Šta je novo?

LG G2

Uzeo sam G2 u Americi pre jedno nedelju dana, kupio sa amazona. Kvalitet poziva je katastrofalan, pravo je mucenje sporazumeti se sa drugom osobom. Cujem ih slabo i nejasno, na trenutke ih ne cujem uopste. Isto tako i oni mene. E, sad, ja jesam koristio search funkciju, ali nista nisam uspeo da izvucem od korisnih informacija tako da vas molim da mi ne zamerite ako se moj problem cesto sretao na temi. Prvo sto mi je palo na pamet je da probam reflash radia pa molim za tudja iskustva - koji radio ste probali i koji vam se najvise svidja? Inace sam na MTS mrezi. Postoje li druga resenja za unapredjenje kvaliteta poziva? Telefon tera stock android (jos uvek). Baseband version: M8974A-AAAANAZM-1.0.190082, software version: D80220b.

Druga stvar, izlomio sam ekran dva dana nakon sto sam poceo da koristim telefon. Jeste bila svadba i jeste bilo alkohola, al da me je****, ne secam se da sam ga ispustio na zemlju. Ujutru skapiram da je staklo polomljeno mada digitizer radi bez ikakvih problema. Kakogod, resio sam da pazarim lcd+digitizer sa ebay-a za cirka $50 i da ga sam opravim. Dodatnu resenost sam dobio kada sam pozvao nasumicno izguglanu firmu i pitao ih za cenu popravke - €140. :eek: Misljenja na ovu temu? S tim u vezi, moze li ko preporuciti dobru futrolicu - da bude tanja ali da pokriva uglove telefona kako bi se dobila bar neka dodatna zastita od buducih padova.

Uzeo sam G2 u Americi pre jedno nedelju dana, kupio sa amazona. Kvalitet poziva je katastrofalan, pravo je mucenje sporazumeti se sa drugom osobom. Cujem ih slabo i nejasno, na trenutke ih ne cujem uopste. Isto tako i oni mene. E, sad, ja jesam koristio search funkciju, ali nista nisam uspeo da izvucem od korisnih informacija tako da vas molim da mi ne zamerite ako se moj problem cesto sretao na temi. Prvo sto mi je palo na pamet je da probam reflash radia pa molim za tudja iskustva - koji radio ste probali i koji vam se najvise svidja? Inace sam na MTS mrezi. Postoje li druga resenja za unapredjenje kvaliteta poziva? Telefon tera stock android (jos uvek). Baseband version: M8974A-AAAANAZM-1.0.190082, software version: D80220b.

Druga stvar, izlomio sam ekran dva dana nakon sto sam poceo da koristim telefon. Jeste bila svadba i jeste bilo alkohola, al da me je****, ne secam se da sam ga ispustio na zemlju. Ujutru skapiram da je staklo polomljeno mada digitizer radi bez ikakvih problema. Kakogod, resio sam da pazarim lcd+digitizer sa ebay-a za cirka $50 i da ga sam opravim. Dodatnu resenost sam dobio kada sam pozvao nasumicno izguglanu firmu i pitao ih za cenu popravke - €140. :eek: Misljenja na ovu temu? S tim u vezi, moze li ko preporuciti dobru futrolicu - da bude tanja ali da pokriva uglove telefona kako bi se dobila bar neka dodatna zastita od buducih padova.
Probaj za pocetak sa zvanicnim updateom na 220f pa vidi

Ne znam bas kakav je taj ekran od 50$ mnogo mi to malo... Drugar je menjao ekran na nexusu 4, 70e dao i videla se razlika od originala...

Kad pričaš nemoj telefon odvajati od lica. Cim ga ti malo udaljis noice canceling mikrofon misli da je to pozadinska buka i utiša ti govor pa te sagovornik ne čuje.

Što se tiče lcd + digitizer za 50 $ mislim da to ništa ne vredi. Meni je juce stigao sa ebay.uk lcd+digitizer + frame koji sam platio oko 120$ napisaću kako sam prošao i da li se vidi razlika u odnosu na original display.

@DP Pa nije bas da ga kupujem mesecima, ozbiljno ga razmatram poslednjih mesec dana i vec bi bio kod mene da nisam skoro imao neki neplanirani izdatak oko auta od par stotina €. A za to vreme reko da se malo detaljnije raspitam o telefonu. Sto se update-a tice ja racunam samo vece, tj. sa gb na ics, pa na jb, pa na kk, a ono 4.2.1 pa 4.2.1.1, 4.2.1.2 (salim se malo, da ne svati neko bas ozb) su mi samo neke sitne zakrpice, bez znacajnih promena. Evo sad videh na bm vestima da je lg najavio android l za g2, sto je za pohvalu, ali se pominje tek septembar 2K15. Ne znam sta ce toliko da cekaju, kad L samo sto nije...

Pa baš to i pričam ...

kitkatwall3.jpg

Imao si gumene bombone, pa si onda dobio KitKat, a dobićeš i G3 software + Lemon Meringue Pie ;)
Dalje ni Google ne zna šta će biti...

7c035db0aea7c933d23314aa10edba10.jpg

Poslednja izmena:
Ljudi, imam fon nekih mesec i po dana, i dešava mi se da kad budem duže u nekoj aplikaciji kad stisnem home dugme bukvalno sekund bude samo slika wallpapera i tek se onda pojavi widget sa satom i prognozom+ikonice. Nisam očekivao ovako nešto od top telefona, je l se ovo dešava još nekom?

Takođe je l normalno da i kad su sve aplikacije pogašene nemam više od 300mb rama?

Ljudi, imam fon nekih mesec i po dana, i dešava mi se da kad budem duže u nekoj aplikaciji kad stisnem home dugme bukvalno sekund bude samo slika wallpapera i tek se onda pojavi widget sa satom i prognozom+ikonice. Nisam očekivao ovako nešto od top telefona, je l se ovo dešava još nekom?

Takođe je l normalno da i kad su sve aplikacije pogašene nemam više od 300mb rama?
Evo meni radi bas dosta app u pozadini imam oko 700 slobodno
A ono gore se nikad nije desilo

Poslednja izmena:
Nemaš RAM-a. To je da kažemo normalno da ti puca launcher. Pogotovo LG-ev.

Probaj da koristiš Nova launcher i u opcijama da ga zakljucas u RAM.

Poslednja izmena:
Kod mene posle 2 meseca sve radi ko sat. Odlicno cujem sagovornike, cak preglasno, oni mene takodje odlicno. Nesto sto bih naveo kao problem jeste maloooo vece zagrevanje u okolini kamere (tu je procesor valjda) i sto mi telefon krcka dole kod punjaca, kada pritiskam telefon cuje se blago krckanje. Nije da smeta, ali eto.

Niko da mi odgovori..

Garancija, najbolje bi bilo da znaš čoveka od koga kupuješ telefon ...
Nema veze ako nije sim free jer se za par dolara lako otključa ...
Ovo ostalo vidi kao kod drugih telefona, da nema nekih oštećenja, da nije izgrebano negde i to je to ...

Poslednja izmena:
U original pakovanju sam dobio punjac koji nije odgovarajuci za nasu elektro mrezu,odnosno sam prikljucak muskog utikaca sto treba da se ubode u uticnicu u zidu.Mislim da je to standard za americko trziste.Nedostaje mi neki adapter,Da li se jos neko susreo sa takvim problemom?

Opaaaaa djurdjooo...belaja jutros...izlazim pospan iz nocne smene i nesto se razmahao i ISAPDE TELEFON NA BETON...Bas na gornji levi cosak...CANGRRRRR...Puce staklo u samom uglu...ekran neostecen, digitizer radi u fulu...

vrtim temu unazad i nikako da nadjem nesto o popravci...moze li s zameniti samo to staklo i koliko kosta? spominjali su se nekih 20k dinara ali je to besmislena cifra posto ne menjam ekran...neki predlog?

Evo meni radi bas dosta app u pozadini imam oko 700 slobodno
A ono gore se nikad nije desilo
Evo SS trenutne situacije:
Screenshot_2014-08-25-22-08-09 (1).png

Nemaš RAM-a. To je da kažemo normalno da ti puca launcher. Pogotovo LG-ev.

Probaj da koristiš Nova launcher i u opcijama da ga zakljucas u RAM.

Koliko vidim taj Nova launcher je aplikacija, sad ću da je proučim.
Inače dešava mi se ponekad da npr. potpuno učita obične poruke prođe sekund.

Poslednja izmena:
Opaaaaa djurdjooo...belaja jutros...izlazim pospan iz nocne smene i nesto se razmahao i ISAPDE TELEFON NA BETON...Bas na gornji levi cosak...CANGRRRRR...Puce staklo u samom uglu...ekran neostecen, digitizer radi u fulu...

vrtim temu unazad i nikako da nadjem nesto o popravci...moze li s zameniti samo to staklo i koliko kosta? spominjali su se nekih 20k dinara ali je to besmislena cifra posto ne menjam ekran...neki predlog?
Kupi sam digitizer za oko 25 dolara i probaj sam da zameniš.

U original pakovanju sam dobio punjac koji nije odgovarajuci za nasu elektro mrezu,odnosno sam prikljucak muskog utikaca sto treba da se ubode u uticnicu u zidu.Mislim da je to standard za americko trziste.Nedostaje mi neki adapter,Da li se jos neko susreo sa takvim problemom?

Ja jesam, ali sa punjačem za foto aparat. Mislim da ćeš to naći u svakoj iole snadbevenoj prodavnici električne opreme...

Tesko da cu moci sam...nije problem rastaviti fon...ni zagrevati i pazljivo odvojiti tach od lcd...i nije problem ispolirati lcd i ocistiti...

gledam uputstva po netu...ali po uputstvima kad stavljas novi digitize kao samo ga postavis na ispoliran ekran i to je to...radi! jes budzu! a neki lepak i sl...da je tako ne bi se ljudi mucili pola sata da ga odvoje od lcd-a celom povrsinom jel je slepljen...

misim da se ne bih usudio sam...

Da,sam nema teorije. Ne gine ti 120e+ za novu prednju stranu.

Poslednja izmena:

Pa i moj je, ali sam dobio i adapter normalno ;)
Gde si kupio telefon, i jel na kutiji bila nalepnica ?
Mada ne verujem da bi se neko ciganisao i uzeo samo adapter ...

I ja sam tako dobio.U bilo kojoj kineskoj prodavnici imaš za 50 dinara adapter koji se nabode na punjač koji si dobio.

Jel vam se posle restarta ili gasenja tel gube podaci o bateriji, vremenu kad je skinut sa punjaca itd. Meni posle restarta ponisti sve. Jel tako i kod vas koji imate cloudy 1.3?

Kod mene isti slučaj.

Sad moram sve ponovo :eek: a bas sam juce pogasio pola gluposti pa da vidim kolko ce baterija najvise da izdrzi

To je zato što je telefon prošvercovan, nije za naše tržište. Pogledaj kod kineza, na pijaci ili po nekim prodavnicama sitne elektronske opreme, ja sam moj platio 120din

Vrh Dno