Šta je novo?

LG 42LM615S i LG 42LM620S

Pročitah svih 10 stranica ove teme, i i dalje se dvoumim između ova dva modela.

Pošto kuburim sa budžetom (imam za 42LM620S, ali se ne bih bunio da uštedim oko 9000 koliko je razlika između dva modela (42LM615S - 71,171; 42LM620S - 80,789)), zanima me da li LM620S stvarno vredi toliko, tj, da li je LM615S dovoljno opremljen za moje potrebe. Planiram da mahom gledam HD i 3D sadržaj sa laptopa, preko HDMI veze, eventualno AVI/MP4 SD ripove sa eksternog HDDa. Internet konekcija i SMART funkcionalnost mi nije potrebna - zapravo, jedino bih zbog većeg MCI (400, prema 200) možda uzeo LM620S. Da li je u praksi veća frekvencija stvarno toliko bitna? Čuo sam i dobre i loše stvari o tome - te da je dobra za sportske sadržaje i filmove, te da NIJE dobra za filmove zbog tog Soap Opera efekta - pa se nadam da mi neko od vas može pomoći.

Ukoliko znate za još neku razliku između ova dva modela, bilo šta što bi mi pomoglo da se odlučim, recite, ja se ubih premišljajući se :)

I da - hvala unapred!

Što se tiče MCI i 2D programa, tu je tačno da ima efekta na sportske sadržaje i obilato koristim. Doduše ja nemam 3D TV, imam LH5000 seriju i 100Hz (pravih, realnih) i mogu ti reći da je dovoljno i te kako. Čak šta više tih 100Hz na SD kanalima i ne dolazi toliko do izražaja ako strim nije kvalitetan tj ne vidim preterani efekat, recimo Arene Sport (iako bi trebalo da bude obrnuto, da lošiji strim bolje "pegla" tih 100Hz). Recimo, na Eurosportu 1 i 2, na ESPN America sa uključenih 100Hz, slika je fenomenalna (trenutno pratim NHL na ESPN A :) ).

E sada za 3D ne znam kako utiče MCI ali to mora da ti kaže neko ko ima više iskustva. Ja imam još jedan LG Smart i povezan mi je u kućnu mrežu. Ne znam što bežiš od toga ali mnogo je praktičnije da sve umrežiš, podigneš DLNA server na računaru i preko daljinskog TV gledaš sadržaj bez cimanja oko kablova, povezivanja, puštanja i upravljanja preko računara. Razmisli :)

Poslednja izmena:
Posedujem 640S. Da li neko zna kolika je stvarna hercza za ovaj tv?

@Zuba1970 MCI indeks je 400; neko nepisano pravilo je da je panel MCI/4, dakle - 100 herca. Ima na ovom bugarskom sajtu detaljnih tabela za LGjeve modele i pregled karakteristika, razume se manje-vise cak iako ne znas jezik (a mozes i da prevedes preko Gugla): http://forum.setcombg.com/телевизор...първа-страница-обсъждане-мнения-част-4-a.html

I ja cu verovatno ipak uzeti ovaj model (LM640S), uputili su me neki ljudi s ovog foruma na KP, cene su odlicne :)

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko na ovim televizorima ili modelu 640S da pusti filmove koji su online a trazi se podrska za Javu

Ja sam pustao sa sajta Filmovizija online i imam 640S. Tv mi je kao sekundarni monitor spojen HDMI kablom za pc.

Ma jasno je ako film pustas sa kompa mislio sam dikretno sa TV-a iz njegovih SMART funkcija to jest iz browsera koji dolazi uz TV

Izvini nisam te razumeo. Direktno sa tv nisam pustao filmove (tojest nisam koristio SMART funkciju).

pomoc ljudi...imam lg lm620s i sve sam probao ali da se registrujem i koristim smart funkcije u full-u nemogu nikako!naime nemogu se registrovati,sve sam probao ,i preko kompa i preko tv-a,pomoc!i da li je normalno da nemogu da biram opcije podesavanja za 3d film,nista sem rucnog mi stoji dok gledam film!

Jedni kazu jedno a drugi opet drugo kad je hercaza u pitanju.:trust:

Jedni kazu jedno a drugi opet drugo kad je hercaza u pitanju.:trust:
Negde sam procitao na nekom forumu sad ne mogu da se setim tacno gde, gde je jedan od LG inzenjera izjavio , da su u celoj seriji 6 i nizim serijama, 50 Hz-ni paneli sa skenirajućim pozadinskim osvetljenjem, te ta kombinacija postize radnu frekvenciju ekrana od 400 Hz. Problem je u tome što 50 Hz panel i skenirajuće pozadinsko osvjetljenje ne ostvaruju oštrinu slike na nivou od 100 Hz.

pomoc ljudi...imam lg lm620s i sve sam probao ali da se registrujem i koristim smart funkcije u full-u nemogu nikako!naime nemogu se registrovati,sve sam probao ,i preko kompa i preko tv-a,pomoc!i da li je normalno da nemogu da biram opcije podesavanja za 3d film,nista sem rucnog mi stoji dok gledam film!

Upotrebi bilo koji tvoj nalog postojeci mail, i radice samo treba prilokom registracije da ti je stalno upaljena internet veza

Upotrebi bilo koji tvoj nalog postojeci mail, i radice samo treba prilokom registracije da ti je stalno upaljena internet veza

sa kompa sam uspeo nekako da se registrujem na LG Smart World,ali kad kucam na tv-u prijavu izbacuje mi pogresan id ili zemlja(naravno Srbije nema)!a internet mi je stalno upaljen

poz svima... jako korisna tema.. odlucio sam se da kupim ovaj tv lg 55lm620s i trenutno sam u razmisljanju i cekanju zbog tzv motion blur-a, samo ovdje nisam nigdje pronasao... da iko spominje probleme sa motion blur-om tj ostajanju tragova iza lopte... jer se to manifestuje samo na fudbalskim mecevima... na UK forumima dosta se ljudi zali na to ali ovdje niko ni da spomene... pa moze li mi neko reci ako gleda fudbal u HD-u kako to izgleda ima li ikakvih tragova kada lopta brzo putuje... tv cu iskljucivo koristiti za fudbal i filmove u kombinaciji sa DM800hd

hvala svima

veliki pozdrav

Poslednja izmena:
na fudbalu nisam nikad primetio,desava se na teniskim mecevima kad lopticu pice po 200km:p

pa dobro u tennisu je to drugo... kad su nenormalni :D a ok ako se u fudbalu ne vidi to je to... onda... hvala... ako slucajno jos neko ima iskustvo.... slobodno napisite... da se se napokon odlucim uci u radnju

Da ne otvaram novu temu, posto je skoro isti tv u pitanju, imam LM649s, pojavio mi se update sad, skinio ga, instalirao, ali ne vidim bilo kakve razlike. Kako da vidim sta update donosi tj change log?

I ja sam skinuo malopre update za LM640s i ne kontam sta je poboljsano :D

Mislite li na verziju softvera 04.20.53 ... Ne razumem kako te verzije nema zvanično na LG sajtu (poslednja 04.20.23) Čini mi se da sad neke stvari odrađuje brže. Što se tiče podešavanja za 3D (neko je pitao), moraš prvo dati komandu 2D u 3D i onda na settings imaš zatamnjenu opciju gde podešavaš dubinu efekta, pomeranje ugla i opcija za levo/desno oko koja može otkloniti probleme sa nelagodnošću prilikom gledanja ili glavoboljom ako je prisutna. Meni je to podešeno na dubina 17, ugao u desno plus 5 i desno/levo oko jer je mnogo prijatnije za gledanje. Ima i audio opcija (nešto kao okružujući zvuk)
Inače radi se o 42lm660S modelu, pošto vidim da je tema za druge.

Poslednja izmena:
Danas stigao 42LM620s i čim sam ga priključio na mrežni kabl, ponudio mi update sa v.4.10.49 na v. 4.20.53. Prihvatio sam i krenuo da ga skida, pa stao na 2% i tako stajao oko pola sata dok ga nisam isključio zbog grmljavine. Pitanje glasi, koliko dugo traje preuzimanje i instalacija najnovije verzije firmware-a za LG TV?

U prilogu slika "pokušaja" preuzimanja.

Prilozi

• IMG_20130412_192933.jpg
    IMG_20130412_192933.jpg
    779.5 KB · Pregleda: 208
Firmware je 300-500mb. U zavisnosti od brzine interneta treba mu 10-30 minuta.
Inace frm update stize svaki mesec-dva. Ja sa od decembra do danas bar 3x updejtovao firmware.

ljudi pozdav mucim se vise od mjesc dana s odabirom tv ...neki od vas vidim imaju 42lm620s i ja o njemu razmisljam uz ove ostale modele

http://www.lg.com/hr/monitori/lg-TM2792S(malen mozda)
http://www.ronis.hr/led-tv-42-incha...2e5e-106-cm-poklon-hdmi-kabel/TX_L42E5E/(nije 3d)
pa ak mi mozete rec par stvari bio bi zahvalan
tv cu koristit ko monitor spojen s pc-om i za gledanje tekmi i fillmova
gaming perfomanse i kvaliteta slike su na 1 mjestu ,volio bi sve to u 3d-u:D
citam okolo po netu pa je to ubiti tv s 50 herca i da ne radi true motion i da je updejt to sam odjelomicno popravio ...sad neznam kakav bi mi bio za sport i neke brze igre
jos me zanima kava je slika po noci jer sam nocna ptica
nemrem se sjetit kaj sam jos htio pitat :D
hvala unapred za neki savjet

Firmware je 300-500mb. U zavisnosti od brzine interneta treba mu 10-30 minuta.
Inace frm update stize svaki mesec-dva. Ja sa od decembra do danas bar 3x updejtovao firmware.

Hvala yooyo, odradjen apdejt za desetak minuta (SBB 10Mb/ps), verovatno je za prvi pokusaj bilo nesto do njih (SBB).

ljudi pozdav mucim se vise od mjesc dana s odabirom tv ...neki od vas vidim imaju 42lm620s i ja o njemu razmisljam uz ove ostale modele

http://www.lg.com/hr/monitori/lg-TM2792S(malen mozda)
http://www.ronis.hr/led-tv-42-incha...2e5e-106-cm-poklon-hdmi-kabel/TX_L42E5E/(nije 3d)
pa ak mi mozete rec par stvari bio bi zahvalan
tv cu koristit ko monitor spojen s pc-om i za gledanje tekmi i fillmova
gaming perfomanse i kvaliteta slike su na 1 mjestu ,volio bi sve to u 3d-u:D
citam okolo po netu pa je to ubiti tv s 50 herca i da ne radi true motion i da je updejt to sam odjelomicno popravio ...sad neznam kakav bi mi bio za sport i neke brze igre
jos me zanima kava je slika po noci jer sam nocna ptica
nemrem se sjetit kaj sam jos htio pitat :D
hvala unapred za neki savjet

Nisam ga jos koristio za gaiming, ni za sport. TV signal ce mi tek sutra prikjluciti (jer menjam risiver za D3). SLika nocu je odlicna i ne zamara oci (stavis ga u Intelligent mod, i on se prilagodjava okolnom osvetljenju).

da dal dobim magicni daljinac s njim i dual play naocale?

Ne, ne dobija se, to je rezervisano za 660s i navise modele. Ali se mogu odvojeno kupiti.

Hvala yooyo, odradjen apdejt za desetak minuta (SBB 10Mb/ps), verovatno je za prvi pokusaj bilo nesto do njih (SBB).

Nisam ga jos koristio za gaiming, ni za sport. TV signal ce mi tek sutra prikjluciti (jer menjam risiver za D3). SLika nocu je odlicna i ne zamara oci (stavis ga u Intelligent mod, i on se prilagodjava okolnom osvetljenju).

Ne, ne dobija se, to je rezervisano za 660s i navise modele. Ali se mogu odvojeno kupiti.

ok hvala
ak jos neko zna nekaj u vezi ovog kaj sam gore napiso nek javi nes

Zna li neko u čemu je razlika izmedju 42LM620S i 42LA620S http://www.lg.com/rs/televizori/lg-42LA620S-smart-3d-tv
LA je jeftiniji, ima ugradjen WiFi, čak je i 42LA640S jeftiniji od 42LM620S. Na oko LA ima više funkcija a nižu cenu.

Pretpostavljam da ima neka caka u specifikacijama zbog čega je jeftiniji

Edit: Evo cene

http://www.emmi.rs/televizori-tv-42--led-cinema-3d-smart--lg-42la640s.11.html?productId=33826

http://www.emmi.rs/televizori-tv--42-3d-led-smart-lg-42lm620s.11.html?productId=26374

Doduše, nisam zvao, možda je i neka greška u ceni

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno