Šta je novo?

Letv X800 / Letv Le 1 Pro

Da, podešen je internet. Kada je bio prethodni rom ("Spanjeli") oba slota su radila bez problema što se tiče interneta. A za ovo prvo, kada mi zvoni telefon uključuje se blic i svetli kao lampa, odnosno svetli sa prekidima do kzvoni telefon. Takođe kada stiže poruka svetli blic kao lampa dok traje zvučni signal poruke. Više puta sam pokušavao u meniju da nađem rešenje dato isključim, ali bezuspešno

Meni se to ne desava..
Jedino sto sam isljucivao u vezi notifikacija je ovo Settings -> Display & lights -> disable Ambient Display

Inace neki se zale da imaju maksimalno 12h rada telefona i 3-4 sata SOTA na tom CM12.1 ... Sad ne znam koliko je to tacno, ali sam i ja primeti da kada sam napunio telefon na 100% i nakon sat vremena palo mi je na 93%. Sad vec dva sata stoji na 73% (naravno koristio sam telefon u medjuvremenu i nagurao oko 1 sat SOTA, korstio sam 80% Messenger).

Ja bi jos da probam od @Cuocco92 ROM, ali ne znam koji je najbolji.. 11S, 12S, 14S? (kazu da je baterija na njegovom ROMu dosta bolja u odnosu na CM 12.1)

Ja sam baterijom trenutno zadovoljan. ekran je 4h,55min i ostalo je još 7 posto, a ne ispuštam ga iz ruku. Instairam, deinstaliram sve i svašta, isprobavam razne programe. Igrice još nisam igrao. Nije u pitanju ambijentalni ekran, probao sam.

Poslednja izmena:
Ja sam baterijom trenutno zadovoljan. ekran je 4h,55min i ostalo je još 7 posto, a ne ispuštam ga iz ruku. Instairam, deinstaliram sve i svašta, isprobavam razne programe. Igrice još nisam igrao. Nije u pitanju ambijentalni ekran, probao sam.
Koji rom,brightness,3G/4G ili WiFi,prijam signala,to sve igra ulogu...

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk

ROM CM 12.1 V3 (piše na strani ispred). Sad ane mogu da vam dam precizne odgovore, jer sam ga upravo napunio na 100%, tako da je sve izbrisano. Signal je podešen na LTE, ali je kod mene slabiji (često se gubi na drugim telefonima, a na ovom retko, retko kad, ali varira), pa se često menja i većinom je 3g. Osvetljenje je bilo 50% kada sam u sobi, a kada sam napolju do 100% (iskreno, ne vidim neku veliku razliku kada se povećava osvetljenje kao na nekim drugim modelima ranije). WiFi je nonstop bio uključen i signal je dobar. Često sam ga koristio, jer sam dosta toga skidao sa plej storija i dosta toga sam čitao o programima tražeći idealno rešenje. Nisam koristio net pretraživač, samo plej prodavnicu. Naravno, bilo je i razgovora, poruka. GPS signal sam samo uključivao da vidim koliko brzo i kako hvata satelite, ništa dodatno.

Samo što instalirah juče V3, evo nama i V4. :) Nadam se da ne briše sve podatke sa memorije, tek sam ga podesio kako treba :)

Samo što instalirah juče V3, evo nama i V4. :) Nadam se da ne briše sve podatke sa memorije, tek sam ga podesio kako treba :)

I ja isto sad namestih V3 i videh tvoj post.. Sad opet moram sve brisati i opet instaliravati...

@Spanjeli koji si ti ROM koristio od Cuocca92? 11S, 12S ili 14S? :)

12s ali nisam bio zadovoljan, vibracija na navigacionim tasterima nije radila, baterija loša, sve u svemu nisam bio zadovoljan

Mislio sam na ROM koji si koristio kada si pravio onaj svoj ROM. :) U tom tvom ROMU si resio sve te probleme?
Mene nervira onaj EUI interfejs i to me najvise odvlaci od tog ROMA..

Obavezno uradi Backup V3 sistema :) V4 vec ima nekep probleme izgleda..

Prešao sam na v4 odmah kada sam napisao da je izašao, a bekap nisam uradio. Nema veze, ništa dodatno još nisam instalirao, imao sam neke obaveze do sada, tako da ću vratiti ili V3 ili ću opet na "Spanjeli" rom, pošto me mnogo nervira što mi se uključuje blic kada me zovu ili stiže poruka

Mislio sam na ROM koji si koristio kada si pravio onaj svoj ROM. :) U tom tvom ROMU si resio sve te probleme?
Mene nervira onaj EUI interfejs i to me najvise odvlaci od tog ROMA..
Koristio sam 11s us i kernel 13s ch. U romu funkcioniše sve od dt2w, preko menjanja color profila, do vibracije za navigacione tastere. Nema malwera niti virusa i ne vidim potrebu za bilo kojim drugim romom sem novog MM-a.
Loš skor u antutuu je totalno nebitna stvar jer rom radi mnogo fluidnije nego bilo koji EUI rom, stabilnost je na prvom mestu i to je meni najbitnija stvar.

Meni je lično EUI jako simpatičan i sada kada probam bilo šta drugo, nije mi to to jer sam navikao na ovo. CM interfejs jednostavno ne mogu da svarim i uopšte taj stock Android, to me je uvek odvlačilo od nexus telefona, dok mi se recimo ui Xperia mnogo dopada.
Ovaj telefon je jednostavno savršen za ovaj novac i samo mi je žao što ne mogu da nabudzim MM da radi :(

Valjda ce neko kad tad sklepati MM...
Kad smo kod Antutua, ja sam sada opet uradio test na tvom ROMu i imam 85k poena... Zasto mi je prvi put pokazao samo 67k ne znam ni sam. :)
A ni meni te brojke nista ne znace.. CM mi se svidja samo zato sto je Stock Android.

Poslednja izmena:
Reših da se opet vratim na "Spanjeli" ROM, ali isti problem kao i prvi put:telefon mi se samo restartuje i piše "waiting for any device". Sada u opcijama za programere nemam onu mogućnost koju sam imao kada sam bio na originalnom romu i ne mogu na taj način da rešim problem. Ima li neko ideju zašto neće ili šta da radim, ako je imao isti problem kao ja sada?
Ono što sam primetio je da, kada pokrenem Flash.bat, ne iskače ono što treba da čekiram i stisnem Ok, nego se odmah pojavljuje pingvinić i nakon nekoliko sekundi se restartuje telefon i vraća u normalu.

Poslednja izmena:
Reših da se opet vratim na "Spanjeli" ROM, ali isti problem kao i prvi put:telefon mi se samo restartuje i piše "waiting for any device". Sada u opcijama za programere nemam onu mogućnost koju sam imao kada sam bio na originalnom romu i ne mogu na taj način da rešim problem. Ima li neko ideju zašto neće ili šta da radim, ako je imao isti problem kao ja sada?
Ono što sam primetio je da, kada pokrenem Flash.bat, ne iskače ono što treba da čekiram i stisnem Ok, nego se odmah pojavljuje pingvinić i nakon nekoliko sekundi se restartuje telefon i vraća u normalu.

Flesuj Cuocco92 ROM, tamo ima ta opcija preko koje si resio problem :)

Pokusaj nekako da ostanes na tom V4 ROMU.. Baterija je dosta bolja u odnosu na V3, barem se meni tako cini. U Standby od 00:00 do 10:00 smanjila se samo za dva posto sa 83% na 81%. Ostalo sve radi kako trebaa :)

Kako možete da koristite rom kome ne radi BT?

Instalirao sam Cuocco92 ROM 14si ne vidim za sada ništa loše. Dodušđe, još ga nisam detaljno čačkao. Pretpostavljam da je prepravljeni x900 jer ima opciju za podešavanje čitača otiska prsta. Tadi promena boja (color mode). Da li neko zna koje su mu slabe tačke?

Ne radi vibracija za navigacione tastere

To mi za sda ne predstavlja problem, ali hvala. Odoh sada na pešačenje/trčanje, da proverim malo navigaciju, pošto često koristim programe za trčanje.

A sta ce ti BT?

Za sat, za auto, bt zvučnik...

Spanjeli, znaš li možda kako se na "tvom" romu rešava problem što tastatura neće da se okrene u horizontalni mod (može da se koristi samo u portret modu)? Ili ako zna neko drugi, naravno, da ne bude da samo ti možeš da odgovoriš :) Video sam da nisam jedini koji ima taj problem. A isti je i na Cuocco92 ROMu

Ja nemam tih problema, tastatura mi se rotira normalno.

Ne znam gde si procitao da Blutut ne radi. Meni radi odlicno. Sad se pojavila finalna verzija V4 i GPS je dosta brzi.. :) Probano na navigaciji.

Probao V2 sa moto 360 i jednostavno neće, dok mi je u kolima seckao kad streamujem pesme. Možda je od tada rešeno ali ne vidim nikakvu prednost tog roma u odnosu na eui :)

Meni je prednost ta sto je kao Stock Android... Zbog toga mi najvise odgovara... :)

Nazad
Vrh Dno