Šta je novo?

LG G2

Meni je u poslednje vreme počeo žestoko da zabada u radu iako pokazuje da je bar 500MB memorije slobodno. Jednostavno samo zamrzne i uopšte ne reaguje ni na šta, jedini način je da zatvorim onaj Nilkin poklopac, sačekam nekoliko sekundi i otvorim ga da bi radio a neki put pomaže samo reset preko dugmadi.

Koji ROM ?

Uzeo sam G2 ponovo, stize sutra, sta od romova trenutno valja, da ne jede bateriju i da kamera nije krs. Moze i nougat. Da se to pripremi i sutra kad stigne da se flesne :)

Samo oni koji su zasnovani na stock-u imaju dobru kameru. Ovi ostali (aicp, crdroid...) su extra ali je kamera losa.

Kako si to rešio tj jel postoji neki drugi način osim instalacije nekog custom ROM-a ili reinstalacije stock?

Možda bih i instalirao neki custom ali me mrzi da se sada zezam sa ponovnom instalacijom aplikacija, podešavanja plus što mi na ovom odgovara kamera zbog koje nisam ni prelazio ni do sada...

Kako si to rešio tj jel postoji neki drugi način osim instalacije nekog custom ROM-a ili reinstalacije stock?

Možda bih i instalirao neki custom ali me mrzi da se sada zezam sa ponovnom instalacijom aplikacija, podešavanja plus što mi na ovom odgovara kamera zbog koje nisam ni prelazio ni do sada...

Prvo isao na MM a sada na Nugat, mozda je i u samom Dorimanxu ... Secam se da sam na GE jedno vreme gubio cak i signal, nisam znao da li je do Telenora ili do Roma .. Meni je lako srediti apse pa mi nije problem tranzicija :)

Za Nougat - AICP od Jula su prestala neka grejanja telefona, sada radi ko bombona, CR DROID 3.5 ( 3.0 ) ( 3.6 nisam probao ali verujem da je odlican), MOKEE -
Za MM - Bliss, XOSP, EXODUS ..

Nougat ima sada developere koji ih odrzavaju i azuriraju, obicno se prelazi na takve romove tako mislim da ti ne vredi flash MM roma. AICP ima i official build posto su nasli maintenera, cr droid takodje, LOS nisam probao ali po onom sto citam radi odlicno, on je i osnova za AICP LOS i CM za Cr droid. Poenta kod svih ovih je da izlaze nightly i ja flashnem redom sta dolazi ..
Mozda neko ko koristi LOS da ti kaze koji datum da uzmes za instalaciju ...

Poslednja izmena:
Koji od njih je onako eye candy ili se bar nadam da su vizuelno svi kao stock nougat?

Dok sam imao HD2 koristio sam i Cyanogen modove koji su bili dobri ali mi se nekako vizuelno nisu uklapali...

Nijedan od Nougat :-/

Poslednja izmena:
kakav je SOT na lineageos? sada na google edition i dori kernelu mogu da izvucem nekih 5-6h, pa me zanima da li vredi da predjem na nesto novije.

Jel ima neka posebna podešavanja za 4g na romu cloudyG3 3.3? U pitanju je stock kernel I mts mreža.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nema nista.. Samo stavis u podesavanjima mreze i lte, i moras da imas 4g karticu, tj da ti aktivira 4g, meni nije bio aktiviran na pocetku i nisam imao, posle je sve bilo okej.. P.s. prodajem lg g2

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Jel to opet ima podrska za Lineage OS ? Znam da su nesto stali ali vidim da sad opet izbacuju svake nedelje nightly..

Nema nista.. Samo stavis u podesavanjima mreze i lte, i moras da imas 4g karticu, tj da ti aktivira 4g, meni nije bio aktiviran na pocetku i nisam imao, posle je sve bilo okej.. P.s. prodajem lg g2

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Moram da proverim da li je aktivna 4g mreza, inače sam zamenio karticu za 4g.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Izgleda da mi je otisao senzor za svetlost ili sam pokupio neki virus.... Ne mogu da otkljucam telefon u mraku i predvece ako je slaba svetlost. Kada pritistem taster ekran se samo ukljuci na sekund i iskljuci. Nema sanase da stignem da unesem sifru. Onda moram ekran da okrenem prema nekoj svetlosti i tako ga otkljucam....

Pomerio ti se senzor.
Relativno često se dešava.
Kratkoročno rešenje je da pritisneš telefon u delu zvučnika kada ga pališ, ali nemoj da rukom zakloniš senzor koji se nalazi između kamere i zvučnika.
Dugoročno je da otvoriš telefon i probaš da malo pritisneš senzor uz staklo. Možeš da ubaciš parčence papira između zadnjeg poklopca i senzora kako bi ga približio staklu.

Poslato sa...

Gledah nesto po forumima i skontam da nije senzor za svetlost nego proximity sensor. Resio sam to pomocu xposeda.

To je isti senzor na ovom telefonu. Ako si ga isključio, rešio si problem ali ti se ekran ne gasi kada razgovaraš.

Poslato sa...

Nakon instalacije EON, zeznuo sam se i probao da instaliram Magisk i to mi je shebalo root tako da nisam mogao da uđem u TWRP, pokrenem SuperSu niti bilo šta što zahteva root.

Problem je što sad ne mogu da ponovo rootujem telefon jer mi preko LG One Click Root zaglavi stalno na 90% (probao preko 10 puta)... Ručno sam deinstalirao SuperSu, preko AutoRec vratio na stock (uklonio TWRP), ne znam šta bih više mogao da radim da bih ga ponovo rootovao...

Pošto ne mogu da editujem post da napišem novi - uspeo sam da odradim root tek nakon što sam isključio lux aplikaciju i ručno ušao u download mode.

Nakon instalacije EON, zeznuo sam se i probao da instaliram Magisk i to mi je shebalo root tako da nisam mogao da uđem u TWRP, pokrenem SuperSu niti bilo šta što zahteva root.

Problem je što sad ne mogu da ponovo rootujem telefon jer mi preko LG One Click Root zaglavi stalno na 90% (probao preko 10 puta)... Ručno sam deinstalirao SuperSu, preko AutoRec vratio na stock (uklonio TWRP), ne znam šta bih više mogao da radim da bih ga ponovo rootovao...
A zasto si instalirao posle EON-a to? Da nije nesto za dz gledanje programa?

Upravo, da bih prevazišao ono što oni zovu "for security reasons" i zbog čega ne mogu da se gledaju neki kanali na rootovanim uređajima... Ukratko, zbog idi0tizma SBB...

Koga zanima, sa novim Mokee rom dolazi i " xposed " i koliko vidim radi, prijavio je neku gresku prilikom instalacije ali ne vidim problem u radu mada nisam koristio ranije, vise je " cackanje " u pitanju

Poslednja izmena:

Probaj sa tot fajlom prvo

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk

Uspeo sam da ga rootujem ali sam morao da ručno uđem u download mod, a pre toga da isključim Lux Dash koja, kad je uključena, ne mogu da instaliram nijednu aplikaciju preko apk...

Nazad
Vrh Dno