Šta je novo?

LG G3

Izvinjavam se, zaboravih da pomenem, posedujem LG G3 16 GB D855 International varijantu telefona.

Ova Srpska verzija za VIP nije sim locked ili tako nesto posto sam na Telenoru? Moze ona? Posto ne vidim neke druge evropske open romove

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, zaboravih da pomenem, posedujem LG G3 16 GB D855 International varijantu telefona.

Ova Srpska verzija za VIP nije sim locked ili tako nesto posto sam na Telenoru? Moze ona?
Nije, flesuj slobodno. Posle odradi update i to je to :)

Sent from my Nokia 1110

Hvala puno. Jos jedno pitanje, pratim korake za KDZ flesovanje kao ovde je li tako, i biram CSE ili Normal flash? Pretpostavljam da je CSE ali po svaku cenu gledam da izbegnem komplikovaniji brick jer ne bih umeo da se snadjem nakon toga sam pa zato pitam.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785089

Izvinjavam se na gusenju teme glupim postovima o flesovanju kojih ima milijardu ovde, stvarno ne znam vise gde da pitam, kad sredim obrisacu ili neka moderator odradi spajanje, kako god odgovara.

EDIT: Not found, ROM izgleda vise nije dostupan na tom linku... neki drugi odavde?

Poslednja izmena:
Hvala puno. Jos jedno pitanje, pratim korake za KDZ flesovanje kao ovde je li tako, i biram CSE ili Normal flash? Pretpostavljam da je CSE ali po svaku cenu gledam da izbegnem komplikovaniji brick jer ne bih umeo da se snadjem nakon toga sam pa zato pitam.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785089

Izvinjavam se na gusenju teme glupim postovima o flesovanju kojih ima milijardu ovde, stvarno ne znam vise gde da pitam, kad sredim obrisacu ili neka moderator odradi spajanje, kako god odgovara.

EDIT: Not found, ROM izgleda vise nije dostupan na tom linku... neki drugi odavde?
Cse flash sve brise, normal ne ali je bolje cse. Probaj europe 16g common

Sent from my Nokia 1110

U principu vec sam odradio advanced wipe jednom, to sam zaboravio da pomenem, tako da ionako nema nista na njemu vise osim onoga sto je bilo na internoj memoriji a to sam sve bekapovao preko TWRP.

Ovaj EU Common je D85510A_00.kdz , to je kit kat koliko sam shvatio prilikom preturanja sinoc, ima li veze to ili da skidam i ne brinem? Update posle svakako odradi svoje ako sam razumeo dobro?

U principu vec sam odradio advanced wipe jednom, to sam zaboravio da pomenem, tako da ionako nema nista na njemu vise osim onoga sto je bilo na internoj memoriji a to sam sve bekapovao preko TWRP.

Ovaj EU Common je D85510A_00.kdz , to je kit kat koliko sam shvatio prilikom preturanja sinoc, ima li veze to ili da skidam i ne brinem? Update posle svakako odradi svoje ako sam razumeo dobro?
Ma nije bitno, posle ce update da odradi jedino vreme gubis. Imas na xda linkove novijih kdz, ako te ne mrzi sacekaj 45 min da dodjem kuci, slab mi je net u putu sam pa nmg bas sada da surfam :D

Evo stigao, http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda%2FLG+G3%2FStock%2FD855%2F ka firmware-u.

Sent from my Nokia 1110

Poslednja izmena:
Ako mi verujes gledao sam celu noc sinoc koji rom da uzmem odavde, uputi me na bilo koji koji radi posao a da je Lolipop npr.. Ovaj poljski koji sam hteo da flesujem je izgleda MM a ne bih odmah MM ubacivao, hteo bih update da mi zavrsi posao i digne me na 100% korektnu verziju jer sam jos uvek glup za ovo, nije me sramota da kazem :)

Poslednja izmena:
Ako mi verujes gledao sam celu noc sinoc koji rom da uzmem odavde, uputi me na bilo koji koji radi posao a da je Lolipop npr.. Ovaj poljski koji sam hteo da flesujem je izgleda MM a ne bih odmah MM ubacivao, hteo bih update da mi zavrsi posao i digne me na 100% korektnu verziju jer sam jos uvek glup za ovo, nije me sramota da kazem :)

Pa isto ti je cak i bolje da odmah mm uflesujes. Slobodno sibni poljski ili europe common iz ove liste, pa se onda muci sa update-om :D

Ma samo da se pokrene, neka se update-uje posle jos 3 sata ako treba, samo da vaskrsne :D

Radi download mode, jao skratio mi je ovaj flash jedno godinu dana zivota, flesovao sam kit kat i vaskrsao telefon, evo sad nabadam sifru za gmail nalog.

Da malo detaljnije podelim iskustvo za druge clanove koji mogu da naidju na istu muku.

Dakle, ovaj kit kat rom koji si mi prvobitno preporucio (isti je potpuno kao ovaj sa xda tj. storagecow sajta) + koraci iz XDA teme koju sam okacio za KDZ flash i resen problem.

Preko USB 3.0 porta dobije se greska neka, dakle odmah od pocetka na USB 2.0 port bocnuti telefon. Prvi put sam dobio neku gresku verovatno jer sam pratio poruku koju sam dobio nakon prebacivanja sa 3.0 na 2.0 port kada je pauzirana instalacija. Pa sam batalio instalaciju i krenuo ceo postupak iz pocetka i sve je proteklo kako treba.

Ceo proces traje 5 minuta, ali imao sam utisak da ce srce da mi iskoci :p

Hvala puno jos jednom, sad jos da vidimo kako cemo za pivo :)

Radi download mode, jao skratio mi je ovaj flash jedno godinu dana zivota, flesovao sam kit kat i vaskrsao telefon, evo sad nabadam sifru za gmail nalog.

Da malo detaljnije podelim iskustvo za druge clanove koji mogu da naidju na istu muku.

Dakle, ovaj kit kat rom koji si mi prvobitno preporucio (isti je potpuno kao ovaj sa xda tj. storagecow sajta) + koraci iz XDA teme koju sam okacio za KDZ flash i resen problem.

Preko USB 3.0 porta dobije se greska neka, dakle odmah od pocetka na USB 2.0 port bocnuti telefon. Prvi put sam dobio neku gresku verovatno jer sam pratio poruku koju sam dobio nakon prebacivanja sa 3.0 na 2.0 port kada je pauzirana instalacija. Pa sam batalio instalaciju i krenuo ceo postupak iz pocetka i sve je proteklo kako treba.

Ceo proces traje 5 minuta, ali imao sam utisak da ce srce da mi iskoci :p

Hvala puno jos jednom, sad jos da vidimo kako cemo za pivo :)

Greska se javlja skoro uvek i treba je samo ignorisati, u pozadini ce proces normalno ici. Pa da, to su ti isti kdz fajlovi, skinuti sa lg servera i nakaceni na razne lokacije :) Nekad si samo trebao otici na http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=XXXXXXXXXXXXXXXXX (umesto X ubacis imei broj telefona) i on ti izbaci firmware. Ne znam sada da li to radi, odavno nemam g3, skoro sam trazio za neki g2 i nije radilo. U principu nema sta da te brine, ako nista lg telefone je najlakse podici iz brick-a.

Ja sam ovde nasao ROM preko IMEI prvobitno, posto postoje dva sajta slicnog naziva kada se izgugla "LG Firmware", ali odakle znam, nije mi bas pouzdano delovalo, sto da rizikujem.

http://lg-firmware-rom.com/

U startu sam nasao jedno 10 nacina kako se ovo resava i svi su slozeni osim ovog sa Flash Tool pa me je to izbezumilo malo jer ti vise u oci upada ono sto sluti na katastrofu nego prostije resenje :p

E sad, imam neke kontakte i poruke koji su ostali u onom TWRP bekapu koji sam pomenuo prvobitno, vidim da to moze da se izvuce pomocu Nandroid Manager aplikacije ali vise nisam rutovan, postoji li jos neka fora za vadjenje tih podataka ili mora Nandroid + root?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.h3r3t1c.bkrestore&hl=sr

Poslednja izmena:
Druže nemoj da kačiš imei na net, nikad se ne zna ko gleda, može neka ****** da ti mazne pa da ga iskoristi za pitaj boga šta... Briši onaj link odozgo!

Obrisao, ne radi mi mozak pa svakakve ******stine radim od sinoc.

Hitno mi je potreban drugi telefon.Totalno riknula službena Nokia.Da li se isplati kupiti polovan G3 za nekih 150-170 €,ili dodati do 310€ i kupiti nov G4 na KP?

Послато са LG-D802

Hitno mi je potreban drugi telefon.Totalno riknula službena Nokia.Da li se isplati kupiti polovan G3 za nekih 150-170 €,ili dodati do 310€ i kupiti nov G4 na KP?

Послато са LG-D802

Cetvorci ce uskoro padati cena, ako ti ne treba dobra kamera uzmi redmi note 3 pro. Ili za 250 uzmes nexus 5x.
G3 je vec mator ako ne planiras da menjas narednih godinu, dve.

U pravu si. :lupko:

Bacio sam pogled na moj i ženin telefon, otkucao post, a nisam dobro ni pogledao šotke, majmun. :d

Ali evo sad, na primer, u dial tabu pored "edit tabs" opcije imam i "one handed operation" opciju koju mogu da štikliram.

U contacts tabu imam pored "edit tabs" i "send message" i "send email" opcije.

Bedak je što nemam ništa pametnije da ti kažem, a voleo bih da mogu da ti pomognem nekako.

Možda zvuči banalno, ali jesi li probao možda da odradiš factory reset?

Deluje šašavo, ali nakon factory reseta mnoge telefone leđa više ne bole. :d

Voleo bih da ovog puta bude nešto tako jednostavno u pitanju na kraju, pošto znam koliko može da bedači kad imaš neki tako opskuran problem.

Koliko puta sam se tako nešto nervirao i na kraju je bila neka glupost u pitanju, ali meni nije odmah pala na pamet.

Ma to je verovatno tako zbog tog Fulmics roma koji imam, covek je portovao UI od G5 a tu je izgleda promenjeno taj deo...

Nameatio sam knock code za odkljucavanje telefona i sad kada hocu da vratim na slide ne moze. Opcija slide je zatamljena. Kako da vratim na slide opciju? Android 6 imam.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

pomagajte :) da li se u ovo vreme isplati kupiti novi G3 32gb? ima na kp za 260 eura? Hvala unapred na pomoci

Prijatelj ima g3 d855 verzija softvera v21a-eur-xx. Koju verziju m 6.0 da skinem sa njega. Nasao sam na xda d85530b_00_1217 global i europe.koju verziju da skinem.

Ubi me u poslednjih nedelju dana telefon, dođe mi da ga zveknem o zid... Restartuje se nekoliko puta dnevno, ponekad uđe u loop i restartuje se dok mu ne izvadim bateriju. Po pravilu počinje skoro svaki put kad uslikam nešto, nekad je dovoljno da uđem u galeriju, a nekad i bez pravila. Pri tome se zagreje toliko da mislim da će se istopiti. Ubacio sam mu prekjuče i 6.0, ista priča...

Ne znam da li ga neka aplikacija ubija ili je hardverski kvar u pitanju...

***a, i meni se resetuje ali taman toliko da ga ne nosim u servis.
Ne mogu da izazovem restart kad hoću. Šta bi mi rekli kad bih ga odneo u servis? Nama se nije restartovao i to je to.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh Dno