Šta je novo?

LG G3

S4 ima 441 ppi i tu pentile moze da prodje (mada je i dalje rgb u prednosti ako cemo bas da idemo u detalje), 300 ppi pentile vs rgb, razlika je primetna. Naravno, manje primetna dok se uzivo ne uveris/direktno poredjenje.

Pentile je djubre, bio i ostao, secam se kad mi je tetsuo pricao o toj razlici a ja nisam verovao dok nisam direktno uporedio :) Mada to je vazilo do 330ppi, sve preko je manje bitno, posebno ovi 400+ppi, za par godina ce poceti da nas ubedjuju da je za telefon malo 2k i da treba 4k displej..

evo ti jedno poredjenje http://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/130061-thumb/screen-comparison-galaxy-s4.jpg

http://www.kianleong.com/wp-content/uploads/2013/03/7a2d7_a_galaxy-s4-vs-xperia-z-vs-galaxy-s3-image-clarity.jpg

Poslednja izmena:
to ce bar da potera jace SOC sto je kul

^ ma da.. samo i dalje mislim da treba da idu na sto kvalitetnije panele a da ostanu na 1080p rez.. mada to je nemoguce, izgleda da ce vec u 2015 svi telefoni visih klasa imati 2k ekrane.

Nego, jel odgledao neko ceo onaj 4k sa G3 koji sam postavip? Deluje da OIS radi stabilizaciju bolje nego na G2 (gde kao i da ne radi), sam kvalitet je vise nego odlican + dobra stabilizacija.. to je ono sto fali skoro svim kamkorderima.

Jos jedan test

LG G3 review: A great phone with way too many pixels

resolution-640x282.jpg

Obratite paznju na test autonomije (wifi surf i svi ekrani na 200 nitsa)

g3-benchmarks.009.jpg

Konacno se neko setio da testira autonomiju na istoj jacini osvetljenja, ostali to rade na 50% gde neki ekrani svetle 250-350 nitsa a G3 samo 109nitsa, to onda ne moze da prikaze realno stanje stvari.

Poslednja izmena:
Obratite paznju na test autonomije (wifi surf i svi ekrani na 200 nitsa)

g3-benchmarks.009.jpg

Konacno se neko setio da testira autonomiju na istoj jacini osvetljenja, ostali to rade na 50% gde neki ekrani svetle 250-350 nitsa a G3 samo 109nitsa, to onda ne moze da prikaze realno stanje stvari.

Haha... Eto pogle sad koliko je to smesno. Vazno da su svi kao tech sajtovi pricali ovo ono izdrzi im kao baterija u full-u ili kao da je kao G2, mozda i bolja.

Tacno sam znao da ce i M8 i S5 da pokidaju.

5.5", 2K ekran i 3000mah jednostavno ne idu zajedno! Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da su stavili pojacali na jedno 500-600 nitsa osvetljenje.

Smesno je sto ima cak losiju bateriju od Nexus 5, a znamo da N5 ne briljira bas sa trajanjem baterije.

Poslednja izmena:
kako ne briljira, pa vidiš da je samo 7-8% iza note 3, i 15% od najboljih s5/one :)

LG mora da bude LG pa to ti je, ne mož ceo paket da isporuči pa ne znam šta da se desi...

Marketing je cudo.. ovaj telefon je velikoj vecini prosecnih ''potrosaca'' u glavi sa oznakom 2k ekrana, taj podatak je magnet za potrosacku masu.

Po mom misljenju ako su vec isli na ovakav dizajn i 5,5'' trebali su da ostanu na 1080p ali i da obezbede neki najbolji LTPS panel koji postoji, 3Gb rama, 3400 mAh i sve ostalo isto, to bi bio pun pogodak i verovatno najbolji vodeci model. Ovako autonomija i sam prikaz ispastaju zbog rezolucije koja prednost daje pod mikroskopom mada kao sto rekoh, kapiram da je 2k ozbiljan magnet za kupce koji ne razmisljaju mnogo niti ih interesuju konkretne prednosti i mane.

Nema mnogo veze sa G3 al ajde da postavim ovde (ko nece sve da gleda onda neka premota na 4min)

[YOUTUBE]XAMvcfPmuVk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]5Si6e4lPCIo[/YOUTUBE]

uskoro review komsija

[YOUTUBE]IJg9N0doP88[/YOUTUBE]

performanse u igrama

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]_cLImgz6TXc[/YOUTUBE]

ali ga ovaj lik nahvalio,bolest. nesto kao pocketnow kada radi opis htc one-a :D

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje razocaran baterijom na ovom flagshipu. Pa zar je moguce da su stavili samo 3000 mAh ?? Jos pre dve godine je Note II imao 5.5 incha screen sa 720p rezolucijom i bateriju od 3100 mAh. Sad imamo isto 5.5 incha ekran sa 1440p rezolucijom i samo 3000 mAh bateriju ?? U ovakvim telefonima ocekivao sam bateriju od nekih 4000 mAh. Sad ce neko reci pa dobar je battery life - jeste kad su ubogaljili ekran sa malim osvetljenjem...

evo jos jedan potkupljen od strane LGija :)

neki ga pljuju a neki dizu u nebesa. to je uvek dobro za odredjeni proizvod :)

Na ovom klipu sto je Loznica postavio Ashalt razbija koliko laguje a lik kaze da radi fino. Kuku majko. :D

Sad citam u arena testu da G3 ima najcistiji audio izlaz, bolji je cak i od M8 (koji i dalje ima jaci izlaz). To je odlicno.

Nesto o ekranu i bateriji od 2 IT freak-a

François Simond o displeju

Here's +Erica Griffin's LG G3, Korean LG-F400K display measurements ran today with my spectrophotometer and my in-house program.

Issues encountered:

Luminance curves: shadows are too bright, upper mids and highlights are too dark.

Too much blue and green (or not enough red), getting bluer in shadows and extreme highlights

Contrast ratio measured at 718:1 on this unit.
Max brightness gets to 332cd/m², however outdoor readability seems still okay.
When the device get warm, it reduces maximum brightness.

As usual, the manufacturer tries to compensate for a misplaced white point by boosting color saturation, introducing even more color rendering inaccuracies.
The saturation boost also tries to compensate the washed out appearance due to inadequate gamma curves but the results is not subjectively not looking nice.

Examples of boosted saturation introducing visible clipping and loss of details:
75% saturated magenta gets +21.5% = 96.5% saturation.
81% saturated green gets +16% = 97% saturation.

The way saturation boost is implemented also decreases colors luminance, increasing the strange looking aspect of saturated colors (most visible on cyan and blue)

What's missing from those measurements:
- Intense sharpening effect applied on every content and can't be disabled
- Slight dynamic contrast, introducing a little bit of banding, serving no real purpose and that can't be disabled.

I would rate it as one of the poorest flagship displays I've seen for a while overall. The sharpening present is off-putting and colors not appealing.
LG seem to have bet everything on "sharpness", focusing on high resolution & pixel density, and then over-killing it with sharpening artifacts.

O autonomiji:

Taking a first look at the #LGG3 battery life. I have used it on LTE, WiFi, played some games, did some web browsing and social networking, took some pictures. But I see that the battery declines pretty quickly. I managed to hit 4 hours of screen time. My Galaxy S5 did over an hour better and my Z2 and M8 just smoke it with sometimes over 2 hours better on screen time.

Keep in mind this is with my brand of usage, which is quite heavy. But I am seeing that other bloggers are agreeing that the #LGG3 battery life is really not too good in comparison to other flagships. This display really drains a lot of power!

I doubt this will get most heavy users through the day. Thankfully with the Korean model they provide an extra battery and a dock to charge it. I am already counting on using that system a lot. 

Ps. This display really doesn't get very bright so I find myself punching up that brightness over 65% to feel comfortable. I'm sure this won't help my battery life either.

I oni kazu da je displej slabo osvetljen za jedan IPS i da je kontrast nizak + ostale mane koje su naveli, autonomija slabija od S5/M8/Z2.

Jos jedan dokaz da je 2k u ovom slucaju glupost, trebali su da idu na najbolji 1080p ltps panel 5,5'' (koji bi zbog rez. manje trosio i mrcvario cipset) i 3200-3400 mAh, ovaj telefon sve ostalo ima odlicno i fale samo bolji displej i autonomija. Najjace da bi se neko zalio na 1080p ltps a telefon bi bio kompletniji, mozda i najbolji u klasi.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]XQlPzYHhXT0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]j1kVNo6ars8[/YOUTUBE]

kako se zalepio za beton :) iskusno bacanje

Nazad
Vrh Dno