Šta je novo?

LG G2

"P: Kako ubrzati telenor 3g internet?
O: Dovoljno je samo ukloniti proxi podatke iz podesavanja."

Jel može malo detalja oko ovoga? Gde se tačno nalazi podešavanje, da li je net stvarno brži, da li se brže troši....
Settings/networks and tethering/mobile networks/access point names/idi na create new apn -
Name: "bilo sta"
Apn: internet
User: telenor
Pass: gprs

Ostalo ne dirati, samo save i check taj novi apn.

Pozdrav

Dopunio sam odgovor na to pitanje i okacio screenshotove.

"P: Kako ubrzati telenor 3g internet?
O: Dovoljno je samo ukloniti proxi podatke iz podesavanja."

Jel može malo detalja oko ovoga? Gde se tačno nalazi podešavanje, da li je net stvarno brži, da li se brže troši....

Protok je dosta brzi, ali to zavisi od mreze, u centru izvlacim 22 download, dok na aerodromu je bas spor i pored ovih podesavanja. Sve zavisi od lokacije, tacnije od predajnika gde se nalaze.

Internet se trosi onoliko koliko ga koristis :), mala napomena ako radis speedtest i ako je max brzina, moze da skine i preko 200MB, sto je bio i moj slucaj. Ali je brzina bila preko 20.

Poslednja izmena:
Ti si nas poglavica :)
Bez tebe nebi bio special na G2

Bitno mi je samo da je net brži, jer sam nekad čak i u centru mislio da ću da osedim dok otvori stranicu. Ne uvek, ali se dešavalo. Hvala na informacijama.

Svaka cast M@jkl! Jos kad bi moderatori stavili P: O: na prvoj strani...

Dosta me je ljudi kontaktiralo i zbog toga sam resio da u jednom postu navedem par odgovora na najcesca pitanja koja dobijam, ne samo preko ovog foruma vec i preko socijalnih mreza. Redovno sam belezio resenja koja sam procitao na ovom forumu i ono sto je najbitnije sam obuhvatio ovim postom. Moderatori mogu kasnije da dodaju.

Odgovori na najčešće postavljana pitanja

P: Kako da otkljucam telefon za sve mreze?
O: Jedan od sajtova koji pruza tu mogucnost je i Unlockcode247.com.

P: Kako obrisati aplikacije koje se ne mogu obrisati?
O: Skinite aplikaciju System app remover, ona omogucava brisanje takvih aplikacija. Veoma je vazno da budete pazljivi koje aplikacije brisete. Pre brisanja proverite koje su aplikacije sigurne za obrisati.

P: Kako videti verziju uredjaja?
O: Ukucati kod "3845#*802#", zatim Settings => version info, u delu Pvs Bin.

P: Kako ubrzati telenor 3g internet?
O: Dovoljno je samo ukloniti proxi podatke iz podesavanja. Podesavanja se nalaze u Settings/networks and tethering/mobile networks/access point names, zatim na create new apn i uneti sledece stavke:

Pogledajte prilog 159261 Pogledajte prilog 159262

P: Instalirali ste TWRP i zaglavili ste se nakon OTA-a?
O: Ukucati u TWRP terminalu seldece "dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota".

P: Imam problem sa automatskim osvetljenjem ekrana?
O: Program Lux Auto Brightness resava problem.

P: Koji program za odbijanje nezeljenih poziva i sms-a predlazete?
O: Blacklist pro, radi bez root-a.

P: Kako uvecati memoriju preko externog uredjaja?
O: Postoje dve opcije, prva je citac kartica sa sledeceg linka, a drugi je jedan od OTG uredjaja, OTG flash uredjaji se mogu uzeti i kod nas, cena je slicna ceni standardnih usb flash uredjaja.

Pogledajte prilog 159259

P: TowelRoot ne radi na mom uredjaju?
O: Postoji i mogucnost rutovanja preko racunara, taj postupak se naziva IORoot.

P: Sta predstavlja Art a sta Dalvik?
O: Art je skracenica za android runtime, novi guglov nacin pokretanja aplikacija. Dalvik je virtuelna masina na kojoj se pokrecu android aplikacije i to je jos uvek najrasprostranjenija varijanta, art jos uvek u beta fazi. Za vise detalja pitati google-a :)

P: Kako da se vratim na stock?
O: Postupak se nalazi na ovom linku, a za skidanje vlastitog kdz fajla http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=##, umesto ## staviti sopstveni imei.

P: Odakle skinuti jelly bean kdz?
O: Sa ovog linka skinuti Europe Open D80210A_00.kdz.

P: Kako posalti fajl u telefon kada je on semi-brikovan?
O: Ako neko ima semi-brikovan telefon a nije vest sa command prompt-om ili ne barata s ADB-om, postoji alat Adb pusher.
Odlicno. Najbolje da ide na 1. stranu ako nije postavljeno vec. Davno gledah za ovaj otg, moze li se taj dobaviti kod nas? Ovi kod nas sto se nabavljaju, ne rade. Proverio licno. I ovaj Lux, kod nas ne moze da se skine, kako radi?

Hvala :) bender mi sredio preko veze,pa ce ovi iz Lg-a da implementiraju u lg flex 2 :p

Nema na cemu, ja sam samo prikupljao :) sve zasluge oko ispiranja romova najvise nosi bender_007 ;)

Odlicno. Najbolje da ide na 1. stranu ako nije postavljeno vec. Davno gledah za ovaj otg, moze li se taj dobaviti kod nas? Ovi kod nas sto se nabavljaju, ne rade. Proverio licno. I ovaj Lux, kod nas ne moze da se skine, kako radi?

Ili bar link da se postavi ka postu, kako kazu moderatori.

OTG imas u svim pc shopovima, ja sam uzeo u home centru kingston od 32GB link, radi perfektno.

Kupio sam i od kineza za 5$ 16GB i mnogo baguje, vise ne kupujem od kineza, samo kod nas.

Stave naši moderi to na prvi post ako ih zamolimo, da bude sto kvalitetnija tema

Nema na cemu, ja sam samo prikupljao :) sve zasluge oko ispiranja romova najvise nosi bender_007 ;)

Ili bar link da se postavi ka postu, kako kazu moderatori.

OTG imas u svim pc shopovima, ja sam uzeo u home centru kingston od 32GB link, radi perfektno.

Kupio sam i od kineza za 5$ 16GB i mnogo baguje, vise ne kupujem od kineza, samo kod nas.
Imam karticu od 32gb, zato bih ovaj otg narucio :)

Nema tu nikakvih testova nego 4x brži net kada se skloni proksi i megabajti brže iscure :)

Poslednja izmena:
Dobro je skinuti proksi i zbog reklama...
Mana je što se mnogo brže potroše megabajti :)

Evo ovde jednog bajatog komentara kako se to radi za MTS - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?309523-LG-G2&p=3609208&viewfull=1#post3609208

Još neko da odradi za VIP i eto sva 3 operatera :)

Nazalost vreme je isteklo. Nema editovanja :(

Nisam primetio, zaista je tako?
Koja/kolika je razlika?
Imaš li neki link sa informacijama, sad sam na brzinu guglao ne nalazim info.

Kada se radi speedtest on zna da skine dosta MB-a, npr ako je 20Mbit/s, speedtest procesira oko 10sec dakle 20 * 10 = 200Mbit potrosi za test. Sto se tice ostale potrosnje je ista, samo je razlika u brzini.

Kada se radi speedtest on zna da skine dosta MB-a, npr ako je 20Mbit/s, speedtest procesira oko 10sec dakle 20 * 10 = 200Mbit potrosi za test. Sto se tice ostale potrosnje je ista, samo je razlika u brzini.
Naravno, naravno, jasno mi je to, čak sam i svojevremeno objašnjavao ljudima da paze sa speedtestom u kombinaciji puna 3g brzina i bez proksija.

Nego sam ja razumeo Danila da zaista postoji neka sama po sebi razlika u pristupanju preko wap i internet pristupne tačke, nikada nisam čuo a ni iskusio ikakvu a kamoli značajnu razliku što se tiče navedenoga pa me to začudilo i velim sebi daj da proverim..

Nije baš isto - tačnije sve zavisi od lokacije :)
Nekada se desi da brže radi net sa proksi podešavanjima nego ovaj koji je 4x brži ...

To je već do pokrivenosti signalom i naših "naprednih" operatera ...
Inaće pazite vi koji nemate besplatan net (kada se potroše megabajti) da ugasite na vreme ...

npr kod lopova iz VIP-a 100 MB = 5000 dinara, a 100 megabajta se potroši vrlo lako i neprimetno :)

Poslednja izmena:
Probao sam ja, stabilan je ali jako malo dodatnih podesavanja su ubacili za sad.

Stavio sam ja danas da vidim kakav je, meni ni ne treba da ima neka dodatna podesavanja samo da radi stabilno, suvise malo ga koristim da bi mogao reci utiske, camera je smesna nema nikakvih podešavanja tako da sam instalirao hdr snap cameru. Ako baterija bude zadovoljila ostajem ako ne vracam se na neki 4.4

Ja sam trenutno na BlissPop rom 5.0.2. Radi stabilno, ima nekih podešavanja u kameri, u normalnim uslovima fotke ok. Čini mi se da petica radi brže od četvorke a interfejs je lepši.Video nisam isprobavao, mada, pošto imam kameru, fon ne upotrebljavam u tu svrhu a i nemam dovoljno memorije za to. Kamera mi ima 80 GB :) tako da...

Nazad
Vrh Dno