Šta je novo?

LG G Flex 2

Јефтиније је него овде, овде на огласима нема испод 265€ колико видим

Crveni je jako redak. Jedino da kupis crveni poklopac pa da menjas. Ja ne kapiram zasto je omrazen telefon kad je jeftin bez velikih mana i bolji od tel koji su i 100€ skuplji. Za oko 250€ nov best by kupovina

Imaju ljudi predrasude. Ja da nisam uzeo g2, ovaj bi kupio. Kao previse se greje. Pa i moj g2 kad ukljucim mobilni internet i kad surfujem i na fb zagreje se poprilicno. Ne znam koji telefon se ne zagreje ako ga koristis u toj situaciji preko sat vremena

Imao sam Flex 2 do skoro, prešao sa G3. Samo reči hvale za ovaj model. Dugo sam se premišljao, čitao po internetu komentare, itd. Bio sam prijatno iznenađen telefonom. Odlično leži u ruci, brutalno dobro izgleda, radi brže od mnogih skupljih telefona, baterija malo bolja nego na G3. Jedino što mi je u početku smetalo jeste displej, gde mi se činilo da postoji neki "sloj" poput mat folije koji se mogao primetiti na svetlijim pozadinama. Vremenom sam se navikao na to i više mi nije smetalo. Kamera , iako navodno ima isti hardver kao na G3, lošija je. Razlika nije toliko vidljiva danju, ali u low-light situacijama kvalitet drastično opada.

Meni se tel ne greje skoro uopste u normalnom radu. Samo kad se snima 4k video ali nista specijalno. Ne znam sto je kamera gora u low light od G3. Sigurno su nesto sofrverski zeznuli. Ali i takva je bolja nego S5

Telefon je hladan ko led za zadnjim updateom, evo ja jos igrao fifu 16, vrtio benchmarke i opet je jedva mlak u gornjem desnom uglu. Ja sam nabacio root, xposed framework i custom thermalni profil te sad telefon jos fluidnije radi jer se ne stopiraju jezgra tek tako na nekim normalnim temperaturama. Meni licno ne smeta i da je vreo, jer lumia 930 koju sam imao prije ovoga je bila bukvalno vrela.

Kod mene nije bilo problema sa pregrevanjem, mada ja ni ne igram igrice. Pri istom korišćenju se G3 možda i više grejao. Jedino kada se Flex 2 (ali i skoro svaki drugi telefon) zagreje jeste ako ga "čačkaš" na punjaču. Sem toga, hladan.

Toliko loših stvari sam čuo o ovoj spravi da sam prestao da je uzimam u razmatranje. Sada kada č imam utiske ljudi koji su ga stvarno imali ,ponovo sam oduševljen. Meni je od početka bio prelep ali je bio skup. Sada je to mnogo bolja priča.

Ja ne razumem sta ima toliko lose flex 2? Nema nekih velikih specijalnih mana. Ima boljih telefona svakako aliza oko 250€ je best by. Svaka preporuka od mene kao korisnika skoro 3 meseca

Ja jedino kao manu mogu navesti zakljucan bootloader i to sto nema custom aosp rom:)

Da bi se rootovao jel mora da se otkljucava bootloader?

Posle 5.1.1 je ovo odlican fon. Nema pregrevanja, ekran fantazija. Dao bih i 300e za njega a ne 210 koliko sam platio. :)

gde uzimate telefon ? moze na pm

A i ti si nahvatao onu akciju od 229fr :) Sad je oko 250fr sto je isto dobra cena

Da li se pregreva? Kakv je u radu? Koliko drzi baterija

Ne pregreva se nista spec. Cak i kad igram zahtevne igre gura max do 45C. Sto nije nista spec. Radi kao sat. Nemam zamerki. Baterija je neki prosek. Oko 4,5h sot mesovito wifi data. Kad se igra naravno manje

Ljudi, S810 se uopste ne pregreva u tom smislu da pretvara telefon u ringlu na kojoj kljuca caj vec je problem sto pri vecem opterecenju performanse opadaju a pojacano trosi bateriju iako na onim fabrickim graficima stoji da trosi nesto manje od S801.

Imate brdo testova do sada (sa posebnim uredjajima za merenje), skoro svi telefoni sa S810 se pri istoj upotrebi (npr zahtevne igre, nekoliko antutu krugova) greju manje od onih sa S800/S801 ali je pad performansi primetan, potrosnja baterije veca.

Mislim da je razlika u temperaturama 5 pa cak i 10c u korist S810 ali mu to nista ne vredi jer posle nekoliko krugova zahtevnog testiranja performanse opadnu nekada cak i za nijansu ispod stock S801 nivoa. Cak i S808 ima to throttle-ovanje ali je izrazeno u manjoj meri.

Exynos se i najmanje greje a performanse ostaju skoro pa iste, jednom recju radi kako treba.

E sad, to su ti ''stress'' testovi, u realnoj upotrebi retko ko ce primetiti te S810 probleme a ocigledno od nekakvog bolesnog pregrevanja telefona (u smislu da ne moze da se drzi u ruci) nema nista :)

Vecina korisnika nece primetiti nista cudno osim sto baterija malo brze curi (opet to moze da primeti samo neko ko je presao sa S801 telefona na hardverski prakticno isti model sa S810, npr sa OPO na OPT ili sa Z3 na Z3+, M8 na M9). I da, za OPO/OPT ne znam ali M9/Z3+ su radili manje fluidno od prethodnika, da li je i sada tako ne znam.

Tako da nema potrebe cimati se oko toga, ako telefon radi dovoljno brzo, fluidno, stabilno i ako ste zadovoljni autonomijama onda je to-to, ko jos vrti 10 antutu testova za redom i koja je realna korist od toga? :d

S810 ima neke sjajne odlike ali je ocigledno ''nedovrsen'' cipset, za vecinu (prosecnih) korisnika bice optimalan izbor i retko ko ce primetiti da tu nesto ne radi bas sjajno.

Poslednja izmena:
Da, throttle-uje samo tako. *** ne treba verovati toliko onom grafiku. Imam neki osecaj da ce S820 biti dobar :)

"Ne treba ti osecaj" [emoji38] [emoji38]
Ovo je odlicno :)

Sd810 nije los izbor i naravno da je bolji od sd80X. Realno 99.9% korisnika nece osetiti njegove slabosti kao sto su pad performansi ili pregrevanje. Ne znam kako ga mozes pregrejati normalnim koriscenjem. Mozda posle sat vremena 4k. Posle sat vremena Mortal Kombat X ide 40-45C a pad performansi ne primecujem. Grafika je sjajna i adeno430 zavrsava posao. Moja L1520 ubija kako se greje i posle pola sata surfa a kamoli posleneke zahtevne igre. Ne znam kako su resili to vodeno hladjenje na L950XL. Da li je neko pratio testove i imali tih padova performansi. Mora preporuka za SD810 i nema razloga za brigu

Cuo sam da g2 i g3 imaju problem sa zutim flekama po ekranu...da li flex 2 ima problem sa tim? Ne bi trebalo ako su resili pregrevanje...

Nazad
Vrh Dno