Šta je novo?

LG G2

Andrija jesi li probao jinhsu mod 3.3a na stock 4.4.2? Na portovanom romu radi izuzetno dobro. Jedino me nervira eho koji cuje sagovornik u toku razgovora. Vratio bih se na 4.4.2 pa me interesuje jel ista kamera kao i na prtovanom?

Probao sam na 4.4 stock, posto sam video da je popravio, i stvarno jeste. Sada nema nikakvih problema niti frame dropova. Probao sam low light i prelazak iz jednog u drugo osvetljenje, i sve je tecno. Onaj portovani ima mnogo bagova, i meni je trosio bateriju primetno brze, tako da se ne vracam na njega dok sve ne poprave.

@expert mlad si pa evo malo stariji da ti kaže.....nikad ali NIKAD ništa neće raditi savršeno.Samo je pitanje šta ti više a šta manje odgovara u životu.Kompromisa mora biti...mislio ti ovako ili onako.

Nije da te Điki ne podnosi,samo iznosi realne stvari...niko te ne napada samo je konstatovao tvoje izlaganje pre i sad.Ok promenio si mišljenje,tvoje pravo...Mada mislim da mallo preteruješ,mislim da će se G2 ROM uskoro srediti na XDA a po update-u moći će da se koristi solidno kamera.
Ista je priča bila i sa LG 2X... katastrofa sa podrškom,kasnila boga i oca,ljudi se iznervirali,pljuvali i napustili telefon.Bila je ista priča kao sa G2 samo je kontekst bio promenjen umesto kamere ceo softver je bio bagovit.Nakon update-a bilo je sve ispravljeno ali je kamera bila blagi užas...i tako je ostalo.Sad evo posle 3 godine na XDA imaš solidnih romova koji zamenjuju sve bagove i gluposti.Za sad ne znam nikog ko koristi stock ROM na tom telefonu...

Sve ja razumem i kapiram samo ne zelim da cekam 3 godine
PS.Odakle znas koliko sam ja mlad a koliko ti stariji od mene

Poslednja izmena:
Druze,prvi je tvoj model koji posedujes Nexus 5.

Cim je izasao,pustili su samo update koji pegla kameru,tako da postoji to. Jeste da je Nexus,preuzeo Google po pitanju apdejta,ali je ipak LG-ov. Tako da to sto si rekao pada u vodu.

Druze iza n5 stoji samo google a ne neki tamo proizvodjac sporeta i tv-ova.. Ne znam kojom si logikom napisao ovaj deo poruke..

@expert mlad si pa evo malo stariji da ti kaže.....nikad ali NIKAD ništa neće raditi savršeno.Samo je pitanje šta ti više a šta manje odgovara u životu.Kompromisa mora biti...mislio ti ovako ili onako.

Nije da te Điki ne podnosi,samo iznosi realne stvari...niko te ne napada samo je konstatovao tvoje izlaganje pre i sad.Ok promenio si mišljenje,tvoje pravo...Mada mislim da mallo preteruješ,mislim da će se G2 ROM uskoro srediti na XDA a po update-u moći će da se koristi solidno kamera.
Ista je priča bila i sa LG 2X... katastrofa sa podrškom,kasnila boga i oca,ljudi se iznervirali,pljuvali i napustili telefon.Bila je ista priča kao sa G2 samo je kontekst bio promenjen umesto kamere ceo softver je bio bagovit.Nakon update-a bilo je sve ispravljeno ali je kamera bila blagi užas...i tako je ostalo.Sad evo posle 3 godine na XDA imaš solidnih romova koji zamenjuju sve bagove i gluposti.Za sad ne znam nikog ko koristi stock ROM na tom telefonu...

Naravno. Ja sam zadovoljan bio sa telefonom, sve je za 10-ku, ali kad moram da upalim kameru svaki put se iznerviram.

Sto se tice sredjivanja, problem je u tome sto LG mora da izbaci source, develeoperi sa xda ne mogu nista da isprave ako nema source.

Inace nije ovo LG-u prvi put, mislim da je ovo za nauk ljudima koji nisu pre kupovali LG (npr kao ja) ista prica je bila sa 2x, sa Optimus 3D, 4x, Optimus G, a evo sad i sa G2.

Sto se mene tice, na G2 grunuti neki AOSP, jer kamera je ista, tako da mi nista nece sad biti losija kamera na G2, a dobices mnogo mnogo brzi uredjaj.

To je druga stvar...recimo ni ja ne želim da čekam svoju diplomu sa faksa a čekao sam je pune 2 godine od završetka studija...Pa šta sam trebao da pobijem sve oko sebe zato što sam studirao to što mi se sviđa a neko mi ne da da raspolažem svojom imovinom?Ko će da mi plati dve godine izgubljenog novca koji sam mogao da dobijem sa tom diplomom???

Prosto ako si tražio kameru i tražiš kameru...trebao si da se informišeš pre kupovine.A i ne bi bilo loše da razmisliš o pravom fotoaparatu koji staje u džep i ćao.Smartfon je mix tehnike i tehnologije i kao takav mix daje se kombinacija stvari u jednom.A sve što mi kao korisnici treba da uradimo je da izaberemo opcije koje nam najviše odgovaraju.U ovom slučaju G2 ima adute koji meni odgovaraju i pored kamere.Realno i sa takvom kamerom napravim dobre fotke,treba par sekundi više ali nisu loše.
A obzirom da si mlad pa ne znaš neke stvari i nisi proživeo deo života gde uvek čekaš nešto i zavisiš od drugih ne uzimam ti za zlo što iskačeš ;) ali mislim da bi trebalo malo da treniraš strpljenje...bolja je osobina od brzopletosti...

Druze iza n5 stoji samo google a ne neki tamo proizvodjac sporeta i tv-ova.. Ne znam kojom si logikom napisao ovaj deo poruke..

Pa tom logikom da je G2 napravljen u istoj fabrici gde i ti pomenuti šporeti... :)
A garantujem da otvoriš N5 i G2 naći ćeš bukvalno identičan hardver na oba...

Pa hardver...

^Ne trazim kameru druze trazim da uredjaj optimalno radi a ne da radi kao sporet , p i ta kamera mora nocu da radi makar zadovoljavajuce jer ovo nije jeftin telefon nego tada njihov vrh lestvice.
A to oko brzopletosti i te price tooo ostavimo po strani , treniram ja mnogo toga i istreniram sam za mnogo toga ali za bezobzirnost tako velikih kompanija nisam istreniran , a to sto me nekolicina forumasa ovde uce pameti to mogu samo preko foruma da rade.Odjava.

Edit:mad:mickk hvala druze na iskrenim savetima.pozz

Edit: @Andrija321 - Tebra z1 compact prava stvar , ali nesto me brine baterija koja je 2300 mah ali je zato i ekran 4:3 pa kapiram da baterija radi posao , jos cu videti ali nekako izgledi da cu jos ostati na g2 su sve manji mada priznajem da mi je fon prirastao srcu :)
Ne treba da te brine baterija na z1c.
Posedujem je i možeš zaviriti u njenu temu za više informacija.

p.s. Ni z1c nije dakako savršena, pa se raspitaj bolje ovaj put da ne bi kukao i u njenoj temi :)

Pazi..recimo iPh 3 i 4 su imali opasan krš kamere pa su ipak kupovani šakom i kapom...kapiraš?Recimo ja nikad nisam koristio kamere na tim telefonima jer je bilo ispod nivoa kvaliteta telefona.To me je okrenulo ka dobrom fotoaparatu i sad mi nije problem da kameru na G2 koristim onako lagano i bez cimanja a prave fotke pravim sa fotićima koje sam uzeo za male pare i rade savršeno posao...

Kapiram frustraciju i ja sam sličnog mišljenja...ali mislim da za sad vredi sačekati G2. Biće to ok videćeš...

U redu je sa tim kukanjem!

Istina je ono što su ti svi već rekli.
Nema savršenoga uredjaja niti je moguć, a i da ga je moguće proizvesti nijedna kompanija ga nikada ne bi pustila na tržište.
Tako da..
Toliko od mene, i ne budi na kraj srca.

I G3 ce imati neku falinku
Zapravo ce taj model ispraviti nesto sto G2 nije imao kako treba,i onda ce opet i za G3 da se nagura 500 stranica kako mu ne radi neki djavo i vristace se oko apdejta dok ne izadje G4 i tako u krug.

Nema savršenoga uredjaja niti je moguć, a i da ga je moguće proizvesti nijedna kompanija ga nikada ne bi pustila na tržište.
Tako da..

Nisam na kraj srca bas naprotiv , ja mislim da je ta rec rezervisana za pojedine forumase kojima smeta moje kukanje velike face i frajeri , ali nema veze od sada kuliranje.SVE BRE NEKE GAZDE , SMEKERI, SVEZNALICE

Tako da..

Nisam na kraj srca bas naprotiv , ja mislim da je ta rec rezervisana za pojedine forumase kojima smeta moje kukanje velike face i frajeri , ali nema veze od sada kuliranje.SVE BRE NEKE GAZDE , SMEKERI, SVEZNALICE

Nije to samo kod LG. Ja sam za Samsung S2 čekao 11 meseci update sa 4.0.4. na 4.1.2. Popi.deo sam jer je 4.0.4. bio bagovit. Povremeno je gubio mrežu, posle nekoliko paljenja wifi-ja sam se resetuje. Osnovne stvari nisu funkcionisale!!! Tada nisam znao za root i custom romove a nisam imao ni vremena da se bavim sa tim. Hvala nebesima, 4.1.2. je radio super. :)

Posle tog iskustva meni ovo malo čekanja za G2 nije problem, a naročito jer sve radi lepo na 4.2.2. izuzev malo čekanja za noćne fotografije.

Expert It, samo opušteno. I te sveznalice znaju da otkucaju gluposti pa kada ih neko prozove, iskusno to iskuliraju... :)

Eto lepo smo se iskukali. Pustimo sada Andriju321 i ostale vredne forumaše da otkucaju nešto korisnije. :D

Nije to samo kod LG. Ja sam za Samsung S2 čekao 11 meseci update sa 4.0.4. na 4.1.2. Popi.deo sam jer je 4.0.4. bio bagovit. Povremeno je gubio mrežu, posle nekoliko paljenja wifi-ja sam se resetuje. Osnovne stvari nisu funkcionisale!!! Tada nisam znao za root i custom romove a nisam imao ni vremena da se bavim sa tim. Hvala nebesima, 4.1.2. je radio super. :)

Posle tog iskustva meni ovo malo čekanja za G2 nije problem, a naročito jer sve radi lepo na 4.2.2. izuzev malo čekanja za noćne fotografije.

Expert It, samo opušteno. I te sveznalice znaju da otkucaju gluposti pa kada ih neko prozove, iskusno to iskuliraju... :)

Eto lepo smo se iskukali. Pustimo sada Andriju321 i ostale vredne forumaše da otkucaju nešto korisnije. :D

+1... :D baš kako sam i ja rekao...na prošlim telefonima su bili mnoogo veći problemi.I niko nije obraćao pažnju na kamere itd...što se mene tiče G2 radi apsolutno dobro i stabilno a meni je to najvažnije.

Pa ne mogu da opišem moj bes kad na LG X2-ci ne može da se uključi GPS da radi kako treba a da pre toga ne uključiš wifi+data+Bt i onda restartuješ tako telefon!!! A ja u sred nedođije u inostranstvu na autoputu gde nema odmorišta! :D
Pa zabadanje softvera i pregrejavanje S3,S2...iPhone,pa standardno vađenje baterije(kod nekih),pa nosanje punjača non stop....
Ma G2 je pesma!!! :D

Poslednja izmena:
G2 je Mocart među telefonima! :D

Nije to samo kod LG. Ja sam za Samsung S2 čekao 11 meseci update sa 4.0.4. na 4.1.2.

Hmmm, ja sam cekao 3 dana... Mogao sam odmah da flesujem kroz odin, al rekoh nek ovi zamorci isprobaju prvo :d

Pre bih rekao Andrea Bočeli(slep od rođenja) :D (ne mislim pogrdno...da neko ne shvati pogrešno)

Ja sacekao neat+ vert. temu. To su bili dani. Je*i ga, i ja sam kukao dosta po ovoj temi, mogao sam da biram telefon i izabrao sam g2 jer je dosta ljudi tvrdilo da ce kk ispraviti kameru i realno za te pare nema boljeg telefona. E sad, vidimo pravo stanje, mozemo da prihvatimo i da se naviknemo na ova poboljsanja i modove ili jednostavno predjemo a drugi telefon, ako ne mozemo da prihvatimo i to je to . Od kukanja nemamo nista.

Kao da je kamera presudno kod kupovine telefona... 1020 ima vrhunsku kameru pa eto izbora. LG se ovaj put fokusirao na nesto drugo, naravno da nece da isprave kameru drasticno zato sto nesto mora da proda i buduci G3. Imam dva dSLR aparata koja koristim neki posao kada radim, imam "mali" aparat za zezanje. Kamere na telefonima uglavnom sluze za nesto sto ce zavrsiti na drustvenim mrezama, a dok one zavrse svoju kompresiju svi znamo kako izgledaju te fotografije. Ako treba da se saceka malo za izostravanje u low light uslovima pa nije smak sveta, i aparati ne mogu to odraditi u sekundi, pogotovo ako su i oni na automatici. Ocrniste sasvim pristojan telefon ocekivajuci savrsenstvo od njega... Istina on nudi odlican ekran vrhunsku bateriju, skroz pristojne druge segmente. Jeste kosta malo vise od nexusa i jeste mozda ima samo malo bolju kameru, ali ima i bolju autonomiju, veci ekran... da ne zalazim sada preterano u detalje. Podrska, svi znaju kako se to radi 1 maksimalno 2 update-a. Tako je bilo i sa mojim arc S om koji sam kupio kao flagship telefon sa 2.3 na 4.0.4 i kraj. Hajde ponovo pominjanje nexus telefona, jeset google jeste softver stalno nov ali i to traje 18 meseci jedna dve nove verzije androida i po koj fix. Znatno bolje od velikih kompanija ali ponovo i oni imaju svoj razlog toga, razvijaju se aplikacije gde oni guraju svoje reklame i zaradjuju. Svi gledaju profit to je opste poznato, sad raspitas se vidis sta ti odgovara pa kupis. Ne menjam telefone tako cesto, ali uzmem odlican hardver solidan softver sad moras neke mane da prihvatis, ali ako one pocnu da mi smetaju tu je root xda i polako... da zelim zatvoren tip uzeo vi windows ili iphone... Oni su ponudili a ti uzmi sta hoces. Sad ja verujem da to nije toliki bauk kakav se predstavlja ovde 15fps u straaasno pa filmovi su u 24 25fps a oni to snimaju sa kamerama od po 50 000e... Da je bolje bilo bi odlicno ali posto nije *** to je sto je a ti ako zelis uzmi ako ne zelis trazi dalje. Glupo je uzeti pa plakati zato sto ti se ne svidja...

Za Evropu je najavljeno prvi kvartal, a mi uvek kasnimo posle toga nedelju, dve, mesec dana, tako otpilike ocekuj.

Tebe bas mrzi da malo prelistas temu.
Niko ne zna tacan datum.

Nemoj pogresno da me shvatis,ne smetas ti nikome,ali bukvalno je na prethodne 2-3 strane pisano o tome
Mislim da je korektno s tvoje strane da bar malo prelistas temu pre takvog pitanja :)
Pozdrav.

Poenta je da je i sa ovakvom kamerom ubedljivi best buy na tržištu. Ja kada sam ga kupovao preko paketa, izašao me je skoro 20.000 jevtinije od S4 od kog je osetno bolji. Ako vam toliko vredi sekund dva dužeg okidanja kod kamere koju možda i ne koristite ali ste freak koji mora da ima savršen telefon da bi se kurč io po forumima i u društvu i sl, onda je to više problem do karaktera nego do telefona. :)

Ja bih zbog deteta skupio hrabrost,rutovao telefon i roknuo fix za kameru.
Problem solved :)

Nazad
Vrh Dno