Šta je novo?

LG BD 390

Imam ja Transcend eksterni ali od 320gb i on isto ima na dva USB prikljucka. Slobodno uzmi taj od 250gb provereno radi na LG BD390.

Znaci radi i kad se ukljuci samo jedan od dva USB-a? Pa cemu onda oba... Hvala!

E pa drago mi je... :) Nego pitanje, da li i koji externi HDD koristis za povezivanje preko USB-a? Pitam zato sto bi uzeo onaj Transcend StoreJet 25M ali sam video da je njemu potrebno napajanje preko 2 USB prikljucka... sto mi je cudno... a i BD ima samo jedan.

Koristim ja Transcend Storejet 320GB, ima prikljucak za 2usb-a, ali koristi se samo jedan. Naravno, sve radi bez greske na bd390. Ovaj drugi prikljucak sluzi za uredjaje koji imaju usb prikljucke koji nemaju napajanje kroz usb. Onda se moraju prikljuciti oba da bi disk radio.

Pitanje za vlasnike, umrezio sam bd 390 bez problema, ali nema titlove na mkv fajlovima pa me zanima dali vi imate i ako imate kako ste dobili da ih player prikazuje.

Titlovi sa USB-a mogu da budu i razlicitog naziva ali kroz mrezu mora da ima isti naziv kao i film onda pouzdano rade ... mozda moras da promenis firmver ako nisi do sada to uradio. Uglavnom titlovi radi i sa USB-a i kroz mrezu i sa DVD-a.

Stavio sam najnoviji firmware, film i titl su istog imena a li ih nema na tv-u, zato i pitam jer sa usb-a radi.
Sve sam probao ali subtil off i nemogu promjeniti, isto tako nadogradio firmware preko neta bez problema ali nece na you tube nikako, kaze nema internet konekcije.

Poslednja izmena:
Ni meni ne radi internet, pretpostavljam da je neka nekompatibilnost sa ruterom (ili neko meni nepoznato podesavanje).

Inace, sto se titlova tice, primetio sam da je veoma spor i tezak sa refreshovanjem foldera sa filmom/titlom. Film ocita odmah, ali titl nekad uhvati, a nekad ne i treba nekoliko restarta (i racunara i plejera) da bi skapirao da je i titl prisutan. Ipak posle izvesnog vremena radi sve kako treba. Probaj da promenis naziv foldera i ubaci ga u share u MediaHome, to bi trebalo da pomogne.

Poslednja izmena:
Proradio subtitl preko mreze sam od sebe nisam nista dirao ali radi, i ima nasa slova bez problema.

Da li je neko pokusavao umrezavanje sa nekim N routerom? recimo Linksys WRT160N ili sl.?

Zanima me koliko bi bilo napretka... Takodje kako vam rade .mkv fajlovi preko wirelessa?

Da li je neko pokusavao umrezavanje sa nekim N routerom? recimo Linksys WRT160N ili sl.?

Zanima me koliko bi bilo napretka... Takodje kako vam rade .mkv fajlovi preko wirelessa?

Razmisljam o tome, medjutim nisam jos spreman za ulaganje u N. Kod mene je tp-link G ruter, i .mkv radi promenljivo, a zavisi od kvaliteta signala. Kad opadne kvalitet (smetnje) onda krene da stuca. Inace radi odlicno.

Ja imam WRT54GC i sve ide odlicno sem .mkv, kod njih bas stuca. ato sam i razmisljao o N-u.

Probaj u neko suludo vreme kad sigurno nema smetnji, tipa u 04h ujutro ili tako nesto. Ako i tada stuca, onda ili imas neke stalne smetnje (neka jaka antena u blizini) ili ti je nezgodan polozaj rutera pa ima slab signal ka plejeru. Ako stoji na podu probaj da ga dignes na 1-1,5m visine, meni je to pomoglo. Takodje, probaj da promenis kanal na ruteru.

Za vlasnike bd390 pitanje, dali i kod vas one plave diode iza tastera svjetle samo kada se pali i gasi player i kratkotrajno kad se pritisne na njemu neka od komandi.
Danas mi pronadje novi firmware i proradi youtube, mada ne svaki put ali cesto radi.

Koja ti je verzija firmware-a?

Sredio sam internet. Moja je greska bila, potpuno sam zaboravio da imam dva mac address filtering setovanja na ruteru, na ulazu i na izlazu. Na ulazu sam otvorio pa je radio lokalni striming, ali sam zaboravio izlaz. Kad sam otvorio i njega sve je proradilo iz cuga.

Poslednji firmware koji sam nasao je - 8.08.527 iz oktobra.

Ja u setovanju podesim da trazi firmwar i bas danas je novi bio, nego za diode jeli i kod tebe isto.

Iskreno, nisam uopste obracao paznju, a primetio sam da se pale kad se player ukljuci i dok traje inicijalizacija. Posle toga nisam video.

Inace, interesantno je da mi ovaj novi firmware signalizira da mi je slabiji wi-fi signal nego prethodni fw iz avgusta. Prosli fw je signalizirao 4-5 crtica, a ovaj kaze 3. Ipak, sve radi isto, nisam primetio da ima problema. YouTube radi savrseno. Steta samo sto ne postoji neka tastaturica za unos pojma pretrage, ali ok.

Za vlasnike BD 390 imam par pitanja, prvo me interesuje wireless sa TPLink TL-WR340G kojeg imam, da li je to zadovoljavajuce resenje s obzirom na brzinu od 54Mbps, a nameravam da koristim za pustanje mkv 720p i 1080p, razdaljina je cca 10m, a drugo me interesuje da li postoji opcija za korigovanje velicine fonta subtitle, u prodavnici na nekom demo snimku je bilo jedva citljivo-slova su bila dosta mala.
Unapred zahvaljujem na sugestijama i odgovorima

Nemozes podesavati velicinu fonta, mada meni nisu premala mogla bi biti veca ali i ovako je ok.

Za vlasnike BD 390 imam par pitanja, prvo me interesuje wireless sa TPLink TL-WR340G kojeg imam, da li je to zadovoljavajuce resenje s obzirom na brzinu od 54Mbps, a nameravam da koristim za pustanje mkv 720p i 1080p, razdaljina je cca 10m, a drugo me interesuje da li postoji opcija za korigovanje velicine fonta subtitle, u prodavnici na nekom demo snimku je bilo jedva citljivo-slova su bila dosta mala.
Unapred zahvaljujem na sugestijama i odgovorima

Meni radi 340g, sa promenljivim uspehom sto se FullHD tice. Neki filmovi idu bez ikakvih problema a neki umeju da stucaju. Moguce da je problem sto upnp server teram sa dosta slabog/starog laptopa pa ne moze da se izbori sa svakim fullhd fajlom. Sve ostalo radi bez greske. Sto se titlova tice, meni su odlicni, dovoljno su veliki.

Sada mi nista nije jasno, u testu se spominje diskretno svijetlo oko tastera i usb-a dok kod mene svijetle diode samo kada se pali i gasi player, i kada se pritisne neki od tastera upali se da indicira komandu, sve radi normalno na playeru pa me sad zanima kod vas kolege radi li to svijetlo u mraku ili ne, dali sam ja baksuz da mi neradi player kako treba i ima li osnove za reklamaciju.

Sada mi nista nije jasno, u testu se spominje diskretno svijetlo oko tastera i usb-a dok kod mene svijetle diode samo kada se pali i gasi player, i kada se pritisne neki od tastera upali se da indicira komandu, sve radi normalno na playeru pa me sad zanima kod vas kolege radi li to svijetlo u mraku ili ne, dali sam ja baksuz da mi neradi player kako treba i ima li osnove za reklamaciju.

Ni meni ne radi svetlo. Samo se kratko upali prilikom paljenja uredjaja.

Dobro je onda je sve ok. upali se nakratko kod paljenja, gasenja i pritiska na dugme da idicira operaciju.

Mogu samo da potvrdim, komande na plejeru svetle samo u trenucima paljenja i gasenja.

Koliko vidim, bd390 je i dalje, i to ubedljivo best buy na blu ray nebu. :)

Ima li neko info gde ga najpovoljnije kupiti?

Nije pitanje gde je najpovoljnije već gde uopšte ima da se kupi. Koliko vidim svuda je rasprodato. Ta količina koja je stigla je uglavnom svuda prodata, kasnije je uvezen novi model BD350 koji je nekih 100 evra jeftinije ali ne podržava NTFS sa usb-a i mrežu a i kad ga čovek pogleda izgleda kao osakaćena verzija 370-ke.

Pazario :)

Za sada sve SUPER, ali ga nisam mnogo koristio.

Jedno me zanima, kada gledam divx i mkv, razvlači mi sliku preko celog ekrana, bez obzira šta sam podesio u plejeru, a podesio sam 16:9, a probao i 16:9 auto (mod u kome razvači sliku)

Probao sam jedan DVD - lotr, sve je ok.

Ali pored njega par Epizoda dextera, dakle DIVX kao i jedan mkv, tj The Man on Earth od 4 i nešto giga, sa njim je ista situacija, tj razvučeno.

Kad kažem razvučeno, mislim da nema crnih štrafta ispod i iznad slike.

Anyone?

Vrh Dno