Šta je novo?

LG G2

Verovatno je to razlog.Punjač je od starog Lg-a (L7),a ovo mi je prvo punjenje telefona.

Originalni punjač na izlazu ima 1.8A, verovatno je taj od L7 slabiji, pa je zato punjenje sporije

To sam i predpostavio nakon što sam pogledao na originalnom punjaču od g2.
Naravoučenije: puni telefon sa punjačem koji ide uz njega!

Zdravo drustvo, ponosan sam vlasnik G dvojke, i mogu da kazem da sam prezadovoljan, telefon je babaroga. Cesto govorim da mu je najveca mana, ista stvar koja mu je i prednost, a to je displej. Crna boja u mracnim uslovima jednostavno ne moze da parira Amoled ekranima, dok Amoled kada je rec o produkciji ostalih boja moze i tek kako. To je jedna od zaista malobrojnih mana. Ono sto mene zanima je samo jedna stvar, da li mogu da ubacim 4k mod a da ne izgubim garanciju? :D

Jedno pitanje za korisnike poslednjeg Cloudy G3 1.3 .. da li vam se pri listanju stranica na home screenu cini kao da ima mali stutter , kao da nije onako ultra fluidno kao na drugim romovima ? Clean install je bio u pitanju , wipe svega ..

Jel ako je zakljucan na telenor mogu da ga sam "otkljucam" na vip ili moram da dam $ ?

Da li je lg objavio nesto hoce li pustati android L za G2? Izmedju ostalog i od toga prilicno zavisi hocu li ga uzeti ili ne. Mislim, sto rece neko, sramota je da jedan flagship ne dobije bar 2-3 naredna update-a.

mihajlosd ti mesecima kupuješ G2 :)
Več je više puta bilo postavljano ovde o nadogradnji na Android L ili kako će se već zvati ...

I nije mi jasno što kukate na update kada smo već dobili 3 update-a za G2, a i najavili su da će i Android L da bude za G2-u ...
Umesto da ih pohvalimo, vi kukate po starom običaju iako sada nema razloga za tako nešto ;)

mihajlosd ti mesecima kupuješ G2 :)
Več je više puta bilo postavljano ovde o nadogradnji na Android L ili kako će se već zvati ...

I nije mi jasno što kukate na update kada smo već dobili 3 update-a za G2, a i najavili su da će i Android L da bude za G2-u ...
Umesto da ih pohvalimo, vi kukate po starom običaju iako sada nema razloga za tako nešto ;)
Koji je 3 veci update?:)

Jel neko menjao staklo/socivo na kamerici? Na ovom mom se izgrebalo pozadi i mislim da je malo pocelo da utice na slike, nije mi jasno samo kako kada je to staklo posebno presvuceno nekom zastitom ako se dobro secam...

Nasao sam na ebay-u zamensko sa sve alatom za vadjenje za 7$ i porucio sam, ali nikako da nadjem da je neko to vec menjao... Poslao sam i mail LG supportu i pitao da li mozda ovo ulazi u garanciju jer sam procitao na xda da su ljudima menjali stakla u garanciji bez naplate.

Prilozi

• DSC_5836.jpg
    DSC_5836.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 189
  • DSC_5838.jpg
    DSC_5838.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 192
Koji je 3 veci update?:)

Pa kada si kupio telefon bi je na JB androidu - 4.2 ... , pa si dobio KitKat sa 20A updateom, pa onda 20B, 20C, 20D , sada vidim da je neko dobio i 20F ...
Najavili su i da će softver sa G3-e da šalju na G2 telefon + da će telefon dobiti i Android L ...
Od tog nije moglo više jer ne postoji :D

Jel neko menjao staklo/socivo na kamerici? Na ovom mom se izgrebalo pozadi i mislim da je malo pocelo da utice na slike, nije mi jasno samo kako kada je to staklo posebno presvuceno nekom zastitom ako se dobro secam...

Nasao sam na ebay-u zamensko sa sve alatom za vadjenje za 7$ i porucio sam, ali nikako da nadjem da je neko to vec menjao... Poslao sam i mail LG supportu i pitao da li mozda ovo ulazi u garanciju jer sam procitao na xda da su ljudima menjali stakla u garanciji bez naplate.

Bilo je ovde u temi 2-3 slučaja sa takvim problemom i mislim da su uspeli da skinu taj sloj ...
Pretraži temu sigurno ćeš naći ili će se oni već javiti ;)

Poslednja izmena:
Pa kada si kupio telefon bi je na JB androidu - 4.2 ... , pa si dobio KitKat sa 20A updateom, pa onda 20B, 20C, 20D , sada vidim da je neko dobio i 20F ...
Najavili su i da će softver sa G3-e da šalju na G2 telefon + da će telefon dobiti i Android L ...
Od tog nije moglo više jer još ne postoji nekii drugi sistem :D
Jb, kk(20b),kk(20f) od telenora. Mada sam samo docekao kk i presao na custom :) Npr. htc je svoju One seriju dosta dobro podrzao, m7 je dobijao redom 4.2., 4.3, 4.4, 4.4.3 :)

Ma kada pričamo o Android podršci telefoni se dele na Nexus i ostale ...
Kome je to najbitnija stvar on uzima Nexus 5 i ne gleda dalje ...

LG je nekada bio baš loš u tom segmentu, sada je situacija drugačija :)

@DP Pa nije bas da ga kupujem mesecima, ozbiljno ga razmatram poslednjih mesec dana i vec bi bio kod mene da nisam skoro imao neki neplanirani izdatak oko auta od par stotina €. A za to vreme reko da se malo detaljnije raspitam o telefonu. Sto se update-a tice ja racunam samo vece, tj. sa gb na ics, pa na jb, pa na kk, a ono 4.2.1 pa 4.2.1.1, 4.2.1.2 (salim se malo, da ne svati neko bas ozb) su mi samo neke sitne zakrpice, bez znacajnih promena. Evo sad videh na bm vestima da je lg najavio android l za g2, sto je za pohvalu, ali se pominje tek septembar 2K15. Ne znam sta ce toliko da cekaju, kad L samo sto nije...

Poslednja izmena:
^ ovo sto mihajlo rece. Ovo su samo revizije(a, n, c, d , e , f..) koje ne dodju na sve mobove. Tako da sa 4.2.2 smo na 4.4.x skocili i sad cekamo :)(cekamo jel?)

To ti nije oštećeno staklo, nego taj zaštitni sloj. Ja sam moj očistio sa filterom od cigare i pastom za zube. Evo ti primer sa slikama što je postavio BigBoy: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?309523-LG-G2&p=3742894&viewfull=1#post3742894

Sto se tice update-a, dobro je da ce biti Android L, a i da ga ne bude, jednostavno ne bi bilo iznenadjenje. Nerealno je ocekivati za telefon koji je prosle godine izasao da fabrika pruza podrsku toliko dugo koliko vi ocekujete, pogotovo u danasnje vreme, jednostavno aktuelan flagship je g3 i to je to.
Sto se tice root-a i unroot-a znam da moze tako, ali me je zanimalo da li mogu da smutim nekako 4k bez root-a.

E hvala ti, ja sinoc u 3 ujutru polirao i razlika u slici je ogromna, sada sam uzeo jos malo da poliram ali nisam jos skroz ocistio mada vise ne zaklanja senzor, boli me kaziprst :)

Nisam ni ja skroz očistio. Sporo ide brisanje, pogotovo oko ivica. Put do senzora je čist i to je bitno. :)

Jedno pitanje za korisnike poslednjeg Cloudy G3 1.3 .. da li vam se pri listanju stranica na home screenu cini kao da ima mali stutter , kao da nije onako ultra fluidno kao na drugim romovima ? Clean install je bio u pitanju , wipe svega ..
Ima laga pri skrolovanju. Stavljanje read ahead size na 1024 eliminiše lag. Dorinov kernel nema lag ni na extreme battery profilu i konačno radi kako treba.

Vrh Dno