Šta je novo?

LG G2

Upravo sam pazario G2 za 180e. Svidja mi se bas za sad. :) Videcu ovih dana da ga rutujem i da mu bacim neki custom ROM.

@dziber, USB debugging ti je pod developer options. Ako nemas to, pritisni na build number 6-7 puta za redom i pojavice ti se.
xposed ne moze da se instalira kao pre na 'install', moras da flesujes iz recovery-a. Nadji odgovarajuci fajl na xda.

nešto ne mogu da nađem to na GP, jel sigurno ima?
odnosno podsetite me kako se fleša iz rcvr :)

Link ka stanici za xposed je
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811
Ova dva fajla ti trebaju
XposedInstaller_3.0_alpha4.apk
xposed-v74-sdk21-arm.zip
Drugi instaliras kroz twrp prvo a prvi posle kao normalan apk.
Nadam se da su prilikom instalacije roma u aromi selektovao opciju za xposed koja ukida smart cover i još nešto nemogu se setim koji tačno behu fajlovi.
Mada čini mi da je bender bio posravio installer koji sve to odradi za tebe. Nažalost ne sećam se kako beše to tačno ide davno sam bio na nekom stock/stock based Romu.

Poslednja izmena:
Javi sta si napravio

Da, ali imaju i neki launcheri koji to podrzavaju a i widgeti.

^^Voki, salju svuda, koliko sam ih razume tracking internacionalni se dodatno placa, treba 15ak dana da dodje.

Je l' ovaj double tap za lock radi samo na stock launcheru?
Na nova launcheru dupli tap na notification bar. A ako imaš plaćenu varijantu moze preko gestures da se namesti i bilo gde na ekranu samo skines program sa play stora.

Imam problem sa G2 ekran pocrni kad ga stavim na punjac i moram da ga resetujem .Da li je neko imao slican problem ?
Desava se neki put da pocrni i u radu kad ga ne koristim neko vreme .

Da, ali imaju i neki launcheri koji to podrzavaju a i widgeti.

^^Voki, salju svuda, koliko sam ih razume tracking internacionalni se dodatno placa, treba 15ak dana da dodje.
Hvala na informaciji pokusacu da narucim pa da vidim kako izgleda.

A kako se namestaju ti skinovi?

Link ka stanici za xposed je
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811
Ova dva fajla ti trebaju
XposedInstaller_3.0_alpha4.apk
xposed-v74-sdk21-arm.zip
Drugi instaliras kroz twrp prvo a prvi posle kao normalan apk.
Nadam se da su prilikom instalacije roma u aromi selektovao opciju za xposed koja ukida smart cover i još nešto nemogu se setim koji tačno behu fajlovi.
Mada čini mi da je bender bio posravio installer koji sve to odradi za tebe. Nažalost ne sećam se kako beše to tačno ide davno sam bio na nekom stock/stock based Romu.

gledam na xda, ali ne mogu se snađem koja verzija ponuđenih meni treba....
ne razumem ni ovo što si mi rekao da sam u "aromi" selektovao...

najbolje ako može neko da me uputi direktno na taj installer što ste spominjali da ima?

Kako da rutujem ovo cudo najlakse ?
Vidim na xda milion tema nekih, te radi, te ne radi vise ta metoda, pa reko' da pitam ovde.
D802, software version v30a-EUR-XX (5.0.2 android)

najbolje ako može neko da me uputi direktno na taj installer što ste spominjali da ima?
Nemogu da nadjem installer. Prilikom instalacije cloudy roma mogao si da selektujes da li ces da instaliras neke aplikacije tipa chrome, google drive i sl. Imao si i opciju za xposed.
Fazon je da moraš da obrišes smartcover i weather widget da bi xposed radio.
Na ovom linku imas proceduru
forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59929667&postcount=5122
Dakle pošto ovo obavis instaliraj ono iz prethodnog posta što sam ti napisao.

A ako neko ima xposed installer nek ti postavi.

Evo ga xposed installer
http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/tool-installer-xposedlg-g3unofficial-t3094514
Nemoj da te buni što je u g3 podforumu, funkcioniše i na g2. :)

Kako da rutujem ovo cudo najlakse ?
Vidim na xda milion tema nekih, te radi, te ne radi vise ta metoda, pa reko' da pitam ovde.
D802, software version v30a-EUR-XX (5.0.2 android)

Ja sam koristio ovu metodu http://highonandroid.com/android-smartphones/how-to-root-lg-g-flex-2-g2-g3-on-lollipop/
Ima dosta slicnih, sve se svodi na isto samo je negde sve u bat fajlu a negde kucas rucno sve u command promptu. Uglavnom kao sto vidis na linku isto je i za g3 i jos neke modele.

Pozdrav
Imam problem vec par dana.Sve cesce mi se desava da telefon krene sam da mi se zakljucava, spusta notif. bar-jednostavno poludi.Imam osecaj kao da touch zabode i ne reaguje.Sve cesce ne mogu uopste da spustim notif. bar, kada pokusam da prevucem nista se ne desava, kao da ne registruje.Rutovao sam telefon cim sam ga uzeo, ovu kombinaciju koristim https://www.dropbox.com/s/g6u2qr5njtlu1tu/2015-09-23 19.57.46.png?dl=0
Takodje mi se pojavila neka zuta linija u gornjem levom uglu, ali se tesko primecuje.Jel imao neko ovaj problem?

Moj je danas leteo sa preko 6 metara visine , opucao na beton i neko smece, prasinu i ostalo sto je bilo dole ! Prosao bez ogrebotine
Iz silikona je ispao , na ekranu dva kratera ! Odprasio ga skinuo foliju na ekranu nista ! Neverovatna sreca , na silikonu se vidi de se zabo na beton . Pre neki mesec je bio poliven vodom zezao dzek za sluske neko vreme i posle 2,3 ned se popravio :) imam srece strasne sa njim, ali kontam da ce sl. put biti poslednji put kada mi bude ispao ili slicno !!!
I love my LGG2

Zivanovic provaj prvo sa hard resetom da resis problem. A te zute linije su tipicne za G2,vremenon ce se povecavati. Te zute linije predstavljaju lepak,nosi ga u servis ako imas garanciju.

Meni se ta žuta fleka jedva primeti kada se pregreje telefon (na punjaču + multitasking) ili kada je baš na suncu... Kontam da ga još ne nosim na servis, ne prestavlja mi problem a i garanciju imam još preko godinu dana. :)

Obavezno unroot.

Pre nego sto ga odneses u servis,preko flash tool-a ubaci stock sistem,da ti se lepo skine root i custom recovery :)

Skini sa playstore-a quick boot app,pokreni je,i preko nje udji u recovery,najlaksi nacin ;)

Okej, hvala ti puno. :)
Jos jedna stvar samo, kako da znam koju verziju bootloadera imam?
Vidim da treba kk bootloader za neke romove, pa da proverim pre nego sto flesujem..

Nazad
Vrh Dno