Šta je novo?

LG G2

Pojma nemam.
Cloudy koristi XCam drajvere i kameru, tako je kamera bolja nego na stocku. Imaš 4k snimanje i slow-mo 120fps.

Sto se tice videa najbitnije mi je FHD da radi kako treba, tj kvalitet.

Zašto bi isključivao OIS?
Mislim da to ne može..

Zato sto usporava fokusiranje kod fotkanja, a i korisno je u sustini samo za staticne scene i kad fali svetla (al za statiku). :)
Za video je korisno i tu je G2 u prednosti u odnosu na S5.

Btw, tu drajveri mogu da se flešuju i na stocku, samo ti treba root i recovery neki..
Fon je jos uvek pod garancijom, pa ne bih nesto da zakucam, bar dok ne predje u moje vlasnistvo. Uzeo sam samo da ga isprobam.
Probao sam apk za stock unrooted, no ne vidim neki spektakl, pretpostavljam da sve dolazi do izrazaja kad se instaliraju adv drajveri sto se spominju i xcam.

Poslednja izmena:
To je možda teoretski bolji video...
U praksi:

[youtube]RiOdszOH94g[/youtube]

Kakav je taj Cloudy 3.3 po pitanju baterije? Jel to Android 6.x? Jel dolazi "clean" ili ima neka preintalirana sra**a? I pretpostavljam da je to najbolja varijanta kamere koja postoji za LG G2? Pitam se sta li je bolje Cynogenmod 13 VS Cloudy 3.3? So many questions... :)

Najbolji i najkompletniji rom za G2 verovatno.
Baterija kao na stocku, mada ja nisam kompetentan, stock sam koristio dva dana.[emoji14]Nije 6.0, na stocku je baziran, 5.0.2, sređen i uređen, bez bloata.

U suštini, neki CM verovatno (tj sigurno) radi bolje. E sad, problem je kamera.. i stabilnost, ali to manje-više. Ja bih sutra prešao na neki RR/Bliss, samo kad bi kamera bila ista kao na stock based romovima..

Imam mali rebus, pa ce mi mozda neko pomoci da ga otklonim...
Jel neko poredio G2 sa Cloudy romom sa S5 po pitanju kamere, posto sam stekao utisak (brzinski koliko sam pretrcao po netu) da je on najzahvalniji rom po pitanju kamere?
Imam neku kombinaciju za G2, ali posto je na stock LP, a ja nisam bas nesto vican sa flesovanjima i tako time, ne bih sada da se upustam u takve akcije dok ne resim da ga kupim.
Imao sam nesto kratko S5 i nekako mi deluje da G2 zaostaje.
Fokus, kad ima svetla, je nesto sporiji i manje-vise su slicni (mada ne bih rekao da je zero shutter lag), ali cim zafali svetla cini mi se da G2 zaostaje i to prilicno u odnosu na S5.
Na videu je, cini mi se, jos primetnija razlika.
Pogotovo mi se ne dopada sto je pri mraku na displeju kao u tunelu, a i snimak mi je dosta tamniji nego na S5, kao da merenje ne odradjuje kako treba ili je neko soft ogranicenje u pitanju, ali ako sam dobro procitao to je sve otklonjeno u Cloudy romu.
Nisam nigde procitao da je neko spominjao da li moze mozda opciono da se iskljuci OIS u Cloudy?
Koliko je dobar G2 kad se poredi sa S5, pogledaj kad je koji izašao i koliko oba sad koštaju.

Bliss-v6.2 je dovoljno stabilan za svakodnevnu upotrebu, ima par beznačajnih bagova i dosta je dobar i po pitanju trajanja baterije. Bagovi su recimo mali hang kada se klikne home, dt2w radi pouzdano sa tri tapa, ne radi gps only, već sve mora biti uključeno za lokaciju, za instalaciju aplikacija van ps mora app da se prebaci na /system. Ništa što značajno utiče na rad telefona, a rom je stvarno najbrži koji sam ikada koristio.
Uz Google kameru dobijaju se dosta dobre slike, nije drastična razlika u odnosu na Cloudy.
I kešira lepo. :)

A kakav je ton na 6.2, jesu ga popravili? Stoji sve sto si rekao,koristio sam ga, ali sam se vratio na Cloudy zbog glasnijeg tona, jer na Blissu apsolutno nista nisam cuo.

A kakav je ton na 6.2, jesu ga popravili? Stoji sve sto si rekao,koristio sam ga, ali sam se vratio na Cloudy zbog glasnijeg tona, jer na Blissu apsolutno nista nisam cuo.
Неки пишу да им је и даље тихо звоно, иако је појачано мало, али није као Cloudy. Мени је довољно. У слушалицама је одличан звук уз мало подешавања у виперу, звучник такође добар.

Неки пишу да им је и даље тихо звоно, иако је појачано мало, али није као Cloudy. Мени је довољно. У слушалицама је одличан звук уз мало подешавања у виперу, звучник такође добар.
E smor. Ja bas nista cuo nisam,ljudi mislili da namerno necu da se javim. Znam da je zvuk u sluskama preko vipera bio savrsen,ali zvucnik...
Cloudy inace mi sad toliko poceo da koci, skoro pa mi je telefon neupotrebljiv.

Довољно је гласно, рецимо да је 80% од оног на Cloudy, можда чак и гласније. Мени је и вибрација увек укључена, тако да не обраћам толико пажњу на гласноћу звона.
Направи бекап, пробај ром, то је све пола сата посла (ако не брикујеш). ;)

@Gerix

A gde ti konkretno koci jel kada otvaras neku aplikaciju, skrolas po meniju ili ? Da znam da uporedim sa mojim trenutnim stanjem. Cini mi se da ne radi bas kao pre :D

Poslednja izmena:
Kada otvaram neku aplikaciju. Odmah posle instaliranja i prvih nekoliko dana, mozda nedelju, sve bilo fantasticno. Sad, posle mesec, kao da imam 512mb RAM-a. Nije bio ovaj problem kada sam prvi put instalirao. Moguce da i telefon odapinje papke.

Najbolji i najkompletniji rom za G2 verovatno.
Baterija kao na stocku, mada ja nisam kompetentan, stock sam koristio dva dana.[emoji14]Nije 6.0, na stocku je baziran, 5.0.2, sređen i uređen, bez bloata.

U suštini, neki CM verovatno (tj sigurno) radi bolje. E sad, problem je kamera.. i stabilnost, ali to manje-više. Ja bih sutra prešao na neki RR/Bliss, samo kad bi kamera bila ista kao na stock based romovima..
Meni je dobar i kk cloudyg3 2.1...jaca baterija na kk... G2, dobra stara vremena :)

Npr meni jedino fejs i mesindzer znaju da zalaguju ali kapiram da su ****** aplikacije. Ovo ostalo sve koliko toliko radi, ne vidim neki ozbiljan lag. Mada razmisljam se da odem na stock kazu da radi bolje, bem li ga..
Jel imas neki kernel ?

Npr meni jedino fejs i mesindzer znaju da zalaguju ali kapiram da su ****** aplikacije. Ovo ostalo sve koliko toliko radi, ne vidim neki ozbiljan lag. Mada razmisljam se da odem na stock kazu da radi bolje, bem li ga..
Jel imas neki kernel ?
Nemam nista, samo Cloudy, sa Dorimanx kernelom npr.telefon sam mogao da bacim kroz prozor koliko je lose radio.

Ja imam dorimanx 9.5 sada i radi solidno, mada nije kao na pocetku vidim da je usporio.. Razmisljam se da odem na stock LP..
E da , primetio sam od skoro u hromu da kada zumiram brzo laguje stranica, dok npr u onom default browser-u radi bez problema.

Poslednja izmena:
Developeri koliko vidim batalili rad na LG G2 telefonu i sto je izaslo - izaslo je(bar tako kazu na internet portalima, prebacili se na G3 i G4). Znaci mozemo da biramo izmedju Cloudy-a 3.3 i Cynogenmod 13 ili stock Loly Pop i to nam je to. Sad treba izabrati najbolje, ovaj Cynogenmod 13 za 2 dana koriscenja nema nekih bagova, zamerka mi je sto nemam FM radio i nemam knock code bez koga ne mogu da zivim! :D

Da li ce da ubace taj FM radio i knock code uskoro u Cynogenmod 13 build, ah ta pitanja, pitanja... :cuss:

Imas i kk cloudy 2.1/2.2 odlican rom, po meni mozda i najbolji...

Developeri koliko vidim batalili rad na LG G2 telefonu i sto je izaslo - izaslo je(bar tako kazu na internet portalima, prebacili se na G3 i G4). Znaci mozemo da biramo izmedju Cloudy-a 3.3 i Cynogenmod 13 ili stock Loly Pop i to nam je to. Sad treba izabrati najbolje, ovaj Cynogenmod 13 za 2 dana koriscenja nema nekih bagova, zamerka mi je sto nemam FM radio i nemam knock code bez koga ne mogu da zivim! :D

Da li ce da ubace taj FM radio i knock code uskoro u Cynogenmod 13 build, ah ta pitanja, pitanja... :cuss:

Pogresio sam, nisam se dovoljno igrao sa telefonom. Telefon se budi na double tap bilo gde po povrsini ekrana a zakljucava se isto na double tap ali samo na statusnom delu tj tamo gde pise procenat baterije i signal mreze sto je tesko ubosti prstima. Ne znam zasto su to uopste i dirali kada je to najbolja stvar koju LG G2 ima a ne vidim nigde mogucnost promene knock code-a, ustvari knock code i ne postoji jer postoji samo double tap. Zasto ne ubace to na ovako dobro izdanje... :(

Koji jos bag ima osim knock coda i fm radia na cm 13, da zanemarimo kameru? Pretpostavljam da duplo bolje radi od stock lp. I baterija je slicna?

Nije baš tako, imaš CM, RR, Bliss(sve na M-u), plus još brdo njih na MM, a od stock based imaš one nove od cheloz tima, UX4 i LG V10.

Vi ostali što vam laguje - skinite 3C toolbox i pogledajte tamo šta vam najviše jede procesor i memoriju..

Btw, za zaključavanje ekrana sa double tapom samo skinite nova launcher, ima u njemu da se podesi to.

Poslednja izmena:
@nightshadow

Nije fora da budžim, hoću fabrički knock code integrisan u izdanje.

Žale mi se ljudi da me jako slabo čuju dok pričamo. Normalno me čuju kada uključim spikerfon, ali ovako kažu dosta ne razgovetno zvuči i tiho... Da li neko zna u čemu može biti problem?

Mikrofon sto blize usta, cim malo udaljis mikrofon, sagovornik ne cuje

E ali džaba, baš se trudim da "zalepim" telefon za obraz, ali opet isto... A npr čim pustim spikerfon odlično me čuju...

E ali džaba, baš se trudim da "zalepim" telefon za obraz, ali opet isto... A npr čim pustim spikerfon odlično me čuju...
Cynogenmod 13 nema taj problem, mogu da potvrdim da ako nakrenes telefon na ugao of 45 stepeni(znaci zestoko udaljen of usta) savrseno vas cuju kao da je telefon priljubljen uz lice. Dobro mi je poznat taj problem sa G2 telefonom tj noise cancelation koji su implementirali.

Vrh Dno