Šta je novo?

LG G2

Taj sekund mnogo znaci kada recimo dete pokusas da uslikas

Treba da se, da prostiš, usereš, da dete uslikaš sa dobrim fokusom i sa dslr-om, a kamoli sa telefonom.

Uvek će sve da se svede na isto. Svaki telefon ima svoje kvalitete i mane i u skladu sa njima se telefon i kupuje. Ako je neko kupio nešto sa čime je nezadovoljan, krivica je isključivo njegova. Ja sam znao da nema sd slot (briga me), da je kamera lošija u low lightu (briga me), tako da mi ostaje taman ono što sam očekivao i po meni i platio manje nego što vredi, ako ćemo barem da poredimo cene sa konkurencijom. Svako ima svoje prioritete šta je kome bitno, i u odnosu na to će naći sebi najbolje na tržištu. Dovoljno je sat dva na netu da saznaš o uređaju sve što te zanima i uporediš sa onim što ti treba. To je kontam elementarna stvar kada kada daješ za nešto 350+ eura.

Msm, fasciniran sam činjenicom u kakvu vatru ljudi padaju oko telefonometrije. Kontam da ovde ima klinaca, ali mislim da su većinom ljudi 20+ i stariji pa mi je sve to malo smešno. Ovi što dolaze da kake iako možda nisu ni videli telefon, o korišćenju da ne pričam i ovi što ga brane kao da im život zavisi od togam mada je ovo drugo ipak nekak onormalnije, ipak je ovo G2 tema :)

Ja prosto ne znam kako su onako dobre slike ispale devedesetih sa obicnim aparatom,a vi kukate da ne mozete dete da uslikate kako treba.Ako vam treba dobra slika kupite dslr,jer mobilni to nije i za 400e ne mozes kupiti savrsenu spravu.Ipak je to pre svega mobilni telefon a posle sve ostalo.

Sta ste zapeli sa tim dslr i ostalim *******cijama, ko trazi da telefon slika kao aparat i ko je to ovde rekao? Ja hocu da ako pise da snima u 60 fps, snima i da u odredjenim uslovima nema losiju kameru od s3 sa koga sam dosao. Znaci niko ne trazi ne znam ni ja sta....

Sta ste zapeli sa tim dslr i ostalim *******cijama, ko trazi da telefon slika kao aparat i ko je to ovde rekao? Ja hocu da ako pise da snima u 60 fps, snima i da u odredjenim uslovima nema losiju kameru od s3 sa koga sam dosao. Znaci niko ne trazi ne znam ni ja sta....

A jel samo to tražiš ili ti je bitno još nešto? Ako ti je samo to bitno, vrati se na S3 ili telefon sa boljom kamerom i bićeš srećan. Ali ne, lep je ips led ekran, lep i veliki, lepo je kada se baterija ne puni na svakih par sati, lepo je kada se ima ultra brz procesor i 2gb rama, sve je to lepo, jel tako? :p

Pa da niste svi tvrdili da ce se kamera resiti KK kada sam odlucivao sta da kupim, verovatno ne bih ni uzeo.. Lako moze da se proveri sta se sve pisalo ovde. Necu vise ni da polemisem, nema svrhe jer misljenja nam se svakako nece sloziti, ali eto apelujem ( ovde ukljucujem i sebe jer i ja isto radim) da prestamo sa velicanjem ili pljuvanjem telefona. Stanje je takvo kakvo je, i glupo je vise razglabati 100x o istoj stvari, 1000x dobijem not. na TT i od toga jednom korisnu informaciju o telefonu. Nadam se da se slazete..

Da,ima xdabbeb-ov i jishnu-ov fix.
Za 4.2.2 mislim da nema razlike,mozda je malo bolji jishnu,Andrija je negde pisao da je fps zakucan na 30 nocu s njegovim fixom.

Poenta je da je i sa ovakvom kamerom ubedljivi best buy na tržištu. Ja kada sam ga kupovao preko paketa, izašao me je skoro 20.000 jevtinije od S4 od kog je osetno bolji. Ako vam toliko vredi sekund dva dužeg okidanja kod kamere koju možda i ne koristite ali ste freak koji mora da ima savršen telefon da bi se kurč io po forumima i u društvu i sl, onda je to više problem do karaktera nego do telefona. :)
Reci mi, molim te, po cemu je to osetno bolji od S4?

Evo ga ovaj trol,cim spomenes samsung skace kao taliban iz neke jame i pali vatru.

Sta sve ne uradis kad ti nesto fali. Umesto da ucim za ispit (Koji je za par dana), uvatio se android programiranja. Elem, uspeo sam da modifikujem xposed framework da radi na 4.4.2, pa ako neko koristi i treba mu nek se javi, samo nema javnog objavljivanja iz respect-a prema developeru ove divne aplikacije, koji nikako da odradi verziju za nas 4.4 jer ima vaznijih posla.

Dok izadje zvanicni kk kod nas, imacemo potpuno funkcionalan port lg g pro 2 rom koji je fenomenalan. OptimusRs bi trebalo uskoro da izbaci verziju3, nadam se bez bagova.

Da,ima xdabbeb-ov i jishnu-ov fix.
Za 4.2.2 mislim da nema razlike,mozda je malo bolji jishnu,Andrija je negde pisao da je fps zakucan na 30 nocu s njegovim fixom.

Ja koristim xdabbeb-ov fix 1.5.0 i video je zakucan na 30 fps u svim uslovima. Totalni mrak, sumrak, prelazak sa svetla u mrak i suprotno, uvek je 30 fps.
1.6.1 nisam probao jer ovaj radi savršeno a kada budem stavio KK onda ću da prelazim na odgovarajući fix.
Jishnu nisam koristio pa ne mogu da uporedim.

sta ti uradi sa onim brickovanim? eno izaslo neko resenje na XDA, ne znam koliko si pratio... a i da ti ne stajem na muku :(

A jel samo to tražiš ili ti je bitno još nešto? Ako ti je samo to bitno, vrati se na S3 ili telefon sa boljom kamerom i bićeš srećan. Ali ne, lep je ips led ekran, lep i veliki, lepo je kada se baterija ne puni na svakih par sati, lepo je kada se ima ultra brz procesor i 2gb rama, sve je to lepo, jel tako? :p

A nije to brate, ali zar se ne osecaš malo, kako da kažem ...prevareno. Imaš telefon sa hardverom koji u drugim uređajima snima 4k video bez štucanja, snima HD u 120 fps i slično a na tvom telefonu (g2) koji nimalo nije jeftin kamera jednostavno ne radi kako treba. Razumem ja da svako ima svoje potrebe, ni meni kamera nije prioritet ali ovakva situacija sa kamerom je baš bezobrazluk. Sve to stoji, prelep displej, fantastična baterija, brzina telefona ...ali zar je moguće da je LG-ju toliki problem da sredi kameru? Niko ne može da me ubedi da je to namerno jer ipak moraju da prodaju G pro 2 ili g3 jer iako slikanje danju radi ok, noćno slikanje je meni lično podnošljivo ali video snimanje ...pa pored G2 mi je lg L9 sa TI OMAP dualcore na 1ghz i 1080p u mraku je fluidan i bez frame drop-a. Stvarno mi nisu jasni. Iskreno, ja i dalje očekujem osetno poboljšanje VIDEO dela oko kamere, slike su mi i sad ok.

da se razumemo, ne ocekujem ja da on snima 4k i taj 120 fps HD ali bar ono što postoji u opcijama treba da radi "kako Bog zapoveda"

Poslednja izmena:
To je to, radi se preko linuxa. Probao sam, nece. Problem je taj sto ja nisam brickovao g2 kada sam mislio da je brickovan. "Majtor" iz dr.mobila u kamenickoj je to uradio umesto mene. Kada sam odneo pokazivao je imei broj i palio logo i fastboot error. Kada mi je vratio nije palio uopste

Iskreno, mislim da clanovi sa ovog foruma, pa i ja i ti, mozemo da uradimo i popravimo vise i brze od tih "strucnih" servisera po srviji. Zato sto sad na forumima mozes da nadjes ama bas sve sto ti treba.

Napravio sam 2 installera, po jedan za svaki camera mod.

Jishnu: ovdje

xdabbeb: ovdje

xdabbeb je trenutno napredniji installer, prepoznaje da li postoji backup itd, patchuje build.prop te ocito instalira njegov mod.

Chmoddanje u oba slucaja ide samo od sebe.
Nadam se da sam barem nekome pomogao :)
pozz

EDIT: oba dva installera su striktno za 4.4.2 LG g2 stock rootani. Ne za cm/aosp. (pro g2 port moze naravno)

backup.pnglalala.pngsplash.png

Poslednja izmena:
Napravio sam 2 installera, po jedan za svaki camera mod.

Jishnu: ovdje

xdabbeb: ovdje

xdabbeb je trenutno napredniji installer, prepoznaje da li postoji backup itd, patchuje build.prop te ocito instalira njegov mod.

Chmoddanje u oba slucaja ide samo od sebe.
Nadam se da sam barem nekome pomogao :)
pozz

EDIT: oba dva isntallera su striktno za 4.4.2 LG g2 stock rootani. Ne za cm/aosp. (pro g2 port moze naravno)

Pogledajte prilog 137548Pogledajte prilog 137549Pogledajte prilog 137550

Pozdrav komšija, lepo što si ovde na forumu i još lepše je ovo što si uradio sa kamerom za naš telefon cheers

d31c4edded44725c2cf6f6489e6bf4ba_large.jpg

http://www.meenova.com/st/p/m3r.html

Neko je iz ove teme kao i ja naručio ovo,a ne sećam se ko je spominjao.
Prošlo je više od 2 nedelje, a još nije stiglo, pa me zanima koliko je vremenski potrebno da dođe do ove naše nedođije ?
Čudno mi je to što u praćenju pošiljke piše da je tek danas otišlo, a mejlom sam ranije dobio info da je odmah po narudžbini poslato !?

Poslednja izmena:
Hvala :)

Oni su popravljali, sredjivali. Ja sam samo pretocio u shell, sredio chmodding i sve da se ljudi ne pate.

Ako srede neki hosting, vjerojatno bude i OTA :type:

^ Komsija kada se saceka stock KK i root bolje je ubaciti xdabbeb?

Neki dan sam detaljno testirao, jishnu mi je bio bolji u low light. Bas je otkidao.

Kod xdabbeb radi magic focus, iako nisam previse impresioniran.

Skini i jedan i drugi installer ;)

backup s jednim napravis (prvim..), da mozes restorati.

Onda kasnije drugi instaliras. 5 minuta posla sad :)

Neki dan sam detaljno testirao, jishnu mi je bio bolji u low light. Bas je otkidao.

Bolji, bolji :). Svaka cast za trud. Eh da su svi ovakvi, a ne da kukaju ko babe i prepiru se stalno... Jihsnu prelazi sa n5 na g2 uskoro tako da ocekujte jos bolju kameru :)

Evo i ja da se javim, stigao odgovor od LG supporta koji glasi

"jos nemamo sluzbenu informaciju o Kitkatu. Csim je dobijemo, obavesticemi Vas. Zato bi bi bilo pozeljno da pratite nas sajt.
Popzdrav LG"

Ja se nadam da će da ga puste do kraja meseca, tj da je ona informacija za kraj prvog kvartala bila bukvalna, osećam da ćemo dobiti update 30. Marta i to noć na prelaz u 1. April.

+1
Zasto treba vise osvetljenja 720 120fps na 4.4.2 romu nego na portovanom lg g pro 2?

Vrh Dno