Ljudi, S810 se uopste ne pregreva u tom smislu da pretvara telefon u ringlu na kojoj kljuca caj vec je problem sto pri vecem opterecenju performanse opadaju a pojacano trosi bateriju iako na onim fabrickim graficima stoji da trosi nesto manje od S801.
Imate brdo testova do sada (sa posebnim uredjajima za merenje), skoro svi telefoni sa S810 se pri istoj upotrebi (npr zahtevne igre, nekoliko antutu krugova) greju manje od onih sa S800/S801
ali je pad performansi primetan, potrosnja baterije veca.
Mislim da je razlika u temperaturama 5 pa cak i 10c u korist S810 ali mu to nista ne vredi jer posle nekoliko krugova zahtevnog testiranja performanse opadnu nekada cak i za nijansu ispod stock S801 nivoa. Cak i S808 ima to throttle-ovanje ali je izrazeno u manjoj meri.
Exynos se i najmanje greje a performanse ostaju skoro pa iste, jednom recju radi kako treba.
E sad, to su ti ''stress'' testovi, u realnoj upotrebi retko ko ce primetiti te S810 probleme a ocigledno od nekakvog bolesnog pregrevanja telefona (u smislu da ne moze da se drzi u ruci) nema nista
Vecina korisnika nece primetiti nista cudno osim sto baterija malo brze curi (opet to moze da primeti samo neko ko je presao sa S801 telefona na hardverski prakticno isti model sa S810, npr sa OPO na OPT ili sa Z3 na Z3+, M8 na M9). I da, za OPO/OPT ne znam ali M9/Z3+ su radili manje fluidno od prethodnika, da li je i sada tako ne znam.
Tako da nema potrebe cimati se oko toga, ako telefon radi dovoljno brzo, fluidno, stabilno i ako ste zadovoljni autonomijama onda je to-to, ko jos vrti 10 antutu testova za redom i koja je realna korist od toga? :d
S810 ima neke sjajne odlike ali je ocigledno ''nedovrsen'' cipset, za vecinu (prosecnih) korisnika bice optimalan izbor i retko ko ce primetiti da tu nesto ne radi bas sjajno.