Šta je novo?

LG G3

Previše su dobri aktuelni modeli da bi postojao racionalan razlog za prelazak na novu generaciju. Jedino iz dosade/radoznalosti

svi cekaju prve 64bit i onda masovna selidba,iako ce skoro sve biti isto :)

Previše su dobri aktuelni modeli da bi postojao racionalan razlog za prelazak na novu generaciju. Jedino iz dosade/radoznalosti

+1 apsolutno se slazem, i sam gledam neki razlog da kupim nesto od ovih flagshipova, ali nista ne vidim kao vredno doplate. Svaka im cast, telefoni su odlicni, ali valjda sam ja (mi) vise ocekivali, ili nas aktuelni telefoni dobro sluze pa nema potrebe za menjanjem :D

Ako portuju rom od G3 na G2 onda nema opravdanja prelaziti na nov model,osim ako imas para na pretek.

http://www.gsmarena.com/lg_g3-review-1086.php

-Contrast is another story, however, as the G3 is markedly worse than its predecessor both at 50% and 100% brightness. At 100% brightness the black luminance is among the highest we've seen, while the whites are markedly dimmer than on the G2.

-The LG G3 is powered by a robust 3,000mAh battery, which in most cases would be ample, but in this case is almost mandatory considering the amount of pixels the device has to push out. We noticed that during periods of high exertion the device will adjust the device to lower maximum brightness levels, either to conserve battery or lower heat dissipation.
The G3 performed very well when it came to 3G talk time and standby, making up for the somewhat low numbers achieved when the display is on - ie. videos and web browsing.

battest.jpg

-The LG G3 isn't quite able to stand up to the performance provided by devices like the Samsung Galaxy S5 and Sony Xperia Z2. Part of this can be attributed to having to push out more pixels on the 1440p display. Perhaps by release LG will have ironed some of the kinks out - and perhaps even more by the time Android 4.4.3 rolls in - but for now the G3 has some catching up to do.

-The LG G3 results in the first part of our audio quality test are nothing short of amazing. The smartphone produced the best numbers we've ever seen including a perfect -100 on the stereo crosstalk score. Sadly, the volume levels weren't quite up with the best so we can't really crown the G3 as the unequivocally best out there, but it will be for those that value cleanness above loudness.
Plugging in a pair of headphones tells a similar story - the output is almost perfectly clean (the stereo crosstalk reading while excellent on its own, is no longer the best we've seen), while the volume levels are slightly below average. The volume is still higher than on the Xperia Z2, for example, so the overall performance is still among the best even for flagships.

-The 13MP shooter is one of the best we've seen in quite some time. The level of detail is very good across the frame, with accurate colors, exposure, and contrast. The untouched images provided by auto mode are some of the most accurate in terms of capturing the scene as it actually is, rather than overblowing the colors or contrast. There is no edge blur, either.

Web Browsing je katastrofa, duplo manje od Z2 ili G2 recimo.

Poslednja izmena:
Web Browsing je katastrofa, duplo manje od Z2 ili G2 recimo.

Ne treba zaboraviti da arena web browsing test radi na 50% osvetljenju a G3 IPS tada ''svetli'' samo 109 nitsa, pa S5 amoled na 50% ima preko oko 270 nitsa a skoro duplo bolju autonomiju u ovom slucaju i istim uslovima testiranja, slicno vazi i za M8/Z2. Sam G3 IPS prema ovim podacima ima najlosiji prikaz crne u klasi.. a i kontrast je cudno nizak za jedan najnoviji telefon.. al nebitno to, bitno je kako izgleda u praksi.

Sve ostalo je odlicno/solidno ali steta sto su unakazili odlicnu autonomiju G2 zbog piksela koji prave razliku samo pod mikroskopom..

Mislim da je ovo los potez LG-a jer je logicno da ce veliki broj potencijalnih kupaca G3 biti ljudi koji su bili zadovoljni sa G2 i koje je odusevila autonomija (takodje malo lazirana slabim osvetljenjem do 85%, za jedan IPS). Danas kada je trajanje baterije jedna od najbitnijih stvari pri kupovini ne znam koliko je pametno autonomiju na najnovijem modelu u ovom slucaju srozati tako primetno u odnosu na prethodni model..

Ja sam stvarno do malopre mislio da je G3 najbolji vodeci model ali sada mislim da nije u prednosti u odnosu na ostale.

Poslednja izmena:
BpePhRvCMAEeQnV.jpg:large

BpeUNqnCEAA3rij.jpg:large

S5's screen still blows LG's out of the water, though. The G3 is dim and has noticeably poorer viewing angles and contrast.

Ocekivano. NE moze imati tako dobar ekran kao S5.

*** dzaba napucana rezolucija kad su ostali aspekti ekrana krs. Ali LG je isao na marketing.

pa nije displej krs.. ko gleda iz tog ugla u ekran ? mislim da unazad 4 godine svi znamo da ni jedan telefon ne moze da ima uglove gledanja kao amoled. to je cinjenica.

ali lg je uvek radio ovakve stvari. pokusavaju da naprave marketing i reklamu bez trosenja ogromne kolicine novca kao samsung. prvi dual core mobilni ,prvi mob sa 2gb rama. sada prvi sa 2k rez

mora im se odati priznanje da pokusavaju,za razliku od nekih koji samo sminkaju..

Poslednja izmena:
Sta je krs na G3 i da jeste odakle znas da je krs??
Odakle znas da je ovo sto je postavljeno tacno??
Sacekajmo G3 u rukama nekoga nasega da bi mogli suditi kakav je telefon

pa nije displej krs.. ko gleda iz tog ugla u ekran ? mislim da unazad 4 godine svi znamo da ni jedan telefon ne moze da ima uglove gledanja kao amoled. to je cinjenica.

ali lg je uvek radio ovakve stvari. pokusavaju da naprave marketing i reklamu bez trosenja ogromne kolicine novca kao samsung. prvi dual core mobilni ,prvi mob sa 2gb rama. sada prvi sa 2k rez

mora im se odati priznanje da pokusavaju,za razliku od nekih koji samo sminkaju..

Nije prvi sa 2k rezolucijom.

Sta je krs na G3 i da jeste odakle znas da je krs??

Outdoor visibility, crna i kontrast. Dakle skoro sve.

Ne lupetaj druze,nisi ni video telefon a pises i donosis zakljucke o njemu
Stvarno dokle vise lupetanja ,radi li ovde moderator ista

Da li je uopšte potrebno toliko jako osvetljenje kao na S5? Ne znam na koliko % osvetljenja drže vlasnici S5 svoje displeje, ali znam da bi meni smetalo onoliko osvetljenje kao na slici 1. Na slici 2 su oba neupotrebljiva. Što se tiče uglova gledanja, na jakom svetlu je S5 verovatno vidljiviji, a G3 ako bude sa osvetljenjem i uglovima vidljivosti kao G2 biće sasvim dovoljno.

ala se ljudi teše, sjajno :d

Kao neko ko je degradirao ekran telefona sa IPS na TN mogu da kažem da se razlika vidi, ali da je pogoršanje totalno zanemarljivo i da nisam prvo imao jedan, pa drugi, ne bih ni znao. Iz tog ugla koji je na slikama, i dalje vidim šta je na ekranu, a ako mi treba, svakako ću da uzmem telefon u ruku i pogledam ga pod pravim uglom, gde se razlike gube. Pri jakom pozadinskom osvetljenju se na suncu vide oba vrlo jasno. Jedan jeste jasniji od drugog, ali uopšte nema potrebe za time. Tako, ako je ekran good enough, koga briga.

Na kraju krajeva, prave ih tako da uvek mora nešto da fali tekućem telefonu kako bi ga što pre zamenio za novi model.

Gde bi tržište smartfona bilo kada bi se svi vodili good enough filozofijom...

Po meni ovaj telefon je pucanj u prazno za LG, vece razocaranje nego S5.
SoC ne moze da se izbori sa rezolucijom ekrana, evo sad slab kontrast i osvetljenje, baterija istog kapaciteta kao na prethodnom modelu, jedino mi se kamera cini malo boljom, boje su prilicno tacne, mada se ja slabo razumem u kamere.
Krivo mi je sto cu ovo morati da napisem, ali Apple ce ih pojesti sa Ip6, a bili su na korak da ga stignu....

Ma da, ništa ove ne valja :D
Samo tražite razloge da pljujete telefon koji niste ni videli uživo...

Po meni ovde pojedini ljudi ne vole lg pa komentarisu gluposti, a relanost je da je ovo jedan od trenutno najboljih android telefona, toliko

Kako god bilo, nece biti veci promasaj od S5 "fingerscan"-a.

Od ovog modela najvise ce profitirati vlasnici G2 kada se portuje rom. Mogucnosti kao G3 uz bolju bateriju.

Nazad
Vrh Dno