Uglavnom 30.000 je malo pogoyovo za gumu za 20.000,i to sam menjao mestima prednje na zadnje jer prednje su se mnogo brze trosile i to sam ih bas potrosio daj boze da je ostao 1mm🤣Što je i logično - onaj ko prelazi 50k godišnje svakako će morati da kupuje gume jednom godišnje ma koje god da koristi.
Zakacis sa strane iscepas je ko nista,uglavnom kontinentalke jedino zimske su dobre bile kod mene,5 sezona im je sad bila tako da sledeca zima idu nove.Kako li vi vozite kada se bokovi lako probuše...
Evo, mesec i kusur vozim letnje Kleber Dynarex HP4 uglavnom po kiši i pneumatik je vrhunski za te uslove.Pazi, ni meni nije palo na pamet da na Yarisa turim 100 € pneumatik, em ne vozim reli, em nije realno da na auto koji vredi par hiljada € stavljam tako skupe pneumatike. Ali isto tako smatram da je kvalitet gume jedna od najvažnijih stvari na koju treba misliti, jer kao što rekoh, jedino je to ono što je u direktnom kontaktu sa kolovozom i treba mi pneumatik koji me neće "izdati" kada to bude potrebno. Zato uvek kupujem relativno kvalitetne pneumatike, nevezano koja kola vozim, a to obično bude neki koji je gornja ponuda srednje klase. Ovaj put su to Kleber, zimske i letnje, a odmah mogu da potvrdim da je odabir bio pametan, jer sam izuzetno zadovoljan kako se ponašaju na mokrom kolovozu (a tako sam ih i birao - da budu u odabranom cenovnom rangu i sa sopstvenim karakteristikama najbolje na mokrom kolovozu...nisam toliko gledao potrošnju i buku).
Zimska je Kleber 185/60/R15 Krisalp HP3 84T, a letnja Kleber 185/60/R15 Dynaxer HP4 84H.
Jedina mala zamerka je što su letnje za nijansu bučnije, dok su zimske odlične, nisu bučne. Verovatno zavisi i od felni, pošto su zimske na čeličnim, a letnje na original alu felnama.
Videćemo koliko dugo će da me služe, s obzirom da su oba seta nova, ali za sada sam zadovoljan.
Pilot Sport 'S' serija (tipa 4S) je mekša guma koja se brže troši a non-S treba da bude dugotrajnija guma za normalniju upotrebu (tipa sad aktuelni model 5).. U svakom slučaju Konti nije loš izbor, obe sam imao i bio zadovoljan.Узео сам 4 Continental Sport Contact 6,одустао сам од Michelin Pilot Sport - a јер ми један пријатељ рече да су се буквално топиле код њега колико брзо су се трошиле. Ево по овим кишним данима, а и топлим стварно леже болесно добро, и прецизне су ненормално. Једина права мана бука, а колико сам видео већина Continental гума су бучније од конкуренције. Надам се да ће бити дуговечније кад су већ бучније.
Bacaj to,kad je bocno tu nema zezanja,iz iskustva ti kszem🤣Kolege, maler, baš sam pratio diskusiju oko debljine zida guma i eto...
Sad parkirao na nizbrdici, i da se priljubim što bliže ivičnjaku, tj. betončini, da me ne zakači neko.
Zasečem bočni zid gume, tj. odvalio sam parče.
Kako vama ovo deluje, da bacam ovo tigrovo smeće?
Zašto kažem smeće, zato što je druga guma naprsla u samom kanalu, između šara na gazećem sloju i to posle 4 meseca vožnje i to nema traga nekom spoljnom uticaju.
Pogledajte prilog 493895Pogledajte prilog 493896
Kažu da zavisi koji je naziv i kvalitet .Jer je to.. Riken,Orium,Tauris..Tigar .Zavisi za tržišta.Moguće da ima istine.Pa, i ja to kontam. Eto, bar imam razlog da zamenim gume.
A ovo je druga, sa pukotinom, doduše, nije se nešto proširila za ove 3 sezone.
I to ja uzmem domaće gume, da podržim našu privredu itd.
Definitivno najgora iskustva.
Imao sam Dunlop i to polovne, udarao koje kuda dok nisam navikao na gabarite auta, i ništa, nije bilo oštećenja.
Da ne tupim dalje, tigar vintera me je služila bukvalno dok nije ostarila guma, ali ove road performance, ovo je tragedija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari