Šta je novo?

LG G2

ja uopšte ne primećujem taj poboljšan multitasking sa dorimanxom... sad pokušam da izvučem desetu karticu iz recents (google photos) i učitava je ispočetka, ispod nje su bili gmail, play store, textra, jedan chrome tab, clock... ništa specijalno. čak sam par podešavanja u njegovoj app promenio u korist boljeg keširanja.
ali zato bih rekao da radi lepše od stock kernela, tečnije.

Evo bas probao iz recents isto 12 aplikacija nijednu nije ponovo ucitavao:play store, gmail, poruke, pozivi, flashscore, quickpic, calendar, whatsapp, viber, tapatalk, vremenska prognoza i chrome jedan tab. Google edition 1.2+dorimanx8.9 sve default.

Koliko imaš free na prvom ekranu u settings/apps/running?

5b7f2ed265ad2836a637db56e52770b4.jpg

3a79d548c6bdc1bd79eeed663cbab3dc.jpg

Poslednja izmena:
Kako flešujete taj dorimanx kernel?

Iz TWRP recovery-ja, pazi samo da skines za tvoju verziju telefona(verovatno imas d802).

Da D802 imam. Znači samo ovo skinem Kernel-Dorimanx-V8.9-LP-[21-38]-[26-01]-LG-D802-PWR-CORE.zip
i flashnem iz twrp. Nema potrebe za nekim wipe-om?

Dexy ja tu imam samo 600 :)
Mada nije ni poenta da se porede različiti setupovi, ja poredim sa stockom, ne vidim neko poboljšanje u keširanju, doduše ja sam i na stocku malo menjao lmk pa je radilo bolje nego na defaultu. Samo sam možda očekivao malo više zbog onog zrama...

Da D802 imam. Znači samo ovo skinem Kernel-Dorimanx-V8.9-LP-[21-38]-[26-01]-LG-D802-PWR-CORE.zip

Da to flesujes, ja nikada nisam radio wipe.

Vojkan i ja sam na stocku menjao lmk i bez obzira sto je malo kesirao nije bas ocajno radio, sada na doriju kesira i po 10x vise ali realno radi za nijansu bolje, malo brze i to je to.

Poslednja izmena:
Evo ja sad uzeo da probam, stoje u memoriji textra, clock, blic, 3c toolbox, play store, firefox(jedan tab), viber i tapatalk.
Ne ucitava nista iz pocetka.
Meni vise nego dovoljno. :D

Poslednja izmena:
Skini dorimanx ota aplikaciju pa preko nje odradi sve. Mada ovaj 8.9 je los kao i 90% njegovih za g2. U smislu ima neku manu koja smeta u radu. Konkretno cesto zabode fon do te mere da je i restart tesko izvodljiv. Bar u kombinaciji sa cloudy 3.3

Meni sa google edition 1.2 prvo 8.6 i sad 8.9 rade bez greske, nijedan bug, kocenje, restart, sve klizi. Dok sam bio na cloudy 3.3 bilo je restarta,zamrzavanja i SOD-ova, mozda se ne podnose.

Skini dorimanx ota aplikaciju pa preko nje odradi sve. Mada ovaj 8.9 je los kao i 90% njegovih za g2. U smislu ima neku manu koja smeta u radu. Konkretno cesto zabode fon do te mere da je i restart tesko izvodljiv. Bar u kombinaciji sa cloudy 3.3

Odradio sam prvo flash iz twrp, a onda sam saznao za ovaj metod.
I ja sam ga nabacio na Google Edition 1.3

Evo kod mene na cloudy 3.3 bez problema radi, koristim negde od 8.3 verzije, mozda cak i pre. Fon ne zabada uopste, reboot nikad zbog kernela nisam imao.
Svaki hardver je razlicit, mozda tvom jednostavno ne odgovara dori kernel.

Da, sta nije jasno?
To sto je hardver isti ne znaci da ce dva komada da se ponasaju potpuno isto u istim situacijama.
Nekima npr OC ne odgovara uopste, nekima radi bez problema.
Evo bas skoro dok sam ceprkao nesto po L9 podforumu za devojku, vidim da neki kernel(koji je overklokovan po defaultu) vecini ljudi radi brz problema, dok nekima nece ni da se butuje telefon, ili se butuje pa zabada non stop.
Ista stvar se desavala na S2 uredjajima, znam jer sam ga koristio.
Ista stvar je na svakom uredjaju.

Jeste, svaki hardver je razlicit. Drugacije CPU podnosi odredjene napone.

Na S2 je cpu group(!1-!5)...
Nesto slicno imate na Snapdragon-u... PSV bin. Sto je veci bin, mozes veci undervolt.
A i nema potrebe na S800-S820 dirati napone. Tj. ni na jednom telefonu, ne poboljsava bateriju toliko.

Taj kernel nije bas najbolje radio na S2 zbog razlika u cpu. Prenatrpan, sa mnogo fix-eva. I ovde nista nije specijalno, nekom ce raditi ok, nekom ne.

Kako pojačati zvuk? Bliss 6.0 rom

Da, sta nije jasno?
To sto je hardver isti ne znaci da ce dva komada da se ponasaju potpuno isto u istim situacijama.
Nekima npr OC ne odgovara uopste, nekima radi bez problema.
Evo bas skoro dok sam ceprkao nesto po L9 podforumu za devojku, vidim da neki kernel(koji je overklokovan po defaultu) vecini ljudi radi brz problema, dok nekima nece ni da se butuje telefon, ili se butuje pa zabada non stop.
Ista stvar se desavala na S2 uredjajima, znam jer sam ga koristio.
Ista stvar je na svakom uredjaju.

Mozda u nekim ekstremnim uslovima, ovde se rade sitne izmene koje moraju odgovarati svakom uredjaju. Bas kao i klasican update. U ovom slucaju mislim da se ne podnose bas lepo 3.3 i dorimanx. Probao sam bas mnogo romova i kernela, na vise razlicitih g2. Zavisi i od korisnika i njegovih zahteva. Google edition ne radi lose sa dorimanx dok se ne optereti, onda isto krenu pucanja ali recimo nisam primetio da zamrzne kao na cloudy.

U kojim situacijama ti se to dešava, ima li pravila?

U kojim situacijama ti se to dešava, ima li pravila?

Cloudy je pucao na deezeru kad se slusa preko 3g/4g mreze, i to iskljucivo sa dorimanx, dok u kombinaciji sa istim kernelom google edition ne puca na toj aplikaciji ali puca recimo pri slusanju muzike i menjanju pozadine, ili kad se vise puta pritisne power dugme. I cesto alarm zna da zakuca.

Ja koristim 3.3 i dori, i nikakvih problema nemam. Od verzije 8.3(a mozda i ranije, ne secam se kad sam poceo da ga koristim) imao sam dva-tri reboot-a samo, ostavio log, i ispalo da nije do kernela nego dp aplikacije/roma.
Btw, ako hiljade korisnika koji koriste njegov kernel nemaju nikakvih problema(a u sustini 80% njih koristi cloudy 3.3), a ti imas, onda je nesto do tvog uredjaja, ne do softvera.

Probaj xceed onda, on je malo izmenjen stock, tako da bi trebao da radi ok.

Kanda je kamera lošija na Google edition 1.3 od Stock LP?
Kakva je situacija kod Cloudy 3.3?

Hvala vam, da ne menjam džaba rom i sve ispočetka da setujem.

Instaliraj samo xcam, ta sto dolazi sa romom je g3 kamera.

Google play ili xda da pretražujem? Može li link, da ne bih instalirao nešto što nema veze? :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno