Šta je novo?

LG G Flex 2

Kao se instalira?Preko lg flash tool-a ili preko nekog drugog programa?

Lepe vesti. Kad prodje euforija i kad se slegne prasina, napisacu ja kako je na LP sa rootom. U svakom slucaju, ukoliko ne izadje root za MM, ne isplati se ici, pa makar bio i zvanicni update. Ukoliko je to korak do Android 7, onda je mozda i opravdan prelazak.

Evo i nekog glavnog utiska posle 2 dana malo jaceg koriscenja ver20c.
Baterija je za nijansu slabija. Uspem izvuci nekih 3.5 do 4h SOT. Otprilike 1h SOT za svakih 30% baterije. Da napomenem ovo je sa wifi i bez dodatnih azuriranja mail i google naloga.
Ostalo je sve kao i pre sem updateovanog UIa i raznih security notifikacija.
Mene je iskreno najvise zanimalo da li je radjeno na tome da se poboljsa na performansama u 3D aplikacijama koje malo jace forsiraju telefon. Gde se nakon odredjenog vremena drasticno obara core speed radi izbegavanja pregrevanja.
Tu na zalost nisam primetio bilo kakve razlike. Scenario je ostao isti i da se primetiti da nakon 5-10 minuta performanse nerealno opadnu.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Pozdrav, imam verziju H955a , Taivan , nudi mi stalno update 15a iako ga imam ,instaliram ga i opet isto, i ne daje mi bilo koji drugi ni preko pc suita, zna li neko u cemu je kvaka i da li uopste mogu ja da inst. mm?

Pogledaj malo po xda, ne znam da li si nesto cackao na svoju ruku.

Kupih jedan usb fles sa otg izlazom (moze i na komp i na mob). E sad kad ga ubacim u mob i hocu recimo da otvorim neki fajl (sliku, dokument, video) sa flesa iz ovog naseg fajl menadzera prijavljuje da ne moze da ga otvori. A recimo kad idem na podesavanja/opste/memorija i usb i onda tako otvorim usb onda hoce da pusti to sto se nalazi na flesu. Evo i slika da bude jasnije:
3da9ce65add79e08ebb881d020a03838.jpg

06b07dbd223b25cf7bd7eb8a57961e55.jpg

ab5983d21af1e809fb621eb2111404b1.jpg

Jel postoji mogucnost da se to podesi da lepo otvara fajlove sa flesa direktno iz fajl menadzera, a ne ovako da zaobilazim?

Edit: Evo sad sam probao na kucnom lenovo tabletu od 100e i radi bez problema. Pokrece uredno fajlove iz fajl menadzera. Na flexu nece. :/

Poslednja izmena:
Ako sam te dobro razumeo, ne mozes da pokrenes fajlove direkt sa flesh-a ? Evo, upravo probah, isto imam flash sa dva kraja, i bez problema pustam filmove direkt sa flash-a. ES file explorer je u pitanju, mada mislim da to nema bas neke veze.

Moguce je da recimo taj lg-jev fajl menadzer nece da pusta nista na taj nacin.. Probaj neki drugi sa play store, ima ih dosta odlicnih.. :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Пробај Solid Explorer, он код мене лепо ради.

Evo probao sam sa ES i hoce. Jedino recimo imam problem sa filmovima. Pustim film ali kad hocu i prevod da ucitam uopste nece da otvara fajlove sa flesa (mislim iz playera). Koristim mx player.
@hektor2 jel mozes da probas recimo kod tebe da ti film sa sve prevodom bude na flesu i onda direktno sa njega da pustis film i ucitas prevod koji je takodje na flesu. I ako uspes reci kako.
P.S. Sad ce neko reci mnogo trazis...sta ce ti filmovi. Pa negde sam bas zbog toga i uzeo ovaj fles sa otg. Jer u mobu nemam memorijsku, pa sam razmisljao nju da uzmem, al reko ajd ovo...ionako mi treba novi fles (stari mi riknuo), pa taman 2u1. ***, volim uvece da se zavalim pre spravanja i pogledam neki film. Ne smeta mi uopste 5.5". :D

Pozdrav ljudi,
kupio sam Sprint verziju telefona (LS996) koja je zakljucana na USA mrezu.
Ima li neko iskustvo sa otkljucavanjem za nase mreze?
Za sada sam ubacio(pomocu LG Flash tool-a) root-ovan android za verziju H955 za evropsko trziste ali to nije pomoglo, i dalje ne vidi nasu mrezu.
Bilo kakav savet je dobrodosao..

E imao sam peh sa Flex-om. Pao mi je sa manje od metra na pod i izgleda riknuo. Bio u silikonu i nema fizickih ostecenja. Ekran citav, bez ogrebotine. Nikako nece da upali. Samo je pozadi topao. Kao da procesor trpi neko opterecenje. Pokusavao na sve nacine da ga upalim ali ne ide. Bateriju nazalost ne mogu da izvadim izvadim. Tel se i daljr greje. Ne znam sto. Ima li neko ideju kako da ga ozivim ako je moguce?

Kako rutovati V15c-EUR-XX?
Probao sam preko adb, prodje sve, ali posle restarta nema roota... Probao oneclick root, prodje sve uspesno,i opet nema roota... Pokusao sam i da ga resetujem skroz,pa opet, ali isti slucaj...

Usput pitanje, da li da se dize na MM ili da se ostaje na LP? Ma,samo ovaj root da sredim :D

Mozes samo ubacivanjem rootovanog ROM-a. Drugacije ne ide

E super... Posle vise pokusaja, zakucao telefon na LG logo... Ne pomaze ni wipe...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jel zna neko sta bi mogao biti razlog sto instagram nece da mi ucita preko mobilnog neta, nego samo preko wifi? Sve drugo, koliko sam primetio, radi na mobilnom netu (chrome, fb...). Jedino instagram nece. Pre je radilo...nisam ni primetio od kad je prestao da radi preko mobilnog neta. Moguce od kad sam update-ovao fon na MM. Nisam zapazio. Trazio sam u instagramu ima li neke opcije da radi samo preko wifi pa reko da je nisam slucajno ukljucio...medjutim ne nadjoh nista slicno. Sta li moze biti?

Da li je moguce da ce ovaj fon tek tako da ode u penziju. Jednostavno se vise nista ne desava.

Jako sam razocaran podrskom. Apdejta prvo nema. Pa ga puste samo za neka trzista. Baterija po meni jako lose optimizovana a to bi moglo da se resi updejtom i da malo to bolje optimizuju. Jako neozbilj o od strane LG-ja

Jako sam razocaran podrskom. Apdejta prvo nema. Pa ga puste samo za neka trzista. Baterija po meni jako lose optimizovana a to bi moglo da se resi updejtom i da malo to bolje optimizuju. Jako neozbilj o od strane LG-ja

I ja imam isto mišljenje, ali opet mogu reći da je za ovaj novac, izvanredna kupovina. Deci sam uzeo P9 lite, ali ovaj moj ga u svakom pogledu ubija, jedino što P9 lite ima otisak prsta.
Skinuo sam Android 6 i namestio i radi bez problema. Kad sam imao onu orange verziju pravio mi je probleme, sa ovom verzijom sve radi kako treba.

I meni radi super ali najveci problem baterija. Na wifi i gura nekako ali na mobilnom.netu katastrofa. 2,5 h sot maximalno. Naravno bez igrica. Autoosvetljenje isto nije na nivou. Leti imam problema sa pregrevanjem dok sad kad je hladno sve ok :)
Imao sam peh da mi padne sa metra na parket direktno na ledja i crkne ploca. Srecom pokrila je garancija jer nema spoljasnjih ostecenja. Bio u silikonu i sa metra pao da parket i ne znam kako je riknula ploca. Cekao na servis mesec dana ali ga bar popravili free :)

Zna li neko hoce li preko OTA ici apdejt?

Niko nista ne pominje mesecima. LG digo ruke od Flexa 2 izgleda

Aman ljudi odradite preko pc nadogradnju na MM ne znam sta ce vam ota, u dva klika se radi.
Ja kad sam se odlucivao za g flex 2 nisam ni ocekivao da ce dobijati nesto vise od MM, tako da sa tim nemam problem. MM je relativno nov os, a google sa svakom novijom verzijom donosi sve manje i manje napretka u odnosu na prethodnu, tako da ma MM moze lagano jos godinu-godinu i po, koliko jos i planiram da ga zadrim. Jedino je bedak sto nece da mu otkljucaju BL da ljudi mogu sami da ga "budze".

Pa niko nije rekao da ve dobiti vise od MM. Nego oni su MM pustili vise od god dana i sad ga nema OTA. Koliko ljudi zna da uradi preko kompa ko ne prati forume. Ovim se pokazuje da LG ne mari za ovaj model ni malo i korisneke istog

Činjenica je da ne mari, ali šta reći za Samsung? Pre ovog telefona sam imao Samsung S3 Neo Duos, kako sam ga uzeo takav je i otišao, bez i jedne nadogradnje! On je imao otključan BL, ali šta vredi kad ništa što su ljudi napravili nine radilo u potpunosti kako treba!
Sem nexus telefona, ja ne znam ko daje podršku za bar 2 velike nadogradnje, osim ako su u pitanju flegšip modeli proizvodjača?

Vrh Dno