Šta je novo?

LG G3

upravo. mnogo me zabole što nemam poslednju generaciju kad su i 2-3 modela unazad odlični telefoni i dalje... nek izbace i g4 i g5 do kraja godine što se mene tiče, ima ko će to da kupuje, to samo znači da će g2 da bude 150€ :D

Pa pitanje je da li će uopšte biti nexus telefona...

A sa Vojkanom se u potpunosti slažem :)

upravo. mnogo me zabole što nemam poslednju generaciju kad su i 2-3 modela unazad odlični telefoni i dalje... nek izbace i g4 i g5 do kraja godine što se mene tiče, ima ko će to da kupuje, to samo znači da će g2 da bude 150€ :D

Bas tako samo tu moze da bude jedan problem - podrska :) Kada bi na neki nacin ''neko'' prisilio proizvodjace da podrska za srednju/visu klasu bude 2 godine to bi bilo do jaja. Mada moze i ovako da se ''zivi'' ali pod uslovom da su apdejtovi krsteni i bez raznih bagova koji smaraju, da sve radi normalno.

A neka izbace svi jos 2 vodeca modela do kraja godine, to znaci da ce ovi aktuelni biti 250e po oglasima novi, sto znaci da bi u tom slucaju kostali koliko i realno vrede :)

Poslednja izmena:
ma ne treba mi ni podrška. ako mi odgovara sve na tom telefonu u trenutku kad uzimam, ništa neće da se promeni za godinu dana. ako stigne update stigao je, ako ne ne mora. pa eto ti imaš ICS i dalje, i šta ti fali. ako neko to vidi kao minus neka bira xda-popularne modele i rešiće i taj problem. s2 ima kitkat koji radi bez greške, a još je važio za problematičan model za custom zezancije zbog zatvorenog exynosa. na primer s4 sa qualcomom će dobijati cyanogene i slimkatove i sl romove još ko zna koliko. nemaš UI proizvođača al eto ne može baš sve :)

^ ne kazem da nesto mnogo fali ako nisi na poslednjoj verziji os-a ali stvar je principa, traze ovoliko para za telefone a batale ih posle godinu dana prakticno.. aj ranije je hardver bio opravdanje i manjak ram-a ali sada su takvi izgovori smesni, najjace da M8/S5/Z2 i ekipa nece moci da guraju neki tamo android 6.0 :) A poslednji apdejt ce im mozda biti krajem godine :d

Kad-tad ce udariti u plafon, ebali ih 2k ekrani i slicne gluposti, kad S5/A i Z2 i slicni budu oko 350e novi bice vrhunske kupovine.

a sta ce ljudi koji ne vole da se smaraju sa xda forumom ? stvarno su proizvodjaci postali cudni. kao da stancuju zamrzivace pa novi modeli izlaze svaka 2 meseca

^ ne kazem da nesto mnogo fali ako nisi na poslednjoj verziji os-a ali stvar je principa, traze ovoliko para za telefone a batale ih posle godinu dana prakticno.. aj ranije je hardver bio opravdanje i manjak ram-a ali sada su takvi izgovori smesni, najjace da M8/S5/Z2 i ekipa nece moci da guraju neki tamo android 6.0 :) A poslednji apdejt ce im mozda biti krajem godine :d

Kad-tad ce udariti u plafon, ebali ih 2k ekrani i slicne gluposti, kad S5/A i Z2 i slicni budu oko 350e novi bice vrhunske kupovine.

pa dobro pričali smo o varijanti kad "zastareli" modeli padnu na neku smešnu cenu, mnogo bi bilo da im tad tražiš i update :)

a sta ce ljudi koji ne vole da se smaraju sa xda forumom ? stvarno su proizvodjaci postali cudni. kao da stancuju zamrzivace pa novi modeli izlaze svaka 2 meseca

pa evo ti hsv, pitaj ga kako preživljava :)

Poslednja izmena:
Podrška uređaja na ovom forumu nekom nije bitna? Ne bih rekao. Samo kada se setim G2 i teme dok su članovi čekali KK. Podrška je bitna i te kako, pogledajte samo apple.

Poslednja izmena:
Pa nije baš!
Jedno vreme je tendencija bila da imaš što manji... telefon. :)
Star Tac serija Motorole, na primer ;)

i onda svakih 6 meseci 5% manji telefon sve ostalo isto ...

isto sto i rade sada da li je veci ili manji ostavimo drugima da prosude sta je bolje :)

Dobro to ima smisla, kao.

Mada meni baš ne toliko bitno, svakako menjam telefone redovno

^ 1:27, displej slabije osvetljenjn u odnosu na s5 i m8.
Ostaje čekanje da stigne kod nas, i da vidimo cene sa kojim kreće.

^ Ne postoji telefon koji ima jace osvetljenje od S5 na suncu, i M8 je tu dobar ali nijedan telefon ne moze da izvuce kao Amoled iz S5. Vec sam procitao u par review-a da ovaj telefon ima slabo osvetljenje u odnosu na konkurenciju i cak ne dozvoljava da se ide do kraja ako se telefon malo ugrije, ili ako se ugrije automatski obara osvetljenje.

^ nisam hteo to da napišem jer koristim S5, ali kako vidim tako je. Možda na G3 ovo bude dovolno da se vidi na suncu. Svakako mi se čini da je G2 bolje osvetljen.

http://www.androidpolice.com/2014/06/13/lg-g3-review-the-g2-gets-a-proper-successor/

dobre strane:

The G3 is very fast, at least as fast as the HTC One M8, and significantly quicker than the Galaxy S5.
LG has toned down some aspects of its software UI and cleaned up others, like the navigation buttons, which are now in the standard arrangement.
3GB of RAM and 32GB of internal storage will be standard for models in some countries (hopefully the US is one of them).
Battery life is great, my G3 has easily gotten me through a day of substantial usage.
The improved external speaker is a huge improvement over the G2, and even bests the one on the Galaxy S5.
How LG managed to fit a 5.5" display into a frame this small almost defies belief - it's the most compact big phone out there.
The camera is awesome. Laser auto-focus really works - I haven't been able to fool it yet.

lose

Some parts of LG's UI still seem dated or unnecessarily cluttered (multitasking UI, app drawer), and some are just kind of ugly (settings menu).
LG still won't be getting much love on the build quality side, the G3 feels a bit nicer than the G2, but not by much.
The QHD screen isn't bright enough in some situations, and the contrast really isn't all that great, especially lined up against Samsung's Galaxy S5, or even the One M8.
I'm still kind of wary about LG in regard to software updates - they've tended to be a bit slower than HTC, and a lot slower than Motorola.

posteno :)
nadam se da ce da bude 100e jeftiniji od s5

[YOUTUBE]wnOcQ3yDNBU[/YOUTUBE]

Odlican kvalitet videa, bukvalno kao S5.

samo da nisu isli na 2k ekran. ovo bi mozda bio i najbolji telefon do sada :)

Vrh Dno