na prvu nije preterano odusevio, jer smatram da je 2k rezolucija na mobilnim nepotrebna i jer je ekran na G2 bio odlican, ali sto vise koristim G4, to me ekrna vise odusevljava. Citanje, gledanje slika,cega god, na ovom ekranu je...neopisivo dobro :) Nisam imao nikakvih problema na dnevnom svetlu, sve se fino vidi i automatsko osvetljenje po meni radi posao uredno.

Sto se baterije tice, time nisam tako zadovojlan kao kamerom. Razmazila me izvrsna baterija na G2, a G4 mu ne moze ni prici. Ekran trosi dosta struje, i to se oseti pogotovo kada surfate, slikate malo vise sa kamerom i sl. Meni je baterija trajala u proseku 2 dana, sa 3-3.5 SOT (iskljucen GPS, ukljucen Wifi i GPRS, real time sinhronizacija 2 mail naloga preko dana, jednog navece). Poslednjih dana dogura do 4 h SOT, pretpostavljam da se malo "razradila", i nadam se da ce biti 4.5-5 h SOT. Preko 5h SOT je rezervisano za G2 :) mada vidim po nekim forumima da neki i to prebace. Nije mi jasno kako ali mi je drago zbog njih :) U stand-by telefon moze biti veoma dugo, ali cim se upali ekran, % baterije pocinje da opada.

Telefon se mnogo brze i vise greje nego G2. Nikada nije vreo, ali zna biti osetno topao u gornjem delu (i na ekranu i nazad oko kamere), i to vec nakon surfanja 5-10 min ili slikanja 5 min. Brzo se ohladi kada prestanete raditi to zbog cega se greje. Instalirao sam CPU-Z da pratim temp. i prosecna temperatura baterije je u mirovanju i slabom koriscenju 25-30 stepeni C, a kada se surfa ili slika recimo, popnu se do 38-39 stepeni. Ovo je ono sto mi najvise smeta, jer iako ne vrelo, oseti se toplota pod prstima, i razmisljam uvek koliko to utice na dugovecnost baterije, ekrana i ostalih komponenti telefona...

Na velicinu telefona sam se navikao, za ovoliki telefon, dobro je dizajniran/upakovan.

Pri kucanju na stock tastaturi gresim vise nego na G2 (isto na stock), nemam pojma zasto. Ako se ne naviknem, promenicu tastaturu.

Nemam nikakvih problema sa telefonom, radi odlicno, i zadovoljan sam kupovinom. Kada bi me pitali sta bih promenio: rekao bih da se malo manje greje, i da mu baterija traje malo duze. Ni jedno ni drugo nisu veliki minusi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno