Šta je novo?

LG G3

^ Kod S5 nije ukljucen autobrightness gde daje jace osvetljenje. Sto se tice ova N5 i M8, korektno. Mada ko zna sta je ovo, vidis da je ispod nekog lisca, a i on je zaklonio jednim delom. Daj ti sunce.

Ne fali ekranu ništa, nego zbog rezolucije malo stradaju performanse i baterija.

trosi previse baterije,ne moze da izvuce osvetljenje preko 400nitsa a u realnosti nikakva razlika kada ga koristis. 2k i full hd na ekranu od 5,5.5 inca bukvalno bez razlike.(mislim da se vidi razlika jedino ako koristis lupu ili mikroskop dok gledas u ekran) makar su tako svi napisali,oko 10 sajtova do sada. 2k rez je isplatljivija na tabletima od 8 iili 10 inca,kao na primer na novim samsung tabletima s 8.4 i s 10.5, na 5 inca je cista glupost, nesto slicno meracu pulsa na s5

Poslednja izmena:
Ma trebali su 480x800 4 inča wp telefon sa oklopom iPhone-a da naprave, onda bi zadovoljili bar tri od četiri dežurna .....

ne znam sto tako pises.. reci ti koji je plus 2k ekrana na 5 incnom telefonu ? mislim cisto da vidim,mozda ja gresim

Skoro isto kao i povećanje sa 720p na 1080p :)

ne znam sto tako pises.. reci ti koji je plus 2k ekrana na 5 incnom telefonu ? mislim cisto da vidim,mozda ja gresim
Videćemo kad ga budemo videli uživo, ja sam mislio da je 720p vrh i da nema dalje, dok nisam pored njega stavio 1080p... Daleko od toga da je i ovo prvo katastrofalno, Apple još uvek ide sa još manjom rezolucijom od te, ali je ovo drugo jednostavno bolje

720p do 4.5" pa i 4.7" je dovoljno, ako nije pen-tile. I nista vise ne treba, meni je Amoled koji je pen-tile na 1020 odlican ekran, ali odlican.
Do 7" nema apsolutno nikakve potrebe za 2K, ali UOPSTE. FHD je dovoljan.
Za tablete preko 7" do 12" 2K ima smisla.

Nego smo se mi razmazili previse, a ovo sve je samo marketing jer sem te rezolucije ovaj G3 ekran je prosek i nista drugo, ostale performanse su lose. To su cinjenice. E sad sto neki padaju na 2K "Wow", "Cool"... to je druga stvar.

Poslednja izmena:
Bar kod nas ima gde da se proba i vidi telefon. I za neke ranije modele je bilo nije neka razlika, pa nije bas tako. 5.5 bi jedva proslo sa 1080p, ipak to nije 5"... slazem se da je verovatno 6-7" prava mera za tu rez. ali treba videti uzivo

Haha 5.5" FHD je oko 400ppi tako da stvarno ne znam sta znaci ovo "jedva bi proslo".

Pa vidiš da u npr note 3 temi svi kukaju kako ih bole oči koliko je mutno... Pa još pentile :p

Ma trebali su 480x800 4 inča wp telefon sa oklopom iPhone-a da naprave, onda bi zadovoljili bar tri od četiri dežurna .....

Zar se nisi već navikao na stručnjake sa foruma ? :D

ps. Izašao G3 rom za G2 telefon i mogu vam reći da je softver predobar !
Uprošćen je, a lepši mnogo od G2-e + rom ima samo 1.1 GB.
Ovo je u rangu HTC Sense, ako ne i bolje, samo me zanima kako deluje na G3 telefonu...

Zar se nisi već navikao na stručnjake sa foruma ? :D

ps. Izašao G3 rom za G2 telefon i mogu vam reći da je softver predobar !
Uprošćen je, a lepši mnogo od G2-e + rom ima samo 1.1 GB.
Ovo je u rangu HTC Sense, ako ne i bolje, samo me zanima kako deluje na G3 telefonu...

a kada si ti strucnjaku koristio htc sense ? mislim vidim da pravis poredjenje pa ono..

a kada si ti strucnjaku koristio htc sense ? mislim vidim da pravis poredjenje pa ono..

Pa eto na par telefona - pre EVO 3D, a u zadnje vreme m7 i ubedljivo je najbolji softver nekog proizvođača mobilnih telefona ;)

ps. pošto se bavim programiranjem, između ostalog imam i par android aplikacija, hvala na tom stručnjače mada mislim da sam daleko od toga ;)
I da, nisam mislio na tebe, mada si se sam pronašao ***

ma nisam se pronasao,nego mi cudno da si toliki fanboj lg-a i najgoreg skina ikada(g2 skin) na nekom androidu. mislim tesko mi je bilo da razumem jabuka fanbojeve ali lg fanboja jos teze.

ma nisam se pronasao,nego mi cudno da si toliki fanboj lg-a i najgoreg skina ikada(g2 skin) na nekom androidu. mislim tesko mi je bilo da razumem jabuka fanbojeve ali lg fanboja jos teze.

Kako tako pripisuješ nešto što ne stoji ?
Kakav crni LG fanboy ccc . G2 sam kupio isključivo jer nudi najbolji hardver za najmanje para i ni zbog čega drugog.
Imam prilično godina tako da te priče o zaslepljenosti jednom markom ostavljam mlađima od sebe ...

Ja ti kažem da imam G2 telefon i da mi se na njemu nije svideo softver koji dolazi uz njega, ali da je sa G3 modelom (instalirao sam G3 rom) situacija mnogo mnogo bolja ;)

ps. Za dušebrižnike sa G2 teme - fokus sređen i nema kašnjenja od 1-2 sekunde prilikom poziva (zabeležite tamo) :D

Poslednja izmena:
nema svrhe uvecavati ekran a da ostane ista rezolucija, daleko da je 380 malo, ali zasto ne bolje ako moze?

Uzmite u nekom shopu side by side uporedite kad stigne, svojim ocima, dotle je glupo pricati, pola clanaka su placeni, pola pisu noobovi po zadatku GLODUR-a, a veze nemaju...

sve i da vidiš razliku kad su jedan do drugog, jel bi ti smeo da potpišeš da bi znao da tačno odgovoriš koja je rez u pitanju da ti neko poturi blind test sa otkrivenim samo delićem ekrana? ako ne, džaba to "bolje". a brightness, kontrast, potrošnju... vidiš uvek, itekako

Treba sacekati Evropsku ili bar USA verziju za konacni sud... koliko vidim svi se ustezu oko ocenivanja Korejac nije isti model...

Nije toliko ni frka što je rezolucija povećana (mada iskreno meni je i FullHD dovoljan), već što nisu povećali kapacitet baterije ;)

nema svrhe uvecavati ekran a da ostane ista rezolucija, daleko da je 380 malo, ali zasto ne bolje ako moze?

Uzmite u nekom shopu side by side uporedite kad stigne, svojim ocima, dotle je glupo pricati, pola clanaka su placeni, pola pisu noobovi po zadatku GLODUR-a, a veze nemaju...

E baš to !!!

Poslednja izmena:

A ti gledas u 2 telefona odjednom? Da slucajno ne vidis pixel, uh, uh, uh. :D

Treba sacekati Evropsku ili bar USA verziju za konacni sud... koliko vidim svi se ustezu oko ocenivanja Korejac nije isti model...

Rekose i da onaj Japanski telefon Isai, Isaki pojma nemam nema NIKAKVE veze sa G3 i ljudi iz LG su ovo "potvrdili" pa slagase samo tako, isto S801, isti ekran...

Poslednja izmena:
pentile je njesra, realno, posebno kada je oko 300ppi. Ali rgb od 330+ppi.. smesno. G3 ima tu prednost 2k ekrana za marketing, sve ostalo su nebuloze. Aj 2k rez. je mozda potrebna tabletima ali na 5-6'' ''telefonima''.. cisto bespotrebno trosenje resursa. Osim ako ne citas sms pod elektronskim mikroskopom.

Poslednja izmena:
Nije ni 300 ppi pentile njesra, ne znam otkud ti to

Nije, dok ne pogledas u 300ppi rgb :) Pentile je djubre samo se sada zove diamond :d :d

pa ****ga sad... nije bolji od rgb matrice al je daleko od njesra. ti predstavljaš ko da je razlika nebo i zemlja. pa još kažeš "posebno kad je oko 300 ppi", što znači da ti je i s4 display (oštrina) njesra samo onako umereno, ne posebno :d

Vrh Dno