Šta je novo?

LG G3

http://www.phonearena.com/news/LG-G3-vs-Samsung-Galaxy-S5-vs-Sony-Xperia-Z2-vs-HTC-One-M8-vs-iPhone-5s-vs-Lumia-930-screen-to-size-ratio-comparison_id56596

screen-to-size11.png

M8.. aj ima odlicne zvucnike pa to malo vadi situaciju ali IP5s.. Ovi sa vecim senzorima (930, s5, z2) i ovi sa IP zastitom (S5/Z2) imaju neko ''opravdanje'', meni ti bezeli ne smetaju uopste. G3 je pokidao, sve vise od toga mislim da je preterivanje i opasno cak i za mali pad..

Et..ako Erika kaze da je bolji od ostalih..a onda.. :D, hahaha. Pazi kako ajfon povrh svega ko smece neko izgleda.

odlgedah prvi put njen ceo klip,mada ovaj je bio malo preko 20 min :)

nema sta.. za sada je lg odradio ozbiljan posao.

jedino me nervira sto su izbacili dve verzije,jedna 2gb druga 3gb... sto nisu isli kao sony sa z2, 3gb i cao. vec vidim u oglasima razliku od 100e izmedju modela od 2gb i 3

Poslednja izmena:
Ja vise vidim opetateri 16gb i garancija i divljaci od preko 32gb i bez garancije.

Bas tako, odlicno za taj senzor. Rekoh ja da ne sumnjam u kvalitet fotografija na dnevnom svetlu, jos da se vidi kako radi AF lampa u low light uslovima..

Sto kaze loznica, nisu trebali da ''razdvajaju'' na 2 i 3Gb rama nego lepo jedan model sa 32Gb interne i 3Gb rama i kraj price.

meni ovo deluje dosta bolje od g2 što se fotki tiče

Jeste da kadar i svetlosni uslovi nisu isti ali su tu negde

G2

G3

G2

G3

G2 je uvek imao odlicnu kameru na dnevnom svetlu ali zna se sta je bio problem (do xda resenja, G Pro romova itd) - lose ponasanje u low light uslovima i agresivna redukcija suma/plastican izgled.

G3 ima malo noviji sony 1/3.06'' senzor (postavio je neko iznad link sa razlikama) + bolji OIS, znaci htd foto/video i kamkorder ce sigurno biti bolji, fotografije mozda malo ali i to je dovoljno.

Poslednja izmena:
Sta mislite kolika ce mu biti cena na startu. Mislim na nase trziste.

Ja cenim kod Telenora da ce biti oko 45k uz 2k pretplatu.

Jeste da kadar i svetlosni uslovi nisu isti ali su tu negde

G2

G3

G2

G3

G2 je uvek imao odlicnu kameru na dnevnom svetlu ali zna se sta je bio problem (do xda resenja, G Pro romova itd) - lose ponasanje u low light uslovima i agresivna redukcija suma/plastican izgled.

G3 ima malo noviji sony 1/3.06'' senzor (postavio je neko iznad link sa razlikama) + bolji OIS, znaci htd foto/video i kamkorder ce sigurno biti bolji, fotografije mozda malo ali i to je dovoljno.

Na ovim slikama gore se sjajno vidi koliko zapravo G2 slike vuku na plavo kao i sam ekran telefona. Takodje se vidi da G3 malo vuce na zeleno (mada u mnogo manjoj meri nego li G2 sto vuce na plavo). To je Erika rekla za ekran a na ovim slikama se vidi da je isti slucaj i sa fotografijama.

Takodje je pokazalo koliko dobro radi AF pri slabom svetlu ali ima problema sa slabim kontrastom. To naravno nece biti problem u mraku jer ce dobro fokusirati ono sto obasjava svetlo.

Mnogo insistiras na velicini senzora. Jeste senzor mali i jeste da pravi losije dnevne a pogotovo nocne slike od S5 isocell senzora ali to vazi samo za idealne uslove kada imas vremena da fokusiras i da se namestis, kao da si profi fotograf. U slucaju obicnih korisnika to je retko slucaj i tu ce doci G3 features do izrazaja. Uostalom Android telefon sa najvecim senzorom i najvise megapiksela najbolje radi u 8 Mpix rezoluciji, u ostalim modovima pravi daleko losije slike. Slicno vazi i za based Nokije i njihov Pureview. Ne znam samo zasto LG i Samsung ne urade isto to softverski, kada je Oppo pokazao da te softverske kerefeke ipak daju rezultate i da one 50 Mpix slike nisu samo gimick.

Iskreno, za sledeci LG flagship ja bih radije onaj Sonijev senzor sto moze da snima 240 fps nego li ove sto imitiraju SLR.

^ pa cim je izasao G2 ja sam rekao da fotografije imaju ''hladniji'' wb nego sto bi trebalo, to se jasno vidi. Ali i na to moze da se utice podesavanjima.

Nece G3 praviti mnogo losije dnevne fotografije od Z2/S5 sto se detalja tice ali ce malo losije reagovati na svetlosne uslove (to je prednost vecih, novijih senzora), dinamika ce biti bolja malo na S5/Z2 i u teoriji a verovatno i u praksi ce u low light uslovima ''kupiti'' vise svetla na istim iso vrednostima. Ne postoji ''mnogo insistiranja'' na velicini senzora, to je dosta bitno za svaku kameru (ne i najbitnije ali veoma bitno) :)

Uzmi uporedi neki kompakt pa cak i prosumer od 300e+ i 1/2.3'' senzorom i makar i najstariji Sony RX100 sa 1'' koji staje u dzep i sve ce ti biti jasno :) Takodje S5/Z2 kroz apdejtove mogu da dobiju primetna poboljsanja jer ''fizika'' ostavlja prostor za to a na 1/3'' je izvucen maksimum do sada osim sto ce G3 imati dobru pomoc AF lampe za fokusiranje na manjim rastojanjima (moja procena do 3,4m, videcemo tek). To i ima smisla jer led blic i ne moze dalje da dobaci.

Uostalom Android telefon sa najvecim senzorom i najvise megapiksela najbolje radi u 8 Mpix rezoluciji, u ostalim modovima pravi daleko losije slike. Slicno vazi i za based Nokije i njihov Pureview. Ne znam samo zasto LG i Samsung ne urade isto to softverski, kada je Oppo pokazao da te softverske kerefeke ipak daju rezultate i da one 50 Mpix slike nisu samo gimick.

Pa to je downsampling, nije to slucajno tako. Kao sto 808 i 1020 prave najbolje fotografije u 8/5mpix modu tako Z2 pravi u manual 8mpix modu, ko hoce ima i vise rezolucije na sva 3 telefona pa moze da zumira registarske tablice na kilometar :) Za S5/Z2 velicini senzora sve preko 12mpix je preterivanje ali dobro, bitno je da postoji biranje rezolucije pa ko sta voli..

Oppo 50mpix interpolacija i nema mnogo smisla na 1/3.06'' (mada je iznenadjujuce prihvatljivo odradjena), to je privid vise detalja u nekim delovima fotografije uz artefakte i druge brljotine, pitaj drajvera sta misli o toj rezoluciji na telefonu pa cak i na kompaktima :) Pa ne drzi Apple dzabe 8mpix koji daju super rezultate i izgleda da ce i ip6 ostati na tom broju mpix.

Iskreno, za sledeci LG flagship ja bih radije onaj Sonijev senzor sto moze da snima 240 fps nego li ove sto imitiraju SLR.

Postoje jos 2 proizvodjaca senzora za telefone za koje znam (pored samsunga/sony..), toshiba i valjda OmniVision samo sto ne izbacuju nista novo.. toshiba ima ove velike senzore iz Pure View Nokia ali ocigledno niko od Android proizvodjaca nije zainteresovan za to jos uvek. Samsung sada ima isocell koji je dobar generalno ali su boje malo presaturisane (vidi se jasna razlika u bojama izmedju S5 i najnovijeg Galaxy K Zoom koji ima 1/2.3'', ne znam koji proizvodjac je u pitanju).

LG je ocigledno odradio dobar posao sa G3 kamerom, dovoljan za izbegavanje bilo kakvog minusa oko kamere i sigurno nece izgubiti mnogo kupaca zbog toga kao htc.

Poslednja izmena:
Sta mislite - kako ce da izgleda g3 mini?
To bi moglo da bude lepo resenje, jer je meni ovaj 5,5 ekran ogroman. Ali da slede sonyjevu filozofiju mini-modela.
I taman da zamenim optimus g.

Sta mislite - kako ce da izgleda g3 mini?
To bi moglo da bude lepo resenje, jer je meni ovaj 5,5 ekran ogroman. Ali da slede sonyjevu filozofiju mini-modela.
I taman da zamenim optimus g.

Pa verovatno ce imati isti dizajn kao G3, ekran ili 4.7" 720p ili 5" 1080p, specifikacije verovatno slicne kao tvoj Optimus.

Ako portuju kameru sa G3 na G2 meni nista vise od G2 ne treba,niti cu ga menjati u skorije vreme.
Sad sam spicio G3 launcher i temu,jako mi se svidja interfejs a radi kao metak.

Sad ce htc da trazi skoro 1000$ za M8 :)

Pa u Srbiji košta vise od 1100$ ako se uzme kod operatera bez ugovora. Lako je za nas, imamo mi para, samo da se Ameri ne potroše ;)

Nazad
Vrh Dno