Dosta me je ljudi kontaktiralo i zbog toga sam resio da u jednom postu navedem par odgovora na najcesca pitanja koja dobijam, ne samo preko ovog foruma vec i preko socijalnih mreza. Redovno sam belezio resenja koja sam procitao na ovom forumu i ono sto je najbitnije sam obuhvatio ovim postom. Moderatori mogu kasnije da dodaju.
Odgovori na najčešće postavljana pitanja
P:
Kako da otkljucam telefon za sve mreze?
O: Jedan od sajtova koji pruza tu mogucnost je i Unlockcode247.com.
P:
Kako obrisati aplikacije koje se ne mogu obrisati?
O: Skinite aplikaciju
System app remover, ona omogucava brisanje takvih aplikacija. Veoma je vazno da budete pazljivi koje aplikacije brisete. Pre brisanja proverite koje su aplikacije sigurne za obrisati.
P:
Kako videti verziju uredjaja?
O: Ukucati kod "3845#*802#", zatim Settings => version info, u delu Pvs Bin.
P:
Kako ubrzati telenor 3g internet?
O: Dovoljno je samo ukloniti proxi podatke iz podesavanja. Podesavanja se nalaze u Settings/networks and tethering/mobile networks/access point names, zatim na
create new apn i uneti sledece stavke:
Pogledajte prilog 159261 Pogledajte prilog 159262
P:
Instalirali ste TWRP i zaglavili ste se nakon OTA-a?
O: Ukucati u TWRP terminalu seldece "dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota".
P:
Imam problem sa automatskim osvetljenjem ekrana?
O: Program
Lux Auto Brightness resava problem.
P:
Koji program za odbijanje nezeljenih poziva i sms-a predlazete?
O:
Blacklist pro, radi bez root-a.
P:
Kako uvecati memoriju preko externog uredjaja?
O: Postoje dve opcije, prva je citac kartica sa sledeceg
linka, a drugi je jedan od OTG uredjaja, OTG flash uredjaji se mogu uzeti i kod nas, cena je slicna ceni standardnih usb flash uredjaja.
Pogledajte prilog 159259
P:
TowelRoot ne radi na mom uredjaju?
O: Postoji i mogucnost rutovanja preko racunara, taj postupak se naziva
IORoot.
P:
Sta predstavlja Art a sta Dalvik?
O: Art je skracenica za android runtime, novi guglov nacin pokretanja aplikacija. Dalvik je virtuelna masina na kojoj se pokrecu android aplikacije i to je jos uvek najrasprostranjenija varijanta, art jos uvek u beta fazi. Za vise detalja pitati google-a
P:
Kako da se vratim na stock?
O: Postupak se nalazi na ovom
linku, a za skidanje vlastitog kdz fajla
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=##, umesto ## staviti sopstveni imei.
P:
Odakle skinuti jelly bean kdz?
O: Sa ovog
linka skinuti
Europe Open D80210A_00.kdz.
P:
Kako posalti fajl u telefon kada je on semi-brikovan?
O: Ako neko ima semi-brikovan telefon a nije vest sa command prompt-om ili ne barata s ADB-om, postoji alat
Adb pusher.