Šta je novo?

LG G3

Aždaje npr ovo ne rade. Nisam znao ni da postoji ovaj drugi ekran.
Da, do ovoga dođe kad igram real racing 3, koji malko secka na aždaji :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1433510604623.png
    uploadfromtaptalk1433510604623.png
    203.6 KB · Pregleda: 225
  • uploadfromtaptalk1433510612277.png
    uploadfromtaptalk1433510612277.png
    108.4 KB · Pregleda: 226
Azdaja je izgleda napravljena samo za razgovor i sms...za sve ostalo ljusti bateriju i greje kao mermerni radijator :)

Azdaja je izgleda napravljena samo za razgovor i sms...za sve ostalo ljusti bateriju i greje kao mermerni radijator :)
Greje dobro slazem se, meni je to smetalo. I ekran mi nije bio bas vidljiv na suncu. Sa druge strane odlican zvuk i super kamera u situacijama gde nema mnogo svetla. Ali svakako daleko od toga da je napravljen za sms i razgovor ;)

Ma dobro naravno da nije napravljen samo za osnovne funkcije :) Ali generalno se ponasa kao "ford senator" 3000 kubika,trosi kao kamion a nece da vuce :)

Ma dobro naravno da nije napravljen samo za osnovne funkcije :) Ali generalno se ponasa kao "ford senator" 3000 kubika,trosi kao kamion a nece da vuce :)

Bolja kupovina od svih proslogodisnjih flagshipova. Pogotovu od S5.

Zašto misliš da je bolja kupovina od Z2, M8 ili OnePlus One? Svi rade bolje, imaju bolju bateriju, bolje 3D performanse. HTC i Sony imaju i zvučnike okrenute ka tebi. G3 ih dobija u kameri (ne dramatično) i dijagonali ekrana (koji je osim toga prosek) i to je to.

Nego evo kako radi malo doteran sistem u 20 minuta real racing 3. Sasvim prihvatljivo za razliku od stocka koji je throttlovao na 1.7 posle 10ak min browsinga i whatsappa. Sad spušta na 2.0 i to kad je baš opterećen.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1433527253011.png
    uploadfromtaptalk1433527253011.png
    451.3 KB · Pregleda: 194
  • uploadfromtaptalk1433527264888.png
    uploadfromtaptalk1433527264888.png
    438.4 KB · Pregleda: 189
Poslednja izmena:
G3 nije bolja kupovina ipak su note 3/4 najbolja kupovina

Zašto misliš da je bolja kupovina od Z2, M8 ili OnePlus One? Svi rade bolje, imaju bolju bateriju, bolje 3D performanse. HTC i Sony imaju i zvučnike okrenute ka tebi. G3 ih dobija u kameri (ne dramatično) i dijagonali ekrana (koji je osim toga prosek) i to je to.

Nego evo kako radi malo doteran sistem u 20 minuta real racing 3. Sasvim prihvatljivo za razliku od stocka koji je throttlovao na 1.7 posle 10ak min browsinga i whatsappa.
+1 ipak je G3 losa kupovina osobeno onaj sa 2 GB ram

Poslednja izmena:
Pa neće valjda argument da bude šta tamo neki samozvani baja piskara po netu, nije to zaključak naučnika sa MITa ili harvarda pa da ga gledamo kao svetu kravu... Ja tebe pitam zašto misliš da je G3 bolja kupovina od npr ona 3 modela? nije odgovor valjda "zato što je neko napisao tekst kako je to telefon godine"?

Pa neće valjda argument da bude šta tamo neki samozvani baja piskara po netu, nije to zaključak naučnika sa MITa ili harvarda pa da ga gledamo kao svetu kravu... Ja tebe pitam zašto misliš da je G3 bolja kupovina od npr ona 3 modela? nije odgovor valjda "zato što je neko napisao tekst kako je to telefon godine"?

Pa slazem se sa tim sta te "baje" kazu u svojim argumentima, mrzi me da prekucavam.

10 linkova, ocigledno je internet pun tih "neznalaca".

Ma ne, forum na kome samo dolaze ljudi kad imaju problem sa telefonom ce da bude argument.. . Zar stvarno mislis da ti ljudi koji proglašavaju i biraju te telefone godine itd, nemaju veze sa telefonima?
Sve te modele koje si napisao jede kamerom i da, drastično. Mislim M8 i kamera... Z2 i OPO takodje imaju ne malo losiju kameru od G3.
Ja govorim iz svog ugla jer se meni telefon stvarno nikad nije ni restartovao niti sam imao potrebe da ga restartujem. Ni sa performansama nisam nikad imao problem, ama bas ni jedan. I ne mislim da bih dobio nesto kad bih ga menjao za neki od tih modela. Dobio bih eto samo manji displej i losiju kameru. Baterija jeste slabija to se slažem. Ali ne, problem je kad neko pohvali fon koji drugi mazu odmah bude "aaa hvali svog konja, bla, bla". Zar je nemoguce da ljudima stvarno G3 dobro radi? Čak vam je jedan clan snimio i klip gde se vidi da telefon radi glatko isto kao ti modeli koje si napisao. Koliko je bilo članova koji su pljuvali po fonu a nikad ga nisu ni koristili?
Mislim boli me uvo svako koristi sta mu odgovara ja sam uvek mogao da ga prodam i da uzmem neki od tih telefona, sta ce mi kad mi G3 normalno radi. I to sve na lolipop stocku, boli me uvo da mu ubacujem romove i ****** kad nesto kupim volim da me sluzi i da radi za te pare.

Vojkane ti kao da samo sedis i cekas da neko nesto pita za telefon da ga napljujes i da nadjes tri bolja, ja da se tako osecam ja bi vec 100 puta promenio telefon, zamisli njih da tvikujes kako bi tek oni radili...
Ali, da bi kupio 1+1 treba ti pozivnica, sad je to malo lakse ali ranije to nije bilo bas lako, pa ti to salju iz Kine a onda te nasi na carini oderu kao vola i jeste on 5.5 inca ali je osetno veci i ruzniji sa losijom kamerom i ekranom i ne daj boze da nesto crkne(a imali su problem sa nekim zutim flekama po ekranu) za garanciju ga saljes u Kinu, ima super softver i autonomiju ali da li je to vretno prethodno pomenutog...
Ova druga dva imaju isto losiju kameru (HTC ima bas losu kameru), manji ekran, manju rezoluciju a po gabaritima je isti ili cak manji od oba sto je po meni jako znacajno... A cena? Z2 je skuplji bar 30% to tebi nije vazno? Onda menjaj telefon...
Jos jedna stvar, softver moze da se menja, sa CM ili AOSP telefon leti, kao Nexus radi a kamera mu je kao na HTC-u onda ako to nekom treba, a mozda ga sa 5.1 ili 5.1.1 utegnu samo tako a hardver ne mozes promeniti... Telefon ima mana, zna nekad da zalaguje ali nije toliko strasno i bice samo bolje.

Imho, poenta je u tome da je razlika između pomenutih flagship uređaja samo u nijansama, te se zato svaka rasprava svede na prepucavanje, u 99% situacija oni rade isto ili slično, i to na takav način da to čini vrh Android ponude. Zato i kažem da je tweakovanje samo igrarija. A čiji je konj zaista bolji se svede na to čija je misica lepša.

Ma ne, forum na kome samo dolaze ljudi kad imaju problem sa telefonom ce da bude argument.. . Zar stvarno mislis da ti ljudi koji proglašavaju i biraju te telefone godine itd, nemaju veze sa telefonima?
Sve te modele koje si napisao jede kamerom i da, drastično. Mislim M8 i kamera... Z2 i OPO takodje imaju ne malo losiju kameru od G3.
Ja govorim iz svog ugla jer se meni telefon stvarno nikad nije ni restartovao niti sam imao potrebe da ga restartujem. Ni sa performansama nisam nikad imao problem, ama bas ni jedan. I ne mislim da bih dobio nesto kad bih ga menjao za neki od tih modela. Dobio bih eto samo manji displej i losiju kameru. Baterija jeste slabija to se slažem. Ali ne, problem je kad neko pohvali fon koji drugi mazu odmah bude "aaa hvali svog konja, bla, bla". Zar je nemoguce da ljudima stvarno G3 dobro radi? Čak vam je jedan clan snimio i klip gde se vidi da telefon radi glatko isto kao ti modeli koje si napisao. Koliko je bilo članova koji su pljuvali po fonu a nikad ga nisu ni koristili?
Mislim boli me uvo svako koristi sta mu odgovara ja sam uvek mogao da ga prodam i da uzmem neki od tih telefona, sta ce mi kad mi G3 normalno radi. I to sve na lolipop stocku, boli me uvo da mu ubacujem romove i ****** kad nesto kupim volim da me sluzi i da radi za te pare.

za kameru sam odmah napisao. i ne može to da bude ništa drastično, nije G3 full frame DSLR nego sranjce sa 1/3" senzorom. što je najgore i ta kamera koja jeste najbolja stvar na ovom telefonu radi punim potencijalom tek sa 3rd party aplikacijama, ova stock preoštrava sliku a u low lightu automatski ulazi u neki night mod koji se ubija od peglanja šuma. uz xcam i camera fv5 i njihova podešavanja imaš mnogo veću kontrolu i na kraju bolji kvalitet.

normalno da je nemoguće da stvarno dobro radi. kako može moj da bude kilav i secka a nekom tamo da leti. šta sad, moj je kineska kopija a vaš je original. nego taj kome ludilo radi je ranije koristio ko zna šta i ništa mu nije bitno, a neko je ranije ipak koristio neke ajfonove i nexuse i zna kako telefon treba da radi i vidi koliko ovde ima sati. te snimke okači mačku o rep kad su bez animacija, pa šta onda može da secka uopšte? neće valjda da secka statična slika, animacije i jesu to što nije fluidno.

i da se razumemo nije meni cilj da one koji imaju telefon i zadovoljni su ubedim da nemaju pojma, nego sve što pišem pišem zbog onih koji bi ga kupili pa traže ovde utiske. da ne bude situacija kao što ga je jedan moj drug uzeo pre par meseci, i kada sam ga posle par dana pitao kako mu deluje telefon odgovor je bio "prodao sam ga da ga ne bih razlupao". čovek imao pre njega nexus 5 i iphone 5s, i aj sad ti njemu objasni da on u stvari ne vidi lepo jer je to telefon godine na nekom tamo sajtu.

a što se tiče tih ljudi i sajtova na koje se pozivaš, da, delom imaju slabo znanja, a drugi i bitniji deo je pogodi šta? novac. sad da li će to biti direktno sponzorisan tekst, ili jednostavno tekst prilagođen velikoj većini potrošača i čitalaca koji će im generisati više poseta - više linkovanja - više prihoda to je manje bitno. šta misliš šta je average jou lakše za varenje dok čita, da telefon ima neviđeno oštar 2k ekran, lg health koji ti broji korake, tastaturu koja može da se podešava po visini, multiwindow sa kojim možeš da završiše više posla odjednom i mcafee antivirus sa kojim si bezbedan od virusa i malvera, ili možda da čita o potrošnji ekrana u poređenju sa konkurencijom, balansu bele boje, grafiku cpu i gpu frekvencije prilikom igranja zahtevnih igara i sl.

Pa slazem se sa tim sta te "baje" kazu u svojim argumentima, mrzi me da prekucavam.

10 linkova, ocigledno je internet pun tih "neznalaca".

Očigledno da jeste, zato se moramo boriti protiv mediokriteta svim silama, premnogo ih je! :)

Pa npr kad napišu da je telefon wow jer ima 2k ekran ne treba ih linkovati, nego postaviti pitanje kakve su 3d performanse telefona sa tom rezolucijom, kakav je sam taj ekran, kakva mu je potrošnja, kakav je balans bele boje, kakvi su uglovi gledanja, da pričamo malo o halo efektu koji se javlja kao posledica nepotrebnog oštrenja, da pomenemo kontrast, nivo crne, maximalno osvetljenje, gde se uopšte vidi razlika u odnosu na full HD ekrane itd. ubiće nas prosečnost.

@vlada možda radi kao nexus ali kao galaxy nexus. jesi li ti uopšte video nexus kad tako pišeš? probao sam neki 5.1 rom da ne bude da pišem napamet, euphoria mislim da je bila. a zašto ja menjam ili ne menjam telefon mislim da ne moram ovde da objašnjavam, nisam tema ja nego G3 i ja o G3 pišem.

Poslednja izmena:
Naravno da sam probao Nexus 5, najbolji drug mi ima Nexusa i cackam ga svaki treci dan i on se sam iznenadio brzinom dok sam bio na CM-u(5.1.1), ali ti valjda bolje znas...
I sad poredis kameru sa fotoaparatom od 500e i kazes da je sranjce, mislim sta na to reci...
Taj drug koji je imao Nexusa ce svaki drugi telofon hteti da razlupa jer ni jedan, out of the box, nece tako raditi, tako da ti to nije neki argument...
Ti pises ljudima o G3 a ocekujes da radi bolje od Nexusa i onda si nezadovoljan i svaki cas pricas istu tvoju pricu i cim neko iznese svoje misljenje ti ga flejmujes i zapocinjes beskrajne nepotrebne rasprave na forumu...
Rekao si svoje, mnogo puta, pusti druge da daju svoje utiske i misljenje...

P.S: Meni su fotografije fantasticne sa stok kamerom i kome god da sam pokazao je rekao da su odlicne...

Poslednja izmena:
@Vojkan Džaba pišeš, ovaj deo foruma je odavno postao isti kao komentar sekcija na mondo mob&it. Ili se jave momci koji pričaju kako l520 radi brže od iP6, ili se jave G2 drugari da objasne svima kako taj telefon nikad nije secnuo.

@Vojkan Znaci poenta je da si ti koristio sve najbolje telefone ovog sveta i da znas kako treba da radi telefon a mi smo svi na G3 presli sa HTC cha cha?
Koristio sam Meizu MX4 pre G3, pre MX4 G2, pre G2 S3, itd. Al ok, idemo dalje, poenta je i da su svi koji su po netu hvalili G3 placeni?!
Dalje, poenta je da samo G3 bez animacija ne secka. Kad smo vec kod toga, nisam mislio na tog člana vec mesec dana pre njega, nego je okacio ne mogu sad da trazim.
I boli me uvo vidim da si od onih koji su spremni da pisu gluposti ne bi li nekako dokazali da su u pravi, pa sam samo hteo ukratko da ti izvučem sta si sve napisao u tolikom postu,mogao si sve to mnogo kraće.

@babadook svi ti telefoni koje si pre toga koristio su lošiji od g3 u svakom pogledu.. Normalno je da će ti g3 biti top :) za prosečnog korisnika g3(g2) je best buy. I to stoji, zbog više faktora, navedeni su već gore... Meni samo nije jasno zašto toliko smeta da neko objektivno komentarise telefon? Za to sluzi forum, zar ne? Nije sve u fenomenalnom hardveru, 2k ekranu, pregršt funkcija u sw(kako se samsung i probio, sada lg isto to radi)... Ima nešto u optimizaciji softvera... Kad jedan m7 sa s600 radi kao z2 sa s801,šta još da dodam? A za prozivanje kamere na htc uredjajima, dovoljno je otići na flickr i naći par slika, ako to nije dovoljno prosečnom korisniku, ne znam šta je... Iskreno, ja bih najviše voleo mešavinu lg kamere, htc sw, ajfon/huawei/htc izgleda samsung ekrana, htc zvučnika huawei/sony baterije... :D

A zasto prvo pricas kad treba da pljujes G3, o optimizaciji softvera i nekim sitnicama koje prosečnom korisniku nisu bitne niti zna za njih, a kad trebas da braniš HTC onda nadji slike sa flickera dovoljno je to za prosečnog korisnika.
Slažem se da nisu bolji od G3, ali valjda znas i sam da ti telefoni, izuzev naravno S3 ne laguju, nemaju probleme koje ti tvrdis da G3 ima. Tako da, nije da ne znam sta je fon bez laga.
Hoces da me ubedis da mi fon laguje i da ima probleme kao sto tvoj ima (ili je imao, kako god), to je malo glupo.

I da, ono sto si rekao za G3 stock kameru prvi put cujem, iskreno.

Edit @ Nikola994 isključeni su mi avatari na tapatalk, tek sad sam video, mislio sam da je vojkanov post bio, izvini, mrzi me sad da menjam ceo post :)

Poslednja izmena:
Pa verujem da većini "prosečnih" korisnika najbitnija stavka optimizacija softvera, tačnije da "ne laguje/baguje"... Evo čist primer juče me pitala drugarica koji telefon da uzme, najbitnije joj je da ne laguje, i da je ekran do 5", u uzi izbor je usao s3 neo i lumia 640... Preporuka za WP iako ne mogu da ga smislim, baš zbog tog zahteva.
Nigde nisam rekao da je g3 loš, ali da ima svojih propusta u animacijama, ima. Nisam ga koristio, jesam cackao, uporedjivao sa bivšom g2kom(koja je da ne grešim dušu bila istvikovana), koja je tad bila mnogo brža. Verujem da je lg sad sa 20h rešio problem, i nadam se da su sredili sve gluposti na g4ci :)

Edit: @babadook ništa druže samo diskutujemo...

Poslednja izmena:
Kakvih ovde likova ima boze,pricaju da je kamera na G3 mnogo bolja od Z2 kamere.Ajde da je malo bolja i to u nekim situacijama samo,ali mnogo bolja,wtf? Onakav senzor naspram Sonijevog,svasta.

Vojkane,zasto i dalje koristis G3? Manje vise za isti novac mozes uzeti druge modele koji su po tebi bolji?

Pa eto, više mi znače prednosti koje ima G3 od onih koje imaju drugi telefoni (volim velike ekrane, kamera sa oisom), većinu fabričkih mana sam mu rešio ili ublažio, imam primerak sa telenorovom garancijom i fiskalnim itd. Od aktuelnih telefona su mi zanimljivi jedino note 4 i Nexus 6 a za oba mi treba previše novca.

Evo kako radi G3 nakon 1400h sati konstantnog uptime-a (60 dana bez restarta telefona)
30 stock apk + 50 GP apk = 80 apk
Ram memorija uvek 600mb +
Animacije off
Poslednjih 20 dana svaka aktivnost preko telefona (nista preko kompa)

Ps. Jedini mali lag kod oficijalne youtube aplikacije. Koliko sam video S5/Note4 isto imaju takav lag. Sigurno je do same aplikacije.

https://mega.co.nz/#!HkZjCa7Y!lGvxBXI55e7Uhd7R1e8boY8bHiuQXWA4-xkL2o7WXIk

Poslednja izmena:
Ja sam presao na n4 zbog ekrana i eto nerviralo me sto zna dosta da se zagreje. Kamera je bar meni bolja na g3. Zvuk u sluskama, zvuk tokom snimanja klipova. Ne kazem da je na n4 lose vec samo da je na g3 bolje. Software ce nadam se ispeglati. A kome ne treva kamera njega ce G2 usreciti vise nego bilo koji od danasnjih "azdaja".

Pa eto, više mi znače prednosti koje ima G3 od onih koje imaju drugi telefoni (volim velike ekrane, kamera sa oisom), većinu fabričkih mana sam mu rešio ili ublažio, imam primerak sa telenorovom garancijom i fiskalnim itd. Od aktuelnih telefona su mi zanimljivi jedino note 4 i Nexus 6 a za oba mi treba previše novca.

Čoveče ti si sad ovim postom demantovao sam sebe... Mi sve vreme pričamo da G3 ima svoje prednosti u odnosu na druge iz klase, između ostalog i cenu, i da ga zato ne menjamo i smatramo da je dobra kupovina dok si ti pričao suprotno...

Nazad
Vrh Dno